Inlägg

Inlägg som YamahaDGX630 har skrivit i forumet
Av YamahaDGX630

Har aldrig riktigt förstått poängen med tematiserade datorkomponenter, kan ju knappast vara något som säljer till den breda massan?

Av YamahaDGX630
Skrivet av Smör-Leif:

Vad jag har sett så kan man inte ens spela på Win 11 just nu pga. senaste uppdateringen. Det får ju Windows 11 att befinna sig i beta, bokstavligen Jag som har en gen 7 CPU kan inte uppgradera automagiskt till Windows 11 och det känns helt OK.

De spel jag spelar rullar fint på 11'an
Att Microsoft tvingar folk till "nyare" hårdvara ser jag egentligen inte som ett problem

Av YamahaDGX630
Skrivet av Smör-Leif:

Haha, exakt så!

Med den lilla detaljen att Windows 11 får Windows 10 att framstå som en beta

Av YamahaDGX630

Tack själva!

Av YamahaDGX630
Skrivet av Enviro:

På fredag smäller det!

Schemat som det ser ut nu är att vi möts på O'Learys klockan 18:00 på fredag och sedan snackar vi lite skit tills vi får bordet som bokats, vilket är 18:30.

I och med att det är ett större sällskap kommer vi få en begränsad meny, men det finns gott om burgare, köttbitar och annat som kan vara av intresse att stoppa i munhålet.

Under kvällen är det obligatoriskt kul på schemat med lite quiz och annat smått och gott.

Välkomna!

Tack André!

Av YamahaDGX630

Har sagt det förut och säger det igen - EVGA överglänsar återigen många av de befintliga "meh-tillverkarna" när det kommer till grafikkort. Jag ser heller inte med den här generationen några tecken på att någon annan tillverkare har för avsikt att fylla EVGA's skor

En grafikkortsmarknad utan EVGA är en stor förlust

Av YamahaDGX630
Skrivet av inquam:

Kör Nvidia kort själv men känner precis tvärtom... Nvidias kontrollpanel känns som något från Windows 95-dagarna. När jag hjälper sonen fixa något (har ett AMD kort i hans) och behöver gå in och göra inställningar så blir jag nästan glad. Ingen känsla av kontorsdepresion som det ger att starta Nvidias... Och kan någon förklara hur Nvidia kontrollpanel fortfarande, efter alla dessa år, kan vara så seg att starta?

Jag förstår vad du menar. Men min upplevelse i den här branschen när det kommer till mjukvara är att ju enklare GUI, desto mer fokus har tillverkaren istället lagt på funktionalitet och stabilitet.

Av YamahaDGX630

Så länge som AMD fortsätter att sönder-branda deras drivers/kontrollpanel med gaming så kommer jag ha svårt att föredra DET över Nvidia och intrycket av professionalism.

Av YamahaDGX630

Nybörjare vill köpa VR-headset

Hej!
Ända sedan Meta Quest 2 fick ett rejält uppsving tack vare polerad mjukvara har jag känt att tiden kan vara inne, att VR äntligen är moget! Jag tänkte vänta på Quest 3, som jag förväntar mig blir den första riktigt fullfjädrade VR-headsetet.

Men från ingenstans dyker Pico 4 upp, och min fråga är om detta är vad jag har väntat på?

Vad kan vi förvänta oss av Quest 3, och när släpps den, det verkar dröja långt in på 2023?
Quest verkar få OLED, medan Pico 4 kör LCD. OLED låter betydligt sexigare, men det kanske man inte uppfattar så står skillnad emellan i VR?

Av YamahaDGX630

8K i all ära, men 60Hz och LCD? Hur menar ni att man ska kunna uppnå någon form av förväntad bildkvalité?

Oavsett pris så lär det vara en panel som inte drar nytta av så många pixlar - precis som när man ville få folk att köpa skräp genom att skylta med "4K" på varenda budget-TV

Av YamahaDGX630

Något känns väldigt fel i denna kommentarstråd, jag kan inte hitta @tvelander!!!

Av YamahaDGX630

Tog 8 sekunder för mig med dator i sign, med andra ord är nog inte 10 sekunder något att bry sig om

Av YamahaDGX630

Häftiga kort på grund av sin storlek, men är lite orolig över vart tekniken är påväg? Glöm SSF-trenden, den tog sitt sista andetag när nVidia visade upp 4000-serien samtidigt som EVGA drog sig ur...

Av YamahaDGX630

jämt flyt i 60+ fps eller inget spelande alls för min del.

Av YamahaDGX630

Du har alltså hittat en dator i ett soprum, vars nätaggregat du nu skänker - hur vet du att nätaggregatet fungerar och inte orsakar skada för den som väljer att koppla in det?

Av YamahaDGX630
Skrivet av Rico01:

Nu hade vi behövt EVGA i leken som förra generationen åtminstone kunde göra kortare grafikkort än övriga. 35cm... Detta är ju löjligt.

Jaa!... EVGA var den absolut enda tillverkaren som erbjöd AIO-kort i tvåslot- och referensutförande. Men oavsett AIO så anser jag att EVGA erbjöd produkter som kändes mer premium än vad många andra partnertillverkare har lyckats med.

Hypen kring RTX 4000-serien dog totalt för mig samma sekund som jag läste att EVGA drar sig ur...

Av YamahaDGX630

Du har PM!

Av YamahaDGX630

Vänta VAA!? Är det 1:a April???

Jag förstår fortfarande inte varför detta händer, hur kunde det gå så långt!?

Jag är definitivt en EVGA-fanboy, har köpt deras AIO-modeller under senaste 6 åren - inte för att EVGA är EVGA, utan för att EVGA tillverkade de absolut bästa AIO-korten!

Så otroligt ledsamma nyheter detta...

Av YamahaDGX630

Herregud vilken trött lansering...

OnePlus-fanboy som jag är så hade jag faktiskt tänkt att gå över till Apple igen, ifall iPhone 14 Pro Max skulle visa sig ha tagit ett stort kliv framåt, men icke...

* Ingen USB-C så långt ögat kan nå
* Fortfarande en nästintill lika stor läpp i överkant, men numera separerad från själva kanten
* "Snabbladdning" på 20 watt (Skojar ni med mig!?)

Jag får helt enkelt fortsätta hoppas på Oneplus 11 Pro och under display-camera. Har hoppats i tre år, men nu känns det verkligen som att det är på gång på riktigt.

Av YamahaDGX630
Skrivet av htbtoma:

ja, akustiken är lite lustig, är väl en gammal teater eller nåt tror jag, men maten är också i en klass för sig. fanns ett ställe som hette brödernas elektriska som också var bra men de stängde ner under pandemin tyvärr.

Br Olssons Elektriska stängde väl snarare för att Olssons Bazar öppnade i Inre Hamn?

Det kan vara ett bra tips till redaktionen faktiskt, finns väldigt bra utbud på mat i Inre Hamn