Inlägg

Inlägg som Nickelz har skrivit i forumet
Av Nickelz

Nu har jag testat att köra memtest86 på båda RAM-minnerna separat och det dök bara upp error på den ena, så nu kör jag bara på 4GB istället för 8GB RAM och ska investera mer RAM! Tack för alla tips! Ni är guld värda! Skriver i denna tråd senare ifall jag fortfarande får bluescreen eller om det funkar som det ska!

MVH/ Zack!

Av Nickelz
Skrivet av LuminaL:

Plocka ur ett minne och kör dom en i taget med MEMTEST86. Se i din moderkorts manual vilken RAM port som dom ska sitta i om du använder ett minne.

/edit

Har du provat att ta ur minnena och montera dom igen för att fånga en eventuell felmontering?

Det ska jag pröva! Nej, jag har inte kollat om dom är felmonterade, har aldrig rört något i datorn förutom CPU-kjylningen.

Av Nickelz
Skrivet av Slaktardej:

Du måste ha kommit åt minnena när du bytte kylare, och laddat ur dig med statisk elektricitet. Följden blir att minnena går sönder och du får Bluescreens. (Been there, done that).

Köp nya minnen.

Kan stämma mycket väl, så det är ram-minnerna som det är fel på alltså?

Av Nickelz

Okej, min dator crasha och jag behövde formatera och ominstallera windows, bluescreensproblemet fortsätter och jag får cirka 4500 errors när jag kör memtest86, men jag är nybörjare på memtest86 så jag vet inte vart dessa 4500 errors sitter, på vilket minne?
http://i.imgur.com/85Z9epM.jpg?1

Av Nickelz

Min processor och moder kort ligger runt 40 i idle och load men mitt grafikkort ligger på 60 i load och 50 i idle ish..

Av Nickelz

Vart exakt kollar man det i AIDA64? Har aldrig haft programmet :/

Av Nickelz
Skrivet av Jalle64:

Det kan bero på hur din vattenkylning är kopplad och att det inte blåser runt din CPU längre med ev värmeproblem på VRM-kretsar som följd. Har du kollat att datorn inte blir för varm med t ex AIDA64?

Det kan vara så! Jag ska installera AIDA64 och kolla!

Av Nickelz

Får bluescreen ständigt efter att ha bytt kylning på CPU.

Hej!
Jag har för ungefär 2 månader sedan bytt kylning på min CPU till vatten kylning. Efter jag gjorde detta har jag ständigt fått bluescreen dag in och dag ut. Har googlat runt och researchat men hittar inte det jag söker. Jag får oftast inte bluescreen in-game när jag spelar men det händer oftare när datorn bara står och idle'ar. Samt att mina program börjar krångla också, skype, spotify, windows gadgets och spel m.m bara kraschar. Hur kan jag lösa det här och hur får jag reda på vad som är fel på datorn?

Technical information:

*** STOP: 0x0000001A (0x0000000000041790, 0xFFFFFA800468A1D0, 0x000000000000FFFF, 0x0000000000000000)

Collecting data for crash dump...
Initializing disk for crash dump...
Beginning dump of physical memory.
Dumping physical memory to disk: 100
Physical memory dump complete.

MVH/ Zack!

Av Nickelz

Söker en datorkunnig!

Hej!
Jag söker en datorkunnig som kan hjälpa mig med temperatur problem.
Samt hjälpa mig med streaming (settings osv)
Lämna ett pm så kan vi chatta om problemen o.s.v.

MVH/ Zack! :]

Av Nickelz

Jag behöver verkligen ett nytt chassie!

Hej! som topicen lyder, jag behöver ett nytt chassie. Det ligger till så här att jag inte valde chassie med hjärnan utan med ögonen. Jag valde det för att jag tyckte det var "coolt o så", ni förstår. (OBS! Detta var mitt allra första bygge någonsin så det kan förklara valen = jag är inte så erfaren)... Detta chassiet har jag nu: "Cooler Master HAF 932 Advanced E-ATX". +att detta chassie väger 13,4 Kg UTAN komponenter i, så den är väldigt klumpig att ha med på lan osv... Här är mina komponenter:

CPU: Intel Core i5 2500K @ 3.30GHz
RAM: Corsair 8,00 GB DDR3
Moderkort: MSI Z68A-GD65 (G3) Socket 1155
GPU: Gigabyte AMD Radeon HD7970 3GB
Hårddiskar: HD 1TB Western Digital SATA-600 64MB & SSD 120GB Corsair SATA 2.5

"Krav": Komponenterna ska rymmas i det nya chassiet och det nya chassiet ska vara lätt och ha bra kylning. Det är dom ändå två sakerna jag bryr mig om #1: Lätt/smidigt & #2: bra kylning. Jag har inte direkt någon fast budget men jag har inte lust att betala över 2K för ett chassie.

Tack på förhand!

Av Nickelz

Program försöker öppna sig i fotovisaren, sedan internet explorer

Hej, allt började med att min kompis länka en bild från facebook, "materialet är inte tillgängligt", så han spara bilden och skicka den till mig, sen när jag skulle öppna den så skulla jag välja program att öppna den i, då tog jag Windows Photoviewer/fotovisaren och då ville allt i mitt aktivitets-fält och i start-menyn öppnas i fotovisaren och det gick ju inte så då stog det bara "det kan inte öppnas så här", typ och allt blev i "fotovisar-ikonen". T.ex när jag skulle öppna skype så gick det inte att öppna det i aktivitets-fältet eller i start-menyn, men ikonen var normal i högra hörnet av skärmen och där kunde man öppna skype, (Ni vet där det står vad som är aktivt). Men dessa program gick att öppna om man gick in på "Datorn>hårddisk:C" osv... Men om jag tog bort genvägarna från aktivitets-fältet och fäste de genvägarna som funka i "Dator>hårddisk:C" så blev de automatisk omvandlade till fotovisar-format. Jag höll på och pilla och min kompis försökte komma på, plötsligt råkade jag göra så genvägarna blev i internet explorer format istället och om jag klicka på t.ex skype. Ja då kom jag in på "Visa Hämtningar - Windows Internet Explorer". Detta är väldigt irriterande för paint funkar inte efter detta så jag kan inte ens visa hur det ser ut. Hoppas verkligen ni kan hjälpa mig! Eller hjälpa mig googla på det, jag suger på googla

MVH / Nickelz! :]