Inlägg

Inlägg som Helge113 har skrivit i forumet
Av Helge113

Startmedalande kan inte starta datorn

Hej när jag startar min bärbara dator så kommer detta medelandet upp

Intel UNDI, PXE-2.0 (build 083)

for Atheros PCIE Ethernet Controller v2.0.6(09/28/10)
Check cable connection!
PXE_NQF: Exiting Intel PXE ROM
No botable device-- insert boot dis and press any key

Av Helge113

Köpråd till ny Dator

Hej jag ska bygga en dator för första gången. Själva byggandet har jag inget problem med. Utan det är mer att välja delar till datorn. Idag har jag en dator med lite delar som jag kanske kan använda. Har en 500 gb hårddisk och en Plexgear PS-600 . I nya datorn hade jag tänkt att ha en ssd hårddisk för att snabba upp allt lite. Går detta kan jag använda min gamla och ssd?
Det jag vill att datorn ska kunna klara är lite nyare spel. Som Bf4 Ac4. även spel som kommer att komma som tex, Star citezen. withcer 4 och självklart Star wars battlefront 3 <3 (vet att inte specsen har kommit ut för vissa av dessa spel men kanske bra att nämna)
Det jag har nu är följande.

* Kolla längst ner

Plexgear PS-600 |http://www.kjell.com/sortiment/dator-kringutrustning/datorkomponenter/stromforsorjning/nataggregat-for-stationar/plexgear-ps-600-p44141
Fractal Design Define R4 Black Pearl |http://www.komplett.se/fractal-design-define-r4-black-pearl/7...
* AMD FX-8320 Black Edition |http://www.komplett.se/amd-fx-8320-black-edition/766048
Gigabyte GA-970A-D3P, Socket-AM3+ |http://www.komplett.se/gigabyte-ga-970a-d3p-socket-am3/784006
*MSI 2-WAY SLI Bridge Connector |http://www.komplett.se/msi-2-way-sli-bridge-connector/650833
* 2 st MSI Grafikkort NVIDIA GeForce GTX 660 |http://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/ovriga-dat...
Samsung SSD 840 PROSeries 128GB 2.5" OEM |http://www.komplett.se/samsung-ssd-840-proseries-128gb-25-oem...
Har även Ram som jag vet funkar till detta så bry er inte om dom
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

* ( MSI GeForce GTX 660 Gaming 2GB PhysX) Kommer jag behöva 2 av dessa och kommer jag då behöva denna (MSI 2-WAY SLI Bridge Connector ) eller ingår den i moderkortet.
* tänkte köra Amd eller är dom bra. Min kompis har en och är nöjd. Eller ska jag gå intel
* Och så det jag kanske är mest oroad över har jag alla fläktar jag behöver och kommer allt att passa. Kommer att beställa allt från respektive länkar.

Har ni några andra val eller tycker att jag är en noob byggare så snälla säg detta har ytters lite erfarenhet av detta.

Tacksam för svar Helge113

Av Helge113

Synkollspaper till körkort

Hej jag har precis fått godkänt av en optiker att köra bil. På pappret jag fick så står det att jag ska skicka pappret till transports styrelsen. frågan är alltså ska något annat papper med det pappret eller är det bara synkolls papret som ska till transports styrelsen

tacksam för svar

Av Helge113

Tala med annan röst mjukvara

Hej allla glada!!

Jag ska ha hand om en 50 års fest och vi hade tänkt att ha en slags nyhets sändning på film som vi hade klippt lite i. Men då kom vi på att det skulle vara mycket roligare om nyhets uppläsaren sa något om födelsedag barnet... och då undrar jag om någon av er vet något sätt eller om det finns någon programvara som man kan göra så att man tar tex massa olika ljudklipp med tex bert karlsson när han pratar och sedan lägger in dom klippen i programmet och sedan kunde du säga något själv och programmet skulle göra om din röst till bert karlsons röst..

finns det något sånt här ?

tacksam för svar

Av Helge113

Hjälp med matteuppgift!

Hej, jag har matte prov snart kan det mesta men har fastnat på den här uppgiften. En linje dras mellan punkterna (0.5) o (6.7) en annan linje dras från (6.7) och (10.0) Dom här kordinaterna angränsar ett område inom kordinatsystemet vilken area har området.
Är det någon som vet hur man ska göra på denna uppgift så vore det jätte snällt om nån kunde förklare

Tacksam för svar

Av Helge113

Datorn startar inte

Hej vår dator har inte startat sedan den har varit avstängd ca en vecka. När man stoppar i strömkabeln så början den knappen man ska starta datorn med börja blinka gult, datorn är en Dell och har några år på nacken...
tacksam för svar.

