Inlägg

Inlägg som TornFalken har skrivit i forumet
Av TornFalken

Hittade detta grafikkort när ja rensade ännu mer ! Ser ut att vara ett Nvidia P118 64 MB om jag sett rätt ? Används dessa idag till retroburkar eller dylikt ?

https://i.imgur.com/G4ENugk.jpg

Av TornFalken
Skrivet av sweisdapro:

@TornFalken: Ett begagnat GTX 980 Ti är antagligen mest prisvärt

Tack för tipset ska kolla upp det !

Skrivet av BaZZe:

@TornFalken
Hej,

Visst det gör ju skillnaden men sen beror det ju också på hur mycket du vill lägga i pengar och om du just ska ha nvidia eller du kan titta över på AMD och hur mycket prestanda du känner du behöver.

680 vs 970
https://www.anandtech.com/bench/product/1719?vs=1743

Hej, aah okej ! Ja det är sant men är dålig på AMD vet inte riktigt vad man ska kolla efter där. Men kan använda mig utav länken du skicka. Tack !

Av TornFalken

Datoruppgradering - 5 år sedan nu

Var dags att försöka uppgradera datorn lite lätt nu. Min första tanke är att byta ut mitt grafikkort mot ett GTX 970 istället. Är det värt ? Blir det någon bra höjning från mitt nuvarande ? Låg budget som möjligt, letar självklart efter begagnade delar då. Min andra del jag har tänkt att uppgradera är min SSD då den är för liten. Har kollat på en EVO 500 Gb, dock har jag kollat här efter en ny och inte begagnad. Tips på andra grafikkort eller uppgraderingar ? Tankar ?

Jag använder datorn till mest spel /surf och microsoft office. Spelen är mycket simulator spel, därav att jag vill byta ut mitt nuvarande GTX680 eftersom jag inte kan ha för hög grafik på utan att fläkten på gpu går på högvarv.

Specs:
CPU: i7 3770
RAM: 16 Gb DDR3 1600 MHz
MB: Gigabyte Z77-D3H
SSD: Corsair Force 3 SSD 120 Gb
HDD: Seagate 1 Tb
GPU: NVIDIA GTX 680 2 Gb

Mvh Fredrik

Av TornFalken

Trevligt att det finns fler som fortfarande är fast i detta spel
Har redan beställt Platinum exp.

Är gärna med på Multiplayer om någon kör server, skicka PM.

Av TornFalken

Någon som har tips på lite fler mappar liknande Mountain Valley utav OldGuyFarmer ?
Alltså mappar du startar näst intill 0 på. Enstaka traktorer, tools osv.

Någon som kommer på någon ?

Av TornFalken
Skrivet av zosma:

Men finns det något sätt att se när kärran är full, utan att hoppa in i traktorn. För BA 725 kan ha 5k wood chips, men den stannar inte även om den är full, så om man fortsätter att slänga trä så försvinner dom bara.

Jag använder Glance https://www.fs-uk.com/mods/view/36005/glance-v2-3-5

Där kan du ju ändra så att du ser mer info och får då upp de fordon du har suttit i och hur mycket grain eller så det är i trailern eller liknande. Bör väl fungera för ditt enda mål

Av TornFalken
Skrivet av Martin1970:

Ok så det blir mer realistisk som jag förstår det med dessa mods? Har sett att det även finns hjälp när man sår,plogar och skördar sina fält, vad är det för mod som hjälper till med det?

Ja alltså dom gör ju en del olika saker, enklaste är att gå in på någon mod sida (googla) och läsa om dom

Av TornFalken
Skrivet av Martin1970:

Har också införskaffat detta spel Har spelat en del på SP men skulle gärna testa att spela MP också. Ser också på en del spelare som kör med mods av olika slag, vilka är det som man "inte" klarar sig utan när man spelar?

