Inlägg

Inlägg som Ninoquir har skrivit i forumet
Av Ninoquir
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Leeloo
Problemet med att jag tvekade med att ta mamman är ju att jag faktiskt inte vet om ungarna fortfarande diar från mamman. Vad jag vet så är kattungar som diar inte riktigt redo att tugga mat. Det är mycket svårt att säga på ett ungefär hur gamla ungarna egentligen är.

Fångar jag mamman och ungarna fortfarande lever på att få mjölk av mamman. Ja då är det inte så bra för ungarna om de vägrar komma ut.

Den som äger fastigheten (inkl. förrådet/bodan) är min mamma, jag har sagt att jag tänker att bryta upp golvet då det bara är simpla plankor att bryta upp med kofot. Kommer att blockera alla in/utgångar som jag har upptäckt hittils, och köpa en håv att fånga ungarna med.

Om du INTE fångar mamman först och ungarna diar så är risken den att mamman blir skrämd och överger ungarna vilket innebär att allt ändå är för gäves.
Ungarna klarar sig iaf någon eller ett par timmar utan att dia om dom nu är kring 4 veckor vilket innebär att får du fast mamman och stänger in henne i ditt badrum så har du gott om tid att bryta upp golvet och fånga ungarna utan att de dör.
Om ungarna börjat röra sig utanför boet i sällskap med mamman eller ensamma i liten utsträckning bör dom vara runnt 4 veckor så dom dör inte per omgående om du inte fångar dom inom 5 minuter men dom riskerar att dö om mamman tillåts försvinna vilket hon kan göra om du inte kniper henne först.
Vid ca 4 vekors ålder så har ungarna börjat få små bitar fast föda av de byten mamman fångar men dom behöver fortfarande mjölk, vid 6-7 veckor så klarar dom sig utan mamman men minimum är att dom ska vara hos mamman till dom är 8 veckor dock säger lagar och regler att mycket speciella skäl skall föreligga vid avskiljning innan 8 veckor och hellst ska ungarna gå med mamman till dom är 12 veckor.

Fånga mamman, blockera alla hål att smita ut genom och bryt sedan upp golvet så du kan få fatt på ungarna vilket ju inte borde ta mer än nån timme från du fångat mamman om golvet är som du säger sedan återförenarn du dom inne i badrummet med mat och gosig liggplats så bör allt gå superfint och både du, kattmamman och ungarna borde bli nöjda och glada

Lycka till med kattjakten

Av Ninoquir

Om man inte fångar kattmamman först så finns det en STOR risk att hon sticker när man lyckats fånga ungarna och ungar under 8 veckor bör absolut inte skiljas från mamman om inte väldigt speciella omständigheter finns.
Genom att fånga mamman först så har man säkrat kattungarnas största chans till överlevnad så enkelt är det.
Om du lyckas fånga mamman så stäng in henne exempelvis i badrummet och fånga därefter ungarna, i värsta fall så måste du nog fråga ägaren av bodan om att få öppna upp golvet för att komma åt ungarna.

Av Ninoquir

Ge dom mat, sitt utanför så stilla du bara kan så du inte utgör något hot och hoppas på att dom kommer fram till dig för att sedan försiktigt försöka fånga dom.
Det bästa är om du får tag på mamman först och kan ta in henne till din toalett eller så och därefter försöka fånga ungarna så att inte mamman kan överge ungarna.
Du kan ju även försöka lysa med en ficklampa så du kan se ungefär hur långt in katterna är, är dom inte så långt in under bodan där så kanske du kan få tag på ungarna genom att sträcka dig in efter dom.
Viktigast att tänka på är att ungarna bör få vara med mamman och att det inte är lämpligt för dom att skiljas från henne om dom bara är 4 veckor så att om möjlighet finns att få tag på honan är det vad som borde göras först och sedan fokusera på ungarna tills man fått tag på dessa så att ingen blir kvarglömmd.

Det är väll dom råd jag kan ge och så håller jag tummarna för dig i din kattjakt, LYCKA TILL

Av Ninoquir

Okej tråkigt men om inte annat får du se det som så att du sparade pengarna till nått roligare

Av Ninoquir

Nautilus: Jag är nästan böjd att hålla med dig om nu båten bara ska hålla i 4 veckor så vore det kanske klokare att göra en flotte, då kan han ju även spara lite pengar på käran eftersom kära är ganska dyrt och inte lika nödvändigt på en flotte. På en flotte borde ett par strykningar med en billig kuprinol från tex Rusta eller ÖoB funka för att få träet vattenbeständigt i 4 veckor samt att en flotte oftast bara tar ett par dagar att bygga och en båt rimligtvis tar längre tid att bygga, en flotte kan man nog sätta ihop på en dag om man är flink.

