Inlägg

Inlägg som Vatten har skrivit i forumet
Av Vatten

Detta är ett till bevis på att det inte spelar någon roll vilket parti ni röstar på. Om röda laget vägrar förstöra en viss sak så förstör höger det med glädje, och vise varse. Men i detta fallet spelade det ingen roll om ni röstade sosse eller moderat för båda lagen var för denna förstörelsen.

Kom ihåg att detta är för vår säkerhet. Al Qaida gömmer sig under varje sten och alla stenar måste övervakas för vår säkerhet.

Det var prat om partipiska angående FRA-lagen. Denna piska är fortfarande lika aktiv. Med stora löner och mycket pengar efter platsen i maktapparaten gör att många politiker böjer sig fram och lyder order. Pengar väger för dom flesta människorna mer än ärlighet. Det är många i dagens samhälle som hellre har mer pengar på kontot och ser majoriteten av befolkningen lida än att vara ärliga.

Tolka inte mitt inlägg som kommunistiskt för kapitalister föredrar kommunism för då har dom inga konkurrenter. Detta ser vi tecken på idag för stora företagen bli större och köper upp varandra. Kraft Foods, Unilever, Bonnier för att nämna tre företag.

EU borde byta förkortning till ED, Europeiska Diktaturen.

Av Vatten

Det är många som kommenterar angående boken 1984. Det finns en annan bok i samma klass men som kom ut 1932. Den heter Du sköna nya värld (Brave New World) och är skriven av Aldous Huxley. Jag har själv inte läst men den ligger på min lista av böcker jag tänkt lösa.

Det är intressant att se att denna folkpartist är emot kryptering av telefonsamtal via exempel Skype. Det intressanta är att Skype har nyckeln och underrättelsetjänster har alltid nycklar in i system. Att lita på Skypes kryptering som säker är som att lika på att du har dom enda elektroniska nycklarna som kan låsa upp din bil. Vanligt Svenssonfolk har inte huvudnycklarna men underrättelsetjänster och andra organisationer har alltid det.

Johan Pehrsson låter som en politiker som erbjuder säkerhet om vi ger bort lite av vår frihet. Men när det finns åtta ruttna partier att rösta på så väljer dom flesta det partiet dom anser via sina åsikter, som många fått via modersmjölken, erfarenhet och via skolan, passar bäst/är minst dåligt. I dagsläget verkar det inte spela någon roll vilken färg politikerna representerar för dom försämrar på dom områdena dom kan. Röda kan inte förstöra välfärden för det är röda färgens grund byggd på men den blåa kan här förstöra fritt.

Det intressanta är att dom flesta i Sverige lägger en lapp i en låda vad fjärde år och mellan valen gnäller på försämringarna som dom som valda politikerna förverkligar.

Kom ihåg att politiker är folkvalda. Dom skall vara REPRESENTANTER för vad ni vill. Om politiker drar igenom lagar som ni anser vara idiotlagar, varför inte sparka ut dom?

Varför får vi i Sverige inte ha fler val än vad fjärde år? Vi har ingen åsikt i vitala frågor för våra FOLKVALDA REPRESENTANTER anser att dom kan ta bättre beslut än vi. Hur kan politikerna som skall REPRESENTERA VÅRA åsikter ha den attityden?

Det hela kokar nog ner till i Sverige att svenskar har lagar som Jantelagen. Svenskar är riktigt bra på att gnälla i fikarummet på jobbet men när det kommer till att göra något åt det, våga säga sin åsikt så fegar dom flesta ut på direkten. Vad är det i Sverige som gör svenskar så otroligt fega? Till och med den lilla korruptionen som har kommit upp till ytan i Göteborg så sitter gör vi inget. När en artikel skrevs i Göteborgs-Posten med titeln "Mutstaden Göteborg – sopa trappan uppifrån" så efteråt får författaren Dennis Töllborg hot om att han skall hålla tyst.

