Inlägg

Inlägg som Vatten har skrivit i forumet
Av Vatten

Du kan inte dö av den låga spänningen eller strömen som matas till powerknappen i ett ATX-system. Det är nog större risk att du dör om du slickar på polerna på ett 9V-batteri.

Powerknappen är kopplat till moderkortet. När jag testar datorer så brukar jag kortsluta dom två stiften med en skruvmejsel eller annat metallföremål.

Du kan kanske ta loss strömbrytaren och ta med dig den till exempel Elfa för att få tag på en identisk brytare och få det precis som det varit.

Av Vatten
Skrivet av Qewk:

Okej härligt tack så himla mycket för hjälpen alla!

har dock en sista fråga. När jag nu ska skaffa mig nya minnen på 2x4GB, måste jag ta bort överklockningen innan jag sätter in minnena för att ej riskera att skada dom? Och sedan försöka klocka upp till 4ghz igen? (:

Nej. Det är bara att montera dom.

Införskaffa 1600MHz-minnen, helst med så låg CL som möjligt.

Av Vatten

Galleri - Val av omslagsbild?

I bildgalleri förekommer sista bilden i ett galleri som "omslagsbild". Skulle det gå att implementera en funktion där man kan välja vilken bild i galleriet som skall agera omslagsbild?

Av Vatten
Skrivet av Qewk:

Ja, jag vet inte. (:
Men du tror inte att min cpu eller moderkort är för gamla/dåliga för dom korten?

Jag gjorde en snabb sökning och hittade ett litet test på din processor och AMDs FX-4100 och FX-4170. Din processor ligger i samma prestandaområde även om den är ett par år äldre. Detta test genomfördes med ett Radeon 7770, ett kort som kostar 1000 kr och uppåt.

https://www.youtube.com/watch?v=hjvKgj3Kb3o

Sök på lite grafikkortstester med din processor eller lite snabbare som exempel 965-modellen. Exempel: Radeon 7850 phenom 955

Av Vatten

Den processorn är från 2009 men jag skulle kunna tänka mig att med ett grafikkort i 1500-2000 kr-klassen så hade det fungerat bra. En SSD (128GB under 1000 kr), 8GB extra ram (Under 400 kr för 2x4GB 1600 MHz) hade snabbat upp systemet. 4GB ram är idag på smärtgränsen och det förekommer säkert swappande i ditt fall.

Av Vatten
Skrivet av Zowaa:

Är det inte bara att connecta och köra? Måste man hålla på och formatera och jiddra?

Hårddisken är troligen formaterat med NTFS om du inte köper en dedikerad Mac-version då dom troligen är formaterade med Apples egna filsystem. Att formatera en hårddisk är extremt enkelt. Tag en titt under Skivverktyg.

Av Vatten

Jag försökte pressa ihop ett system för under 8000 kr med SSD. Det blev 30 kr över budget.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2478274/2012-10-31-maccswe

Jag fick plocka lite billigare produkter och det sved lite. Jag skulle nog hellre satsa på ett system med snabb systemdisk och sedan i framtiden uppgradera med en SSD.

Jag testade att sätta ihop ett system för max 8000 kr och det blev exakt 8000 kr.
https://www.inet.se/kundvagn/visa/2478393/2012-10-31-maccswe2

Jag hade först tänkt mig en Plextor-brännare för dom är tystare enligt flera recensioner men priset överskred 8000 kr så jag valde den billigaste DVD-brännaren och priset blev exakt.

Hårddisken är en 1TB-disk med en platta.

Core i5 3570K, Radeion 7870 med inkluderat spel. Gold-certifierat nätagregat. mATX-system.

Av Vatten

Det är rätt dumt att skaffa ett mini-ITX-moderkort och sedan ett ATX-chassi.

Om man vill ha en dator med ett grafikkort, någon hårddisk eller två, en SSD och optisk enhet så räcker mATX-chassi utmärkt.

Moderkortet har endast två minnesplatser. Skaffa då istället två 8GB-stickor så behöver du inte bry dig om att minnet skall ta slut och behöva uppgradera. Swappande är inte roligt.

Glöm inte Inets fraktfrihet. Sök i forumet för den.

Nackdelen med FSPs egna aggregat är att FSP har snålat in på kablarna. Det förekommer att folk får köpa förlängningskablar till FSP-nätaggregat och då tar dom kronorna aggregatet var billigare snabbt slut.

Jag lekte ihop ett par delar som för er del kan vara intressanta.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2474901/2012-10-30-knoppe

Moderkortet är ett billigt Z77-kort. Ingen nytta av överklockningsfunktionerna då Intel har blockerat överklockning i den processorn du valt. Det man bör tänka på är att upplåsta processorer har nackdelen att dom saknar vissa funktioner som låsta har.

Av Vatten

Urban Terror

Av Vatten

Har 16GB ram och när jag gör vardagligt surfande och kollar e-post så används kanske 4GB ram. När jag startar virtuell maskin äts det lätt upp ett par GB till.

Jag skaffade 16GB ram för moderkortet hade två minnesplatser, jag vill inte att ramminnet skall ta slut och inte behöva tänka på att uppgradera ramminnet på lång tid.

Av Vatten

Om du sitter på jordat uttag så borde strålningen minska, beroende på hur skärmarna är konstruerade och likaså datorn

Om du undrar hur mycket strålningen är så kanske du skall införskaffa ett mätinstrument?
http://maxicom.se/Maetinstrument.php

Om du är mer intresserad i detalj så finns det en hel del läsning här:
http://maxicom.se/Stralningsrisker.php

Av Vatten

Har du många andra nät från grannar som ligger på samma kanal?