Av Ninoquir

Tror du ska ta och vänta iaf en vecka och dra på några varv kära under tiden innan du slänger den i sjön men det beror ju på om du vill göra den tillfälligt bara över sommaren eller kunna ha den i flera år

Av Ninoquir

Bra fråga, jag har ingen aning men det kanske står i nån bok eller dylikt för jag minns inte riktigt hur farsan gjorde mest pga att det är välldans länge sedan ca15-17 år sedan Dock vad jag vet så håller båten ännu.
Han hade förvisso hjälp av en granne som kunde bygga båtar så han hade väll en fördel där också då han hade en kunnig lärare.

Av Ninoquir

Om nu inte båten rasar av rädsla när den får se motorn:)

Av Ninoquir

Som sagt se till att skaffa dig kunskaper med hjälp av böcker från biblioteket osv så du inte kastar pengar i sjön

Av Ninoquir

Nej jag tror att det heter typ skott eller nått sånnt, reglar är ju när man bygger väggar
Vadå för feg för att ringa på plastbåten där eller mest sugen på att bygga en båt ;)?

Kom ihåg att tjära den iaf så den håller mer än bara över sommaren så att det inte blir bortkastade pengar

Om inte annat så kanske det står i diverse böcker på biblioteket hur man ångar träet utan ångmaskin och annat matnyttigt, absolut att rekomendera en sväng dit innnan du börjar

Av Ninoquir

Låter ju bra att du har åror om dom inte finns men något bra sätt att ånga virket på förutom ångmaskin eller ett jättekar med vatten ovanpå en eld (farsan använde det) kan jag inte komma på. Skulle vara bastu då
Komm ihåg att du behöver saker på insidan (vad dom nu heter?) så att du får stadga osv om du bygger själv

Av Ninoquir

Ja den lär ju behöva åror om dom inte finns och kanske lite allmän omvårdnad men den såg ut att vara i gott skick annars så att bjuda 3-500:- för den skulle iaf jag göra eller mer ändå om den hade funnits här där jag bor
Vill själv ha en båt eller både jag och sambon vill men här uppe är billiga båtar bristvara

Lycka till annars oavsett vad det blir av köp/hemmabygge, tips för eventuellt hemmabygge är att värma virket för att kunna böja det genom att ånga det

Av Ninoquir

Hade ju ingen aning heller om din situation som fattig student men som sagt den översta plastsaken i den sista omgången blocketlänkar kan du nog få lös för under 500:-

Av Ninoquir

Den översta kan du säkert få lös för under 500:-

Av Ninoquir

Så med andra ord är 1000:- och sedan en del jobb värre än att utan kunskaper försöka bygga en sjöduglig båt, inte ett projekt jag rekomenderar men visst om man inte är ute efter någon direkt livslängd på båten fungerar det säkert.

http://www.blocket.se/alvsborg/Plasteka_4hk_Jonson_22362469.h...

http://www.blocket.se/alvsborg/Bat_med_motor_9_9hk_21973342.h...

http://www.blocket.se/alvsborg/Plastbat_med_30_karra_21969922...

http://www.blocket.se/alvsborg/Plast_bat_Ronnerdahl_21867586....

Fanns en handfull kring Borås som inte var hiskeligt dyra men tänker du ändå bygga en båt själv så rekomenderar jag att du antingen tar hjälp av någon som kan bygga båtar eller införskaffar en hel del böcker och dylikt om båtbygge på tex biblioteket

Av Ninoquir
Av Ninoquir

Om du räknar ihop kostnaden för allt material, vilket pris hammnar du då på?
Om du kollar på Blocket så finns det iaf en himmla massa båtar för relativt lågt pris och då är dom nya eller i ganska bra skick i trakterna kring Uppsala.

Av Ninoquir

Vill du att båten ska leva mer än bara över sommaren? är min spontana fråga när jag läser att du inte tänker behandla virket.
Det är ju ganska mycket mer som ska till än bara sidor och botten på båten för att få den hållbar och sjöduglig och inte bara vara bortkastade pengar.
Minns att min farsa höll på i flera veckor med att renovera en gammal träeka som han fått tag på.
Köp en färdig båt i stället när du helt saknar tillräckliga kunskaper för att bygga en själv.

Av Ninoquir

Blir ingen speciell beteckning men dina barn kommer att vara tremäning med detta barn och dina barn och detta barns barn blir då fyrmäningar Jag har iaf för mig att det är så det fungerar

Av Ninoquir

Har inget underhåll gjorts på så lång tid i lägenheten så kan de inte kräva att något av underhållet skall bekostas av dödsboet har jag för mig.