Inlägg

Inlägg som Fluffey har skrivit i forumet
Av Fluffey

Kikar lite på stöttåliga, billigare och gärna lite mindre modeller. Någon här som köpt telefoner från E&L eller Blackview? Är det några specifika märken man ska undvika?

Av Fluffey

Tjena,

Har du verifierat att internettjänsten inte körs på CG-NAT (https://en.wikipedia.org/wiki/Carrier-grade_NAT)? Dessa adresser finns inom 100.64.0.0/10 spannet. De blir allt vanligare att tjänsteleverantör placerar kunder default i dessa nät då det ej konsumerar deras publika adresser.

Nackdelen blir istället att flertalet tjänster inte fungerar som de ska. Exempelvis en VPN-tunnel med bara en publik ände eller spel som kommunicerar direkt mellan klienterna stöter på problem då bara den ena enheten finns på en "äkta publik adress".

Om detta är fallet räcker det normalt sett med att kontakta sin tjänsteleverantör och säga att man vill ha en publik ip-adress så brukar de kunna lösa detta.

Av Fluffey

@Mr Hult: Jag har aldrig varit med om att tjänsteleverantörern levererar VLAN-taggad trafik från sina tjänstefördelare (CPE) till sina kunder. VLAN-taggningen generellt först i tjänstefördelaren och trafiken mot kund är otaggad då kunders utrustning i 99% av fallen ej har stöd för VLAN.

Om din switch i källaren har stöd för VLAN måste du placera dina enheter på samma VLAN för att de ska kunna kommunicera med varandra utan att routas. Om din switch har stöd för VLAN är den också med största sannolikhet managerbar. Vad jag kan läsa mig till ser Plexgear sw105 ej ut att vara en managerbar switch och bör därför ej använda olika VLAN på sin portar.

Frågan är om din accesspunkt verkligen är en AP och inte en router+ap. Om din accesspunkt också är en router kan ytterligare konfiguration krävas.

Är detta din access-punkt? har du möjlighet att länka accesspunkten du använder?
http://www.linksys.com/us/p/P-E900/

Av Fluffey
Skrivet av MCRJ:

Jag kör en Pioneer A-10 med 50w nominell effekt till mina NS-50f och det funkar riktigt bra
https://www.dustinhome.se/product/5010788947/a-10

Man ska inte stirra sig blind på watt och den du länkar till ger 100w vid 8 ohm
vilket ger mer i 6ohm som NS-50 är
borde väl ge en 2x125w i både A+B.

Tack och bock, blir nog NS-50 då.

Av Fluffey

Frågor kring förstärkare och högtalare

Tjena,

Har planer på att uppgradera TVn burkiga skräpljud mot något mer användbart. Tänker mig ett enklare system i ett billigare segment för runt 5000 pesos.

Jag har kikat på en Yamaha R-S201 som förstärkare
Förstärkare

Tänkte para upp denna med två högtalare och har främst kikat på nedanstående. Jag har inga större visioner om att spela väldiga höga volymer då jag bor i lägenhet utan vill mest ha något att spela Zeppelin på.

Yamaha NS-50F Alternativ 1
Yamaha NS-BP300 Alternativ 2

Frågor och funderingar.

  • Förstäkaren är specificerad till 100W effekt per kanal, gäller detta per högtalarpar eller per högtalare, dvs 100W för A och 100W för B på bild nedan?

  • Yamaha NS-50F har en "effektålighet" på 240W, innbär detta att denna förstäkare inte kan driva dessa under "max-belastning"? Är då Yamaha NS-BP300 ett bättre val då dessa är specificerade till 110W?

Tack på förhand!

Av Fluffey

Låter som ett vettigt besult.

Av Fluffey

Hjälp med hash funktion.

