Inlägg

Inlägg som hag har skrivit i forumet
Av hag

Byggt ihop mitt Ergotravel-betakit! Än så länge gillar jag det skarpt.

Lade upp ett galleri med lite fler bilder också.

https://i.imgur.com/KRy9R8i.jpg

Av hag

Ergotravel beta

Här är några bilder på mitt nya Ergotravel-tangentbord!

Jag har tidigare använt ett Iris, men eftersom jag nästan inte använder sifferraden alls tänkte jag att det här kommer att passa mig mycket bättre.

Switcharna är Cherry silent black, tillsammans med två lågprofilsbrytare från Kailh. Dessa eftersom jag är van med att ha shift-tangenten i de nedre hörnen från Iris-brädorna och ville efterskapa samma känsla, men ville samtidigt inte lämna ett stort fult hål eller gå miste om switchen. Med vita hattar istället för svarta kan det nog bli bra.

Keycapsen är mestadels Mito Canvas, med undantag för G20 på tumknapparna för maximal komfort. Den kör Dvorak och min egen layout för alla andra knappar, även det för ergonomi och komfort.

Sammanfattningsvis ett mycket kompakt men ergonomiskt och skönt tangentbord enligt min smak. Det är relativt tyst i och med switcharna, men jag kommer nog att försöka lägga in lite dämpande material för att ytterligare få ned ljudnivån. Om någon är intresserad av modellen är ett gruppköp igång i ungefär en vecka till!

Besök galleriet här

Av hag

Fick hem delarna till mitt första Ergotravel som jag ska vara med och betatesta! Ser mycket fram emot det, gillar iris-tangentborden men har egentligen ingen nytta för sifferraden så det här blir nog perfekt för mig.

Velar just nu mellan vilka switchar jag ska använda. Antingen Cherry silent black red som jag vet att jag gillar, eller hako true som jag skulle vilja testa någonstans men inte riktigt tror att jag kommer att gilla.

https://i.imgur.com/4ioUIeo.jpg

Om någon är intresserad av tangentbordet så är ett gruppköp igång nu!

Av hag

En sådan vill jag också ha! Särskilt om den kommer i noctuas signum-färger. (men vitt är ju snyggt det med)

Av hag

Men vad används den till, för någon som inte hållt sig helt uppdaterad? Bara som billigare RAM för servrar?

Av hag

Fick äntligen hem de sista delarna för att bygga klart nästa iris-tangentbord. Testade Gateron silent red den här gången, till skillnad från Cherrys som jag använde i det förra tangentbordet (och älskade). Hade dock inte tillräckligt många för att täcka hela matrisen, så toppraden fick vanliga gat red, jag använder ändå nästan aldrig den delen så det är inte en så stor förlust.

Fick inte med några fötter till det heller, därav att de ligger på ett par handledsvärmare för tillfället. Om någon har tips på var man kan få tag på små självhäftande gummifötter mottager jag det tacksamt!

Känslan och ljudet är väldigt lik cherrys men särskilt ljudet är på sätt och vis ändå väldigt annorlunda, trots likadana hattar. Det är ett mycket mer distinkt ljud när jag bottnar brytarna på gateron-brädorna, att jämföra med cherry som är mycket diskretare och ljudet påminner nästan vid ett rubberdome just vid nedslaget. Funderar på om det är chassit som gör det, båda är öppna men cherry-brädan har betydligt mycket mindre resonanslåda än det nya med gaterons.

Är det någon annan som har erfarenhet av både cherry och gaterons silent-brytare?

https://i.imgur.com/u3XsvY2.jpg

Byggde även en iris med Matias-brytare och AEK-caps i vintras, förutom tumknapparna som har cherry silent-brytare för större frihet. Tog ut det lilla metallövet så att de blev linjära, men tyckte inte alls om dem ändå tyvärr, så ska nog göra mig av med det. (Om någon är intresserad så hör av er)

https://i.imgur.com/Kt3SliS.jpg

Av hag
Skrivet av SYRE:

@hag: Datumet är redan spikat, 19e maj är det som gäller. Du kan anmäla dig här om du vill komma och joina discorden här!

