Inlägg

Inlägg som Brekker har skrivit i forumet
Av Brekker
Skrivet av flygande dadeln:

Är det verkligen så att Macs tappar värde snabbare?

Tycker mig se motsatsen.

När jag kollar begagnatmarkanden ter det sig som att Mac, oavsett hur gamla, alltid har ett visst värde.
Jag tror aldrig nånsin jag sett en Mac gå för under 2000 spänn oavsett hur gammal.

Även MacBooks som är lastgamla betingar fortfarande många tusingar.

Samtidigt kan jag hitta PC-laptops som bara för fem år sedan såldes för runt 30.000 till i princip enbart företagsmarknaden, som nu går löjligt billigt.

(OBS: detta inlägg skrevs med viss reservation för att jag bara kollat marknaden ett par gånger för några månader sen när jag själv va på jakt efter en billig laptop till min far. och då fann samma laptop som jag själv hade på jobbet som proffsmodell runt 2015, för en spottstyver)

Apple-prylar rent generellt håller värde betydligt bättre än PC och Android. Han har uppenbarligen inte koll på begagnatmarknaden.

Av Brekker
Skrivet av Dubbelklabbe:

Är det denna nivå man måste gå upp till för att få dubbla slangar? Den EXP35an eller typ denna från Clas Ohlson verkar bara ha ett rör, dvs skapar undertryck i rummet?

Alla med ett rör skapar ett undertryck dessvärre. Jag har testat AC med endast ett rör och det fungerar inte alls då jag redan har ett rejält undertryck i lägenheten. Det finns dock vissa som har moddat sina AC och satt dit en extra slang som suger in luft utifrån.

https://i.imgur.com/okrCiVM.png

Av Brekker
Skrivet av xxargs:

ladda hem manualen för produkten - där ser man ofta vad som gäller och hur det används - jag för min del tittar alltid i nedladdad bruksanvisning/manual och tillhörande tekniska datablad för produkten av den här typen innan jag beslutar att köpa produkten just för att räta ut sådana spörsmål. Finns ingen nedladdbar manual - leta efter annan produkt!.

Mycket bra råd, det ska jag göra framöver.

https://i.imgur.com/uqUyJws.png

Av Brekker
Skrivet av xxargs:

"condensation recycling" är ett bra tecken att kondensatet ångas upp, men finns det också lös bytta som kan tas ur så motsäger det lite, då de flesta med "condensation recycling" har ingen bytta alls utan bara en slangpip med kork och uppvikt för att dränera det sista i botten just innan man ställer in maskinen i förråd eller skall baxas över stora hinder/läggas in i fordon för transport. brukar inte vara någon stor skvätt. - en sak som gör att den kan ha en bytta är om den också kan anta rollen som avfuktare då det är typiskt läge att man inte ansluter luftslangarna för att forsla ut luften från lokalen och då måste kondensen tas hand om på annat sätt med bytta eller leds av med vattenslang.

Maskinen är dock i en prisklass att det bör inte vara problem med kondensvattnet då sådana problem ser man främst på maskiner 4000:- och nedåt och man börjat snika på allt.

Bra poäng med avfuktning utan slang, det hade jag inte tänkt på alls. Jag hoppas att det du säger stämmer, det vore minst sagt lite segt att behöva tömma tanken hela tiden.

Av Brekker
Skrivet av rasolo:

Jag köpte denna dubbelslangade AC i november 2019: https://www.trotec24.se/maskiner/klimatisering/Lokal-luftkond..., priset då låg på 5200:-, nu ligger det på 7400. Jag tänkte i November att det är lika bra att köpa den då, då priset säkert kommer att höjas ju närmare sommaren man kommer men jävlar vad de har höjt priset.

Är väldigt nöjd med den i alla fall, känns väldigt modern och avancerad. Enkel att få igång, kyler ner snabbt. Man får med en fjärrkontroll också. AC:n levererades till dörren från UPS där leveransen gick på runt 1,000:-. De var snälla och lämnade den i hissen också.

Jag köpte min när den låg på 6000kr och jag tyckte det var saftigt nog. Jag är dock lite förvirrad. Det står att den har "condensation recycling" men den har även en vattentank. Måste den tömmas regelbundet? Jag har nämligen inte packat upp min själv.

Av Brekker

3200kr + frakt

Av Brekker
Skrivet av OSkar000:

Nu när många får tillbringa mer tid hemma så blir det allt viktigare att hemmet är trivsamt och funktionellt. Har sett i några trådar att det redan börjat bli kämpigt för en del att hålla igång distansarbete och få livet att fungera i allmänhet.

Är det fullständigt kaos med tillfälligt kontor vid köksbordet eller funkar allt som vanligt med undantag för mer tid hemma?

