Inlägg

Inlägg som Larszon har skrivit i forumet
Av Larszon

@Hannes1234: Det beror på vad du har för hörlurar/högtalare, bättre ljudkort hjälper till viss del men man märker större skillnad om man dessutom har ett lite bättre par hörlurar.

Av Larszon

@dagonhite:
Momentum wireless går att använda som trådade hörlurar om man vill eller får slut batteri. Men se till att provlyssna hörlurar innan du köper, alla har olika öron. Hörlurar jag tycker låter bra kanske inte du tycker låter lika bra.

Av Larszon
Skrivet av oatp1b1:

Du bör provlyssna, för att i det prissegmentet så finns det en drös hörlurar. Sennheiser HD600/650/700, Philips Fidelio X2, Beyerdynamic DT770/880/990, Shure SRH1540/1840, Hifiman HE-400S/i etc.
Varför rekommenderar du dem för användning i hemmet?

Om du läste hela hens inlägg ser du att hen använder hörlurarna mest i plugget(skolan) vilken innebär att hen INTE vill ha öppna lurar såsom alla du nämnde förutom Shure srh1540 och dt770. Jag har shure srh1540 och tycker de är ganska bra och relativt luftigt ljud men de är väldigt besvärliga att ha med sig för att de är såpass stora och går ej att vika ihop och samma sak gäller för DT770. Om man vill ha hörlurar man kan ta med sig men ändå använda hemma för 4-5k så är momentum wireless bland det bästa på marknaden.

Av Larszon

@dagonhite: För den bugeten kan jag rekomendera Sennheiser Momentum Wireless

Av Larszon

Skräp i Hörlursuttaget

Hej,
Nu är det så att jag råkat få in en plastkula i hörlursuttaget(en sådan som finns i anti-fukt påsar) och får inte ut den, någon som har ett förslag på hur jag kan fixa detta? är det bara att lämna in datorn och byta ut Hörlursuttaget eller finns det något annat jag kan göra?
MVH Mattias

Av Larszon

@fabazo: Det beror på vilken upplösning som du planerar på att köra, Asus:en har tillräckligt med minne för att köra i princip alla spel i full HD utan att minnet begränsar prestandan men om du har tänkt köra i högre upplösning så kan det begränsa en del.

Av Larszon

Köpråd mATX(minitower) chassi ~1500kr

Hej, nu var det dags att byta chassi då det jag har nu inte håller måttet. Det jag är ute efter är helst ett minitower med plats för en 140mm radiator, minst en(helst 2) 3.5 tums plats(er) och gärna ljuddämpat. Om chassit även är lätt att skruva/dra kablar är det ett stort plus. Budgeten ligger på ungefär 1500 +-200
MVH Mattias

Av Larszon

Efter att ha startat om datorn så verkar första problemet ha löst sig(dumt av mig att inte testa det först) men fortfarande så funkar inte andra skärmen(den icke nyinköpta skärmen).

Av Larszon

Muspekaren är felaktigt visad på skärmen

Hej, fick idag hem en ny skärm men efter att ha installerat den har jag stött på problem, det är nämligen så att muspekaren visas på ett ställe men när jag trycker så klickar den på ett annat ställe en bra bit därifrån vars muspekaren visas. Någon som vet hur jag fixar det?
Kan tillägga att skärme jag köpte har högre upplösning än den den ersatte. Har även ett till problem, när jag bytte ut min gamla skärm till denna så slutade min andra primära skärm att funka så om något vet hur det kommer sig och hur man fixar vore det grymt.(förut körde jag dvi och DisplayPort men nu kör jag 2 DisplayPort).
Mvh Mattias

Av Larszon

Vad är mest värt? VR eller en Högupplöst skärm?

Hejsan, jag har funderat på att byta skärm till datorn men ser att både HTC Vive och Oculus Rift är på ingång så jag undrar vad ni tycker, hur "bra" är VR egenligen? är det värt en bättre upplevelse i spel/film jämfört med en bra skärm(t.ex. Acer X34 eller XB271HU) Om någon har testat VR så vill jag gärna höra vad ni tycker.
(ursäkta ifall jag placerat tråden fel, visste inte vars den passade in bäst).
MVH

Av Larszon

Ny skärm, spel och filmtittande

Hej,
Jag hade tänkt göra en upgradering på skärmfronten, idag sitter jag på en 24" 144hz G-Sync TN-panel. Jag skulle vilja ha en skärm med bättre färgåtergivning(IPS kanske?) men behålla G-Sync och minst 100Hz. Det jag främst kommer använda skärmen till är spel och filmtittande. Datorn jag kommer använda är datorn i Sign(ska upgradera GPU när Pascal kommer ut). De skärmar jag har kollat på är:
Acer Predator XB271HU
Acer Predator X34
Asus ROG Swift PG279Q
Dessa tre skärmar känns som en direkt uppgradering från min nuvarande skärm vilket jag är ute efter, kom gärna med andra förslag om ni har några.
MVH Mattias

Av Larszon

@elmacoo12: Det beror på vilken utrustning du har för att driva hörlurarna, Har man en high end förstärkare/dac så är det att föredra att ha hörlurar med högre resistans då man kan vrida upp ljudet mer och få ut mer av anläggningen man har för att driva hörlurarna men skulle inte säga att det är någon större skillnad om man kör via en fii0 e10k. Sen skulle jag säga att ljudkvalitén beror mer på vilken modell man har på hörlurarna än hur hög resistans man har. Fiio e10k är riktigt prisvärd och skulle lätt driva dt770 80ohm men skulle även klara 250ohms versionen också.