Av Helge113

Hjälp med matten

Hej jag har matteprov snart och jag fattar inte hur man ska lösa denna uppgiften kan någon hjälpa mig

5. Ett litet tryckeri producerar matematik- och fysikböcker. Om det trycks 50 matematikböcker och 150 fysikböcker blir tryckerikostnaden 5250 kronor. Om det däremot trycks 150 matematikböcker och 100 fysikböcker så blir kostnaden 5950 kronor. Beräkna tryckerikostnaden per matematik- respektive fysikbok.

Tacksam för svar.

Av Helge113

Dator låst

Hej idag så när jag tryckte på den fysiska stänga av knappen på min bärbara datorn så slocknade bara skärmen som vanligt. Men när jag kom tillbaka till den efter en paus så hade den låst sig. Den var fortfarande låst och hade svart skärm men när jag rörde på musen om tryckte på start knappen igen så ville inte skärmen starta funka. Vad kan vara felet men det värsta är att jag inte kan stänga av den genom att hålla in knappen. Vad ska jag göra har en dell

Skickades från m.sweclockers.com

Av Helge113

FINNS EN VIDEO PÅ YOUTUBE OM DU SÖKER PÅ INTERNET SHARE

Av Helge113

Jätte snällt av dig
då får jag la A+ på matte provet då

Av Helge113

Tack så jätte mycket

Av Helge113

Hjälp med matte prov

Hej alla sweclockers. Jag har fått ett övningsprov till mitt riktiga prov som jag har på fredag. Och där är det en fråga som jag inte riktigt fattar (elr kan).
den lyder så här 10.

f (x) = 15X - 0,75 är given.
a) Bestäm f (-2)
b) Bestäm f (0)

det jag vill veta är egentligen vad man brukar kalla denna typ av matte uppgift. om någon bara kunde ge mig namnet så skulle jag surfa vidare på youtube. Ler om nån var riktigt snäll och förklarade.

F som är i uppgiften är inget vanligt f utan ett slags f som är böjt längst ner.

och det är grafer vi håller på med.

Jätte tacksam för svar

Av Helge113

Dota 2 key

Hej är det någon som har eller vet hur man kan få tag i en dota key utan att regestrera sig på dota och vänta. Har väntat i tre veckor nu utan att få någon. Spelet kommer ju ut snart men vore gött att få spela lite tidigare

Tacksam för svar

Av Helge113

Matte fråga

Hej.
Jag vet inte om jag kan fråga om sånt här på forumet. Det är ju ett dataforum ock inte ett matte forum men jag chansar på att det går bra.

Min fråga är en uppgift till mitt prov som lyder så här

x=2 Y= -7

3x+5xy+x upphöjt till 2

min fråga i detta är när det står två bokstäver efter varandra som här tex 5 xy. Hur gör man då räknar man ut ena eller båda.

Tacksam för svar

Av Helge113

Omstart till fabriksinställningar

Hej jag har en dator jag skulle vilja starta om till fabriksinställningarna. Men problemet är när jag slår på f10 så kommer det bara upp en ruta där det står att jag ska skriva in ett lösenord. Jag provar med mitt adremistratörs men det funkar inte. Ska man ha något annat lösenord. Eller finns det något bättre sätt att ominstalera datorn?

Tacksam för svar

Av Helge113

Film effekter

Hej jag bara undrar om någon vet vilket slags program dom som gör effekter till filmer använder? Ska inte försöka mig på ett sådant program bara kul att veta.

Tacksam för svar

Av Helge113

Datorn startar ibland och oftast efter windows logan kommer upp (jag har xp)

Av Helge113

Bluescreen

Hej vår dator har fått en så kallad bluescreen när man sätter på den, Anledningen är förmodligen att vi stängde av den på fel sätt. Har testat safe start när jag tryckt på f8 och alla andra men det funkar inte. Vet nån av er som vet hur man kan göra eller är det bara att om instalera i värsta fall vill helst inte detta för att jag har en massa bilder som skulle försvinna.

Tacksam för svar

Av Helge113

Tack så himla mycket )))))))))))))))))))))))))))

Av Helge113

Ipad lösenord

Hej jag har en ipad som jag har glömt lösenordet på. Och jag har försökt alla gånger man kan försöka och nu har den låst sig. men när jag ansluter till itunes (som det står att man ska göra på ipaden) så står det bara att jag måste ange lösenordet på min Ipad innan jag kan ansluta.

Vet nån hur jag kan göra skulle vara väldigt bra att få i gång paddan igen!!