Inlägg

Inlägg som Ninoquir har skrivit i forumet
Av Ninoquir

Joachim1: Tror inte att det blir så bra om du inte tar och rakar bort håret i princip eller kör supersnagg, vill du att det ska återgå till något så när normal färg fort så leta reda på någon färg som är mörkbrun och färga över. Brukar ta lång tid innan det växer ut igen.

Av Ninoquir

Joachim1: Vad hade du för färg på håret tidigare? Leta reda på den hårfärgningsfärg som ligger närmast din normala hårfärg och färga över med den är väll det närmaste jag kan komma för att få tillbaka det som det var om du inte vill vänta på att det ska växa ut.

Av Ninoquir
Skrivet av fesoj:

Det var dumt att skriva så. Jag ville säga att man av allt att döma måste anpassa sig väldigt mycket till tjejan sin, då graviditeten är ett känsligt läge. Vad anpassningen går ut på vet jag inte, men jag gav några medvetet stereotypa uppslag.
Det var nog som sagt inte jättesnyggt kanske.

Lite Vet inte riktigt om det där med att anpassa sig mycket pga graviditet osv stämmer så bra men som sagt det är nog olika från fruntimmer till fruntimmer, finns ju kvinnor som aldrig ens vetat om att dom är gravida innan födsel så. Nej inte jättesnyggt att klumpa ihop på det viset men nu vet jag ju hur du menade

Av Ninoquir
Skrivet av fesoj:

Drygt att höra Sweman, känner med dig.

Det där om att hon avslutar sina sms onödigt glatt bör nog förstås som att hon egentligen är ledsen. Att låtsas vara oberörd är hennes sätt att antingen a) fiska reaktioner, b) göra dig ledsen genom att visa att hon kan klara sig själv "jättebra utan dig" (att hon vill göra dig ledsen innebär att du betyder mycket för henne) eller både och.

Om hon inte känner någon sorg över detta så är hon inte bara lite bitchig, utan en psykopat. Av allt att döma så är hon inte det. Alltså; hon känner också sorg, glöm inte det. Hon hade drömmar om att vara tillsammans med dig, och förlorade dom. Precis som du. Kanske är det inte den bästa saken att säga när du ska glömma henne, men jag är absolut övertygad om att det är så att döma av hennes uppförande. Du var, och är fortfarande inte betydelselös för henne, vilket allt hon gör som du skriver om (även smsen) visar med all önskvärd tydlighet.

Dessutom, well. En tjej på 29 år med ett barn är i ett helt annat läge än vad en 25 årig kille är. Speciellt om hon är gravid, för att dra jämt skägg med en sån tjej måste man nog pissa sittande och lära sig att älska Lets Dance osv. Någon skrev tidigare i tråden att man träffar en tjej när hon är "fin", och att hon sedan blir "ful" när hon visar sitt riktiga jag. Det är väl delvis sant, men samtidigt måste man ha förståelse för att man kan vara i olika perioder i livet. En gravid tjej kommer, såvitt jag förstått saken, att vara hispig som ett asplöv och kommer nog i ett tag kräva att man sitter stilla i båten. Men det är väl inte alltid så. För övrigt kommer man själv kanske att vara i såna perioder då man behöver extra hjälp och stöd, inget konstigt alls med det.

That being said, du verkar ha haft överseende med väldigt mycket Sweman. Jag tror att du klarar dig bättre utan henne, akta återfall. Alla riktiga män kan räkna med att få toffla en smula, men den där tjejen verkar inte vara helt klockren att döma av allt hon gjorde med dig. Fuck that! Lycka till med träningen, du kommer ur det här klokare och grymmare än du var förut.

EDIT: Förresten, vad händer?

Är det ett måste att gilla Lets dance om man är kvinna och 29 år gammal? Nu känner jag mig ännu mer onormal, jag hatar Lets dance och andra jävla skitsåpor som "tjejer" ska gilla. Snacka om trångsynthet att häva ur sig att tjejer är så eller gillar det osv, vi är inte individer tydligen utan precis likadana för att vi är kvinnor eller vadå?

