Inlägg

Inlägg som Dannema har skrivit i forumet
Av Dannema
Skrivet av mudzi:

Nexus har ju stockandroid så dem får de senaste uppdateringarna direkt från google

Förstår faktiskt inte alls, är inte alls insatt i sånt

Av Dannema
Skrivet av mudzi:

ååh är själv väldigt sugen på att köpa LG G2 alternativt Nexus 5 när den släpps snart Köpte en Zte blade 3 för några veckor sen så får ialafall vänta en månad Sen tror jag att jag kör på LG G2 hellre än Nexus 5 med tanke på att kameran är bättre och att jag ändå kommer roota. Menmen får se vad priset landar på.

Vill också ha någon av dem!!

Vad menar du med "jag ändå kommer roota"?

Av Dannema
Skrivet av Sneaky:

Det var ett och ett halvt år sedan. Det kan ha hänt saker och ting sen dess. Men det är i alla fall min erfarenhet.

Okej, använde själv inte det för ett och ett halvt år sen, men jag tycker att det fungerar riktigt bra nu. Har använt i drygt ett år nu.

Av Dannema
Skrivet av mudzi:

kik är ju den populäraste chatt klienten va? Den finns till och med på WP!

Just det, den hade jag helt glömt bort!

Skrivet av lenlye:

Fick min G2 idag, har verkligen inget att klaga på.
Skärmen och prestandan är ju det bästa du kan få idag.
Den har många features men inget som känns påtvingat, närmast tvärtom skulle jag säga, man får nästan leta efter dom och LGs skal över android är väldigt diskret.

iMessage är ju bra men man kan ju alltid köra t.ex. KiK om man inte har obegränsade sms.

Frågan för dig är nog inte G2 eller 4s så mycket som Android eller iOS.
Prova att låna en androidlur nån vecka, skillnaderna mot iOS är ju ändå ganska stora och passar inte alla.

Låter bra. Som skrivet innan, har tyvärr ingen telefon att låna och jag vill köpa mobilen nu för att den är så billig, det kommer den inte vara om en vecka :/

Skrivet av XPerion:

LG Nexus 5 släpps slutet av månaden och är baserad på LG G2. http://www.gsmarena.com/lg_nexus_5-5705.php

Priset kommer hamna runt 300US, I Sverige blir det väl omkring 3500-4000 och Nexus modellerna har Android vanilla och då det är Google som sköter uppdateringarna, så kommer den ha "längre livslängd" än LG G2.

En android mobil kan ha mycket lång "livslängd" om man rootar och flashar själv in cutoms roms. Men beror på om modellen är populär hos XDA forumet. Min HTC Desire, den första android mobilen som körde igång android vågen, har fortfarande "support" hos XDa av devs och kan köra JellyBean om vill.

Sen kan man alltid sälja mobilen efter 1-2 veckors användnings tid och då förlorar man några hundringar, om man inte tycker om android och gå tillbaks till iOS.

Det enda man behöver tänka om är egentligen storleken, IP4S är 3,5" och LG G2 är 5,2"/Nexus 5" och inte alltid "praktisk" att använda med en hand.

Det låter jävligt bra! Hah, det gör allt mycket svårare. Om jag väntar kommer priset på G2 att gå upp igen och det är ju inte säkert att Nexus 5 kommer att vara så billig...

Okej, låter bra, tack.

Så kan man väl också göra, men det blir för klyddigt för mig

Av Dannema
Skrivet av patch:

Whatsapp.

Ja, det har jag själv och tycker att det fungerar väldigt bra! Problemet är väl att det kostar (även om det bara är sju kr så är det jobbigt att betala om man inte har ett bankkort kopplat till kontot) vilket gör att inte många av mina kompisar har det.

