Inlägg

Inlägg som Brekker har skrivit i forumet
Av Brekker
Skrivet av peterhjalmarsson:

Nån som har något att säga om Electrolux Well P7 (WP71-265WT)? Den är snygg, och idén med utflödet låter helt rätt. Filterlösningen ser vettig ut också - viktigt för oss allergiker.

(Haka inte upp er på betyget på E-lux sajt, det är personer som fått helt döda maskiner vid leverans, och några som klagar på fönsterkittet som drar ned genomsnittsbetyget.)

Snygg är den definitivt men för det priset kan man hitta betydligt bättre. Den är både dyr och kyler dåligt (endast 2600 W).

Av Brekker

900 + frakt gamecube

Av Brekker
Skrivet av Arzei:

Lite halvrelaterad fråga: Kan man installera luftvärmepump i en bostadsrätt? Brukar föreningar godkänna den typen av förändring på fasad/balkong?

De sommartemperaturer vi ser kommer ju bara fortsätta så det är för mig lite märkligt att man inte ens i nyproduktion tänker om kring aktiv kylning av lägenheterna. Jag bor idag i en nio månader gammal bostadsrätt och just nu är det 25.1 grader här inne.

Det är inte många föreningar som accepterar detta då dessa pumpar låter en hel del och ser gräsliga ut.

Av Brekker

700kr + frakt för Gamecube

Av Brekker
Skrivet av Curik:

Haha, det måste vara en liten bostad om det kyler mellan rummen, eller så har du drag.

Jag märker en klar skillnad i temperatur i mitt sovrum när min AC är igång i vardagsrummet och då är min lägenhet 62 kvm.

Skrivet av Curik:

I vilket fall som helst, antingen pratar du i nattmössan eller så fyller din ventilation på med luft - så enkelt är det. Luften du skickar ut måste nämligen ersättas med ny, annars skulle du få vakuum i din bostad. Och då har du andra problem.

Vad exakt är det du menar med detta? Luften kommer in från brevinkast, nyckelhål och andra glipor i lägenheten. Eller så har han kanske något fönster på glänt?

Av Brekker

Här är ett alternativ på fönstertätning med nedsatt pris som fungerar väldigt väl. Det finns i tre olika storlekar och jag använder själv Airlock 1000!

https://se.trotec.com/produkter-och-tjaenster/maskiner-homeco...

Av Brekker
Skrivet av Papercat:

Lider av samma problem och har installerat min Electrolux EXP26U med ett fönstertätningskit. Med alla dörrar stängda så blir rummet på 40kvm knappt kyld. Så jag tycker inte att tätningen löser undertrycksproblemet.

Till de som funderar på att skaffa en portabel AC, don't. AC:n låter väldigt högt för att ha inomhus samt kyler väldigt lite om du inte har en lösning som fixar undertrycket.

Självklart ska de skaffa en AC ifall det inte går att vara inomhus utan att svettas, det finns inte några andra alternativ för många i hyresrätter/bostadsrätter. Den AC du har (9000 BTU) har 40kvm som absolut maxyta, det betyder dock inte nödvändigtvis att den kommer kyla utrymmet effektivt, snabbt eller bra.

Det du kan testa är att modifiera din AC så att du tar in luft utifrån med en extra slang för att fixa undertryckproblemet.

Viktigt att påpeka är att man bör, om man har råd, köpa en AC med minst 12000 BTU för att kyla större rum/medelstora lägenheter.

Av Brekker
Skrivet av Perrablerra:

Handlade på CDON. Är något tyg som man trär över fönstret om jag förstod det rätt.
https://b2c.cdon.se/hem-tradgard/fonsterkit-for-portabel-ac-a...

Skrivet av Snotling:

Vilket fönsterkitt köpte du och vartifrån?

Du kan köpa det betydligt billigare härifrån:

https://se.trotec.com/produkter-och-tjaenster/maskiner-homeco...

Av Brekker

Då står jag över

Av Brekker

3300

När är den köpt och finns kvittot kvar?

Av Brekker

3100

Av Brekker

2900kr hämtar

Av Brekker

OLED TV 55"-77"

Letar efter en schyst OLED TV. Helst LG C8/C9 77" eller Sony A1/AF9 77" men det verkar svårt att få tag på dessa begagnat så även en TV i 55" och 65" är intressant. Jag kan hämta i Stockholm och i närliggande städer(Uppsala, Västerås, Norrköping etc).

Läs hela annonsen här

Av Brekker
Skrivet av RedbullF1:

Trodde ni det skulle gå och köpa telefoner som är värda 8000kr för 3000kr =)?

Ja, och det har flera lyckats med. Vart vill du komma med din kommentar?

Av Brekker

Kontorsstol - Herman Miller, Kinnarps, Håg etc.

Letar efter en hygglig kontorsstol som man kan sitta längre stunder på. Gärna Herman Miller Aeron eller Embody. Även Kinnarps och Håg är något jag har kikat på.

Det mesta är intressant så tveka inte att skicka ett PM!

Jag kan hämta i Stockholm och närliggande städer(Uppsala, Nyköping, Västerås, mm)

Läs hela annonsen här

Av Brekker
Skrivet av Entash:

Blev felet rättat? Fortfarande inte startat tjänsten ännu så kan ej se min än. Tänker så att dem är villiga att lösa ifall jag får problem

Japp De rättade till så att det blev totalt 199kr för telefon + abonnemang och tog till dessutom bort kostnaden för pappersfakturan också!

Av Brekker
Skrivet av Entash:

Var står detta? Står att jag inte har några avtal eller brev ännu. Kanske för att jag inte har använt SIM-kortet ännu.

Står pappersfaktura där så är de 50 kr inlagda i ditt totala 325 kr?

Du hittar det under "Mina fakturor". Det stämmer, 49kr från pappersfaktura ingår i totalkostnaden. Jag ska dock endast betala 199kr för abonnemang + telefon enligt det avtal jag fick av killen på telenor. Ska ringa dem på måndag och se så att det blir rättat.

Av Brekker

OLED alla dagar i veckan Gå till butik och jämför. Kontrasten och svärtan är på en helt annan nivå!

Av Brekker

Jag rekommenderar att ni som har fått till ett abonnemang loggar in på Telenor och ser till att ni betalar rätt summa.

Killen som jag pratade med på Telenor lovade 119kr i månaden för abonnemanget men på Telenors hemsida så ska jag tydligen betala 195,90kr? Totalsumman som står lite längre upp landar på 324,90kr för maj månad.

https://i.imgur.com/jj1EJ1Y.png

Av Brekker

Beställde en iPhone SE från Elgiganten och har velat lite fram och tillbaka hur jag skulle gå tillväga med allt detta.

I slutändan så bestämde jag mig för att få till ett deal med Telenor och de kunde tänka sig sänka abonnemangskostnaden till 119kr per månad där 6GB surf samt fria samtal/SMS ingår.

I slutändan landar det på totalt 199kr per månad för telefon och abonnemang vilket jag måste säga är en helt okej deal. Allt som allt kommer det kosta 4776kr + 251kr som Elgiganten tog.

Kommer nog höra av mig till ARN oavsett helt enkelt för att Elgiganten inte skött det här på rätt sätt.