Inlägg

Inlägg som hag har skrivit i forumet
Av hag
Skrivet av Icte:

Nu fick jag ett mail om att mina 120 st MX Silent Black har skickats, yippie!

Mina med, jippi indeed!

Skickades från m.sweclockers.com

Av hag
Skrivet av easy_j:

Tycker Wei är lite skakig med leveranserna, minst sagt!
Beställde hans nya 60% case, och medans jag väntade på att det beställde jag brytare, caps och lite annat smått och gått till mitt Iris bygge i ytterligare en order.
- Först tar det en dryg vecka för honom att packa min andra order.
- Får då 2 mail från honom att båda ordrarna skickats samma dag, inget av tracking-numren han gav mig fungerar...
- En vecka senare skickar jag ett mail till honom och frågar om något är fel, får då till svar "2 order 1 number". Svarar och undrar vilket av tracking-numren som gäller, han svarar då med ett helt nytt tracking-nummer, som visar sig vara på god väg till mig...
- När jag får hem och öppnar paketet är det endast den första ordern från gruppköpet, minus mina stabs som han glömt... Gud förbannat...
- Mailar han och undrar vad som riktigt har hänt, och han svarar "sorry, i sent again". Jag ber han skicka min andra order + stabs OMG, med expressfrakt.
- Det dröjjer 1,5 vecka till utan svar, och nu i morse fick jag ett mail att mitt paket var skickat. Ingen expressfrakt

Vet att han måste ha mycket nu med flera gruppköp, julhandel, BF etc. Men liiiiite koll är inte för mycket begärt tycker jag...

Vilken butik var det här, är det kbdfans ni pratar om?

Av hag

Inte heller fått något mail. Hoppas att de kommer snart, börjar få sug efter att bygga nya tangentbord!

Av hag
Skrivet av deepah:

Sen till något helt annat, har kanske två tangenter där fjädern knarrar lite om tangenten trycks ner långsamt, antar att detta också är vanligt förekommande inom mekaniska tangentbord och svårt att "skydda" sig mot?

Nej, det är inte ett problem jag hört om tidigare i alla fall. :s Vet inte hur man skulle kunna åtgärda det heller. Men jag är ju ingen expert, någon annan?

Av hag
Skrivet av deepah:

Hej!

Har under många år nu suttit på mitt gamla Dell-tangentbord som fick se sig besegrat denna black friday. Då jag ville ha ett mekaniskt tangentbord utan överflöd och rgb slutade det med ett Logitech G610 (röda brytare). Förstår så klart att detta tangentbord faller under "budget" i dessa kretsar men verka fått bra recensioner överlag för prisklassen.

Som vanligt när något är sprillans nytt och när man som i detta fall går från membran till mekaniskt undersöker man det mesta lite extra och vill att allt ska vara perfekt. Min fråga är då till er som är mer erfarna, hur mycket ska fjädrarna få låta? Vid normalt användande överröstar knappljuden fjädrarna så att säga, då hörs dem ej. Men om jag skulle mer specifikt trycka ner knappar och släppa dem en och en hörs ett ganska tydligt fjäderljud på vissa håll (i ett tyst rum). Har läst en del på forum där detta problem går under "ping". Min fråga är då, är detta normalt? Dvs om jag försöker byta ut tangentbordet kan jag förvänta mig samma sak eller är det värt ett försök? Har fått intryck att det är lite som med "skärmträsket" där alla diskuterar modeller med mer eller mindre backlight bleed.

Bifogar även ett litet youtube-klipp med liknande ljud (inte mitt klipp).
https://www.youtube.com/watch?v=pU4S-DwNDxs

Hade inte tänkt på att mina brytare har ping när jag skriver, men om jag slår ned/släpper en tangent åt gången häftigt finns det hos mina brytare med. Men som sagt så tyst att det inte hörs om man skriver vanligt/inte vet vad man ska lyssna efter. Ett tidigare tangentbord pingade dock lite mer, då kunde man höra det när man använde det ibland.
Svårt att säga om det skulle försvinna genom att byta tangentbord, har inte så bra koll på just den biten. Har dock hört att det ibland kan hjälpa lite att öppna (och smörja? minns inte) brytaren.

Skrivet av Hund:

Jag hörde ingenting i det där klippet, så jag gick ut på YouTube och kikade på andra videos med "ping-ljud" och jag kunde inte höra något där heller, mer än kanske ljud från billiga tangentbord. Ping-ljud är väl ljudet som uppstår från vibrationerna av switharna när de går ut i aluchassit? Eller har jag helt missuppfattat vad är?

Det är (såvitt jag vet) ljudet som kan komma från fjädern vid häftiga aktiveringar/uppsläpp. Hör det både från den länkade videon och mina egna brytare om jag lyssnar efter det.

