Inlägg

Inlägg som lappen81 har skrivit i forumet
Av lappen81

Undantaget GOG så har ju det mesta någon form av DRM/piratkopieringsskydd, har länge funderat på vilka lagliga möjligheter konsumenterna får för att kringgå det här.

Undantaget GOG där man kan dela med sig av kopior så är det ju streaming eller personliga licenser / regelverket behöver ses över rejält. Hade lätt delat ut alla mina digitala licenser till familj/vänner om det hade funnits möjlighet (och om det hade varit smidigt). Det finns begränsade implementationer av family sharing allt ifrån till att man låser det spel som används, till att hela biblioteket blir låst för sharing om huvudkonsolen används under vanliga förhållanden som oavsett implementation inte motsvarar en privatkopiering.

Ger man mig full kontroll av mina prenumerationer/licenser där jag kan ge mina vänner obegränsad användning utan restriktioner på plattformen (inkl off-line) så ser jag en nytta av privatkopierings avgiften.

Av lappen81

Det tar ju inte mer än 1 min att svara om man har koll
, tiden blev högre då jag gick på toa emellan
Hade lätt kunnat få 13/13 med lite hjälp från google eller annan literatur.

Av lappen81
Av lappen81

Av samma anledning shar jag också skippat smarthem, samma problem existerar ju även med steam/epic/ea/origin etc. Räcker att internet strular en regnig dag

Av lappen81
Skrivet av Allexz:

Jag skulle aldrig bemöda mig med att tumma upp å ner grejer.

Om jag kollar på en hel film, eller alla avsnitt i en serie så borde det väl per automatik innebära att jag gillar det?
Eller sitter folk och tittar på sånt de inte gillar?

Tycker du att om en serie är bra vid säsong 1 episod 1 så är den automatiskt bra vid säsong 12 avsnitt 13 och allt däremellan?

Personligen så tycker jag serier ofta är träliga första säsongerna eller kan gå lite upp och ner men någonstans blir det en röd tråd som man fastnar i och det är det som gör att jag automatiskt gillar hela serien, innan den röda tråden infinner sig eller om den saknas i serien så är det mer popcorn/sova ha ngt som rullar i bakgrunden.

Av lappen81
Skrivet av Nyhet:

Tidigare Premium-exklusiva funktionen för en miniatyrspelare med Youtube-innehåll återgår till att vara tillgängligt för alla IOS-användare.

Läs hela artikeln här

Skrivet av Findecanor:

Min mobiltelefon har en för liten skärm för att jag skulle använda YouTube särskilt mycket ändå. Att kunna spela upp medans man gör något annat passar bättre för större skärmar tycker jag.

På web-site:n använder jag bild-i-bildfunktionen bara av misstag därför att jag har gamla vanor från när man kunde gå ur en web-sida genom att klicka på vad som var en länk. Jag önskar att det fanns en opt-out.

Fungerar på samsung ej premium, användbart om man lyssnar på musik annat via tuben då och vill ha möjlighet att öppna annat. Free versionen av youtube tillåter inte bakgrundspelning

Oklart om det är stock android eller samsungs

Av lappen81
Skrivet av Def_Dog:

Överväger att byta ut min LG 65CX mot en ny Samsung The Frame men är inte alls bevandrad i hur Samsungs LED står sig i bildkvalité, det finns ju en jädra massa olika modeller med QLED osv osv men hur är själva The Frame? Är det en budgetmodell fast i en finare förpackning så man således kan ta mer betalt?

Förstår att man i jämförelse kanske gör avkall avseende bildkvalité mellan en OLED och en The Frame om man nu är superkräsen men står inte riktigt ut med att ha denna svarta koloss hängandes på väggen, den äter liksom upp hela rummet med sin närvaro och en tavla hade ju varit lättare för ögonen då tv'n inte används

Skrivet av Laxpudding:

The Frame kan jämföras med Q60-modellerna och är sämre än en OLED CX på i princip varje punkt i fråga om bildkvalitet. The Frame är lika svart den med, såvida du inte kör den i dess Art-läge då den visar konst. Eller ok, reflexfiltret är sämre så den kommer att blänka mer brunt än svart i ljust rum

Skrivet av cracko:

Den lyser lite när den visar en tavla också så det blir inte riktigt samma sak.

nytt med 2022 modellen som går att förboka i USA nu har en matt skärm med anti-reflex certifiering via UL labs
https://news.samsung.com/uk/2022-samsung-qled-and-lifestyle-t...