Har en hel del olika mods med dom som jag kommer på såhär direkt är väl:

Seasons Mod (Dock ska du nog vänta lite med denna då spelet blir mycket mer realistiskt och svårare)
For Real Module - Crop Destruction
For Real Module - Tire Dirt
For Real Module - Ground Response
Glance

Sen en massa mods med traktorer,trailers,tools,maps osv finns ju oändligt med ^^,

Av TornFalken

Äntligen röjt bort träd och stubbar för första fältet så jag kan plöja ^^, på min single player save.

http://i.imgur.com/80BD3rZ.jpg

http://i.imgur.com/8YZKmSg.jpg

Av TornFalken
Skrivet av zosma:

Köpte farming simulator 2015 på steam rea. Är det stor skillnad till 2017. Har inte hunnit spela än annat än tutorials, men undrar hur det är med hire workers, gör dom bara den uppgiften man ger dom, och sen är dom borta?

Jag har kört sen FS 2013 och jag tycker det är stor skillnad på FS15 och 17 men vet andra som inte tycker , olika hur man tycker antar jag. Kolla youtube

Ja om du sätter en Worker på tex att så ett fält kommer han/hon att köra tills hela fältet är gjort, om den inte kör fast, får slut på diesel eller frön

Av TornFalken

@Aazor: Hänger också gärna på MP. Har kanske inte jätte mkt tid då jag är nybliven pappa men kör mest FS för mig själv annars så vore kul !

Någon som kör med season mod btw?

Skickades från m.sweclockers.com

Av TornFalken
Skrivet av Jygge:

Gammal dator ser att den är dammig lite rengöring sen kolla upp bios batteriet den är nog slut en del av dom där datorerna vägra att starta och bios batteriet var slut kan tänka mig att det är ett lött batteri i den

Aaah okej ! För den startar nämligen, piper härligt, men ingen bild. Ska kolla upp det ! Tack.

Skrivet av CYBERPAIN:

En gammal goding!

Ja! Har faktiskt hittat två till, den ena något nyare verkar det som. Den andra äldre tror jag , är ett liggande chassi som skärmen står uppe på.

Skrivet av PelleRell:

Trevligt fynd.

Ser ut att vara en 120mhz pentium 1 cpu.

med ett 1MB grafikkort Går att uppgradera till 2mb genom att trycka i minneskapslar i de bruna
socklarna.

På den sista bilden så har du utökat cacheminne till cpun, tror de fanns upp till 512kb.

Hårddisken är en gammal goding på 260mb

Och ljudkortet är från creative, med ljudkontrollen på baksidan hehe (för att ställa max vol)
Ganska bra kort för sin tid, har för mig att det kom upp extra justering under volym i windows för bas och diskant på dessa, som gjorde ganska stor skillnad.

Näst sista bilden är dock inget jag känner igen riktigt, skulle kunna vara ett kort för att använda ps/2 mus, annars fick man köra via serie porten. Antar också att tangentbordet ansluts via DIN kontakt.

Edit: Näst sista bilden är tydligen ett kort för att koppla in en handscanner i, har datorn stått i kassan på ica måntro?
Edit igen: Nä tydligen inte en scanner för ica, utan för att kopiera bilder och text

Åh fan! Tack ! Alltså jag kommer på mig själv att jag sitter o skrattar när jag ser vilka storlekar det var på hdd, cacheminne osv mot dagens datorer,

Ja tangentbordet ansluts med en lite större kontakt en "vanlig" mus kontakt.
Hittat två till datorer en äldre och en nyare, ska gå genom dom också, slänger nog upp bilder här med på dom

Skrivet av PelleRell:

Bios batteriet behöver nog bytas som @Jygge föreslog.

Jag tror det sitter inbyggt i Dallas chippet som du ser under cpun, har du fet otur så är chippet löddad på moderkortet och kan bli ganska tråkigt att byta.
Googla Dallas ds12887a

Tack! Det ska jag göra

Skrivet av Petterk:

Aopen AP5C/P Socket-7-moderkort, du behöver förmodligen byta RTC-batteri vid det här laget och det är nog fastlött. Pentium 120, men en Pentium MMX bör fungera gissningsvis och moderkortet kan säkert vara värt att väcka till liv igen för hårdvaran är säkert lämplig till DOS, Win95/98. Moderkortet kan ta hela 128MB ram och 8,4GB hårddisk :cool:. Verkar vara AT-kontakt för tangentbord, det går att konvertera, men det verkar också finnas en intern header på moderkortet för att ansluta PS/2-möss.