Edit: Andra hann tydligen före, med god marginal.

Av hag

TL;DR: stabilo point 88

Vill ha en penna som går så mjukt som möjligt över papperet och glider bra. En del bläck fungerar, men upplever att tusch/"fiberbläck" (eller vad det kallas) kräver ännu mindre tryck. De tar dock slut efter en månad eller två när man skriver mycket, så därför köper jag billigaste möjliga, "stabilo point 88" verkar de heta. Finns för 9 kr på universitetets bokhandel, ingen utsmyckning alls så lite tråkig är den men den gör sitt jobb bra, är skön att använda och håller lika länge som de jag köpte på bokhandeln för 50 kr tidigare.

Ackopanjerad av en Ballograf Epoca från en mässa, med blått bläck. Med den kan jag rita finare linjer, grafer och figurer och blått bryter effektivt mot det annars svarta.

Använder också enbart blanka papper till allt jag skriver i skolan. Det blir mycket tydligare och snyggare än med en massa linjer eller rutor som jag tycker gör att papperet ser kladdigt ut.

Såhär ser en typisk föreläsningsanteckning ut. Tyvärr är kameran för dålig för att kunna fånga någon färg över huvud taget, men som regel är alla långa streck ritade med blått bläck.

Av hag

Byggde ihop ett ECO board för att locka in en kompis i tangentbordsträsket.
Bruna gateron och chassi från cotter plus en liten list för att täcka hålet in under pcb:t framåt och bakåt. Testade även att fylla det med bitumen från biltema, blev betydligt tyngre och dämpade ljudet lite.
Han ville tyvärr ha svenska caps och rätt tecken på (de flesta) knapparna, så beställde ett svenskt keycapset från maxfps.
Hela tangentbordet kostade uppskattningsvis runt 800, så det är nog det billigaste jag byggt någonsin.
Ber om ursäkt för de extremt varma bilderna.

https://i.imgur.com/40DFhlO.jpg

https://i.imgur.com/yPz0zDx.jpg

Av hag
Skrivet av huttala:

Äntligen har mitt ergodone kommit! Det är en pina att skriva med, blir dock bättre sakta men säkert. Måste få ordning på layouten bara..

Kolfibercase från KBDFans och vanliga lasrade DSA caps. Vettetusan om DSA är något för mig dock.

https://i.imgur.com/SDcGVlR.jpg

Hur tycker du att det är hittills då? Passar det dina händer bättre än våra?

Av hag

Efter lång väntan kom mitt Canvas till slut!

https://i.imgur.com/f0iVrM3.jpg

Av hag
Skrivet av THB:

Tyvärr finns det inte så mycket att välja på när det gäller vitt skal och bruna brytare.

Ah, på så sätt. Det kan nog stämma.

Av hag
Skrivet av THB:

@Leedogustav, hört bra om Varmilo jag med.
Det är just den vit/rosa designen jag är ute efter och som du säger så är de enda som för tillfället har det.

Maxgaming har tangentbordet inne, dock så är det TKL vilket jag inte klarar av så det får bli att beställa från Caps-Unlocked, blir ~1700:- med frakt.

Om det bara är utseendet, och du redan har ett mekaniskt med rätt färger, går det inte att välja lämpligt tangentbord med rätt layout och brytare och bara flytta capsen till det nya tangentbordet? Det ger ju lite mer valfrihet.

Av hag
Skrivet av SYRE:

Jag har en tangent för att låsa mitt numpad-lager så att jag inte behöver hålla in någon annan tangent om jag behöver cruncha nummer ibland, funkar bra

Det låter väldigt bekvämt, ska nog implementera något liknande jag med.

Skrivet av Hund:

Jag har storlek 12 på handskar ('pianohänder') och jag tycker att layouten ser för stor ut för tummen ska nå bekvämt, när jag måtter lite efter bästa förmåga. För det kan väl inte vara tänkt att man ska behöva lyfta handen? Det känns ju lite som att det motverkar hela idén med ett ergonomiskt tangentbord.

Håller helt med, hela layouten känns ogenomtänkt nu när jag testat den.

Skrivet av huttala:

@Hund @SYRE @hag ni gör mig orolig över mitt ergodoxköp nu..
Ingen av er som kan testa om det blir bättre när man höjer upp handleden med ett handledstöd eller liknande?
Kan tänka mig att vinkeln på tummen blir bättre då och att det kanske är skönare att veva runt med den då ?

Jag har, visst blir det bättre men det blir det ju för alla tangentbord skulle jag säga, och det är inte tillräckligt stor vinning för att det ska bli bekvämt att använda för min del.
Hoppas att det passar dig bättre än det gjort för oss!