Makt, korruption och psykopater är tre saker som går hand i hand. Låt er inte luras att dom flesta psykopater är som i filmen "När Lammen Tystnar". En intressant sidnot är att väldigt många människor kan göra riktigt vidriga saker mot andra människor om dom får pengar.

Vad är det i pengar som kan göra människor till riktigt vidriga monster? Snygga till sin bil som man skall sälja för att få 5000 kr mer men blir dom som gör detta glada när andra har gjort samma fulknep och dom ser sedan rosten kommer krypandes under fusklackeringen eller provisoriska lagningarna som döljer att bilen har brister som kostar tusentalskronor att laga?

Andra intressanta detaljer som inte kommer ut i media i dagsläget i demokratiska och fria västvärlden är det enorma valfusket som har förekommit under många år och förekommer just nu i USA. Detta är inget att rapportera "i den fria världen".

Av Vatten

Internet som det är idag kommer nog inte finnas 2016. Det kommer bli mer övervakat och censurerat med argument som främlingsfientliga kommentarer, rasism, piratkopiering, organisationer som håller på med Internetterrorism (Anonymous får extremt mycket exponering för något som alltid förekommit på nätet. Grupper som är bra på att kapa sidor, knäcka system med mera syns inte och lämnar inte spår efter sig), terrorism och andra argument. Det är argument som dom flesta människorna kommer svälja för att begränsa yttrandefriheten och friheten på internet för att känna sig lite mer säker säger ingen normal-svensson nej till.

Exakt samma argument som det pågår mot kontanter. "Terrorister använder kontakter för dom kan inte spåras", "skattesmitare", "svartjobb". När kontanterna är borta kommer nog dom flesta sakna dom, speciellt när elektroniska betaltjänsten inte accepterar deras kreditkort, mobiltelefonbetalning eller annan elektronisk lösning.

Men då dom flesta i Sverige vill, blivit lärda att, förinta friheter är bra så är det meningslöst att ändra riktning och få människor att inse konsekvenserna så det är bara att titta på medan det med tiden blir sämre. Fördelen är att när allt blir sämre börjar människor fundera och inte titta på TV-apparaten, läsa tidningen, spela datorspelet, slå sina medmänniskor eller andra saker med samma intensitet för att det börjar ploppa upp frågetecken i deras huvuden.

Av Vatten

Oj oj oj! Haswell stödjer OpenGL 3.2. När Haswell stödjer Intel en fyra år gammal OpenGL-standard istället för 4.2 som kommer vara två år gammal år 2013. Intel är snabba.

Av Vatten

Stödjer bara DisplayPort 1.1a och då begränsat upplösningen till 1920x1200. Det är nog inte många som kör den upplösningen från integrerade grafikkortet men DisplayPort-standarden 1.2 släpptes för över två år sedan! Samma historia som med OpenGL.
http://en.wikipedia.org/wiki/Display_port

Av Vatten
Skrivet av CyriusG:

Kör med vanliga i5 2500 istället för i5 2500k eftersom 2500k inte har någon inbyggd grafik som behövs när ni ska installera operativsystemet annars så måste ni köra med separat grafik vilket känns lite onödigt i en server.

2500K har integrerat grafikkort.
2550K har INTE integrerat grafikkort.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Intel_Core_i5_microproce...

Av Vatten

Jag har ett Aurum 400W-nätaggregat. Det är 80Plus gold men inte det tystaste.

Angående ramminne så kanske införskaffa två stycken 8GB-moduler. Om det tar slut så kan två till införskaffas och då har datorn 32GB ram. Minecraft äter tydligen ramminne och för mycket ramminne har ingen dött av.
http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=993314

Det är ett hav av SSD-diskar. I tester presterar dom olika men i verkligheten är det nog inte märkbart. Bara man i dagens läge inte väljer en gammal modell.

Av Vatten

Jag läste ditt inlägg igen och såg att ni tänkte köra flera CS: Source-servrar på samma maskin. Då är det andra bullar. En fråga från min sida är hur många? Är det två eller 10?

