Inlägg

Inlägg som franz4 har skrivit i forumet
Av franz4
Skrivet av D3str0yer:

Med utrustningen som 90% av alla konsumenter använder ja...

Själv sitter jag med Qobuz tillsammans med ett par dyrare hörlurar/förstärkare, klart man hör skillnad mellan Spotify och Qobuz.

Men utrustning som klarar CD-kvalite kommer att bli vanligare i och med Qualcomms lansering av Aptx Lossless, det skulle inte förvånga mig om Apple också lanserande en liknande codec i närtid, kanske i samband med en uppföljare av Airpods Max.

Helt klart. Har ingen dunderutrustning ( 2x Sonos one) och denon ah-gc30 (lurar) och det är en jävla skillnad på Spotifys mp3 (?) och qobuz via högtalarna ( sonos lirar numera 24 bitars på sonos) och inte minst med aptxhd via lurarna. 16bitars ( cd kvalite) mycket tydligt och ytterligare ett snäpp med 24 bitars. Qobuz sänkte dessutom priset nyligen.

Av franz4

Någon mer som får det här felet på windows update?
2021-10 .NET Core 3.1.20 Update for Windows 11 for x64 Client (KB5007050)
Installationsfel - 0x80070643
Har provat precis allt jag kan komma på men fixar inte att lösa det.

Av franz4

Gick förvånansvärt smidigt inledningsvis. Nu efter några månader börjar problemen hopa sig. 1. Det går inte att installera uppdateringar längre.2. Tar flera minuter att väcka från viloläge.3. Fönster i" taskfältet" går inte att förstora. 4. Datorn startar sig själv både från viloläge och när den är helt avstängd. Summa sumarum; Microsoft har återigen pressat fram ett ofärdigt operativsystem som tar energi och humör från användarna. Dessutom säkert halvt panik hos både mjukvaru och hårdvaru tillverkare världen över. Använder min stationära nu...Eftersom jag spelar så måste jag ha windows. Laptopen har jag installerat ubuntu i. Den dagen speltillverkarna börjar göra spel för linux kommer jag att skippa windows för evigt.

Av franz4
Skrivet av Kaleid:

Det finns fortfarande 2 olika kontrollpaneler i win11. Så, det är lätt att tänka att de fortfarande inte vet vad de sysslar med och tydligen så fick de för sig att vissa viktiga funtioner bör gömmas under fler klick.

Jag har det inne, men har moddat taskbar, startmenyn och windows explorer.

Vad har du moddat med om man får vara nyfiken? Tycker att både utforskaren och kontrollpanelen är kass på på elvan.

Av franz4

Svive Triton Pro RGB Mini 60 utan piltangenter bl.a

Köpte en sådan på rea på webhallen. Utsökt på många vis..... Men det finns ju inga piltangenter? Hittar ingen manual. Men nog måste det väl gå att få det att funka med något kommando?

Av franz4

Ipod touch 6 generation 32gb

Säljer min ipod då jag inte använder den. Den är i mycket bra skick och laddare medföljer. Hämtas på plats eller skickas om du swishar mig i förskott inkl omkostnader.

Läs hela annonsen här

Av franz4
Skrivet av Meathim:

Kan det vara så att alla tjänster har den musiken just du lyssnar på, och att alla inte lyssnar på samma musik?

Nej. Dom har i princip samma. Tidal, Deezer,apple och Spotify har samma utbud till 99%. YT och Amazon skiljer något mer.Qobuz har lite mindre men samtidigt mest i high resolution. Det är nog snarare så att den musiken jag lyssnar på är mer svåråtkomlig än vad gemene man lyssnar på.Jag inbillar mig att musik som är/ har varit väldigt populär hits,listmusik och musik från 2000 talet är mest lättåtkomlig. Och det är väldigt långt ifrån vad jag lyssnar på. Jag lyssnar knappt på något som är släppt på 2000 talet och ofta ganska obskyr musik från 60 och 70 talet. Samt en hel del blues och bluesrock och psykadelisk rock.

Av franz4
Skrivet av Gizmo_8:

Ser fram emot Spotifys Hifi-tjänst då jag just skaffat väldigt bra ljudanläggning. Hoppas det inte blir för dyrt bara..
Kollade in Tidal och Qobuz men de har ju uruselt utbud jämfört med Spotify, 1 respektive 2 miljoner låtar mot Spotifys 70 miljoner.

Det där är direkt fel. Dom har i princip samma utbud. Kört i princip alla dom stora och Apple, deezer, Spotify, Amazon och Youtube music har i princip samma utbud. Just nu testar jag qobuz. Dom har lite mindre men har samtidigt bäst ljud. Bättre än tidal faktiskt. YT har sämst ljud. Tycker även att dom flesta av tjänsterna har funktionella appar. Visst är Spotify bra där men det är ganska marginellt. Gillar man musik så är 50kr för bättre ljud kvalit'e ingen big deal.

Av franz4

Köpte en yadea z3 i veckan. Riktigt skön att köra och är dessutom jäkligt snygg.

Av franz4
Skrivet av Typh0o0n:

1700 kr?

Mvh Daniel

Fick precis ett bud på 1800 + frakt

Av franz4
Skrivet av Typh0o0n:

1700 kr?

