Inlägg

Inlägg som robsen har skrivit i forumet
Av robsen
Skrivet av Lorault:

Uppdaterat till v.1.8 men tyvärr utan någon vidare framgång. Nått jag ytterligare lagt märke till är att bilden blir lite smått kornig lite likt som en gammal tjock-tv när DisplayPort används.

Av robsen
Skrivet av Lorault:

Checkade det nu, tydligen har jag v1.7. Skall uppdatera och återkomma med förhoppningsvis bra resultat. Tack för ditt svar!

Av robsen

UPDATE: Problemet är ej löst men efter att jag ändrade physX enhet under valet "Konfigurera Surround, PhysX" från Automatiskt val till CPU-enhet kan jag nu få 1080p men endast @100hz. Skulle uppskatta hjälp härifrån för att ta mig vidare.

Av robsen

Gtx 1060 DP Problem

Tjena! Har haft mitt Gtx 1060 EVGA SC och är mycket nöjd. Har dock ett problem som jag redan märkt av vid dag 1.

Det är att displayport inte fungerar som det skall. Max upplösning jag kan få är 1280x720@60hz. Har ominstallerat Windows cirka 4 gånger samt testat olika drivrutiner. Allt fungerar prima med DVI men fortfarande lite bökigt då jag hellre vill använda DP än DVI på grund av storleken på kontakterna.

I vissa fall kan jag få 1920x1080 på DP men då måste jag starta om datorn några gånger och då är det endast @60hz.
Är det någon som har en lösning på detta? Har försökt med att göra custom resolution i nvidia kontrollpanel utan någon framgång.

Vänligen Robin!

EDIT: Har använt samma utrustning d.v.s. skärm/DP-kabel och övriga komponenter innan jag köpte 1060 och det har fungerat prima.

Av robsen

@morta93: Moderkortet är ditt om ingen budar över fram tills fredag eftermiddag!

Av robsen

@stukastini: Hej @stukastini! Ber om ursäkt för ett väldans sent svar. Tack själv för en smidig affär och hoppas att du är nöjd!
Vänligen Robin

Av robsen

Corsair RM750x

Har ett Corsair RM750x till salu som är använt i cirka ett halvår. Det är inhandlat från inet.se 2015-11-05. Ett väldigt tystgående nätaggregat!
Samtliga tillbehör och kartong etcetera finns givetvis med.

Finns i Västerås. Kan mötas upp på överenskommen plats eller eventuellt köras hem till dig förutsatt att du bor i Västerås.

650kr eller bud över.
Bestämmer vem jag vill sälja till och behåller rätten att inte sälja överhuvudtaget om jag inte finner pris och eventuella överenskommelser lämpliga.

Vänligen Robin!

Läs hela annonsen här

Av robsen

1151 Mobo + Chassi + CPU Kylare

Tjena! Som rubriken lyder så vill jag sälja nedanstående delar:

MSI Z170A KRAIT GAMING SÅLD
Specifikationer finns att läsa på följande sida: https://www.inet.se/produkt/1902900/msi-z170a-krait-gaming/#s...
Prisjakt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=3266679
Pris: 650kr eller bud över

Corsair Graphite 230T Orange SÅLD
Specifikationer finns att läsa på följande sida: https://www.inet.se/produkt/6911716/corsair-graphite-230t-ora...
Prisjakt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2281747
Pris: 450kr eller bud över

CM 212 Evo
Specifikationer finns att läsa på följande sida: https://www.inet.se/produkt/5322017/cooler-master-hyper-212-e...
Prisjakt: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1008748
Pris: 150kr eller bud över

Sakerna är inhandlade 2015-11-05 på inet.se, digitalt kvitto finns och kan uppvisas. Allting fungerar felfritt, samtliga kartonger och tillbehör finns till alla komponenterna samt är i fint skick de med. Godtar endast betalning via swish/internetbank.

Bestämmer vem jag vill sälja till och behåller rätten att inte sälja överhuvudtaget om jag inte finner pris och eventuella överenskommelser lämpliga.

Vänligen Robin!

Läs hela annonsen här

Av robsen
Skrivet av mixxo:

Finns den fortfarande kvar? Mycket intresserad.

Tjena! Kortet finns kvar men har bud på 1800kr tills imorgon via PM. Bud över det så är det ditt.
Vänligen Robin!