Det var trist, har svårt att tänka mig att jag kan då. Har ni någon sista anmälningsdag ifall jag skulle märka att jag kan åka ändå några dagar innan?

Av hag
Skrivet av kelloxz:

@Signature: En meetup är på G redan! Häng med oss på discord: mekaniskatangentbord.se ger dig en invit!

Vad kul! Kommer ni att skriva här när det närmar sig?

Av hag
Skrivet av X_Load:

Kan någon från Red kommentera felaktigheten*, om nu inte André vill göra det?

* Sedan början av 2018 har det talats mycket om säkerhetshålen Spectre och Meltdown, som upptäcktes i Intels, AMD:s och ARM:s processorer.

Skickades från m.sweclockers.com

Om du använder funktionen ”skicka en rättelse” har redaktionen större chans att hitta felet och rätta artikeln än om du skriver det här.

Av hag
Skrivet av Hund:

Okej!

Är inte tynnre ett ord? Det kanske är något lokalt i sådana fall.

Jag har aldrig hört det, så gissar att det är dialektalt. Vad betyder det?

Av hag
Skrivet av Hund:

Det låter lovande, jag visste inte att det fanns ett namn på den typen av kabeln.

Flatkabel vet jag inte om jag har kvar. Men är inte den i det tynnre laget?

Skickades från m.sweclockers.com

Inte jag heller innan de tog slut i verkstaden och vi behövde köpa in nya.

Signalmässigt är det ingen fara, det ska bara gå signaler till mikroprocessorn i dem och inga stora strömmar. Däremot kan de ju vara svårare att skala och få till lödningarna på, ja.
(antog att du menade "tunnaste laget")

Av hag
Skrivet av Hund:

Vad rekomenderas för kabel om man ska handvira ett tangentbord?

Någon enkardelig i lämplig tjocklek skulle jag säga. Kan hålla sig på plats hyggligt även innan man lött fast den, och det är inte kul att löda flerkardeliga kablar, tycker i varje fall jag.

Edit: Däremot kan det ju vara snyggt och lättare att felsöka med en slaktad flatkabel.

Av hag
Skrivet av Khers:

@hag: Det går säkert att finna billigare om du tar bort Zeal ur ekvationen. Zealskatten är tyvärr minst lika hög som hans hypemaskin är effektiv. Sök på holtites, specifikt 8134-HC-8P2 för brytare och se om du inte finner dem billigare någon annanstans.

Det var det jag misstänkte. Tack för informationen, får leta efter sådana!

Av hag
Skrivet av Hund:

Okej.

Jag vet att ZealPC säljer sådana hotswap-sockets, jag vet inget om dem dock.

https://zealpc.net/collections/accessories/products/gold-plat...

Det var sådana jag menade, tack! De var dock inte billiga, med de priserna är det ju nästan billigare att köpa nytt pcb när jag vill testa en ny brytare.
Tycker att det borde finnas något enklare man löder fast en gång bara, men som sedan gör samma jobb.

Av hag

Har för mig att jag såg något som liknade en hylsa för att göra pcb:er hot-swap:abla, men jag minns inte alls var. Är det någon som vet var det går att få tag på, och någon som testat? Fungerar det bra?

Skrivet av Hund:

Vad brukar vara lagom längd på distanserna när man gör ett tangentbord? Är det smaksak så länge att man får plats med mikrokontrollern bara?

Det skulle jag säga att det är. Jag föredrar nog så små som möjligt. Mina iris kom med 11mm som monteras mellan topplate och botten, det är precis lagom höjd när det är pro micros lödda under PCB:na som bygger på lite extra på höjden, fick fräsa lite i en platta när jag lödde ena arduinon lite dumt. Om det är ett pcb med bara ytmonterade komponenter kan höjden minskas med åtminstone 3mm skulle jag gissa.

Av hag

Uppdatering: De hade inga problem med att reklamera, behövde inte ens skicka tillbaka den defekta varan utan fick direkt välja på att få en ny skickad till mig eller pengarna tillbaka. Den gamla fick jag till och med behålla.
Nu har min nya trackball kommit fram och fungerar toppen. Supernöjd med supporten när jag väl hittade den!