För min egen del så är det inga större skillnader ännu. Sambon blir hemma från efter påsk men det är inte corona-relaterat. Bor i ett ganska stort hus med en hel del projekt på gång så det är inte brist på plats eller sysselsättning om jag skulle fastna hemma framöver.

Lite kaos är det! Köksbordet har blivit ett allt-i-allo ställe att få saker gjorda.

Jag bor ensam i en tvåa på ca 60kvm och jag upplever att det verkliga problemet är bristen på självdisciplin vilket resulterar i att jag spenderar merparten av tiden att göra annat än att just studera som jag borde. Det är betydligt lättare att fokusera när man sitter i universitetet och kan peppa varandra att få saker gjorda.

Att vara hemma var kul i ungefär en vecka men nu tycker jag det ganska tråkigt. Jag håller igång genom att spela badminton tre gånger i veckan och på helgerna så sticker vi ut och vandrar.

Annars så har jag inga planer alls vilket känns väldigt konstigt. Vanligtvis så har man ju något att se fram emot!

Av Brekker
Skrivet av Orchid:

Jag har en fint fungerade Kinnarps 8000 modell som är till salu.
Kanske inte den manligaste färgen men lätt ordnat med eget tyg el filt/pläd som man drar på.

Bild: https://imgur.com/a/aFeQ0Gp

Det skär sig en aning med resten av möblerna Men tack för förslaget!

Av Brekker

Kontorsstol - Herman Miller, Kinnarps, Håg etc.

Letar efter en hygglig kontorsstol som man kan sitta längre stunder på. Gärna Herman Miller Aeron eller Embody. Även Kinnarps och Håg är något jag har kikat på.

Det mesta är intressant så tveka inte att skicka ett PM!

Jag kan hämta i Stockholm och närliggande städer(Uppsala, Nyköping, Västerås, mm)

Läs hela annonsen här

Av Brekker

Jag lyckades hitta en igår, tack ändå

Av Brekker

Chromecast Audio köpes

Letar som sagt efter en Chromecast audio

Läs hela annonsen här

Av Brekker
Skrivet av lillenboije:

@Brekker: Har ett Harmony Smart Control kit (med en "hub" och fysisk kontroll) liggandes i org. förpackning. Bor i Borås, men kan lätt skickas! Hojta om du är intresserad. Mvh

Den är lite äldre än jag tänkt så jag måste tyvärr stå över. Men tack för förslaget!

Av Brekker

Det tror jag inte! Pm

Av Brekker

Logitech Harmony Companion

Letar efter en Logitech Harmony Companion. Jag kan hämta i Stockholm men betalar givetvis för frakten ifall den behöver skickas.

Läs hela annonsen här

Av Brekker

Accesspunkter utan tvekan! Ta en titt på Ubiquitis AP AC PRO, bra prestanda till bra pris.

Av Brekker
Skrivet av cads:

Tack för tipset, tråkigt bara att fraktkostnaderna är höga och dåliga omdömen på trustpilot
Kommer nog inte beställa därifrån

Det kanske var något temporärt problem. Jag fick min AC på drygt en vecka vilket jag tycker är ganska bra.

Av Brekker
Skrivet av Infiniti:

Att de ens erbjuder en modell med i3 är ju ett skämt.

Varför är det ett skämt?

Av Brekker
Skrivet av mrqaffe:

Men vad är det användbart till ?

Samsung Dex är en sak som kommer dra stor nytta av dessa hastigheter. Utöver det så kommer ökningen av slumpmässig read/write leda till att telefonerna känns rappare efter X antal uppdateringar/år.

Apple har legat i framkant med sin NVME-lagring i sina telefoner de senaste fyra åren. Förhoppningsvis så kan detta hjälpa Android-lurarna att komma ikapp en aning.

Av Brekker
Skrivet av Bloodsbane:

Hej funderar på att köpa en portabel ac redan nu, vilken skulle ni rekommendera? Min budget är runt 6tusen men kan gå upp något om man får en bättre

Mvh:Bloodsbane

Jag la en beställning på denna: https://www.trotec24.se/maskiner/klimatisering/luftkonditione...

AC med dual hose, alltså två slangar som både tar in luft och slussar ut luft. Något annat hade inte fungerat för mig då jag redan har ett rejält undertryck i lägenheten

Av Brekker
Skrivet av linkan03:

Hej, jag skulle vilja ha hjälp att värdera min förra dator eftersom jag införskaffat en ny.

Det är en Taurus Overkill GTX 960
CPU: Intel core i5 6600k
SSD 120GB Samsung 850
HD 2TB Toshiba 3.5 6Gb/s
RAM: Corsair 8GB DDR4
Moderkort: MK MSI Z170A KRAIT
Grafikkort: MSI GF GTX 960
Windows 10

Nypris ca 13k, slutet av 2015

Runt 5500kr skulle jag säga om man utgår från liknande datorer på blocket