Inlägg

Inlägg som lappen81 har skrivit i forumet
Av lappen81

CDPR Goodies Collection gratis på GOG "until 11th August 2022, 1 PM UTC"
https://www.gog.com/en/game/cdpr_goodies_collection

Av lappen81
Skrivet av Scrollhjul:

VR versionen är också gratis, på Steam får man den automatiskt när man redeemar den vanliga versionen. Om man har en Oculus så måste man först gå in på Rift Store och redeema den där, sen kan man gå in på Oculus Store och hämta den gratis där.

https://www.oculus.com/experiences/quest/1794123900713107/

Av lappen81
Skrivet av Baalex:

Har ni några tips på nån schysst uteplatsblomma som tål direkt sol? Har sol från tidig morgon fram till 15:00 ish just nu. Gärna något som främjar fjärilar och bin etc. och är lättskött.

Bortser vi från Blomma
Citronmeliss (eller andra örter) melissen verkar vara väldigt lätt att ta hand om
Tomater, Chilli

Av lappen81

Letar efter balkonghållare/fäste till 12liters varianten av biltemas tomatkruka https://www.biltema.se/fritid/tradgard/plantering/krukor/toma...

Volym:12 l
Diameter:29,5 cm

Osäker på om volymen inkluderar vattenbehållaren eller enbart jord , minimum 12kg bör den hålla för.

Några tips på simpel DIY eller om det finns något färdigt (vill inte borra i balkongfästet)

Av lappen81
Skrivet av rwxr:

Jag vill också kunna se det på en användares profil just i egenskap av säljare. Det har funnnits köpare här som varit extremt struliga här och t.ex inte dykt upp på avtalad tid/plats eller helt enkelt ghostat en i PM.

Jo ska säljarbetyg in bör köparbetyg läggas in

Av lappen81
Av lappen81
Skrivet av peshmerga21:

Hej,

Funderar på att köpa en ultrawide skärm för att ersätta mina två skärmar, en 24” och en 27”. Jag vill inte att det ska bli mindre skärm med en ultrawide, räcker det med en 34” eller ”måste” det bli 40+?

Kan man dela upp skärmen i flera skrivbords vyer utan att behöva taba ur när man spelar?

Vilka bra ultrawide skärmar finns det som inte kostar för mycket (15k och mer)? Räcker det med 120hz eller ska man köra med 144hz?

Tacksam för all hjälp jag kan få av er experter

Edit: det är mest för gaming jag ska ha skärmen till.

Du har ju fått svar tidigare men mina erfarenheter (ignorerar upplösning går rakt av på "storleken")
29" alldeles för liten
34" 21:9 blir höjdmässigt som en 27" , och kanske 1.3 - 1.5 skärmar i bredd (du får kolla upp och känna av om du tycker att det blir för smalt)
38" U3821DW är ett exempel på mellanläge, lite högre/bredare än 34" aren (detta är dock en arbetsskräm 60hz) och min nuvarande skärm (perfekt för mitt ändamål)
49" 32:10'ish blir antagligen som 2x27" alldeles för stor

Har haft alla 4 varianter 49" var +120 hz med freesync då för min del var det inga problem att gå ner till 60hz är dock ingen gamer

Av lappen81

Trocadero på burk
RÅ Blåbär
Burn

Av lappen81
Skrivet av Yorg:

Den stora risken som jag ser det är att ni säkert har "individuell förhandling och lönesättning" vilket i offentlig Det leder ofta i såna här situationer att din chef försöker med att ge någon som slutar/slutat 0:- i påslag med motiveringen "du har gjort det bra, men nu har vi möjligheten att höja dina kollegors lön, visst känns det som en juste sak?".

Det är inte ok hanterat av chefen, men bråkar man behöver man lägga tid och energi för att få någon tusenlapp extra samtidigt som man då vet att ens kollegor inte får 100-1000 mer i månaden.

Japp man blir jätteglad när det händer, nu tror jag mina kollegor fick (osäker)

Av lappen81
Skrivet av yoggan:

Pass borde man försöka skaffa i god tid. Även under Covid kunde man förnya sitt pass och ha en god giltighetstid på det.
Tråkigt enbart för de som fått sina pass stulna/försvunna eller liknande i en stressig tid. För alla andra är det i ärlighetens namn en planeringsfråga.

Vad är i godtid?
Det har ju varit 6-12 månaders kö för passtid + 9veckors leveranstid på passen vilket inte är okej, i ärlighetens namn så har dom flesta planerat och varit ute i godtid

Av lappen81
Skrivet av Tallem:

Tog fotot osv för pass och nationellt id-kort den 18e maj. Id-kortet tog en vecka och passet har jag inte hört något om.

Du hade sparat 300:- per nationellt id kort om du hade bokat en separat passtid.
Förutsätter ju att man är flera dock då det är begränsat till en tid per person.

Av lappen81
Skrivet av SanyaIV:

Början av Bioshock Infinite när man först kommer över molnen, önskar jag kunde återuppleva det för första gången.

