Inlägg

Inlägg som GeeZen har skrivit i forumet
Av GeeZen

Skulle också rekommendera att du kollar upp Universal. Bara 1mbit (tror jag) men asbilligt, 57kr/mån (de tre första månaderna är t.o.m. gratis) inkl. obegränsad surf och en ringpott motsvarande drygt 1000 min.
http://www.universal.se/mobiltelefoni/mobil57/?produkt

Av GeeZen

Mina buget ligger på 6000kr (så jag har redan dragit över 294kr inkl frakt). Jag vill också ha minst 2gb ram. Mindre exakta krav är en liten dator med bra batteritid (tyvärr sammanfaller inte de krav på dessa modeller) och övrigt "så bra som möjligt".

Av GeeZen

14,1" 1280x800 eller 15,4" 1680x1050?

Jag ska beställa en av dessa datorer i morgon förmiddag.

HP: http://www.dustinhome.se/pd_5010110176.aspx
ACER: http://www.dustinhome.se/pd_5010117138.aspx

Jag har dock svårt att bestämma mig för vilken. Verkar som största skillnaden är att HP har större skärm som dessutom har högre upplösning. Dock gör ju även det att datorn blir större. Sen skiljer batteritiden lite också. ...och OS (business vs. home premium). ...och lite annat.

Vilken skulle ni tagit (motivera gärna så mycket ni kan)?

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av GeeZen

Der verkar fungera. Tack så mycket.

EDIT: Det verkar dock som man bara ska skriva "document.getElementById('s2').selectedIndex=0;". När jag testar hela "document.getElementById('s2').selectedIndex=document.getElementById('s2').options[0]" kommer den alltid till första även om jag ändrar till t.ex. "options[1]".

Av GeeZen

Välja i dropdownlista med javascript

Jag har två dropdownlistor (<SELECT>) och när den ena ändras ska den andra gå till ett defaultläge. Jag är inte jättebra på javascript men jag antar att det skulle vara något i stil med

onChange="document.[lista1].[defaultOption].selected='true'"

Jag har testat lite men får det inte att funka. T.ex. har <OPTION> inte "name" som attribut.
Hur kan man göra?

Av GeeZen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Sebbhe
du kan ta och kolla igenom källkoden på png2ico, ett program som tar en png-fil och gör den till en ikon.
http://www.winterdrache.de/freeware/png2ico/

Det var precis något sådant här jag letade efter. Hoppas bara jag förstår koden.

Av GeeZen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av totoo
http://www.make-icon.com/index.html#2

Jag förstår inte riktigt vad det är för typ av program du är ute efter - men det finns iaf ett helnice program för att göra ikoner å sånt, och det heter microangelo vilket är en underbar liten räv som jag har använt av och till i typ 8 år när jag ska göra nåt litet. Men antar att du inte var ute efter nåt "bildbehandlingsprogram".

Jag är inte ute efter något program. Saken är den att jag själv programerar ett program som skulle behöva kunna skapa ikoner. Det jag letar efter är helt enkelt hur en .ico-fil ser ut och hur man på ett lätt sätt skapar en sådan fil (från Java eller Delphi som är de språken jag kan).

Av GeeZen

Skapa .ico filer?

Går det att skapa igna ico filer på någåt (hyfsat) enkelt sätt? Nu menar jag inte konvertera en bild till .ico utan göra ett program som skriver nödvändig information i en fil. Var hittar man info om hur en .ico-fil är uppbyggd?

Av GeeZen

Känna av om scroll behövs på en webbsida

Finns det något sätt att med hjälp av PHP, JavaScript eller på annat sätt känna av om det behövs en scroll eller autostretch?

Jag ska nämligen göra en sida som autostreckar med ett visst antal pixlar i taget (t.ex. 25px extra, 350px; 375px; 400px osv.) och när jag funderade på hur man skulle göra det så var det ändä sättet jag kom på.

Om någon har något annat förslag på hur man kan åstakomma dett så kom gärna med andra förslag.

Av GeeZen

Så det finns alltså inte något sätt att skapa en fil om jag dubbelklickar på en .js fil på min dator???

