Inlägg

Inlägg som hag har skrivit i forumet
Av hag
Skrivet av Mr_Lazy:

Skulle vara coolt om man fick tag i en usbkontakt i mässing eller något åt det hållet

Jo, precis. Och om man hade gjort plåten i mässing istället.
Det har @anon257891 gjort, han har tagit typ allt ett steg längre. Du får spana in hans bygglogg i forumet!

Skickades från m.sweclockers.com

Av hag
Skrivet av Mr_Lazy:

Bra

Hur gör man?

Det beror nog på lite hur man vill ha den, om man vill ha den i lite retrostuk och vill ha den skruvad kan man värma på en färdig kabel, användaren beltet har lagt upp en liten guide på hur han gjorde det. Annars kan man ju sleeva för att få den lite snyggare också, det finns det guider på lite här och där. Om du googlar lite borde du hitta någon, minns inte var jag såg en sist.

Jag kommer antagligen att försöka sleeva själv, och kanske göra en liten spiral också.

Skickades från m.sweclockers.com

Av hag
Skrivet av Mr_Lazy:

Snyggt!

Nu måste du bara få USBsladden att se lite miljöanpassad ut till tangentbordet.

Det kommer!

Skickades från m.sweclockers.com

Av hag
Skrivet av Undain:

Se så vacker den blev! Har aldrig testat DSA men är sugen då det gör det mycket lättare med custom layouts. Hur känns det att skriva med dem?

I början var jag inte så imponerad, men redan efter att ha haft dem i två dagar tycker jag att de är riktigt sköna. Blev en helt annan känsla i tangentbordet, men det kan ju bero lite på att o-ringarna inte passade så att jag får köra utan dem också.

Av hag
Skrivet av zOlid:

Menade att knapparna sitter i ett helt linjärt mönster, istället för lite offsett som det gör på ett vanligt tangentbord.

Jaha! Det är mest en smaksak, var först när jag såg ett sådant galleri som jag kände ett sug efter att bygga ett eget. Det kan nog bli lite mer ergonomiskt då fingrarna ju böjs rakt snarare än snett, men det är nog mer en positiv bieffekt än något annat skulle jag gissa.

Av hag

Fick hem mina blanka dsa-caps igår! Var givetvis tvungen att testa. Först gillade jag inte profilen alls, men ju mer jag använder dem ju skönare blir det att skriva på dem!

http://cdn.sweclockers.com/galleri/bild/184418?l=eyJyZXNvdXJjZSI...

Av hag
Skrivet av nick-li:

vad är det för microcontroller du kopplat brytarna till?

Det är en teensy 2.0, den vanligaste kontrollern folk brukar använda när de bygger custom.

Skrivet av zOlid:

Snyggt projekt!
Men måste fråga eftersom jag inte håller på med programmering. Exakt vad är fördelen av att ha tangenterna i den layouten?

Skickades från m.sweclockers.com

Det är givetvis lite olika beroende på vilket språk man programmerar i, men som exempel så används < och > rätt ofta som operatorer för olikheter mm. För att nå dem på ett tangentbord med svensk layout måste man antingen trycka shift eller alt gr eller ctrl+alt och sedan knappen bredvid z. Jag har i alla fall svårt att göra det utan att flytta hela händerna från hemraderna, medans jag nu bara behöver flytta båda lillfingrarna ett resp. två steg för att skriva <, vilket är mycket bekvämare.

Om det var dvorak du menade så beror det på att qwerty-layouten egentligen är gjord för skrivmaskiner, och för att armarna i en sådan inte ska fastna har man typ försökt att sprida ut bokstäverna så mycket som möjligt. Det är ju inte riktigt aktuellt när man jobbar mot en dator som inte kräver en fördröjning mellan varje knapptryckning, och dvorak har då försökt samla de bokstäver man använder oftast direkt under hemraden eller så nära som möjligt så att man flyttar fingrarna så lite som möjligt även när man skriver, vilket blir mer ergonomiskt.

Eller var det någon annan del av layouten du menade?

Skrivet av Khorne:

Väldigt cleant. De gör snygga tangentbord i Cordovien.

Skickades från m.sweclockers.com

Precis! Pluspoäng till dig!

Av hag

@Undain med fler: Nu har DSA-capsen kommit! Galleriet är uppdaterat med några bilder.

Av hag

Hål! Ser lite konstigt ut med nyckelhål men med trä bakom så att det liksom "inte går att använda".

Av hag

@Mizzarrogh: tack så mycket!

Skrivet av datoriserad:

@hag: Sjukt snyggt och användbart dessutom, skulle verkligen vilja ha den där layouten.

Du råkar inte plugga elektronikdesign?

Tackar! Bara att bygga eget så kan man ändra hur man vill.
Haha jo, helt rätt.

Av hag

@anon257891: Tack så mycket!

Skrivet av Undain:

Alltid gött att se lite ortholinear på gallerit här. Smexig setup du har.

Hoppas man kan få se en uppdatering med dina nya keycaps och sleevade USB-kabeln. Funderar på att göra eget eller beställa?

Tack! Mer ortholinjärt skulle absolut vara kul att se.

Det ska nog gå att fixa. De blanka borde komma vilken dag som helst, paketets plats uppdaterades senast för 5 dagar sedan i staterna. Lite nervöst om det skulle komma bort bara, nya caps är ju inte gratis!
Jag har faktiskt det mesta som behövs för att testa att sleeva en egen, dock ligger det hemhemma så jag måste vänta tills jag är dit nästa gång innan jag kan prova.