Av Larszon

@elmacoo12: Det beror på hur hög volym man kräver, om du har hörlurar med högre impendans så får du(i de flesta fallen) höja volymen mer för att uppnå samma ljudnivå. Jag har drivit Sennheiser HD650 (300ohm) och DT880 (250ohm) med min fiio e10k och fått alldelles nog högt ljud.

Av Larszon

Kan ej ansluta till internet efter updatering av routerns firmware

Hej,
Jag installerade idag in en ny router(asus rt-ac68u) allt verkade ok men efter att jag har konfigurerat den så frågas det om jag vila uppgradera routern till senaste firmware och det antog jag att vara bra men efter att jag gjort detta så funkar inte det trådade nätet överhuvudtaget, inte ens på den gamla routern. Genom felsökning så får jag fram att felet är "Ett eller flera nätverksprotokoll saknas på den här datorn". Någon som har något tips på hur jag löser detta?
MVH Mattias

Av Larszon
Skrivet av micke_r:

Har du mätt hastigheten med dator? Både trådat och trådlöst. Den gamle router är säkert långt ifrån 100mbit trådlöst men switchar å routrar har klarat 100mbit trådat som standard bra länge alltså...

Med det sagt, den routern du hittat är riktigt bra, ny med ac-standard och annat men inte så ny som Asus nyaste modeller som verkar strula en del. Den var kraftigt nedsänkt i pris under black friday så det kanske den blir i mellandagsrean också. Kan vara smart att vänta tills dess.

Jag lyckades få tag på en Asus RT68U under black friday men jag började tveka om det verkligen var värt att behålla den men eftersom att det trådlösa segar ganska mycket så är det förmodligen värt att behålla den.
Mvh

Av Larszon
Skrivet av NoWin:

Även kabeluppkoppling är beroende på routern, framför allt om du har fler anslutningar med kabel. En router med dålig throughput sänker hastigheten rejält.
Har du en 7 år gammal router så tjänar du på att byta till exempelvis den ASUS du nämner både med kabel och trådlös anslutning.

Ja, jag har tre enheter anslutna via routern och trådlösa går lite segt så då låter det bra att fixa en ny router.
Mvh

Av Larszon

Hur stor skillnad gör en bra router? Borde jag byta router?

Hej,
Har för tillfället en ganska gammal Netgear-router och har på senaste tiden haft lite ostabil uppkoppling så jag funderar därför på om det är routern som håller på att ge upp då den är typ 7 år gammal. Jag har kollat runt lite på routrar och har kollat på bland annat Asus RT-AC68U
som verkar vara väldigt omtyckt. Men min fråga är då hur stor skillnad det verkligen gör att byta router då jag har(eller borde ha) 100mbit/s uppkoppling(fiber)? jag använder trådlöst en del men mestadels trådad(via routern) anslutning. Vad det gäller trådad anslutning har jag fått för mig att det inte ska spela någon större roll vad man har för router gällande vilken hastighet man får men jag kanske har fel(?). Är det någon som skulle förklara för mig vad som gör t.ex. en Asus RT-AC68U prisvärd och hur värt är det igentligen att uppgradera när man mest använder trådad anslutning?
Tacksam för svar!
Mvh

Av Larszon
Skrivet av Rivera:

Som rubriken lyder, dags att skaffa ny mobil. Budgeten ligger på runt 4000, har kollat en del på OnePlus One, LG G3 och Note 3/4. Vad tror ni om dem och kom gärna med egna förslag. Ska köpa begagnat för att få ner priset så 4000 ny är max.

Tack på förhand

Jag hade en oneplus one tidigare och jag var grymt nöjd, den funkade felfritt hela tiden jag hade den.

Av Larszon
Skrivet av Belarion:

Tjabba!

Som rubriken avslöjar söker jag ett par hörlurar med grymt ljud men som även klarar av att producera bra tryck i basen!

Lyssnar mycket på dubstep och liknande musik.

Kommer användas med datorn och drivs via Asus Xonar Essence STX.

Bomba med förslag

Budget upp till 3000 kr!

Kan rekomendera Audio technica ATH-M50x eftersom du använder ljudkort, de svarar nämligen grymt bra på equalizer så man kan få ut grym bas i dem och när du inte vill ha grymt mycket bas så har de väldigt bra ljud rakt igenom frekvenskurvan. Annars finns även dessa lurar som utan equalizer har tyngd på bassegmentet: Sennheiser urbanite, V-moda crossfade m100 och beyerdynamic custom one pro. Kan inte ge någon personlig åsikt om de tre sista(tips, kolla recensioner på youtube, prisjakt etc.) då jag inte haft dem men ATH-M50x har jag haft själv och med basfrekvenserna uppdragna 5-10dB i EQ så har de grym bas.

Av Larszon
Skrivet av iFerz:

Du borde kunna gå till butiken för att få ett nytt par hörlurar om du har kvittot kvar

Skrivet av tudz:

Gå tillbaka till butiken. Kommer inte vara några problem att få ett par nya direkt.

Skulle du ha slängt kvittot så kan dom skriva ut ett nytt om du visar ditt kontoutdrag.

Kvittot har jag kvar så då går jag tillbaka till butiken. Tack för hjälpen.
MVH