Har glömt en väldigt viktig fråga. Hur är livslängden för en mobil som G2? Alltså, hårdvarumässigt. Om man kollar på iPhones t.ex. så har jag hört att 4an laggar smått vid användande av iOS 7 och 4S kommer nog inte hålla mycket längre nu när Apple har släppt en "budgetversion". Hade ju ändå tänkt byta telefon någon gång nästa år, men när jag såg priset på G2 så tänkte jag att jag kunde byta lite tidigare. Då vill jag så klart att den ska hålla ett par år, minst. Kommer den att göra det tror ni?

Skrivet av Felparkerad:

Har du uppdaterat till iOS 7? Isåfall är det ju en helt ny design, eftersom du var lite trött på iOS 6(?) ifall jag förstod det rätt.

Nope, det har jag inte Jag känner att jailbreak på sexan ger mig mycket mer än en uppgradering till sjuan skulle ge mig. Det är inte bara det att jag är trött på iOS 6, utan även att man inte kan göra så mycket ändringar etc. Samma sak gäller ju för iOS 7 och det finns inte ens jailbreak ute än, vilket gör det än mindre tilltalande.

Av Dannema
Skrivet av SCORPIUS:

Köper du en Android så läs på om Root och batterispar med en gång. Ingen blir förvånad om du vill roota efter ett tag.
Lusläs allt om den på xda.
Finns många saker du kan göra och appar och mods utan att ändra från original som gör stor skillnad.

Men aldrig så stor som om du har root.
Root är början, sen Kernel, sen Rom.

Okej, tack för tipset!

Skrivet av Oliver91:

alltså om 9/10 av dina kompisar har en iOS och du inte är teknikintresserad så skulle jag avråda dig från att skaffa en LG G2 och behålla din iPhone 4s, själv rör jag inte i iphones med en tång men eftersom du använder iMessage flitigt och inte egentligen har ekonomin för något bättre så tycker jag du ska hålla dig till iPhone ett tag till!

Jag är rätt teknikintresserad dock (en av anledningarna till att jag vill byta, vill se hur mycket man kan göra med Android, då man inte kan göra mycket med iOS, även med jailbreak) och en av mina nära vänner har också känt suget att hoppa över till Android, han gör det dock inte nu på grund av pengabrist. Det är främst iMessage och priset som håller mig tillbaka nu, finns det ingen app som finns hos både Android och iOS som fungerar bra för att skicka meddelanden och bilder till varandra?

Av Dannema
Skrivet av tooobe:

Själv kommer jag lämna en kommentar som jag vet att du egentligen inte vill ha - behåll den mobil du har om den klarar av att göra allt du vill göra

Det är klart det är kul med nya leksaker, men som student själv vet jag att pengar är knappt, och kommer vara många år till om du bara går i gymnasiet (och inte planerar att gå något slappt program på högskolan där du kan jobba halvtid vid sidan om).

Väldigt klokt svar som minskar mitt köpsug, men jag vet inte... Telefonen jag har nu är jag nöjd med, inget super, men ingen mobil jag hatar heller.

Skrivet av Umbrellas:

Att du ens tänker tanken är en varningssignal att du kanske inte behöver LG G2.
Visst är det kul med en ny lur, men 4000 kr är mycket pengar. Jag skulle iaf fundera på att fixa ett abonnemang på 24 månader och sprida ut kostnaden. Om du verkligen inte vill det så tänk till en extra gång.

G2:an är det bästa du kan köpa just nu för under 4000(vilket Cyberphoto tar), överlägset.
Men bara för det så betyder det inte att du behöver den.

Jo, det är sant. Men jag tror även att det beror på min "snålhet", har flera gånger tänkt köpa nya högtalare och ny skärm vid reor, men aldrig gjort det...
Jag betalar faktiskt helst 4000 kr direkt för att jag sitter inne med rätt mycket pengar just nu efter sommaren och har inga nämnvärda utgifter, förutom abonnemang på 120 kr per månad och lite nöjen och så vidare. Argh, det blir så svårt när man får de här svaren

Skrivet av daniel-95:

jag skulle rekommendera en nexus 4 , finns för 2500 kr , grymt prissvärd , stock android .