Om den skall driva en Counter-Strike: Source-server så behövs inte en maskin för 7000 kr. Det belastar inte grafikkortet ett skit. Jag kunde köra CS-servrar på maskiner i 350MHz-klassen för 10 år sedan med 16 pers på. Då skillnaden mellan CS och CS:Source är grafiskt lull-lull så räcker utan några som helst problem en i3 2130, dual core 3,4 GHz. Steget efter den är lika bra att ta en i5 2500K och sedan underklocka om ni vill.

Om ni skall flytta omkring denna server så kanske ni skall satsa på ett Mini-ITX-moderkort och litet chassi. Om ni bara skall ha en SSD-disk i så kanske ett litet system med ett 160W Pico-PSU-nätaggregat och satsa på stor kylfläns till processorn. Undervolta processorn för det kan sänka strömförbrukningen markant vid full belastning av processorn och även en del vid låg belastning.

CPU: i5 2500K - 1900 kr
MB: Gigabyte Z68XP-UD3P - 1350 kr (Mycket integrerat godis efter en 10 sekunder lång koll från min sida)
MEM: Corsair 8GB (2x4096MB) CL9 1600Mhz VENGEANCE LP - 450 kr
SSD: 700-4000 kr beroende på tillverkare och storlek. Från 60 till 240GB.
Chassi: 500-1000 kr (Finns alltid någon stans gratis. Soptippen?)
PSU: 80Plus Gold eller bättre - 800 kr och uppåt men finns billigare också.
Optisk enhet: 200 kr

Av Vatten

Hela OpenGL 3.2 som kom ut u augusti 2009. Jag tappar hakan! 3.2 och 4.0 kom ut i mars 2010 och 4.1 i juli 2010. Intel är verkligen snabba på att ha stöd för nya versioner av OpenGL. Jag kan förstå att dom inte stödjer 4.2 som kom ut i augusti 2011 men att endast stödja en version som släpptes tre år sedan är skrattretande!

Av Vatten

Jag hade gärna haft en bärbar dator med AMD-processor. Det finns många där ute men alla tillverkare satsar på dåliga skärmar eller låg upplösning. Förutom en från HP med 1920x1080-upplösning på en 15,6"-skärm men den går inte att få tag på i Sverige. AMD är då inget alternativ på denna fronten.

Av Vatten

Internet är under attack. Det som har rapporterats om i massmedia om attackerna mot internet är inget mot vad verkligen händer. När, inte om, internet ryker så försvinner det bästa verktyget för allmänheten att utbyta information, uttrycka sina åsikter, kommunicera fritt och utbyta åsikter. Det gillas inte att människor fritt kan söka information om det mesta utan ansträngning om allt möjligt.

Men internet ryker kanske inte helt utan bara censurverktyg installeras för att motverka piratkopiering (Delvis censurerat världen runt), terrorism, barnporr, spridning av olaglig information, rasism, hatbrottsinformation och annat som dom flesta är negativa till och då kan acceptera censur på dessa områden. Aftonbladet, Facebook och andra sidor kommer inte censureras men olika form av filter kommer utökas för att inte sprida olaglig information. Mycket får en titel som många är negativa till och då kan accepteras att denna information blockeras.

Det finns planer på en "internet kill switch" att om något skulle hända, terrorattentat exempelvis, så kan internet stängas ner eller markant begränsas "för att motverka terrorister varna varandra och annan bullshit". Egypten dödade internet för ett år sedan. Det behövs inte mycket arbete för att klippa bort ett land från internet.

Anonymous syns väldigt mycket i massmedia för det dom gör. Det som görs i denna gruppens namn kommer troligen bli grövre och grövre attacker tills många röster höjs för att stoppa denna form av terrorism på internet. Då efterfrågar folket själva censur av internet, begränsning av sitt liv för säkerhet.

Att tro att rösta på ett parti skulle rädda Internet är som att ha huvudet i sanden.

Njut av internet medan det är öppet.

Av Vatten

Detta är inget nytt. Detta förekommer på flera håll. Där det är mest uppenbart är politiska skådespelet. Det som kommer mest ut munnarna ur politikerna är lögner.

