Inlägg

Inlägg som Sisyfos har skrivit i forumet
Av Sisyfos
Skrivet av Joppis:

I övrigt köper jag nästan bara spel på Steam och då när titlarna är nere kring 100-200kr max. Komiskt nog brukar upplevelsen vara bättre då när de irriterande buggarna är borta.

Komiskt nog brukar upplevelsen vara bättre då när de irriterande buggarna är borta. Har man psyke att vänta så får man alltså en bättre produkt för mindre peng.

I en värld med hög inflation är ju faktiskt dator/TV-spel det stora undantaget får man lov att säga.

Priserna är fortfarande nominellt ungefär vad de var för 20-25 år sedan och som du säger så är de ofta mer välpolerade och hamnar snabbt på REA med smashade buggar och uppdateringar.

Jag äger gärna spel men inte vid release, som du säger. Baldur's Gate 3 fick vara undantaget till den regeln

Kruxet med rena multiplayer-spel är väl att man inte köper ett kontrakt på hur länge servrarna ska vara uppe... Även om man köper ett spel via GOG och får de fullständiga spelfilerna så är man ju beroende av att tillverkaren driftar sina servrar. Vet inte riktigt hur man löser det.

Idag "löser" ju tillverkarna det med lootlådor, cosmetics etc. Istället för en prenumerationstjänst. Vilket inte är optimalt...

Av Sisyfos

Nu har ju pandemin varit lite speciell pga halvledarbristen, men min upplevelse är att det har varit hyggliga deals historiskt.

Jag tror det kan bli rätt ordentliga REOr i år med tanke på den historiskt låga försäljningen.

Det som talar emot det är väl hur dollarn eventuellt går mot kronan tills dess. Men jag är hoppfull att kunna norpa ett 4070 till rimligt pris

Av Sisyfos
Skrivet av Thomas:

Fast då hade han kunnat stanna vid första pumpen istället för att åka runt och göra en U-sväng och fortfarande ha pumpen på höger sida.

Noterade nu vad ni menade

Av Sisyfos

Utifrån det du beskriver gjorde du ingenting fel och personen i fråga var bara stressad och psykiskt instabil. Det är bäst för alla att lugnt och sansat gå vidare istället för att ta någon konflikt, dold mic/kamera eller ej…

Det är ingen poäng i att ha ”rätt” och hamna på sjukhus

Av Sisyfos
Skrivet av NodCommander:

Trådfri är Ikeas smarta hem produkter, men du kanske tänkte på Nordmärke?

Hmm whoops! Det stämmer ja

Den liknar snarare LIVBOJ men är en äldre modell.

Av Sisyfos

Kör en cirka 7 år gammal IKEA Trådfri på nattduksbordet över natten.

Det brukar räcka för min iPhone 13 utan någon mer laddning över dagen. Men jag har en trådad snabbladdare i fall att!

Av Sisyfos

600 + frakt

Av Sisyfos
Skrivet av Enviro:

Men man får ju SPORTS!

TV, TV, TV! Sports, sports, sports…

Av Sisyfos

Sorry, får dra tillbaka budet. Insåg inte just hur bastant det här kortet var 😅

Av Sisyfos

3100 kr + frakt

Av Sisyfos
Nytt bud: 100 kr R9 380 + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Sisyfos
Skrivet av Skal3t:

Ser fram emot att spela Bg3.
Inte spelat de äldre spelen när det begav sig. Gjorde ett försök för några år sedan men avsaknaden av röster i dialogerna gör det svårsmält för mig (Även om många av dialogerna delvis har röster).

Jaså? Har aldrig spelat andra Baldur's Gate men i 3:an är snarare alla jag träffat på röstsatta. Allt från någon random tjomme på gatan till dina gruppmedlemmar. Utöver sig själv då men det tycker jag är överflödigt när man ändå väljer sin dialog på förhand.

Av Sisyfos
Skrivet av Kethsi:

har sett fram emot det här länge men jag väntar på konsol versionen då datorn inte orkar med såna här moderna spel längre :/

Jorå. Det är mer väloptimerat än man kan tro!