Av hag
Skrivet av Söderbäck:

Det vet jag inte riktigt. Mitt inlägg du citerade är svar på en lite annan frågeställning

Men jag kan försöka svara på det här också.
Varför Google kollar på möjligheten att sköta rendering i molnet istället för i mobilerna vet jag inte. Kanske för att kunna erbjuda bra mycket mer muskler för renderingen än en mobil kan erbjuda? Ja who knows

Ah okej. Kan köpa det, tolkade det som att du antydde att det var sådana spel du trodde skulle renderas i molnet.

Av hag
Skrivet av Söderbäck:

Med mobilen. Typen av spel begränsas "en del" av denna input-typ. Men det finns lite spel som frågesportsspel och liknande.

Men varför måste sådana spel renderas av Google? Borde inte sagda mobil klara av att rendera dem själv och skicka till chromecasten, som det görs idag? (Tror jag, har inte använt någon själv)

Av hag
Skrivet av Arcec:

@hag:

Damaged or Defective Items
If your item is damaged or defective, you can return your product through our Online Return Center during the return period (most items can be returned within 30 days of receipt of shipment.)

https://www.amazon.com/gp/help/customer/display.html/ref=help...

Dem har även Live Chat om du inte orkar maila.

Jag vet att jag kan returnera, frågan var ifall de kommer att ta det på allvar och hitta felet eller om det inte är lönt.

Problemet var inte att jag inte orkar maila, det var att jag inte hittat några kontaktuppgifter på deras sida.
Nu hittade jag dock någon form formulär när jag googlade, så har testat att skicka ett mail och frågat hur de kommer bete sig om de skulle få tillbaka produkten.

Av hag

Reklamation till Amazon (USA)

Jag köpte en trackball jag länge tittat på från amazon i början på året.
Fick den för ungefär två veckor sedan, men den fungerar inte klockrent. När datorn varit avstängd ett tag tar det väldigt lång tid för trackballen att ansluta, vi talar ungefär 20 min. Det fungerar om man kopplar ur och i usb-mottagaren igen, men man vill ju inte krypa bakom datorn varje gång man startar. Problemet är detsamma vare sig jag bootar till linux mint eller windows 8.1, och det hjälper inte att starta om datorn igen.
Har testat den i några av datorerna på skolan (win7), och de flesta har samma beteende när man ansluter den för första gången: det händer ingenting utan man måste koppla ur den och ansluta en andra gång innan drivrutiner börjar installeras och trackballen går att använda. Därefter är beteendet vid uppvaknande lite olika, en del datorer hittar trackballen direkt, en del har samma beteende som min dator (dvs hittar den inte).
TL;DR på felet: Tar 20 min för datorn att hitta trackballen efter uppstart.

Det här borde ju inte vara ett korrekt beteende av en trackball och helst skulle jag vilja ha en ny som fungerar. Men då beteendet skulle kunna vara svårt att återskapa hos återförsäljare är jag rädd att jag får betala 2x frakt för att de ska titta på den, konstatera att de inte anser att den är defekt och skicka tillbaka den, och då den är köpt från Amazon i USA kostar det dels en ansenlig summa och risken finns ju dessutom att den kommer bort/skadas under frakten. Dessutom saknar Amazon all form av kundkontakt vad jag sett, så jag kan inte skicka ett mail eller ringa dem och fråga om det är något de skulle kunna tänka är ett fel. Vet jag inte hur konsumenträtten i USA ser ut.
När jag fick paketet var det också lite trasigt, ena hörnet på kartongen var trasigt men upptäckte det först när jag kom hem och i övrigt såg allt fint ut, och det borde ju inte vara något som gett upphov till det här specifika felet hos trackballen.

En lösning skulle ju kunna vara att typ köpa en förlängningskabel som man drar fram till skrivbordet och löder på en brytare så att man kan bryta strömmen till mottagaren när datorn startat och på så sätt tvinga igång trackballen, men det blir ju en fulfix och skulle vara trevligt att slippa. Men är det värt att ta risken att försöka reklamera jämfört med att stå ut?

TL;DR på frågan: Värt att försöka reklamera till Amazon?
Har någon tidigare erfarenheter av att reklamera till Amazon?

Här är en länk till produkten:
https://www.amazon.com/ELECOM-M-HT1DRBK-Wireless-Trackball-Mo...