Av robsen

Sapphire R9 290X 4GB

Som rubriken lyder vill jag sälja mitt Sapphire R9 290X 4GB. Kortet finns i Västerås och kartong och samtliga tillbehör medföljer. Kortet är i skrivande stund cirka 6 månader gammalt och inhandlades på NoN i Västerås runt årsskiftet.

Kortet har ett ASIC-värde/kvalité på 77,5% om det har någon som helst betydelse för någon där ute.
För mer detaljerad information om kortet tryck på länken undertill:
https://www.netonnet.se/art/komponenter/grafikkort/amd/sapphi...

Pris: 1800Kr eller bud över alternativt byte mot ett GTX 970.

Vänligen Robin

Läs hela annonsen här

Av robsen
Skrivet av Dafydd:

Jag vet vad en förändringsfaktor är. Det jag stör mig på är att du (och PR-folket på AMD, och alla andra, verkar det som) tycker att en förändringsfaktor på 2 betyder "2 gånger mer", eftersom det skulle innebära att en förändringsfaktor på 1 skulle betyda "1 gånger mer" när det när jag å min sida tycker att en förändringsfaktor på 1 betyder "1 gånger så mycket", alltså "0 gånger mer", alltså "inte ett dugg mer", alltså "lika mycket".

Antingen envisar du eller så förstår du helt enkelt inte. Tack för mig!
Vänligen Robin!

Av robsen
Skrivet av Dafydd:

Kul, tack för den!

Min poäng var alltså att "50% snabbare" borde vara samma sak som "0,5 gånger snabbare" som är samma sak som "1,5 gånger så snabb", på samma sätt som "100% snabbare" är samma sak som "1 gånger snabbare" som är samma sak som "2 gånger så snabb" eller "dubbelt så snabb".

Återigen när förändringsfaktor är 1> så rör det sig om en minskning således är uttalandet "0,5 gånger snabbare" inte ekvivalent med "1,5 gånger så snabb". Förstnämnda innebär egentligen hälften så snabb ("0,5 gånger snabbare") medan det sistnämnda ("1,5 gånger så snabb") betyder 50% snabbare, detta för att F.F är >1.

Låt oss ta exemplet att du har en tia och din kompis kalle har en femma. Ingen människa vid sina fulla sinnen skulle säga att "Jag har 1 gånger mer kronor/pengar än Kalle". Däremot fungerar detta helt toppen "Jag har två gånger mer pengar än Kalle". Behöver jag ens gå in på detalj varför det är så? Låt mig göra det ändå.

"Jag har 1 gånger mer kronor/pengar än Kalle" = 5kr*F.F 1 =5kr
"Jag har två gånger mer pengar än Kalle" = 5kr*F.F 2 = 10kr

Detta är mitt absolut mest förenklade samt sista sätt att förklara detta för dig.

Skrivet av Dafydd:

Ja, så mycket har jag förstått. Tråkigt.

Mitt syfte med mitt svar var endast att informera och inte någonting personligt gentemot dig eller ett försök att förnedra dig på något vis vilket jag olyckligtvis misstänker att du inte fick intrycket av med tanke på sättet du svarade.

Vänligen Robin!

Av robsen
Skrivet av Dafydd:

Uppenbarligen! :S

Varför inte bara "1.5x as fast"? Är "3 gånger snabbare" samma sak som "3 gånger så snabb"? Är inte "0 gånger snabbare" liktydigt med "lika snabb"?

http://www.matteboken.se/lektioner/matte-1/procent/forandring...
Jag har gett dig min förklaring, här ovan finner du en länk som förklarar det mer ingående. Det är Matte 1, inte för avancerat men kan vara läsvärt för dig.

Sen hur du väljer att tolka det är upp till dig men jag tillsammans med en stor majoritet av människor anser att du har fel vilket även kan bevisas matematiskt med hjälp av länken ovan.

//robsen

Av robsen
Skrivet av Dafydd:

AMD skulle kunna behöva en kurs i engelska också... Som rubriken säger är kortet 50% snabbare än Titan X, inte "1.5x faster" (alltså 150% snabbare).