+ , bra skarp skärm drygt 320 ppi , 2 GB ram , s4 pro cpu , ergonomisk i handen , snabb som satan , snygg design
- ingen 4g , låg minneskapacitet 8 GB ELLER 16GB , medelmåttig kamera, inbyggda högtalare lite klena

men för priset så får du en grymt bra smartphone ,

En Nexus hade varit ett alternativ om den hade 4G och mer minne, men det har den inte :/ Om jag övergår till Android vill jag gärna ha lite mer minne för tweaks osv.

Skrivet av SCORPIUS:

Hallå.
Du har en iPhone 4S nu som gör vad du vill en telefon ska göra.

Mitt råd till dig är att låna om du kan eller köpa en billig Android lur och lära dig hur dom fungerar.
Det är skitmycket att lära sig om en vill fördjupa sig om allt en kan ändra på.

Köp tex en Samsung S2. Dom kan du få rätt billigt och det är fin mobil. Väldigt bra.
Den har ett stort stöd hos utvecklare.

Annars så leta efter en riktigt billig och när du hittat en så sök på XDA efter den och kolla vilket utvecklingsstöd den har där.

Det är rätt dumt att lägga 4000Kr på något du inte ännu vet om du vill ha.

Känner ingen som har en androidtelefon jag kan låna, tyvärr. Känns också väldigt onödigt att köpa en annan telefon för att testa android och sen bestämma mig Kan ju heller inte köpa någon billig mobil då jag inte tror att det skulle ge rätta känslan som t.ex. G2 gör med sin kraftiga processor. Tack för svaret dock!

Skrivet av Pellepelikan:

4s är ju ingen dålig mobil på något sätt. Tror du kommer bli besviken att uppgraderingen inte är så stor. Nog för att iOS är instängt som det är men själv sitter jag på en iPhone 4 och ser ingen anledning att byta.

Skickades från m.sweclockers.com

Det känns dock som att "uppgraderingen" samt förändringarna kommer att vara väldigt stora, för att inte säga enorma. Framför allt friheten i OS:et, större skärm som någon annan nämner och alla nya funktioner från android.

Tack för alla svar! Har inte bestämt mig än, det får jag göra imorgon.

Av Dannema
Skrivet av twk:

Tack, det är kul att hjälpa till! Det är enkelt att rekommendera något som man är nöjd med, i det här fallet Android.

Amerikanska operatörer är kända för att låsa telefonerna med olika metoder och lägga in massa bloatware. Köper du en olåst telefon i Sverige så får du bara LGs appar. Som sagt tror jag inte heller att LG är värre än andra tillverkare. Med lite fix och tricks, om man gillar det, går det även att ta bort alla sådana appar. Det är inget man gör direkt på sin första androidlur, men möjligheten finns.

Precis, android verkar så öppet! Har även en väldig entusiastisk android-älskare till kompis som skulle älska att jag byter från iOS till android. Han skulle säkerligen kunna hjälpa mig att tweaka mobilen till vad jag gillar

Av Dannema
Skrivet av twk:

Jag tror absolut att du skulle bli nöjd med en LG G2. Den verkar vara toppen. Android är dessutom lite roligare att pilla med och att anpassa efter sina egna önskemål, jämfört med ios.

Det tror jag absolut! Dina svar har varit väldigt givande förresten

Skrivet av Perc:

Såg en review på LG G2 där den fick en hel massa skit för mjukvaran. Den är tydligen fulltryckt med extra skit som ingen bett om, vill ha, eller har nytta eller nöje av.

Jo, det har jag också sett, men det var väl främst för Verzion-versionen som är exklusivt för USA, eller? Det fanns typ 52 appar hos vanliga telefonen som inte går att ta bort, men som ändå hade små funktioner. Vet inte om det kommer störa mig så mycket dock. Även iOS har appar som inte har någon funktion men som man inte kan ta bort (om man inte jailbreakar)

Av Dannema
Skrivet av rhalla:

Sälj din nuvarande och köp en ny så kommer du billigare undan. 4k för en sådan är ett bra pris.