Av Vatten
Skrivet av TNT32:

Har faktiskt inte kollat hur stor kylaren är för trinity processorerna. Ska kolla upp det
Visste inte att det fanns en 160W-modell, vart kan man få tag på den någonstans?

160W-modellen med adapter finns på icd.se

AC-DC 230V till 12V 19A (192W): http://www.icd.se/index.php?main_page=product_info&cPath=67_2...
160W DC-DC-nätaggregatet: http://www.icd.se/index.php?main_page=product_info&cPath=67_2...

Paket med båda ovan: http://www.icd.se/index.php?main_page=product_info&cPath=67_2...

Av Vatten
Skrivet av azmodan:

Av ren nyfikenhet måste jag fråga (hur ska man annars lära sig ), hur ser du det utifrån dem siffrorna? Vad är skillnaden mellan 40/80? Funkar 40 i 80kontakter osv?

Det är inte själva kontakten som är annorlunda. Skillnaden mellan 40- och 80-kablarna är att varannan är jord för att minska störningarna mellan ledarna i högre överföringshastigheterna. Så enkelt är det.

UDMA33 vara sista standarden för 40-poliga. Om du använder en 40-polig på andra diskarna, och moderkortet stödjer den högre överföringshastigheten så kommer det upp, kanske inte i alla fall men flesta, ett meddelande att man har fel kabel. Om moderkortet begränsar hastigheten för att minska problem eller skiter i det vet jag inte.

Av Vatten

Det finns två olika sorter av IDE-sladdar, 40 eller 80 trådar. Det finns olika utförande men det är bara vart kontakterna sitter och hur dom är vinklade.

Hårddiskens specifikationer är "IDE Ultra ATA100 / ATA-6" vilket pekar på 80 trådar i kabeln skall det vara.

Av Vatten

Det är inte alltid produkten är tillgänglig samma dag som lanseringen, även i USA. Jag skulle gissa på någon gång i oktober då detta är en viktig produkt inför julförsäljningen.

Av Vatten

http://www.samsung.com/se/consumer/computer-peripherals/noteb...

Det står inget om att det är SO-DIMM-minnen i den datorn men om man tillverkar en bärbar dator med vanliga DDR3-minnen som monteras i bärbara datorer så är man en total idiot. Minnet skall passa till runt 95-99% säkerhet om nu inte Samsung har varit totalt pantade idioter i detta fall.

Av Vatten

Det är på gränsen. Tag istället 160W-modellen med 192W AC-DC-adapter? Observera bara att 192W-adaptern är stor.

Ramminnet så är Trinitys minneshastighet 1866 MHz. Integrerade grafikkortet använder ramminnet som minne och då är det bra att inte snåla på det. Angående mängden av ram så satsa på 8GB ram.

Angående chassit. Är du säker på att processorns kylare kommer få plats? Mycket trevligt chassi för övrigt.

Av Vatten

Jag leker igen.
Lekte ihop ett i3-system baserat på Ivy Bridge och Radeon 7770-grafikkort. Lite över budget.
http://www.inet.se/kundvagn/visa/2439873/2012-10-20

AMD Athlon 651 är AMD A8 3870 utan integrerad grafik (FM1-platformen). Enligt Sweclockers test på FM2-processorerna som nyss gjordes så ligger 3870K och A10 5800K runt varandra i prestandatesterna, förutom i TrueCrypt när 3870K är lidande.

Jag ser faktiskt Henke420s förslag som det bästa för pris och prestanda. Jag är inte bra på grafikkort och hur stor skillnaden är mellan korten men kanske hans system men med ett billigare grafikkort. Jag tog hans system och modifierade det lite.

Jag inkluderade inte någon hårddisk utan lägger här två alternativ där båda har en skiva/platter. En skiva är bättre för att mindre risk för vibrationer och vanligtvis snabbare. Med Henke420-systemet jag modifierade och en av diskarna jag rekommenderade blir slutpriset under 5000 kr. Det känns som en bra kompromiss på alla områdena. (Jag kollade prestandatest och 7770 var mycket märkbart långsammare än 7850. Kanske ändå inte ett så smart drag?)

http://www.inet.se/kundvagn/visa/2439942/henke420-modifierat
Annat grafikkort, billigare och mindre chassi (mATX) och gratis frakt.

Western Digital 1TB, 5400rpm, 1 platter - 634kr
http://www.inet.se/produkt/4304016/1tb-western-digital-caviar...

Western Digital 1TB, 7200rpm, 1 platter - 644kr
http://www.inet.se/produkt/4304280/1tb-western-digital-caviar...

Kanske bra att slänga ett öga på Radeon HD6000-serien? Ett HD6870 för 1280 kr kanske presterar likvärdigt mot ett HD7850 för för 1703 kr? Vilket ger mest prestanda för pengarna?

För 30 kr till får man ett HD7850 med 2GB minne på istället för 1GB. Värt det? Får man bättre spelprestanda för det extra minnet?
http://www.inet.se/produkt/5409421/msi-radeon-hd7850-2048mb-t...

Kanske rent utav Henke420-systemet med ett billigare chassi också är mATX för att sedan vänta på bättre tider med att införskaffa en hårddisk? Att skippa SSD-disken för att få ner priset ser inte som ett lyckat drag.

Tanke som slog mig är att AMD har tydligen mycket FM1-processorer liggandes och dom måste ut. Priset på FM1-delarna kanske kommer att sjunka? Kanske hålla ett öga på detta? (Källa: Senaste fredagspanelen)

Hoppas allt jag skrivit har gett dig något.

Av Vatten

Jag vill bara säga tackar. Detta fungerade ypperligt.