Hej, har fått i uppgift att förklara nedanstående hash funktion samt argumentera för om den än bra eller dålig. Mitt första svar resluterade i komplettering och när jag bad läraren förklara mer kring ämnet fick jag svaret "använd Internet eller googla" så då vänder jag mig nu till er.

unsigned int hash(bytearray[] msg) { unsigned int hash = 0xDECAFBAD; for(i = 0; i < msg.length(); i++) { hash = ((hash << 5) XOR (hash >> 27)) XOR msg[i]; } return (hash BITWISE-AND 0x7FFFFFFF); } (x << 5 innebär 5 bits shift till vänster där man skiftar in nollor, >> är shift åt höger)

Hashing är inte huvudfokus i kursen men kan tänkas innehålla under kriteriet "förklara grundläggande säkerhetsbegrepp inom systemsäkerhet och
nätverksbaserad säkerhet."

Änsålänge har jag kommit fram till att en Int som ej får innehålla negativa värden skapas, den tilldelas värdet 0xDECAFBAD. En for-loop körs lika många gånger som variablen msg's längd. I loopen blir "hash" tilldelat ett värde beroende på dubbla XOR grindar?. Sist returneras hash bitvis med 0x7FFFFFFF tillagt.

Angående om funktion är bra har jag bara kommit fram till att användandet av XOR skapar en hash funktion som blir svag mot Avalanche attacker där två liknande input skapar liknande output. Jag kan ha många fel och allt hjälp är välkommen. Anledningen till att jag tar hjälp av swec är att jag har haft stora problem att googla mig till en lösning.

Av Fluffey

Kan ha med drivrutinerna till skrivarn och göra också har för mig att det höll på o krångla när ja skulle uppdatera. Som tidigare nämnt dra ner Malwarebytes och kör en scan, du kan även kolla i processer om spoolsv.exe körs samt hur mkt resurser den förbrukar.

Av Fluffey
Skrivet av ioskin96:

Bara för att det är soligt så är det inte varmt, kan vara soligt och vara -20 grader...

Skickades från m.sweclockers.com

Det stämmer ioförsig men om vi ska utgå från att Samsung är ett koreanskt företag och därför videon troligvis ska återspegla korea. På skärmen/rutan står det 11/6 Wednesday 07:46AM vilket antingen kan vara 6 november eller 11 juni. År 2013 var då denna video troligtvis är skapad var 6e november en onsdag vilket får detta datum att vara mer troligt.

Nu är det ganska suddigt utanför fönstret i videon men någon frost syns inte. Novemer i Seoul har en snitt temperatur mellan 2-11 grader enligt random resesida. Inte för att det här leder till nånting utom att snubben i slips antagligen är lite frusen.

Av Fluffey

Vem vill har 23.5 grader i bilen när det är soligt ute...
Vid matlagning som recept kan det kännas vettigt annars verkar de flesta onödiga.

Av Fluffey

Ser bra ut värt o tänka på är att 2GB VRAM kan vara på gränsen i vissa spel under högre upplösnignar 2560x1440 eller 4K.

Av Fluffey

http://www.sweclockers.com/forum/54-amd/1211357-red-led-death... Tråd med samma eller liknande problem som resluterat i nytt moderkort.

Av Fluffey

Fick hem mitt 280x idag och har liknande problem men kör med dem på skivan tills vidare alternativt prova med 7870 drivers eftersom 270x likt 280x är en rebrand om ja inte minns fel ?

Av Fluffey

110/230 switchar saknas på många nyare nätaggregat då det säljs i antingen europa eller USA så det behöver du inte oroa dig över. Under installationens gång kommer du få välja vilken disk du vill installera Operativsystemet på, det är bara välja SSDn där och ha hårddisken inkopplad med. Grafikkortet ska ha båda strömkablarana ikopplade för att det skall fungera, räcker dock med en från nätagget om den fyller alla på grafikkortet.

Av Fluffey

Riktigt intressant och bra jobbat !

Av Fluffey

länk till datorn?

Av Fluffey

Generellt sätt bra i flertrådade applikationer men efter i enkeltrådat. Här har du några benchmarks mot en i5 4670k.http://www.anandtech.com/bench/product/697?vs=837

Av Fluffey

Skulle va tacksam om någon kunde resetta mig kommer inte in.

Av Fluffey

intressant produkt och bra recension, keep up the good work!

Av Fluffey

fick en gratis vecka av en polare, blev mest ledsen för hur mycket som kändes ändrat eller förstört sedan WOTLK.