Av Ninoquir

Jisses vad det var att dra alla kvinnor över en kamm i denna tråd, kvinnor är så osv osv gör att jag som kvinna funderar över om jag är onormal eller något :/ Är inne på år nummer 11 tillsammans med min pojkvän och tillika sambo samt hoppas på många fler fina år tillsammans, visst retar jag mig ibland på att han inte gör vissa saker men inte älskar jag honom mindre för det. Han hjälper till så gott han kan fast han hatar att städa mm och det är jag glad för, jag har tagit honom som han är och vill inte att han ska vara annorlunda om än vissa saker retar mig för att jag älskar honom innerligt.

Till TS: Beklagar att du har fått uppleva det du upplevt men jag hoppas för din skull att allt bara blir bättre framöver och att du en dag hittar någon som älskar dig precis som du är. Lycka till med allt

Av Ninoquir
Skrivet av Habmala:

Jag kom på en till sak jag funderar på. Jag brukar nämligen försöka göra fodral till mina olika teknikprylar (telefon, netbook osv) ofta så virkar jag dessa. Men det blir lätt varmt om man inte väljer ett tunnare garn, dock ger ett tunnare garn inte lika mycket skydd.

Så jag funderar på hur varm plattan blir. Att det blir en del värme vid laddning känns klart, men hur är det vid användning, håller den sig rimligt sval även om man gör tyngre saker på den (som grafiskt tunga spel t.ex.)? Med rimligt menar jag att man kan till exempel hålla den hårt i handen ett par minuter utan att det känns som man tar en tallrik direkt ur diskmaskinen

Hehe, hoppas ni får en kännsla för vad jag menar trots mina udda liknelser. Någon som har den som kan uttala sig? Har inte hört så mycket om detta på nätet (kanske ett gott tecken).

Jag pysslar mycket med att virka diverse saker och tror att ett tjockt mercicerat bomullsgarn är att föredra för det blir inte lika varmt som syntetgarn men ger skydd, kan också vara en ide att virka lite lösare för mer luftgenomströmning. En annan ide kan vara att virka lösare med dubbla eller trippla tunna mercicerade bomullsgarn vilket även kommer att ge en läcker effekt En virknål nr 3 eller nr 5 kan vara lagomt, prova dig fram

Av Ninoquir

Avlivade för ett par år sedan ca en av mina kaniner och avlivning+kremering (ej separat) för en kanin på ca 3-4 kilo gick på runnt tusenlappen.

Av Ninoquir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av SWE|OggE
http://pici.se/pictures/small/JpXqSBzpu.jpg
Måste bli bättre på att vattna stackarn.

Den där stackars kaktusen behöver du inte vattna hur ofta som hellst, räcker med en eller ett par gånger i månaden och då inte mer än vad som ryms på fatet den står på. Jag skulle rekomendera att du vattnar den en gång i månaden ungefär men inte mer än vad som ryms på fatet.

Av Ninoquir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av darkmoon
True true... jag har lite svårt att släppa herbal essences nämligen... godare lukt har jag aldrig varit med om och tjejerna blir ju som galna när man svingar sin man i en manlig båge och sprider väldoften runt i rummet

Haha ja nog luktar dom blasamen gott och schampona med jag tror inte du behöver ge upp det iaf utan det är bara att köra på med det du tycker är bra så har jag gjort iaf men tyvärr har vissa sorter slutat tillverkas så då får man ju leta nya sorter.
Sorgligt nog tvärhöjde dom priset på coop xtras balsam från ca 7 kronor per flaska till jag vet inte vad (mycket mer iaf), bojkottade det balsamet pga den tvära höjningen från ena veckan till den andra typ.

Av Ninoquir

Darkmoon: Jadu ingen aning egentligen för jag kör med blandade balsam men de som på mitt hår har fungerat bra (måste använda balsam för att inte se ut som en hoptjorvad golvmopp i håret oavsett schampo eller såpa) är coop xtras balsam i vit flaska, fructis balsam och nu för tillfället använder jag ett vo5balsam för tunt och fint hår så i princip kan man väll använda det som man tycker är bra
Känns håret bra efter hela tvätten plus balsam så har man ju hittat den kombination som passar för håret typ

Av Ninoquir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av mortifer666
Det problemet har jag aldrig haft, iofs så har vi vår maskin kopplad till varmvattnet så den både diskar och sköljer varmt.
Men tycker ändå att sköljningen borde vara så pass bra att medlet helt sköljs ut.
För om det ligger kvar där i hur är det då med tallrikar m.m.? Är de riktigt fria från diskmedel?