Du har missförstått innebörden av "1.5x faster than Titan X". F.F (Förändringsfaktorn) 1.5x kan även transkriberas till 150% som du nämnt. Som de flesta vet så måste F.F vara större än >1 för att det ska röra sig om en ökning. Om vi föreställer oss att Titan X får den symboliska summan 5000 poäng i ett benchmark och vi vet att AMD's kort är 50% snabbare, då måste vi multiplicera 5000 poäng med 1.5x eftersom det rör sig om en ökning. I detta kommer då AMD's kort få 7500 poäng (5000*1.5 = 7500) enkel matematik. Således är kortet 1.5x snabbare än Titan X. För det vore väl inte rätt att säga att det är 0.5x snabbare än Titan X då när F.F är 1> rör det sig om en minskning.

Med andra ord kommer AMD's kort ha minst lika mycket kräm som Titan X (100%) + (50%) mer.

Av robsen

Såvitt jag vet så stödjer skylake processorerna endast DDR4 upp till 2133Mhz officiellt. Även fast det går i 99,9% av fallen att köra ram med högre frekvenser så skadar det ej att testa om du kan ställa ner frekvensen till 2133 från 2666Mhz. Jag hade tidigare problem med inkompatibilitet med en del ramminnen över 2133Mhz. Testa att sänka frekvensen och återkom!

Av robsen
Skrivet av zOlid:

Står att posten tog emot försändelsen idag först.
Så med andra ord så lämna det NON lagret idag.

Låter logiskt då eftersom du beställde sent på tisdagen. Du bör få paketet på måndagen.

Av robsen

Besitter ingen direkt expertis när det kommer till dessa sakfrågor. Min vilda gissning samt misstanke är att NetOnNet håller kvar din order (två till fyra vardagar) tills de har fått en tillräcklig mängd med ordrar som skall gemensam rutt vilket i sin tur gör det mer lönsamt för dem eftersom de kan skicka iväg samtliga paket i en tur istället för att skicka/lämna paketen en för en hos speditören. Om det anges via informationen på sidan att tiden för frakt ligger mellan två till fyra vardagar så bör man alltid per automatik förvänta sig sig det sistnämnda.

Du fick ditt meddelande att ditt paket skickades på fredag, menar du att det skickades från NetOnNets lager eller att paketet lämnade postens lager?
Beroende på vilket av de ovanstående alternativen det är så kan du själv bäst avgöra om NetOnNet har gjort rätt eller fel.
I och med att du också beställde sent på tisdagen och precis som du skrev "Låt oss säga Onsdag eftersom det inte var tidigt på dagen på Tisdagen." så känns det logiskt att beställningen lämnar deras lager på fredag vilket det gjorde i ditt fall.

"Exempel: beställning som är gjord en tisdag skickas från vårt lager på torsdag samma vecka"
https://www.netonnet.se/Content/CustomerInformation/TimeOfDel...

Av robsen
Skrivet av BM-Mods:

Låter som en bra ide, moderkortet skall ha stöd för CF, men bråkar det mkt så är det ju aldrig fel å blåsa om allt och börja om på nytt

Ja du har alldeles korrekt, TS moderkort stödjer CF utan några som helst bekymmer. Glömde understryka det!

Av robsen

Jag genomgick samma procedur och problem som du när jag skulle aktivera crossfire i mitt före detta system. I mitt fall spekulerade en del om att mitt moderkort ej stödde crossfire vilket visade sig att stämma när jag kollade på specifikationerna. Det jag gjorde var att ta sista utvägen, d.v.s. göra en ren installation av Windows (som i mitt fall blev W10) och efter det fungerade det prima.

TL;DR: Gör en ren installation av Windows om möjligheten finns och återkom

Av robsen

Dator avger ljud via headset vid avstängning

Tjena! Nyligen när jag stängde av min dator uppmärksammade jag att datorn avger ett kortvarigt ljud (1-2 sekunder) som låter likt en vind på stranden. Låter möjligtvis lite komiskt men det är det lättaste sättet för mig att måla upp detta fenomen som sker när jag stänger av datorn. Ingenting jag varken stör mig på eller påverkar datorns funktion i övrigt.
Jag mer är nyfiken om är mekaniken bakom detta och varför det sker. Min misstanke är då att det säkerligen finns någon audiofil eller någon annan kunnig på detta forum som vet svaret på detta.
Vänligen robsen!

https://www.youtube.com/watch?v=wbkaofxzmPk (6:10-6:13) beskriver det ljud jag hör på bästa sätt.