Av hag
Skrivet av SYRE:

Själv fullkomligt älskar jag att inte behöva sträcka mig efter olika tangenter utan kan hitta allt jag behöver genom att trycka ner raise/lower eller båda två. Det enda "problemet" jag ser är att jag vill ha alla funktioner jag använder oftast på bara vänsterdelen så man slipper släppa musen i onödan! Men det är såklart inget stort problem och jag är jävligt nöjd över hur enkelt det funkar med Let's Split. Den enda nackdelen är att alla mina andra brädor nu står och skräpar.. Använder bara AMJ96 när jag spelar spel, då jag fortfarande är alldeles för inrutad med den layouten när det kommer till Starcraft 2. Lite samma sak har det blivit när jag bara använder XDA-caps nu för tiden, alla mina andra 6-8 sets bara ligger och skräpar eller sitter på brädor jag inte använder, haha. Kanske dags att börja sälja av lite..

Det håller jag med om, skulle inte vilja leva utan att nå allt utan att behöva flytta fingrarna. Men skulle vilja ha dem tillgängliga utan fn också, för de gånger man behöver trycka på t ex enter och man inte har händerna i rätt position.

Att vilja ha allt på samma sida tycker jag inte är ett så stort problem, det räcker med navigeringsklustret på vänsterhanden tycker jag. Jag kan å andra sidan inte bestämma mig för om jag vill ha till exempel numpaden tillgänglig genom fn på höger eller vänster tumme. Skulle vilja ha så att man kan skriva siffror med bara en hand, men det är mycket skönare att ha fn till numpadlagret på motsatt sida. Stora problem!

Haha, det känner jag också igen! xD Använder fortfarande mitt trätangentbord för dota. Det är inte helt optimalt dock, så ergodoxet kanske får bli en gamepad eller något istället. Men annars är det helt bortkonkurrerat av lets split. Har inte hunnit samla på mig så mycket att det är ett jättestort problem dock, och ligger så mycket jobb bakom mina tangentbord att jag inte vet om jag skulle vilja sälja dem, mer än möjligtvis ergodox om jag hittar en vettig ersättare.

Skrivet av Khers:

Storlek 9 är ju gigantiskt! Jag har 7.5

Oj, ja då förstår jag att att du inte gillade det om jag tyckter att det känns för stort.

Skrivet av anon257891:

@Khers: @hag
Låter som om det kanske skulle vara något för mig då, trots allt: 10,5 -11

Kör ba kör!

Av hag
Skrivet av SYRE:

@hag: Ja, är lite fundersam på den nedersta raden också.. Men jag kommer på mig själv att bara använda 4 tangenter på ena sidan och 5 på den andra på nedersta raden, så det ska nog gå att lösa med tanke på att man får 5 knappar på nedersta raden om man räknar in de 4 tumknapparna plus shift-knappen på vänster-delen 🙂

Jag beställde ett Nyquist därifrån och vill minnas att det gick ganska snabbt, tror det tog 2-3 veckor!

Skrivet av SYRE:

@anon257891: Jag har blivit Mycket bättre på det, men jag är fortfarande inte bra, haha. Men när det gäller tangentbord så har jag vant mig. Däremot håller jag mig från Massdrop och annat där man får vänta 6-24 månader, det är liksom inte värt det för min del.

Jag väntar på Gateron Brown silent, lär få Iris-brädan innan, så får väl se om man kan hålla sig och vänta in dom nya brytarna eller ta vanliga Gaterons och byta stam när silent-brytarna trillar in, haha.

Jag använder i och för sig inte heller jättemånga av knapparna på nedersta raden, jag skulle nog kunna lägga in funktionaliteten i 8 av de 12 knapparna och då hör fem av dem till tummarna.
Men till ett main-tangentbord skulle nog vilja ha navigeringsklustret, enter, delete, musik/ljudstyrning och eventuellt f-knapparna utan fn, och då går det åt lite fler knappar tyvärr. Till ett tangentbord att ta med till skolan och liknande fungerar det utmärkt med ett lets split eller liknande, då skulle nog iris-brädan fungera ypperligt.

Kör på vanliga gat tycker jag, borde ju vara samma hus till dem! Gjorde så med ergodoxet, satte in röda brytare för att kunna testa i väntan på att mina silenced skulle komma.

Skrivet av anon257891:

Det är härligt med de saktmodiga tangentbordsnördarna: på andra delar av forumet blir det stor gråt och tandagnisslan (och gärna hot om konsumentombudsmannen, "värsta servicen någonsin" etc.) om paketet som man beställde kl. 23.59 inte ligger hemma i lådan senast vid lunch dagen efter.

Detta är en av sakerna jag gillar med tangentbordsnördar

Det är en av sakernag jag inte gillar med tangentbordscommunityn.