Kan ju variera från maskin till maskin också, min sambo hade en bänkdiskmaskin en gång i tiden och där blev tabletten kvar delvis om man lade den i bestickstället därav mitt tips
Den diskmaskinen gick på varmvatten också, hade en specialkoppling så man kunde ansluta den till vattenkranen i köket har jag för mig.
Som sagt kan variera från maskin till maskin, detta var iof för snart 7 år sedan som han hade den så det kan ha blivit bättre kvalitet på maskinerna nu.
Jadu ingen aning om dom är fria från diskmedel eller ej men jag lade iaf tabletten i botten på maskinen och då löstes den upp utan problem, känns iaf inte pålitligt om tabletten är kvar delvis att allt medel är borta från disken.

Av Ninoquir

Finns en risk med att lägga tabletten i bestickstället, efter diskning kan delar av den finnas kvar däri och då känns inte besticken så fräscha men om man lägger tabletten på botten av maskinen brukar den lösas upp helt

Av Ninoquir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ang3r
Dom stod hinkar som var isolerade med flis, troligtvis var det någon som ställt ut dom rätt nyligen. var ungefär 1,5m höga.

Läste något om att det fanns en cannabis odling i vrinneviskogen i Norrköping för något år sen. En väldigt stor en Ska se om jag hittar någon källa!

Det var alltså inget som verkat ha etablerat sig mer permanent utan någon försökte dölja sin odling, det är en helt annan sak för dessa växter kan som jag ser det inte etablera sig permanent på en plats i Sverige utan otroligt goda förhållanden.
Den höjd du beskriver på plantorna låter som att dessa drivits upp i växthus eller dylikt, nu är jag som sagt ingen som har intresse av dylika växter utan jag har ett brinnande intresse för odling och växter i stort därav gissningarna kring det hela.

Den odling du läst om i Norrköping låter som något som skulle finnas i en/ett öde hus/stuga eftersom jag betvivlar att dessa växter klarar den svenska vintern överhuvudtaget utan behöver betydligt varmare klimat för att inte frysa sönder i rotsystemet.
Sedan så lär ju den/de som odlar dylikt vilja ha skörd även vintertid så odlingen lär finnas inomhus även om det är möjligt att plantorna ställs ut om dagarna sommartid då detta förmodligen skulle minska lite på omkostnader för skötsel osv.
Kan tänka mig att det är oerhört krävande växter vad gäller miljö, klimat, temperatur, näring osv osv.

Men min åsikt är ändå att dylika växter är ogräs och ogräs brukar ryckas upp med rötterna och kasseras/utrotas.

Av Ninoquir

Då är ju frågan denna, Hur länge fanns plantan/plantorna som nämns i artikeln på platsen?
Fanns de där under någon/några veckor i nygödslad jord, fanns de där under nån/några månaders tid osv osv.
Det är föga troligt att dylika växter återfinns ute på ett svenskt hygge då jorden allt som oftas är just mager där och inte tänkt att husera växter som kräver god näring.
Sedan är knappast det svenska klimatet optimalt för att dylika växter skall trivas, att de nu uppenbarligen råkat göra det i en plantering gjord av människor med välgödslad jord och under helt andra förhållanden än ute på ett hygge är dock inte konstigt.
Däremot ser jag ingen möjlighet för sådanna växter att överhuvudtaget etablera sig i Sverige utan optimala förhållanden.

Av Ninoquir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Ang3r
Hittade dessa får något år sen i på ett hygge när jag som entreprenör körde åt Linköpings kommun. Totalt 4 plantor som något tog hand om. Polisen kom senare på besök, och omhändertog 3 Hehe neh dom tog faktiskt 4 st

http://img139.imageshack.us/img139/3821/dsc02891.th.jpg

Låter föga troligt att du skulle hittat dylika växter på ett hygge då det troligtvis är för mager jord för dylikt där men vad vet jag med tanke på att jag inte hyser något intresse för sånna plantor utan snarare ser dessa som ogräs som bör utrotas.
Jag har ytterst svårt att tro att dylikt skulle klara sig i det svenska klimatet utan problem men som sagt i mina ögon är det ogräs och ogräs har ju som bekant en förmåga att leva lite vart det vill.