Av lappen81

Videon avslutas med doom ray traced 1 april 2022?

Av lappen81

Någon som har tips på bra over ear strap on hörlurar som passar elite strap? Verkar vara svårt att få tag på något vettigt
Gillade lurarna på riften

Av lappen81
Skrivet av The_Whip:

Hej Sweclockers,

Sitter med en spännande uppgift nu på morgonkvisten som någon kanske någonsin stött på och har lite vägledning till.

Vi ska automatgenerera användarnamn med FFEE123 där FF är 2 första initialerna i förnamn och EE är initialerna i efternamnet. Det kom då på tal i ett möte igår att det kan hända att denna kombination inte alltid är lämplig och att vi bör sträva efter att black lista vissa kombinationer, helst på både svenska, engelska och om möjligt hindi (dock är det nog inte jätteviktigt).

Idag sköts det manuellt så då brukar de kasta om det så att det blir EEFF, men scriptet kommer inte kunna veta att Annika Alqvist inte genererar den mest lämpliga kombinationen.

För att slippa brainstorma fram alla olämpliga kombinationer så tänker jag att det borde finnas resurser att använda. Hittar lite grejer när jag googlar men lite begränsat med resultat tycker jag. Hittade en lista på 1300 engelska ord varav 170 matchar 4-bokstäver men jag hittar inget på svenska.

Någon som har varit med om liknande utmaning eller har vägledning?

Skrivet av talonmas:

Glöm inte filtrera fula ord på 3 bokstäver. Och ta med leet speak.

Här är spärrade kombos på reg.nummer för bilar:
https://www.transportstyrelsen.se/sv/vagtrafik/Fordon/Om-regi...

Skrivet av Kakaff:

Lättast är väl att ha en lista med olämpliga ord som du kan matcha mot?

För svenska ord så finns alltid fula ordboken: http://www.fulaordboken.se
För engelska ord så finns "Offensive/Profane world list" på den här sidan: https://www.cs.cmu.edu/~biglou/resources/ (Gissningsvis den du själv redan hittat).

Skulle det slinka igenom något så får väl berörd användare klaga så du kan lägga till det själv?

EDIT förslagen finns ovanför.
När strängen matchar mot blacklist, kör den även genom en funktion som tittar "leet speach"/matchar andra tecken (gör ej skillnad på gemen/versal) , f11kka , 1 = l, i (ville inte skriva fulordet men det går ju att gissa) så att den inte råkar generera en sådan kombination.

Av lappen81
Skrivet av linkzOr:

Frugan klagar på att mitt mekaniska logitech 613 låter för mycket och är för fult och stort. Jag har tillslut gett vika och har lovat att köpa ny mus och tangentbord. Jag behöver hjälp att framförallt hitta ett vitt trådlöst tangentbord samt en mus som passar motsvarande handstorlek 9-9.5.

Kraven är följande

-Vitt
-Trådlöst
-mus ska passa str 9-9.5 hand

har kollat lite på Logitech 915TKL, Men är lite orolig att det ska låta för mycket ändå?

tack på förhand

Jag kör Logitech MK295 silent touch mus+tangentbord , musen är inte lika tyst som min gamla mus men bra mycket tystare än en vanlig mus.
Är själv nöjd, paketet kostar under 300:-,kan vara värt att testa innan du lägger en förmägenhet på mekaniska tysta brytare, etc som säkert låter mer.

Jag har små händer

Av lappen81
Skrivet av Chmat76:

Att det blir lite svårt att hänga med förstår jag, då jag i princip gjort ett sammandrag av tre veckor här.

Nej, självfallet kan jag inte få surround från de gamla SCART-enheterna. Att det blev ljudproblem är en del i förklaringen varför allt numera måste vara HDMI.

Problemet är idag, som sagt i punkt 1. Min Gamecube ger en extremt vit bild. Med tanke på att det är samma resultat från både
GC analogport -> SCART -> [SCART->HDMI] -> TV
som
GC analogport -> HDMI-konverterare -> TV
gissar jag på att problemet ligger vid Gamecuben, snarare än senare i kedjan.

Vad kan vara orsaken till att en analog signal blir fruktansvärt vit? Går det att fixa?

Inget direkt svar till ovanstående men

- Gamecuben har en digital AV OUT och en officiel DVI dongle tror jag / bör ju finnas 3-parts HDMI
- Gamla modellen av WII kan köra gamecube spel

Av lappen81
Skrivet av ztenlund:

"8 § Med ett motordrivet fordon får onödig och störande körning inte äga rum vid bostadsbebyggelse. Föraren av ett sådant fordon skall i övrigt anpassa färdväg, hastighet och färdsätt så att andra inte störs i onödan."

