Inlägg

Inlägg som TheCat har skrivit i forumet
Av TheCat

Utöver min kommentar beträffande senaste månadernas prisnedgång koppling till dollarkursens fall, vill jag också kommentera något annat som diskuteras här: Att priserna skulle vara "normala" om de kom tillbaka till nivån de var på innan översvämningarna. Det är helt felaktigt. Det normala hade varit att priserna per GB hade halverats nu jämfört med priserna i augusti 2011.

Enligt en studie som ni kan se här http://www.mkomo.com/cost-per-gigabyte så ser man att pristrenden har varit en halvering av kostnaden per gigabyte ungefär var 14:e månad.

Så även om priserna skulle komma ner till nivån som de var för drygt ett år sedan, så är de ändå nästan dubbelt så höga jämfört med vad de borde vara,

När det endast finns två aktörer kvar på marknaden (Seagate och WD), behöver de inte ens träffas och komma överens om att hålla uppe priserna. Det räcker med en tyst överenskommelse om att inte sänka dem. Och i mina ögon är det uppenbart att det är precis vad som sker.

Av TheCat

Sänkningen som artikelförfattaren refererar till har inget med tillverkarnas priser att göra. De ligger kvar på samma höga nivå. Däremot har dollarkursen haft en stadig nedgång från 7.24 kr i maj till dagens kurs på 6.56 kr. Och det motsvarar ungefär den sänkning på priser vi sett. Lite anmärkningsvärt att Sweclockers missat det i sin rapportering. Både Seagate och WD är amerikanska företag och deras varor handlas förstås i dollar.

Av TheCat

Hej!

En sak som kan vara smidig när du har all hårdvara på plats är att all filhantering också är automatiserad.

Jag har skrivit ett litet program som automatiskt packar upp dina nedladdade torrentfiler (filmer eller vad som helst) till en valfri mapp på din dator eller ditt nätverk.

Har lagt upp det här: http://www.fullhd.se

Av TheCat

borgen92, om du klickar på den lilla pilen till höger om den nedladdade filen (längst ner till vänster) så kan du välja att alltid öppna filer av den typen, ex vis torrent-filer.