Inlägg

Inlägg som YamahaDGX630 har skrivit i forumet
Av YamahaDGX630

Har sett flertalet reviews på denna skärm, då jag är högst intresserad. PPI'n på 84 är ju helt klart begränsande. Men när man börjar räkna lite på det så känns det inte så lågt ändå?

Min Sony AG9 4K har med sina 65" en PPI på 67.
En LG OLED C2 på 55" har en PPI på 80

Vad tänker ni om detta?

Av YamahaDGX630
Skrivet av firstofmay:

Tror inte du kan köra Pixel launcher utan någon form av Root elr. liknande - kanske att det finns någon som är väldigt lik om man gräver lite på exempelvis XDA. Jag har själv kört Nova sedan Android 7 eller nåt sånt och tycker att den är helt perfekt - Lawnchair är det inget fel på heller men den har inte lika stora anpassningsmöjligheter som Nova har om man köper pro-varianten.

Är inte säker på att jag förstår exakt vad du menar med att förstora mappar på hemskärmen - om du menar likt i skärmdumpen nedan så är svaret iallafall ja!
<Uppladdad bildlänk>

Aaah okej!
Menar likt denna bild

Av YamahaDGX630
Skrivet av firstofmay:

Skulle säga att du nog får invänta fix från Oppo/OP - OS har blivit buggigt skräp sedan man gjorde merge av kodbas där jag upplever att OP är en andrahandsprioritering.

Hade kört nova annars, perfekt ersättare!

Upplever detsamma faktiskt, tråkigt!
Är Nova lättare att hantera än Lawnchair?

Vet du ifall man kan förstora mappar direkt på hemskärmen med Nova?

EDIT: Alternativt, finns googles stock pixel launcher att hämta någonstans för Android 13?

Av YamahaDGX630

Kan inte byta ikoner på Oneplus 11

Hej!
Väldigt nöjd med min nya OnePlus 11, men en sak stör mig. Med Den inbyggda launchern så kan man inte byta ikoner för appar individuellt. Om man håller in fingret på en ikon så får man upp en lista över valbara icon-pack. Problemet är att ikonerna som visas i listan härstammar från de inbyggda apparna i telefonen, och scrollar man en liten bit ned så krashar alltid appen.

Detta problemet verkar inte finnas i t.ex. Nova eller Lawnchair. Någon som stött på detta tidigare?

Av YamahaDGX630
Av YamahaDGX630
Skrivet av Haglund:

Att ingen gjort detta tidigare, snyggt Corsair!

Kände också det!

Av YamahaDGX630
Skrivet av leafbranch:

Tråkig inställning... det är kul med uppstickare.
Vi vet ingenting vad de kommer leverera för typ av grafikkort.

Tråkig inställning, jaa kanske?
Givetvis är det bra med konkurens! Men jag har sett under mina 12 år som teknikintresserad vad Acer gör för produkter, och jag har hittills inte varit imponerad.

Av YamahaDGX630

Viktigast när jag väljer fläkt är att det står "Noctua"

Av YamahaDGX630

Det är bara för Acer att ställa sig i kön till alla andra "meh" tillverkare där ute.

Av YamahaDGX630
Skrivet av landmarks:

Extra kul för de som fick dubbelmacka och kanske råkade drabbas av Telia häromdagen, och sen Microsoft nu. Årets mest produktiva vecka

Glöm inte Defender for Endpoint-uppdateringen som gick ut häromdagen också, som raderade genvägar på skrivbordet och sökvägar i startmenyn. DÅ hade jag mycket att göra hos kunderna på jobbet kan jag säga!

Av YamahaDGX630
Skrivet av Aka_The_Barf:

https://swedroid.se/
På det forumet är dom väldigt kunniga på sånt här. Brukar alltid gå in där när jag behöver roota eller vill flasha in en kernel(tror det heter det) som gör telefonen eller plattan ljusår snabbare.
Dom har garanterat svar på dina frågor och eller lösningar.

Tack, jag ska absolut ge det en chans!