Problemet är att lagföra folk, snarare än att det skulle vara ok köra runt som en idiot och föra oväsen. En del av problemet har på sina håll snarare varit hög musik o dyl och det påverkas inte i sig av val av drivmedel. För att komma åt detta så infördes förra året ordningsbot på plats, vilket tidigare inte fanns för delen om oljud (däremot för offentlig urinering).

"16 § Den som för oljud på allmän plats eller annars offentligen beter sig på ett sätt som är ägnat att väcka förargelse hos allmänheten, döms för förargelseväckande beteende till penningböter."

Finsk lydelse:

"54 §
Förbud mot onödig och störande körning

Onödig och störande körning med fordon är förbjuden."

Inte direkt väsenskilt från vad det stått länge i den svenska trafikförordningen. Skillnaden består främst i att den svenska särskilt pekar ut bostadsbebyggelse och i övrigt efterfrågar anpassning.

Då kan vi ju konstatera att det inte fungerar.
Den ena delen försvinner iom val av drivmedel så försvinner i alla fall en stor del av problemet så kan dom fokusera på musiken.

EDIT: kanske ska skriva att jag själv kör med bensin/etanol då jag inte tycker/tror att vi har kapacitet att gå över helt till eldrivet. Kommer själv inte att byta innan infrastrukturen finns samt snabbladdning är standard vilket sannolikt är långt borta.

Av lappen81
Skrivet av freron:

Det är väl inte bilarnas fel att folk inte kan gå och lägga sig i tid som civiliserat folk. De kan säkert föra väsen med en elbil också.

Med det sagt så ser jag fram emot hur långt vi har kommit med elbilar om 10 år.

Mvh fredrik

Jo visst men vi borde gå finlands väg och förbjuda nöjeskörning, bättre för miljön. Blir det svårare att föra väsen med bilen lär även intresset minska.

Det är ju inte bilarnas fel att folk inte klarar av att följa lagstiftning heller, inför skottpengar på street racing.

Av lappen81

Hoppas man förbjuder ICE , för mycket 2 fast 2 furios på nätterna låter förjävligt när dom visar upp sig och speedar upp på gatorna halva nätterna.

En fin tyst elmotor blir najs

Av lappen81
Skrivet av Tre till Trettiotvå Täcken:

Hej!

Hur hittar jag mina spelnycklar till spelen jag äger i steam?
Skulle nämligen vilja ge bort ett (lr några) spel till en god vän, men kommer inte ihåg var lr hur man hittar dom.. Vore jätte tacksam för lite hjälp på traven

Tack så mycket på förhand!

Tror att dom gåvor du har köpt sparas i inventory tills dom är aktiverade med spelnamn inte nyckel. Leta upp spelet och ta send gift

Av lappen81
Skrivet av johanandersson:

Köper du en ny tvättmaskin varje gång den förra blivit full också ? För man kan ju inte avinstallera spel som man inte spelat på ett tag, och ominstallera dem när man vill spela igen. Givet att du har bra internet så borde det inte vara så jobbigt att låta Questen ladda ner spel som är några gig stora när du vill ha dem? Det är ju en nästan automatisk process.

Du kan ju vända ut och in på kallingarna också om du får besök du har ju uppenbarligen ett annorlunda behov än mig, jag vill inte tvingas tvätta kallingarna dagligen (den processen går snabbare än mitt internet och wifi som replikerar långsammare än dina smutsiga kallingar). Kallingar ska finnas tillgängligt 24/7 max en tvätt i veckan gärna mindre så att jag inte behöver planera för besök. Jag spelar aldrig solo, alltså med facit i hand hade jag köpt 512GB
Antar att du hade köpt 20GB's versionen om den hade funnits tillänglig och om du hade fått göra om köpet annars sitter du ju på enormt mycket kapacitet om du nu enbart installerar on demand när det behövs pg av smidigheten och din snabba uppkoppling.

Skrivet av Halldin:

Citerar ett av mina gamla inlägg som ett motexempel. MoH är ju även (än så länge, kanske kommer fler) utstickande i sin storlek:

” Jag kollade för skojs skull. Har 256GB-versionen (för att den var på rea på Inet under BF, 500kr extra för 4x lagring).