Håller med hela pilgrimvandringen är magisk allt ifrån roddbåten och alla smådetaljer, det lilla pusslet när himlen öppnar upp sig till transporten ner i kyrkan och dopet.

Fick samma wow faktor i Wind Waker Temple of Time när tiden blir fryst.

Av lappen81
Skrivet av källarinvånare:

Hur mycket sämre skulle ni uppskatta att välvda skärmar är för tävlingsinriktade FPS-spel? Hur mycket oftare skulle man förlora i Warzone om man gick över till välvd skärm för att ta ett exempel?

Känns helt meningslöst inte realistiskt att skaffa en välvd smal 16:9 skärm eller TV för den delen, ultrawide upplösningar är ofta begränsat i esport spel så sitter man på en bred skärm så får man black bars på sidan eller felaktig AR i dom spelen som sträcker ut bilden felaktigt.

Förutsatt att man vill matcha 27" 16:9 så måste man nog upp i en massiv 49" 31:10 skärm med stora feta svarta kanter på sidorna eller vänja sig vid en mindre skärm förutsatt att specsen på skärmarna i övrigt är jämförbara.

Ur det scenariot spelar det nog ingen roll.

Skrivet av källarinvånare:

Så det kanske inte är själva böjningen i sig som är dålig? Utan det att böjningen inte ger någon fördel och att det därmed inte finns någon efterfrågan för e-sportsinriktade böjda skrämar?

Snarare att e sport har begränsat AR, varför ha en kurva på en smal skärm?

Av lappen81
Skrivet av backfeed:

Eftersom serier och filmer kommer och går på alla strömningstjänster så blir det att köpa uhd blurayskivor då och då, förutsatt att det finns tillgängligt (vilket exempelvis The Expanse inte gör, satans otyg).

Det som tar emot mest med att ha på skiva är dock alla förbannade hemsnickrade menysystem som förpestat världen ända sedan dvd dök upp. Jag vill inte ha någon flashig svårnavigerad ologisk jävla meny med sjuttielva steg, jag vill bara spela upp skiten utan krångel.

Halleluja, kunde inte ha sagt det bättre själv

Av lappen81
Skrivet av lasseedsvik:

Har inte använt ICQ på 20 år, detta är i IPhone 12

Det finns en ICQ app till IPhonen, förhoppningsvis har dom dödat dom förskräckliga ljudeffekterna.

Men japp det var mer en hint att det inte framgick vad du ville ha hjälp med.

Av lappen81

Under inställningar i Mirabilis ICQ aktivera animerade emojis.

Av lappen81

Orkade inte vänta mer köpte utan dockningsstation på netonnet då dom har det på lager (elgiganten och mediamarkt som är officiella åf tillätt inte avhämtning i varuhus direkt sen kanske det skiljer sig beroende på region).
Hoppas på att kunna komplettera ultra stationen sen , plus stationen kan ju köpas separat redan idag sen blir det ju tyvärr billigare att köpa bundle direkt.

Av lappen81
Skrivet av Cadzon:

Den är nu listan på webbhallen:
https://www.webhallen.com/se/product/348767-Roborock-S7-MaxV-...

23/5 verkar den komma.

Borta från webhallen, ej upplagd hos officiella åf heller.

Av lappen81
Skrivet av sweisdapro:

Tycker fortfarande att det är intressant att så många benhårt vidhåller att DRM på Bluray/DVD skull upphäva rätten att privatkopiera.
Lagen och dess förarbeten nämner det inte någonstans och är väldigt otydlig kring vad "för att kunna se" innebär med att bryta DRM.

Mig veterligen finns där inte någon rättslig prövning kring att lägga sin samling Bluray på sin NAS/Plex-server.
Fram tills det finns så är det bara folk som tolkar lagen olika och hävdar att den andra har fel

Rimligt att industrin ska se till så att vi har möjlighet att privatkopiera, en DRM är ju inte tänkt att brytas då är följdfrågan om DRM är lagligt förutsatt att det omfattas av privatkopieringsavgiften.

Hårddiskar omfattas kan inte se om BDR omfattas. https://www.copyswede.se/wp-content/uploads/2020/10/AVTAL-Ate...

Av lappen81
Skrivet av snajk:

Mig veterligen innefattas inte mjukvara i privatkopiering. Men det är ju lite samma läge för exempelvis film numera. Både DVD och BR är ju kopieringsskyddade och är därmed inte tillåtna att privatkopiera. CDA får man privatkopiera men det är väl inte många som köper sådana längre, och streaming får man ju inte privatkopiera mer än offline spellistor vilket inte borde räknas.

I dom flesta fallen köper man en licens oavsett om det är mjukvara eller spel, det är nog inte ovanligt att en fysisk kopia har en aktiveringsnyckel till en personlig licens.

Tycker det är irriterande att industrin argumenterar för bortfall/och att det går att lagra/kopiera saker sen gör dom allt för att hindra våran rätt till att privatkopiera. Då får dom baserat på hur media konsumeras idag se till att underlätta obegränsad delning med närstående oavsett om det är streaming/licenser eller fysiska kopior (bort med DRM helt och hållet).