Av YamahaDGX630
Skrivet av tcntad:

Bloatware är din egna definition - Vilka appar och funktioner kommer du aldrig använda i din telefon? Vet du vilka som gör vad och hur säkert det är att ta bort dem?

Denna tar dock inte bort appar från /system då det är utan root-åtkomst, den tar bort för användaren men återställer du telefonen kommer de tillbaka (Om jag inte förstår helt fel då du inte har åtkomst till /system utan root)

Förstår!
Om jag ska vara riktigt svart och vit så anser jag i alla fall detta ämne att allt som läggs på, över stock android är bloatware. Dock har ju Cyanogen och OxygenOS varit fullt godkända för min del, men du hajar min poäng!

Av YamahaDGX630
Skrivet av tcntad:

Det är ju för att du flashar en custom ROM, du tappar funktionen att uppdatera via Samsungs egna servrar. Då det inte är Google Pixel kommer du inte kunna använda deras servrar.

Jag har dock svagt minne att någon utvecklare iaf hade möjlighet att ladda ned ny mjukvara genom OS:et och deras egna app men jag kommer inte ihåg om man även kunde uppdatera direkt.

Root och custom ROM var stort förr, idag är OS:en mycket mer optimerade och anpassningsbara än för bara några år sen. Tror dock att många här fortfarande håller på med det.

Förstår, tråden har för min del fyllt sitt syfte! Rooting/ flashing är helt enkelt ingenting för mig!
Däremot funderar jag på länken jag fick ovan, det såg rätt spännande ut!

Om man tar bort alla Samsung-appar, samt byter launcher - har man då blivit av med allt som räknas som bloatware?

Av YamahaDGX630
Skrivet av tcntad:

Sålänge du inte använder samsungs appar på din OP5 så är det lugnt.
Du kan ju absolut råka ut för andra buggar, du kan inte uppdatera mjukvaran vanlig väg utan måste vänta på att utvecklarna uppdaterar som du senare flashar igen

Fetmarkerat kan helt klart vara en deal breaker. Vitsen med att flasha till stock ska ju vara att förbättra, inte att behöva underhålla sin telefon på ett sätt som kräver manuella flashar för att kliva upp i versioner - tack för headsup!

Vad säger Sweclockers forum? Jag trodde att rooting var relativt vanligt förekommande hos medlemmarna, men jag börjar tro att jag har en felaktig uppfattning. Kan det vara så enkelt som att gemene man - även på Sweclockers nöjer sig med det medföljande OS'et som följer deras enheter?

Om så är fallet, kanske jag i så fall behöver snegla mer på Pixel och i värsta fall Oneplus 11?

Av YamahaDGX630
Skrivet av swe-mighty:

Jag har precis gjort switchen från oneplus till samsung. Dock körde jag med Microsoft's launcher på oneplus och drog in den på en Samsung Fold 3. Det funkar finemang. Det samsungaktiga är inte så slående och saknar nu bara ett par småsaker
- Fysiska knappen för att ändra från signal till vibration. Sån enkel sak men sååå bra
- När jag drar ned notisen får jag inte möjlighet att justera ljuset (borde ju gå att få dit)
- Ingen snabb möjlighet att starta google assistenten (går att ställa in till dubbeltryck på fingersensorn men där vill jag ha kameran)

Låter intressant?
Din nuvarande telefon känns inte full med bloatware över huvud taget?

Av YamahaDGX630
Skrivet av tcntad:

NFC är "Närfältskommunikation " men ja, Pay-lösningar använder NFC.

Eventuellt finns tillägg/möjlighet att dölja Knox Void 0x1 för Google Pay men inte för Samsung Pay. Knox Void 0x1 innebär i grunden att en E-Fuse (elektronisk säkring) lösts ut och kan inte återställas till 0x0 så iom detta kommer vissa program sluta fungera (betallösningar, S-health och andra som kräver ett högre skydd)

Jag är inte helt uppdaterad på vad som är möjligt eller hur allt fungerar idag 2023 men jag höll på med det för ett gäng år sen.