Intel gjorde något fulknep gällande bärbara AMD-datorer för ett par år sedan. Något i stil med att AMD skulle tryckas ner.

Av Vatten

Nu är sista spåret borta av den gamla goda tiden här på swec. Jag saknar redan dom gamla utmärkelserna. Dom hängde med från första början med gubbarna som satt där uppe och tittade ner på sidan.

http://web.archive.org/web/20000511193606/http://www.sweclock...

Det blir nu så sterilt, dött, tråkigt och modernt. Så som många av dagens hem ser ut.

Av Vatten

Cyberkrig som Anonymous håller på med kommer med tiden klassas som terrorism och ger regeringar ytterligare anledningar till att reglera och censurera internet. Samma princip gäller vid demonstrationer. När demonstrationer bryter ut till gatukrig så ger det regeringar anledning att ge polisen mer makt. Polisen världen runt ser idag ofta ut som militär.

Av Vatten
Skrivet av Rullstols Roger:

Fattar inte en jävel av USAs regering varför man ens laddar ned?
"anklagas för att ha orsakat förluster på över 500 miljoner dollar för rättighetsinnehavare"

Det är samma bullshit dom spyr ut här som med koldioxiden.

Det går att omformulera din fråga.
"Fattar inte en jävel av USAs regering att mänskligt skapade klimathotet är en bluff?"

Det finns många som laddar ner spel, musik och filmer som hade kunnat tänka sig betala för det. Men det finns också många som laddar ner samma samma spel, musik och filmer som inte under några omständigheter hade kunnat tänka sig betala för det men konsumerar det för att dom kan komma åt det gratis. Hur många i dessa två läger är omöjligt att säga men det är nog fler som konsumerar när det gratis men kommer inte konsumera det då det kostar och då är det ingen förlust för spel- och mediaindustrin från första början.

Vi alla vet att stora industrier nästan alltid förvränger sanningen och vinklar siffror till sin fördel för att bevara sin makt eller utöka den. Vi själva gör det i CV, i löneförhandlingar och slänger ur oss lögner för att behålla ansiktet.

Av Vatten

Piratkopieringen på internet används av massmedieindustrin och regeringarna för att få mer kontroll och censurera internet. Lösningen på detta problemet är att sluta konsumera skiten massmedieindustrin producerar så minskar piratkopieringen flerfaldigt, censuren av internet är inte lika påfallande och alla mår bättre.

Filmer som Green Hornet och Captin America är extrem skit. Dom filmerna är typexempel på framtidsscenariot som målas upp i filmen Idiocracy.

Av Vatten

Har Sweclockers också gått på klimathotsbluffen?

Angående datorerna så på mitt jobb så byts datorerna ut vad fjärde år. Dom leasas för att slippa hålla på med uppgradering, byte av söndriga delar och skrotning.

När ett företag vill uppdatera nätverksutrustningen kan dom kontakta HP eller Cisco för att få ett bra pris. Cisco kan då ge kanske 10 kr per HP-nätverksport för att få in sina switchar där. Cisco skrotar dessa helt fungerande switchar. Detta fungerar åt andra hållet att HP kan köpa Cisco-switchar för att sedan skrota dom.

Samma skrotning förekommer av kontorsmöbler. Det slängs stolar, bord, hyllor i mängder. I kopiösa mängder. Detta sägs det inget om.

Av Vatten

Så vad är skillnaden mellan A8-3800 och A8-3870K? Är det endast 600 MHz, Turbo Boost och att 3870K är upplåst? Att klocka ner en A8-3870K till 2,4GHz är i praktiken en A8-3800 utan Turbo Boost? Någon som kan verifiera detta?

Av Vatten
Skrivet av episkaarne:

...i det paketet jag satte ihop.

Av Vatten
Skrivet av episkaarne:

tack! skulle va fint om du letade upp lite bättre delar och hoppa över hårddisk

Lägg dom pengarna på en bättre processor. Det är mitt bästa tips.