I så fall (om man inte kan skapa filer) så har jag sett något om funktionen write(). Skulle jag då med hjälp av javascriptet kunna skriva till en textfil som redan finns. Huvudsaken med mitt scrip är att få in data i ett textdokument, sedan scriptet skapar det själv eller om det bara skriver över ett befintligt är inte så viktigt.

btw så håller jag faktiskt inte på med en hemsida

Av GeeZen

Skapa textfil med javascript

Jag håller på med ett litet javascript som jag vill ska kunna skriva en .txt fil med datan som scriptet samlar in.

Om jag söker på internet står det bara att man inte kan skapa filer på clientens dator om man har javascript i en hemsida.

Skillnaden mellan alla deras fall och mitt är att i mitt fall har jag en .js fil på min egen dator som ska skapa en .txt fil på min egen dator.

Går detta? Hur gör man?

Av GeeZen

Jag har exakt samma problem (på samma grafikkort) så om någon känner för att hjälpa till så kan ni ju slå två flugor i en smäll i denna tråden.

Av GeeZen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Eilert
Ska det där minustecknet verkligen vara där?

Jo det är inte varje dag man hör om minusgradigt vatten i ett kylsystem men om det är fel så är det antagligen mer än bara minustecknet, hur skulle annars 16 gradit vatten kunna hålla en processor 10 grader???

Av GeeZen

Fanns det inte en guide om hur man gjorde EXAKT detta i ett av de senaste nummrena av Datormagazin???
Typ "Styr dina lampor från datorn" eller ngt liknande.

Edit: Vid lite närmare granskning vad det Datormagazin 2005-4 och artikeln hette "STYR VAD SOM HELLST VIA WEBBEN". I tidningen visar de dock hur man styr en lampa om jag inte helt missminner mig.

Av GeeZen

Najs, en fjärrkontroll till datorn hade inte suttit helt fel. Undra om det går att bygga själv, borde väll inte vara överdrivet svårt?

Av GeeZen
Citat:

Ursprungligen inskrivet av DuckyourZ
sök på nokia 3310 i forumets sökfunktion, det finns kopplingsscheman m.m.
läs dock HELA trådarna å att du inte gör om någons misstag att köra utan resistorer och således bränna displayen.

Jag har sett att det finns till 3310, men har du även sett till 3110?

Av GeeZen

Kan och kan, det blir mitt första LCD-projekt men i nu läget har jag ingen som hellst information om hur man ska skicka in data för att styra LCD:n.
Till 3310 finns det ju massor av kopplingsscheman och datablad på hur man ska använda den.
Så någon information till 3110 överhuvud taget hade varit trevligt att ha, t.ex. vad pinnarna betyder och så eller i bästa fall något fullt datablad om displayen.

Av GeeZen

LCD från Nokia 3110

Hittade en död Nokia 3110 i en låda. Så tänkte jag att man kanske kan använda LCD-skärmen. Är det någon som vet om den går att använda och i så fall hur man styr den?
Jag har testat att söka på google och här på forumet men än så länge utan några resultat.

Här är lite bilder:

Sådan här mobil är det:

http://www.gsmclub.pl/i/tel/nokia/8_200x300.jpg

Lite självtagna bilder på skärmen:

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload3/1_075.jpg

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload3/1_074.jpg

http://upl.silentwhisper.net/uplfolders/upload3/1_073.jpg

Av GeeZen

På Everyday alkaline står det att AA har 2700mAh och det tolkar jag som att generellt sett håller vanliga batterier längre än uppladdningsbara. Är det helt fel?
Jaja, jag får kolla på duracells datablad (om jag hittar några) och kolla urladdningskurvorna.

Tackar så mycket för informationen.

Av GeeZen

Hur många mAh i ett batteri?

Jag håller på med ett litet projet där lysdioder ska lysa. Nu är det så att jag skulle behöva veta hur länge de kan lysa och då behöver jag veta hur mycket som finns i ett vanligt batteri (AA är jag mest intresserad av).
I nya uppladdningsbara AA batterier brukar det ju finnas ca 2000 mAh, är det stor skillnade på dem och vanliga ickeuppladdnignsbara? Det står inte heller (iaf inte särskilt tydligt) på vanliga.

ps: Jag visste inte var jag skulle lägga tråden men jag la den här eftersom det handlar om ett "Eget bygge".