Oj så pass! Moderkortet måste ju va rätt bra endå för den tiden ! Coolt! Tack!

Skrivet av kaput:

Den där burken är utmärkt att leka med gamla DOS-spel på. Jag skulle ju börja med det enkla, att rengöra, och rycka loss/sätta tillbaka allt man kan göra det med. Jucka upp och ner med grejorna i kontaktdonen några gånger, så du sliter ned ev. oxider. Inget konstigt om det blivit lite korrosion hit och dit i kontaktdon efter alla de åren på vinden.

CMOS-batteriet sitter som PelleRell är inne på inbyggd i RTC-modulen (grunkan det står Dallas på), och är väl nästa grej att ge sig på om det fortfarande inte funkar. En ny sådan kan beställas för ett par tior på Ebay, eller om man känner sig modig, kan man modifiera den som redan sitter där, och koppla in en vanlig CR2032-hållare. Är man ändå i farten och löder loss den, så passar man givetvis på att sätta dit en DIP-sockel.

Tvärtemot vad som antyds i tråden är det inget fel på CL-GD5436, skulle till och med gå så långt som att kalla det riktigt bra grafikkort för DOS-spel. De gamla S3-korten kanske är något mer kompatibla, men ofta är deras bildkvalitet usel i högre upplösningar.

Blir du biten av retroflugan finns det utrymme att polera på hårdvarusetupen. Det du har nu kommer du dock väldigt långt med

Ja, vore roligt att få igång någon utav de gamla datorerna, har ju som sagt hittat 2 till nu. Blir genom gång utav dom och lite fler bilder.
Okej! Tack för info! Blir att försöka få igång denna också.

Av TornFalken

Hittade på vinden

Hej! Håller på och röjer lite hos svärmor, hittade denna. Är utom mitt område. Är detta något bra för sin tid eller skräp? Vanlig hemma dator eller ? I vilket fall som helst nostlgi även för mig Får dock ingen kontakt till skärmen, gissar på grafikkortet...

http://i.imgur.com/JYfs55s.jpg

http://i.imgur.com/65bl1K2.jpg

http://i.imgur.com/MyqdxmS.jpg

http://i.imgur.com/EHIwA07.jpg

http://i.imgur.com/dwDBDv7.jpg

http://i.imgur.com/drx5qCI.jpg

http://i.imgur.com/C5KogbP.jpg

http://i.imgur.com/Gdw9tZ6.jpg

http://i.imgur.com/tUMXYak.jpg

http://i.imgur.com/HYpQdd5.jpg

Av TornFalken

Letar och samlar också delar för 775 bygge !
Blir nog antingen en Q6600 eller Q9550 .

Av TornFalken

Software Inc

Hej någon mer som spelar detta beroendeframkallande spel? Det är ett spel i Alpha som kan köpas från steam som early access. http://store.steampowered.com/app/362620/

Jag har spelat det i ca 20 timmar just nu , köpte det i veckan . Vore kul och se om det är någon mer som spelar ?
Spelar på test verisionen Alpha 9

Av TornFalken

Börjat spela igen efter låååångt uppehåll. Inte spelat knappt efter dom gjorde reseten när Betan var klar . Börja grinda igen då.

Någon som vill lira lite tsm? Har som högst Tier IV.

Av TornFalken

Några som spelar online som behöver hjälp ?

Av TornFalken

Har lyckats samma alla gold nuggets nu lol, Frågan är nu bara vad man ska göra men miljonen man fick Tips ?

Av TornFalken

Någon som vet någon bra Map som man inte börjar med så bra och nya saker? Gillar att bygga upp mig från grunden

Av TornFalken

Någon som vet någon rolig map som man inte börjar med så nya saker ?