Inlägg

Inlägg som fiskebulle har skrivit i forumet
Av fiskebulle

Var i samma sits förut, slutade med att jag kör 2 olika headset helt enkelt.

Av fiskebulle

Har du för CPU idag då?

Av fiskebulle

Någon som köpt en portabel laddare med 3-faskontakt? Något speciellt att hålla utkik efter?

Av fiskebulle
Skrivet av Curik:

Fast det där är ju bara klassisk avundsjuka. Svenska staten får in långt större belopp per köpt elbil (i form av moms) än vad bonusen kostar eftersom elbilar generellt är väldigt dyra i inköp. Bonusen är ju dessutom tänkt att vara bekostad av malus (vilket den ännu inte är om jag förstår rätt - men det är en annan sak).

Att det sticker i dina ögon är ju något du får jobba med och då finns det större (och mer organiserade) aktörer att göra sig arg över, tro mig.

Fast den form av rent-seeking som personen gör systematiskt är ju ganska omoraliskt. Tycker inte det har med avundsjuka att göra.

Av fiskebulle
Skrivet av Björn P:

Jag ställer mig fortfarande oerhört skeptiskt till hur pass miljövänlig en ny elbil är om man räknar på hela livscykeln med brytning av jordartsmetaller till batteri, transport, tillverkning och framförallt livslängd.

I nästan alla andra fall så ska vi ju återbruka, men för ny teknik så ska det alltid var nytt. Minns ni lågenergilamporna (som tog 30 sekunder på sig att tända) vi alla skulle byta till? Hur många år sen var det? Typ 4-5år sen? Sen kom första generationens LED som höll i ungefär 6 månader och därefter gick sönder...

Är inte emot ny teknik och är själv en stor konsument utav den och precis lika stor miljöbov som alla andra. Men får inte siffrorna att gå ihop om man jämför en 10 år gammal fosil-bil med katalysator, egr osv med en ny 2,2 ton tung sprillans ny elbil om man tittar på miljöaspekten.

Northvolt var ute i pressen för några månader sedan om att de redan nu kan återvinna batterier.

Att sedan sitta och jämföra en 10 år gammal bil mot en helt ny är ju inte heller rimligt, om vi slopar elbilar, så måste vi ju ändå fortsätta tillverka nya bilar fast med motorer för fossila bränslen.

Av fiskebulle

Kör ett par Bose Quiet Comfort varje dag, helt utan problem.

Av fiskebulle
Skrivet av vinylens:

Vem köpte dom andra 93%'en ?

Skrivet av griid:

Precis min tanke. Intressant ägandeskap.

Skrivet av Edvin-89:

Banken? Pappa?
Jag bara gissar men skulle väl inte vara helt orimligt tänkt?

Skrivet av SunQ:

Själv skulle jag gissa på att det är en handpenning. Sen kommer det en betalningsplan under tiden som huset byggs.

Exakt. Nu har vi lagt en handpenning. När huset sedan levereras så ska 80% betalas. Därefter har man ett antal månader att betala resterande. Stämmer ju såklart att banken kommer äga merparten till en början men förhoppningsvis så kan vi amortera ned i ett skapligt högt tempo.

Av fiskebulle

Köpte, tillsammans med sambon, 7% av ett hus igår. Leveransen kommer v.13 2023

Av fiskebulle

Ullstrumpor > Allt.

Visst, de är mer ömtåliga än bomull eller syntet, men det är så mycket fräschare och lägre risk för äcklig fotsvett.

Av fiskebulle

Med routrar efter varandra så kan det bli rogue DHCP. Då får man konstiga fel, ungefär som du beskriver. Låter som din hyresvärd borde snacka med någon som kan ställa i ordning ett rimligt nätverk för sin hyresfastighet.

Av fiskebulle
Skrivet av ferdi2050:

Tack! Sitter på en Lenovo Yoga 530 bärbar dator, har endast HDMI ingång

Någon form av dockningsstation med USB-C. Finns många varianter, men ofta rekommenderar tillverkaren en docka som fungerar bra. Sen kan såklart välja att köpa den någonstans där man får ett bra pris.

Av fiskebulle
Av fiskebulle

Jag var i ungefär samma sits förr, med dåligt utrymme, privat dator och jobblaptop. Skillnaden var att jag bara hade en ultrawide 34" istället för 2 16:9 skärmar. Höll på att fippla med inputs på skärmen, 2 möss och att byta USB-sladd till tangentbordet. Tittade väldigt länge på att köpa en dyr KVM från level1techs.

När sedan det började lanserar skärmar med 4k-upplösning, 144hz, 32 tum, IPS OCH inbyggd KVM så var det ju bara att bita ihop och langa fram stålarna. Skärmen jag köpte var denna: https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5830407

Så när jag kommer hem med jobbets dator nu, så behöver jag bara plugga in USB-C och luta laptopen mot min stationära dator. Allt bara funkar, och har ingen nytta av högre uppdateringsfrekvens än 60hz eller till och med 30hz när jag jobbar.

Visst är det något utav en kompromiss att "bara" ha en skärm, men när man får den extra upplösningen så tycker jag mer det handlar om en vanesak att segmentera in det man gör på ytan i delar på skärmen. Något som jag använder PowerToys för, vilket har en buffad version av windows-snapping.

Tittar på många kollegor som sitter med 2 eller 3 skärmar och ändå bara har 1 sak per skärm uppe, och på grund av den låga upplösningen ändå inte ser särskilt brett i sina excel-ark.

När det kommer till gaming så använder jag ändå bara en skärm, så det har för mig ingen betydelse i den aspekten.

Av fiskebulle
Skrivet av Dashio:

Oj jag insåg att jag skrev fel och menade varsin DP och HDMI och inte 2st. Mitt fel

Det känns ju mer rimligt.

Men vad är poängen med mer än 60hz på jobbdatorn? Fixar ens dockningsstationen du nämner det?

Av fiskebulle

Rätt säker på att skärmen du söker inte existerar.

Kanske fundera på en större skärm med högre upplösning med inbyggd KVM? Exempelvis https://classic.prisjakt.nu/produkt.php?p=5858677

Av fiskebulle
Av fiskebulle

Klart man kan få en framtidssäker windows-laptop om man bränner iväg 20k - Men det är väl ingen idé att byta OS om man inte har en specifik anledning? Apple erbjuder väl dessutom några kronor i inbyte för gamla datorer?

Av fiskebulle
Av fiskebulle
Skrivet av Aeqvist:

Varför sliter elbilar däck snabbt?

Tunga bilar med kraftiga motorer gör det.

Av fiskebulle
Skrivet av Torhrolfr:

Letar en "riktig" kontorsstol. Någon som har åsikter kring Malmstolen med DUX säte och RH Logic 400? Man vill ju gärna ha en stol med 24 timmars certifiering.

Har en Malmstolen med Dux-säte. Modellen heter R3. Köpte den i mitten av pandemin och den har fungerat mycket bra för mig som hemmaarbetat (och sedan ofta sitter vid datorn på kvällen). Väger ca. 110kg@197cm, bottnar inte ut sätet som jag gjorde på min förra, samt gör i diverse olika racing-inspirerade stolar.

Nackdelen med min modell skulle jag säga är infästningen mellan ryggen och sätet, det är 2 kraftiga skruvar på rad som man drar åt. Problemet är att du kan dra åt hur hårt som helst men det hjälper inte. Det hade behövts en tredje skruv diagonalt från de andra två för att ryggen verkligen inte flytta ska flytta sig över tid.