Av Ninoquir

Det där ser ut som äkta bambu och inte dracenapinnar i mina ögon eller så fick jag lära mig fel när jag var på praktik på blomsterhandeln.
Händer ibland att äkta bambu säljs som dracenapinnar och tvärtom då de är så lika men som sagt jag vill iaf påstå att det är bambu och inte dracena du har

I övrigt verkar det som att du sköter växterna precis så som dom ska skötas enligt min erfarenhet iaf bambun/dracenapinnarna den andra har jag ingen erfarenhet alls av.

Andra mycket lättskötta växter är tex fredskalla (sumpväxt så den går i princip inte att vattna ihjäl), garderobsblomma, yuccapalmer, dracena, gullranka

Av Ninoquir

Då intresset för plantering och växter återigen börjat visa sig puffar jag upp denna tråd för alla som känner för att skriva i den

Av Ninoquir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av soulis
Oj där trampades det visst på en öm tå. Det är inte alls min mening att göra mig lustig över någon men det låter ju lite känsligt att bli spruträdd för att man stack sig på en nål i syslöjden, jag menar vem har inte gjort det? men visst jag kan förstå att man kanske inte gillar nålar efter det men när man ändå nått till vuxen ålder så bör man väl förstå att ingen tänker göra illa en med flit? iaf ingen läkare...

Visst är jag också rädd för saker men jag har lite svårt att förså när det blir så extremt. Ska inte skriva mer i tråden nu då jag tydligen inte förstår mig på dessa saker...

Hoppas ingen tog illa upp över detta inlägg.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Fobi

"fick en symaskinsnål inkörd i fingret på syslöjden en gång så därav nålskräck " skrev jag tidigare och detta gjorde att du tyckte jag var löjlig, det är inte löjligt när man varit där och faktiskt fått symaskinsnålen inkörd i fingret pga att någon trampar på pedalen till maskinen.
Det är grymmt smärtsamt och avlägsnandet när den trängt in i benet är ännu värre, jag tror inte många råkar ut för detta på syslöjden.
Jag lovar att detta är en MYCKET god grund till nålrädsla och för den delen gör fobier och rädslor ingen skillnad på ålder hos drabbade.

Fobier och irrationella rädslor är INGET man kan styra över oavsett ålder och ja fobier och andra irrationella rädslor är ömma tår hos den som faktiskt lider av det.
Sedan var det inte sprutor jag är rädd för utan NÅLAR, enorm skillnad.
Jag litar inte på NÅGON som har en nål i handen och detta är inget jag kan styra över, jag litar inte ens på min sambo sedan 7 år/pojkvän sedan 9 år när denne håller i en nål.
Pga min nålrädsla så tror jag alltid att den som håller i en nål kommer att skada mig, visst jag syr för hand och broderar men jag mår dåligt varje gång jag råkar sticka mig själv den stora skillnaden där är att när jag håller i nålen så kan jag kontrollera den.

Du får skriva bäst du vill men gör mig en pytteliten tjänst, gör dig ALDRIG lustig över någon som lider av en fobi/irrationell rädsla.

Som sagt detta är en öm tå för min del så jag ber om ursäkt om mitt inlägg är/verkar elakt, det är inte så jag menar det men ömma tår kan lätt göra den trampade upprörd.

Av Ninoquir

Jadu ingen aning, har kollat i böckerna nu och inte hittat något annat odlingssätt än ympning vad gäller körsbär men det borde gå att fröså dessa också även om jag inte hittat något om hur man ska göra

Nu tror jag inte att just körsbärskärnor/frön behöver frysa för att kunna gro men det är väll bara att plutta ner i jord, vattna och vänta
Tyvärr kan jag inte ge bättre råd just om körsbär men apelsinkärnor, citronkärnor och äppelkärnor kan ju gro om man pluttar ner dom i jord och vattnar så jag ser inte något egentligt hinder för att det inte skulle fungera

Av Ninoquir

Jo det är det tex fröna till vissa fleråriga växter måste frysa under en vinter för att kunna gro alls.