Skrivet av jnsson:

Så fort du triggat Knox kommer du inte kunna använda Samsung Pay överhuvudtaget och går inte heller att återställa Knox när den väl är triggad, så tänk noga innan du gör ditt val. Du kan använda Google Pay (så länge din bank stödjer Google Pay) så länge du passerar SafetyNet.
Google Pay går inte på Knox överhuvudtaget utan man måste passerar SafetyNet istället vilket man kan göra med Magisk och SafetyNet Fix modul till Magisk.

Tack för utförliga svar! Just detta var jag ute efter, då jag inte alls är tekniskt insatt på den här nivån. Då är det google pay jag använder idag tillsammans med min Oneplus 5.

Om vi vänder på det - Eftersom jag idag har en Oneplus så har jag alltså inte tillgång till några Samsung-appar över huvud taget- Alltså är det ingenting jag kommer att sakna? Förutom att jag tappar funktionalitet hos samsungs tekniska lösningar i deras telefoner, finns det andra red flags med att flasha en samsung till stock android?

Finns det stor risk att googles inbyggda tjänster och appar kan ha försämrad upplevelse?

Av YamahaDGX630
Skrivet av tcntad:

Du kan leta genom XDA-Developers för mer info om just din modell, men rent generellt så kan du flasha ny ROM.
Räkna dock med andra typer av buggar och att du inte kan använda Samsung / Google Pay och andra tjänster som kräver Knox void 0x0.

Och Samsung Pay gissar jag är Samsungs motsvarighet till NFC, som jag idag använder för att betala i vanliga kortterminaler?

Av YamahaDGX630

Samsung + stock android = möjligt?

Jag har länge varit en fanboy av Oneplus, mycket tack vare OxygenOS. Oneplus som
företag verkar till skillnad från Samsung (host) har förstått att mjukvaran gör telefonen!

Men jag är inte dummare än att jag alltid valt produkt efter vad jag får ut av den, inte vilket brand som ligger bakom. Därför kommer jag noga välja mellan Oneplus 11 och Samsung S23 som det ser ut just nu.

Kan man få det bästa av två världar? Kan man flasha en Samsung till stock android?
Jag har googlat efter detta och förstått att det inte är helt enkelt? Mycket kan gå fel på vägen om man inte är försiktig?

Syftet med denna tråd är helt enkelt att sträcka ut en hand i forumet och hoppas på att någon tar den, någon som redan åstadkommit just detta, och kan berätta lite mer om erfarenheterna, vilka nackdelar som finns?

Obs. Jag är inte ute efter tips på hur man byter launcher och ikoner för att efterlikna ren android. Visst är det en väg att gå, men jag ser hellre att göra mig av med det faktiska problemet, hellre än att sopa det under mattan.

Av YamahaDGX630
Skrivet av krEJZi:

Första direct storage spelen kommer väl nu i år. Det är väl där det kommer göra skillnad?

Korrekt!

EDIT: av ren nyfikenhet sitter jag funderar på vilka fler användningsområden än spel som skulle kunna dra nytta av direct strorage? (För oss som mestadels använder datorn för spel och kontorsarbete)

Av YamahaDGX630
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Det var inte länge sedan forumet var översvämat med folk som sa sata ssd 500 MB/s är tillräckligt för alla.
Nu tycker jag snarare folk pratar om ifall man maxar sin ssd i 10 000MB/s så vad otroligt varmt det kommer bli i en bostad.

Jag själv tror att folk kommer höga hastigheter, men extremt få under en längre tid. Så passivt kylda ssd lär vara framtiden för den stora skaran.

Tror faktiskt att det påståendet kvarstår, åtminstone är det min bestämda åsikt. Jag väljer ju alla dagar i veckan hellre PCIe framför SATA vare sig det handlar om en dator till mig själv eller familjen. Men handen på hjärtat - för vanligt kontorsarbete märker man ingen skillnad, hur mycket min placebo än vill påminna mig om att PCIe är crème-de-la-crème

EDT: Och OM man mot all förmodan märker att Chrome nog faktiskt var aningen snabbare på att starta med en PCIe-enhet, så är det rent av förbjudet att ens tänka tanken att diskutera motiveringen till det prispåslag som blir gentemot en SATA-enhet.