Mvh Daniel

Av franz4

Xiaomi Mi 9

Kanonmobil inköpt i januari. Använd sparsamt och i mycket bra skick. 48mp kamera, Snapdragon 855 chipset 8 kärnor med 2.84ghz klockfrekvens,128 gb rom,6gb ram. En riktigt bra mobil i toppklass. Fick en ny via jobbet och det är därför jag säljer den här. Har annars varit helnöjd med den.

Läs hela annonsen här

Av franz4

Nyrenoverad gaming dator

Nyrenoverad gaming dator.
Chassi; Fractal Design Define R5
Moderkort: Asus Prime H370-Plus ( nytt)
Processor: Intel i3 9100 3.6, 4.2 turbo ( ny)
Grafikkort; EVGA Geforce RTX 2060 ( nytt)
RAM: 16gb Corsair ddr4 2133hz
Systemdisk: 256 bg ssd (ny)
Lagringsdisk; 2tb hdd
Ljudkort: Creative Soundblaster Z
PSU: Fractal Design 80 plus bronze 550w
Windows 10 PRO. Ren installation utan bloatware.

Finns möjlighet att välja en 500gb´s ssd istället för den mekaniska.
Datorn är stor och tung och därför föredrar jag avhämtning.
Kan dock kolla upp möjligheter och priser för att skicka den.

Läs hela annonsen här

Av franz4
Skrivet av HC-8315:

Som @Vzano skriver så köp ett grafikkort som faktiskt blir en uppgradering. Om priset är viktigt så är ett GTX 1660 Super ett bra val. Kortet går att hitta för under 3000 kr om man letar lite. Denna till exempel: https://www.netonnet.se/art/datorkomponenter/grafikkort/nvidi... Kylaren är helt ok på denna modell.

Så ett 1660 Super är märkbar vassare än det jag länkade till?

Skickades från m.sweclockers.com

Av franz4

Byta från gtx till amd köptips

Har för närvarande ett gtx 1060. Efter höstens stora windows 10 uppdatering nollades fläktarna. Jag började spela men upptäckte att något inte stämde. Datorn var helt tyst, vid en snabbcheck så höll grafikkortet 105 grader och fläktarna stod på noll. Det fixade sigb genom att göra om inställningarna via gigabyte extreme gaming engine. Dock så är det uppenbart att kortet blev skadat. Så jag har kikat runt lite. Har inte kört amd på bra många år och vet nada om deras grejer. Kan bara kolla på specifikationerna. Hittade detta som verkar vara jävligt prisvärt: https://www.inet.se/produkt/5408557/powercolor-radeon-rx-590-.... Är ju en hel del som förefaller vassare än på mitt 1060. >Dessutom till ett schysst pris. Frågan är om det är det? Är jävligt sugen. Någon som har koll?

Av franz4

@anon2110: Exakt. Just av den anledningen jag startade tråden.

Av franz4

@muSashi: OK. Anledning till att jag startade var att jag fick väldigt svävande/ intetsägande svar. Jag frågade efter erfarenheter ur kundperspektiv. Jag har haft ganska stora problem med bl.a proshop tidigare. Nu vet jag ifs att inet rent generellt brukar ha bra kundservice. Tack för ett riktigt svar.

Av franz4

@Bascule666:
Tja. En säljare är en säljare och en konsument en konsument.
Men jag orkar inte med snorkiga svar utan anledning så jag editerar mina inlägg och lägger ner det här. Varför svarar du överhuvudtaget?

Av franz4

Katastrofal surfplatta retur och eventuell hävning av köp

Ska börja med att säga att jag har väldigt goda erfarenheter av inet och att det på intet sätt begåtts några fel från deras sida hittills.
Historien är:
Köpte en acer iconia tab 10 från dem. Den började krångla ganska omgående. Så jag skickade in den. Inet skickade den vidare till acer och efter ca 6 veckor så fick jag i fredags tillbaka den. Acer hävdade att dom bytt moderkort (?).
Redan dagen efter återuppstod samma problem. Inet vill att jag skickar in den för undersökning.
För min del är förtroendet för paddan och för acer förbrukat.
Jag vill häva köpet men vill absolut ha en likvärdig padda. Tyvärr har inte inet något liknande i sitt sortiment.
Så nu har jag kollat in en annan. En Lenovo Tab 4 10 Plus ZA2M 64GB då denna förefaller ha liknande egenskaper och ungefär samma prestanda ( 10" skärm,64gb lagring,4gb ram, liknande processorhastighet och stöd för 128 gb minneskort).
Skulle helst vilja beställa den omgående men det är ju under förutsättning att jag inom rimlig framtid får tillbaka stålarna jag har pungat ut med och att försäljaren verkligen går med på att häva köpet.
Någon som har varit i en liknande situation med inet?
Brukar dom gå med på att häva köp under sådana här omständigheter?
Och i så fall hur lång tid ska man räkna med att det tar?

Av franz4

Bumpar den här tråden genom att dra den ännu lite längre. Hittade efter en googling lösningen på problemet med min NAS här,vilket jag tackar för.
Jag har även en boxeebox med 2 st hårddiskar ikopplade som jag också använder som NAS. Den är naturligtvis oåtkomlig ( no thanks Micropiss) av samma skäl. Diskarna är åtkomliga från "moderdatorn", telefon, linuxdatorn och mediaspelaren på min andra tv. Men inte på min laptop och inte på grabbens nyinköpta stationära. Olösligt? Vad tror mina damer och herrar?