190/230GB ledigt. Installerat:

Blaston
Thrill of the fight
Pistol Whip
Superhot
Quill Theater
Eleven Table Tennis
Beat Saber
Cubism
Virtual Desktop
Knockout League
Walkabout Mini Golf
Robo Recall
Richies Plank Experience
Skybox VR player
Firefox
Titans of Space Plus
Bigscreen
Vader Immortal ep1
Pinball FX2
Anne Franke House
Travelling While Black
EchoVR
Racket: NX
FitXR
Angry Birds
The under presents
Elixir
Moss
I Expect you to die
Ultrawings
Half-Life Blue Shift och Opposing Force
Return to Castle Wolfenstein
Doom 3
YouTube VR
Venues

Och då hade jag ändå haft typ 15-20GB över på en 64GB:are. Jag hade lätt kunnat rensa i listan ovan.”

Ja det ser ju ut som att du har en hel del småsaker och enpart en liten del av vader i mortal installerat.
Hade du gått på 64GB'aren så hade du haft 15GB över med enbart vader immortal installerat enligt
https://gamingsection.net/news/can-you-fight-darth-vader-in-v...

Jag byter gärna med dig om du är ute efter mindre utrymme? :/

Av lappen81
Skrivet av johanandersson:

Du klarar dig på 128. Användargränssnittet är lätt, men tiden beror givetvis på din internethastighet.

Skrivet av RunRookieRun:

Har klarat mig utan problem med min 64gb så långt, så 128 räcker fint om du inte måste ha alla spel du äger installerade.

Dom flesta spel är inte spesiellt stora, så går snabbt att lasta ner på nytt om man vil.

Skrivet av tankjunior:

För bara spel och program ska det mycket till innan 128 gb inte räcker till, native spelen för quest 2 brukar inte vara av AAA sorten och tar därför inte upp så mycket utrymme (några gb max).
Om du vill stoppa in massa VR filmer i "tillräcklig" kvalité så behöver du dock mer, 20gb/rulle är nog att vänta.

Skrivet av P-son78:

Tack för hjälpen. Blev en 128GB som kommer idag. Beställde även Kiwi Elite headstrap och deras powerbankhållare för motvikten. har två kids som kommer vilja testa. Såg nån waaay bak i tråden som pratade ampere och grejer för en PB till denna. Är det verkligen viktigt för livslängden eller ska man köpa största snabbaste bästa bara?

Min quest är full , det finns gått om spel som ligger på 4gig och uppåt (har vader som inte finns med på listan ligger på 15GB) i övrigt tycker jag att jag borde ha plats kvar men kanske råkade köpa lilla storleken.

Questen snor 10-15 gig , då har du 110 gig kvar
MoH 43GB
Blueplanet VR Explore 18GB
Star Wars Tales from the galaxy edge 11GB
Contractors 11GB
Myst 10GB
Puzzling places 9GB
Ven VR Adventure 8GB
Epic roller coasters 8GB
RE4 8GB
TWD S&S 7GB
Paper Birds 1 and 2 7GB
Warhammer 40k 4GB
The climb 2 4GB
Arizona sunshine 4GB
Beat Saber 0.5GB + 1GIG DLC

https://www.reddit.com/r/OculusQuest/comments/qvijxr/which_ga...

I övrigt speltips för oculus link (finns ingen ren quest version) https://www.oculus.com/wilsons-heart/ bara action sekvenserna som suger annars mysigt rakt igenom.

Av lappen81

Ja men gick tillbaka lika snabbt, nu samlar den damm

Av lappen81
Skrivet av Semjonov:

Cyberpunk kostar alltså 184.50kr med kupongen på EPIC, jag hoppas du kan fatta det eller har du bara valt att inte förstå för att du gillar att tjafsa?

Du kan ju börja med att räkna med rabatt så blir det inte så jävla missvisande jag skrev 9% ish utan kupong 30% ish med kupong och du väljer att svara 71% dyrare med GOG då fick du bara rakt på svar åt andra hållet, så nej jag gillar inte att tjafsa men jag tycker att du tjafsar.

Det rabatterade listpriset för både GOG och Epic är DRM 8.75% rabatt på Epic vs DRM-fritt på GOG vilket är klart och tydligt hade annat gällt hade Epic ändrat sitt listpris.
Sen glömmer du att nämna villkoren för kupongen , alla kanske inte vill anmäla sig till deras nyhetsbrev för en engångssumma på 90SEK. Det är också helt orelevant att räkna med kupongen / spelet har fortfarande samma listpris, övriga plattformar kör säkert liknande drives då behöver du gå in och titta om man kan få en slant där, sen kan du inte förutsätta att den nyttjas till just detta spel.