Av hag

Har postat det tidigare, men nu ligger galleriet uppe! In och titta!
(hoppas att det är okej att posta igen)

http://cdn.sweclockers.com/galleri/bild/184392?l=eyJyZXNvdXJjZSI...

Av hag

Custom atomic keyboard

Bestämde mig någon gång för ungefär två år sedan att bygga ett eget tangentbord med egen layout optimerad för programmering.

Nu är hårdvaran klar, har lite få byggbilder men fler på resultatet. Har fortfarande inte fått mjukvaran att fungera till 100%, men åtminstone tillräckligt för att kunna använda tangentbordet och tror att jag låter det vara som det är också.

Layouten är som nämnt dessutom hemmasnickrad för att ha programmeringssymboler direkt tillgängliga utan fn-layer och numpaden ligger direkt under högerhanden i "lower"-lagret. Kör också dvorak, men på de flesta bilderna är det fortfarande qwerty då jag bytte den layouten efter att jag beställt capsen, dumt nog. I och med att tangenterna har olika lutning på raderna blir det hela havet stormar om man byter plats på dem. Men det gör inte jättemycket då jag ändå inte tittar på tangentbordet när jag använder det.

Brytarna är ergo-clears cherry då bruna var slutsålda när jag beställde. Capsen är customprintade från wasdkeyboards för att matcha min layout. Mjukvaran är för tillfället TMK, men har även en QMK liggandes som gör i princip samma sak (och lika långt från perfekt den med). Matrisen är handlödd utan kretskort, som synes. Usb-kabeln är avtagbar men har inte hunnit skaffa någon snygg sleevad eller retroaktig än.

Ramen och handledsstöden är hemmasnickrade och gjorda i ek. Gjorde två handledsstöd i olika storlek när jag ändå var igång då jag inte visste vilken storlek jag skulle föredra. Tycker att det stora blev skönare men det lilla mer estetiskt tilltalande, men båda fungerar. Det sitter dessutom magneter i dem och i ramen så att man bara behöver lägga handledsstöden framför tangentbordet för att det ska snäppa fast på rätt plats och båda delarna följer dessutom med om man håller i och flyttar på den ena. Superskönt!

Sydde ett fodral i grå filt också men handledsstöden får inte plats i det och har inte fått tummen ur att sy ett till något av dem än heller. Prydde det färdiga med en logga tagen ur ett helt annat fritidsintresse, enorma mängder pluspoäng om någon skulle känna igen den!

Har även beställt nya keycaps från SP, blanka DSA med lite retrobeige färg och hoppade dessutom på delar av Mito:s DXA "canvas" set (ett run-tangentbord var lite av ett måste) på massdrop, tror att det kan bli rätt snyggt ihop med det mörka rundade träet.

Överlag gillar jag det, det mesta blev okej även om jag inte blev helt nöjd med allt. Ligger dock fler tangentbordsprojekt i framtiden, kommer antagligen bli ett ergodox som main-bräda (brädor?) till slut men närmast är ett skolprojekt där vi ska göra egna kretskort, så blir några numpads som man kan koppla ihop till ett tvådelat planck har jag tänkt, allt för mer ergonomi.

Nog pratat, hoppas att ni gillar det trots att en del bilder blev lite konstiga och halvsuddiga. Om ni har någon fråga eller annat kul att säga är det bara att skriva en kommentar!

Edit: Nu har DSA-keycapsen kommit också! Blev riktigt rent med blanka, men inte helt nöjd med de färgerna heller. Men helt klart en intressant upplevelse att hamra på DSA.

Besök galleriet här

Av hag
Skrivet av FlyingLlama:

@hag: Här är Layouten, Typ ett 60% ortholinear skulle man väl kunna kalla det Ville prova ortholinear fast med tillgång till åäö utan att använda modifiers och en stor enter

Länken verkar bruten, men den är custom alltså? Låter grymt, typ så jag kör och jag gillar't!

Av hag
Skrivet av FlyingLlama:

Fick hem lite plast till ett projekt idag. Väntar bara på kontrollern från Kina nu

http://i.imgur.com/MvYXj4c.jpg

http://i.imgur.com/U9iufuC.jpg

Nice! Vad är det för en intressant layout/modell, inget jag känner igen.

Av hag

Får nog stämma in i kören. Overcast, granite hc eller Royal navy. Och skulle nog välja bort overcast om det inte finns hel layout utan spelreferenser, inte särskilt förtjust i sådana och särskilt inte då tangentbordet i övrigt är så pass rent och snyggt. Annars är det för övrigt kanske den första gången som jag tycker att navy är snyggt.
Och är för övrigt också ett fan av tråkigt!

Av hag
Skrivet av superapan:

Hur många använder ANSI-tangentbord för att skriva på svenska? Jag spanar in Massdrop, men det är så skralt med ISO nordic...

Jag använder ansi-liknande med avseende på liten enter (kör atomic). Hade inga större problem att gå över från iso. Har dock åäö direkttillgängliga utan att behöva använda lager, utan det vet jag inte hur det hade varit.

Av hag

Om du kan tänka dig att leva utan F-knapparna (eller ha dem under fn-layer) finns ju ett mindre tangentbord med macroknappar på massdrop nu. Dock är det ju inte TKL så det kanske inte är vad du letar efter. Plus att det kostar en hel del och är tydligen lite konstigt att programmera om så skulle rekommendera dig att läsa på om det lite först.

Av hag

Snyggt! Mer trä åt folket!

Av hag

Blev riktigt snyggt!
Vet du var man får tag på lite intressantare träslag som privatperson?