Det kan jag tyvärr inte göra. Fick min nuvarande av min pappa så jag ger tillbaks den om jag köper ny

Av Dannema

Dilemma, LG G2 eller iPhone 4S?

Hej grabbar och tjejer Har skrivit lite i tråden om LG G2, men jag vill ha lite fler svar, så jag startar en ny tråd om ämnet.

Har en iPhone 4S just nu men har känt ett tag att jag vill testa på något nytt (Android). Har kollat på LG G2 som säljs för 4000 kr och den verkar väldigt bra. Men jag är inte helt övertygad om att jag bör byta. Det är ju ändå 4000 kr (studerar på gymnasiet med ett jobb på en pizzeria där jag endast jobbar när jag behövs, alltså max 2-3 gånger per månad), rätt mycket pengar alltså.

Utan att starta ett flame war vill jag bara att ni ska övertyga mig om vad jag ska välja :).
Det jag gillar med iOS är:
iMessage; de flesta av mina kompisar, ungefär 9 av 10 har iPhones och därför är iMessage perfekt för mig. Finns det något liknande program som Android också kan ta del av som är gratis? Har testat bland annat Viber, men jag tycker att det fungerar dåligt.

iCloud; perfekt att synka saker mellan mobil och dator. Men jag har hört att man kan synka med hjälp av Google Calendar etc. så det verkar inte vara något stort problem.

Samt att jag redan har en iPhone, jag behöver alltså inte lägga pengar på en mobil. Om jag ska byta måste jag så klart betala 4000 kr. Är det värt att lägga 4000? Visst, en svår fråga, men generellt, vad tror ni? Kan en student annars spara dessa pengar och lägga på något viktigare i framtiden?

Har även en till fråga, hur är mobilmarknaden när det gäller priser? Den kostar ju 4000 kr just nu, som billigast, annars är priset för en LG G2 mellan 4500-5000 kr. Tror ni att jag kan få mobilen för mindre pengar om jag väntar till exempel 1-2 månader? Vill ju inte vänta för länge, då är det lika bra att köpa en nyare mobil då ju, men ja, hur brukar det vara?

Tack så mycket för svar!

E: Har glömt en väldigt viktig fråga. Hur är livslängden för en mobil som G2? Alltså, hårdvarumässigt. Om man kollar på iPhones t.ex. så har jag hört att 4an laggar smått vid användande av iOS 7 och 4S kommer nog inte hålla mycket längre nu när Apple har släppt en "budgetversion". Hade ju ändå tänkt byta telefon någon gång nästa år, men när jag såg priset på G2 så tänkte jag att jag kunde byta lite tidigare. Då vill jag så klart att den ska hålla ett par år, minst. Kommer den att göra det tror ni?

Av Dannema
Skrivet av twk:

Absolut, allt synkas med Googles servrar!

Skickades från m.sweclockers.com

Skrivet av Sneaky:

Jag har använt både IOS och Android. Först hade jag en billig android, men bytte till IOS. Jag blev besviken på hur knökigt och otympligt IOS hanterade molnet. Det var en av huvudanledningarna till att jag sedan bytte tillbaka till Android igen. Androids kalenderhantering och molnintergration överhuvudtaget är jäkligt smidig. Bättre än IOS. Det finns nackdelar med Android också, men det här är definitivt inte en av dem. Tror du kommer bli förvånad.

Får man fråga när du bytte från android till iOS och sen tillbaks?

Skrivet av JimmieSan:

Typ därför jag gillar android, allt syncas med alla googles tjänster jag använder, gmail, kalender, youtube, google drive.
Så allt är alltid uppdaterat med det jag använder dagligen.

Oftast väljer man ju OS efter vad ens nära omgivning använder samt vad man använder för verktyg själv.