Av hag
Skrivet av SYRE:

@hag: Jag kör själv på ett Let's Split (eller ja, två stycken) och ett Nyquist (även om jag inte är så förtjust i de brytarna, så använder det sällan). Jag har ett Ergodox som jag inte byggt ihop än då controllern jag fick var "fejk" och inte funkar, men jag har gått i samma tankar gällande Ergodox. Det Ser inte ut som att jag kommer att tycka att det är bekvämt. Med ett Let's Split är alla tangenter sjukt lättillgängliga, vilket är lite det man strävar efter.

Med det sagt så har jag beställt ett Iris häromdan. Ska bli spännande att testa, det skulle kunna vara ett mellanting mellan Planck och Ergodox. Kanske kan vara något för dig? 🙂

https://cdn.shopify.com/s/files/1/1851/5125/products/image_40c373f0-683d-40dd-ae0e-15ede60aaaa1_1024x1024@2x.jpg?v=1507045570

Trist på kontrollern! Håller verkligen med om resten. Ergodox känns som en bra tanke och om man har stora händer kanske det fungerar bra också, men inte för mig.
Spännande, du får väldigt gärna posta en uppdatering om vad du tycker om det! Tittade lite på det och tumplaceringen känns bra även om den inte tilltalar mig estetiskt, men resten känns sådär. Använder ju inte nummerraden, och de har tagit bort raden nedanför bokstäverna. :/ Men det kanske får bli ett sådant ändå.

Nu blev jag faktiskt sugen, vet du hur lång leveranstid det är på dem?

Av hag
Skrivet av Khers:

Låter ganska precis som min upplevelse av ErgoDox, alldeles för stort för att kunna användas bekvämt. Alternativt har jag för små händer. Jag kom hur som helst aldrig överens med tangentbordet. Hur känns det för dig nu när du har lite distans till bygget?

Lite bättre, men fortfarande inte bekvämt. Gillar verkligen att det är 1,5u på knapparna på sidorna till skillnad från ett planck. Översta raden har jag satt till F-knappar.
Skulle dock vilja ha en tumknapp precis innanför den innersta, där det finns ett mellanrum på typ en halv knapp av någon anledning. Använder fortfarande 1u-knappen nederst i homing-kolumnen som fn istället för tumknappen utanför, vilket gör att jag måste flytta på tummarna rätt mycket för att växla mellan funktionerna.
Att jag inte har lyckats programmera det exakt som jag vill ha det än bidrar nog också. och att stabiliserna inte passade så att jag måste trycka mitt på tumknappen för att den inte ska kännas konstigt och gå trögt. Annars hade jag kunnat trycka på nederkanten istället.

Har redan börjat titta på andra tangentbord, men inte hittat något jag tycker verkar skönt.

Vet du vad du har för storlek på händerna? Tror att jag har ungefär storlek 9 på handskar.

Av hag

Nu var det lite klent med bilder igen.

Byggde ihop mitt ergodox idag! Blev dock grymt besviken, antingen är mina händer för små eller så är jag för van med tumknappsplaeringen på planck-tangentborden. I vilket fall så är det inte alls så skönt att använda som jag hade hoppats på, måste sträcka på fingrarna jättemycket för att använda det.

https://i.imgur.com/p0BPmng.jpg

Fult är det också. Men det visste jag ju när jag köpte det.
Förhoppningsvis är jag bara trött och har lågt blodsocker..

Av hag
Skrivet av Khers:

@hag: Draget ur minnet skulle jag spontant säga ja med tanke på hur hålet måste se ut för att passa båda, men en bild hade underlättat. Är det MX eller Alps, förresten?

Testade att pilla upp en med två bläckpennor (har inga switch-öppnare), det fungerade utmärkt så jag körde på. Nu är bygget klart.
MX-brytare var det jag monterade.

Av hag

Är det någon som vet om det går att öppna monterade brytare i en plate gjord för både MX och ALP-brytare? Vill bygga mitt nya tangentbord men de brytare jag tänkt använda har inte kommit än.

Av hag
Skrivet av SYRE:

@hag: Det här måste vara den största fuckup:en på länge? Har väl sett åtminstone 7+ såna här poster på Reddit. Sjukt slarvigt.

Ja, jag med. Börjar bli rätt less på MD faktiskt, ska försöka hålla mig undan dem så långt det går. Synd bara att det är så svårt att få tag på caps till udda layouter på andra ställen, tycker jag.

Skrivet av Khers:

Du får väl ta och bygga en gamepad eller två istället...

Funderar nästan på det, ifall de låter mig behålla den överblivna. Men jag tar nog hellre ett komplett ergodox än två vänstermacropads faktiskt.