Har bara en marginellt snabbare dator än din och för mig rullar det på bra i 1440p med allting på max med AMD FSR Ultra Quality. Ser kanoners ut

Har cappat till 60 FPS med G-Sync men det är ju allt man behöver för ett turn based RPG tycker jag.

Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Spelat ca 4.5h nu aktivt. Precis blivit lvl 3. Riktigt bra hittills!
Warlock (me), Shadowheart, Astarion och Gale men Gale byts nog ut till LaeZel vid behov.

SPOILER NEDAN

Hehe, I wish. Vissa av oss hade ihjäl LaeZel rätt omgående🥲

Så kan det gå...

Dold text
Av Sisyfos
Skrivet av Marial:

Har nu fått bekräftat att det är fel på ledningen i huset och att det bara går att få in kanal 4 i sällskapsrummet. Problemet är att mamma vill titta på 4:an på sitt rum. Kan en bordsantenn vara ett alternativ?

Vågar man föreslå att lära henne casta TV4 play till en Chromecast? 😅 Om WiFi redan finns d.v.s.

Av Sisyfos
Skrivet av Nightwing:

Min SSD som är från 2011 skulle jag gissa på

Tänkte detsamma!

Nog för att 1080't sjunger på sista versen... Men min Intel 520 180 GB från 2012 är verkligen antik idag! Inköpt för runt 1 600 kr om jag inte minns fel. Det var verkligen ingen aktie Det är fantastiskt vad som hänt med SSD-priserna på senare år till skillnad från typ allt annat.

Kan dock meddela att den är i god hälsa. Den klarar nog ett decennium till!

https://i.imgur.com/3M0YIo4.png

Av Sisyfos

3500 + frakt

Av Sisyfos
Skrivet av brickerbro:

Folk har tyvärr gått med på att köpa telefoner för 10k+. Det hade jag aldrig gjort oavsett märke eller vad den gör. Jag kunde t.o.m fått en så dyr på jobbet men valde 12 mini för jag ville inte ha en så stor telefon. Skulle jag betala ur egen ficka, så hade jag absolut max lagt 6000kr på en mobil. Det är ju precis som att grafikkorten har blivit så dyra, för att det finns för många som betalar för det.

Men alltså... Precis som med grafikkort så kan det ju vara kaffepengar när allt kommer kring i förhållande till användningen av produkten i fråga.

Mobilen är med mig dagligen var jag än är och används flera timmar om dagen. En iPhone för 8K utslaget över 5 år (Ja, så länge har jag mina mobiler) blir knappt 100 kr/månaden. Samma med ett grafikkort. I en normal privatekonomi är det ju ingenting i förhållande till nyttan av produkten. Oavsett om bolaget tar stor marginal på material/produktion/utvecklingskostnad.

Däremot förfasas jag av vad vissa kan lägga i leasing på bilar de använder max någon timme om dagen, om ens det! Tusenlappar i månaden hit och dit! Jämfört med någon hundring eller två i månaden i periodiserad kostnad för en mobiletelefon eller ett grafikkort

Det är inte där slaget står så att säga...

Av Sisyfos
Skrivet av Joakim Ågren:

Ni som kör med iPhones de senaste åren varför gör ni det? Skulle ni kunna tänka er ett byte?

Det är kort och gott inte så dyrt utslaget på en livscykel i förhållande till stabiliteten. Har haft en handfull olika Android-telefoner genom åren med varierande stabilitet, prestanda och användarupplevelser.

Idag är mina telefonvanor så pass enkla att batteritid, webbprestanda och stabilitet är det jag värderar. Min iPhone 13 som jag köpte för ~8 000 kr förra året lär hålla i minst 4 år till innan säkerhetsuppdateringar upphör.

Det blir strax över 100 kr/mån. Inte så illa för en så viktig pryl i vardagen!

Av Sisyfos
Nytt bud: 2 000 kr Upphämtning
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Sisyfos

1440p/165 Hz eller så hög upplösning som mitt stackars 1080 mäktar med åt mitt Quest 2 i varje givet spel...