Låter väldigt lovande det här! Tack för alla svar, uppskattas.

Av Dannema
Skrivet av twk:

Jag tror inte att det kommer att vara något problem för dig. Om du är någorlunda teknikkunnig och framför allt intresserad av att lära dig så är det inte svårt. Många har dessutom redan många av sina tjänster hos Google, då är en flytt ännu lättare. Det kan tex vara Gmail, Google calendar, docs med mera.

Skickades från m.sweclockers.com

Skönt! Det finns en massa saker från iOS som har gjort att jag hållt fast vid Apple. Bland annat iMessage och Facetime som funkar superbt och att de flesta av mina kompisar också har iPhones. De är dock inte de bästa funktionerna utan de integrerade kalendrarna etc. T.ex. man kan ju skriva in saker i sin kalender på telefonen som sedan synkas med iCloud som du kommer åt även på din windows-dator, vilket är väldigt skönt och praktiskt. Kan man använda Google calendar på liknande sätt?

Skrivet av Boss302:

Det går fort att vänja sig. Bytte från ios en gång i tiden. Det som tog någon vecka att få känslan på var tangentbordet.
Att android skulle vara besvärligt är en myt. Fixar min farfar, (89år som inte har dator med internet) en androidlur så gör nog de flesta det.

Låter bra! Tack så mycket för svar!

Av Dannema
Skrivet av twk:

Om du är intresserad och är villig att lägga lite tid och energi på att lära dig så tycker jag absolut att det är värt att gå över till android. Jag skulle däremot inte rekommendera det till tex min far som alltid har haft iphone och har ungefär 3 sekunders tålamod med teknikprylar.

Som sagt, har varit lite intresserad över Android nu ett tag Så jag är definitivt villig att lära mig, saken är bara att jag har för mycket att göra i skolan nu, tar det lång tid innan man vänjer sig, tror du? Beror väl kanske också på användaren... Ska försöka leta upp någon butik som har G2 inne så att jag kan känna lite på den. Tack för svar!

Av Dannema

Behöver lite hjälp nu!

Har en iPhone 4S just nu, men känt ett tag att jag vill testa Android. Blev väldigt sugen på denna, särskilt för 4000 kr. Vad tycker ni grabbar, är det värt att köpa en och byta från 4S för en användare som alltid använt iOS. Är Android lätt att anpassa sig till och lära sig?

E: Blev lite osäker. Jag har ju en 4S just nu med abonnemang hos 3. Det går bra att bara flytta över SIM-kortet till L2:an va?

Av Dannema

Korrekt!

E: Aight, men då kan du sätta ner mig på 13 poäng igen

Av Dannema

http://i.imgur.com/AVTzGlG.jpg

http://i.imgur.com/yC2RzcU.jpg

Poänglistan:

41p - DasBoot_swe
28p - Yazem
22p - Funnyvlad
18p - Kebabhyvlarn
16p - Sebbe1891
15p - DrDuke, Dannema
14p -
9p - Ninotramp
6p - Hammar, Växla
4p - Frantic, anton.hj, Christoferj, 4everapple1, xXxlGurrAlxXx, Killerolav
3p - Rawrgasm, Crazy Ferret, running_wild, zeddiz
2p - Supra-GeeK, Abbs
1p - Naruto, dala56, Sukakka, xapa112, , piccololento

Skrivet av zeddiz:

Yesbox, vet inte om jag ska kommentera hur specifikt vilken utav filmerna det är men det skiter vi i haha!

Haha, tackar
Såg att du inte hade ändrat poänglistan så jag skrev in ditt namn på 3 poäng!

Av Dannema

The Matrix?

Av Dannema

yup!

Av Dannema
Skrivet av DasBoot_swe:

Någon mer ledtråd vore trevligt....

Oh shit! Har inte varit så aktiv här inne, så jag glömde! Aja, finns ny bild uppe nu