Inlägg

Inlägg som Sisyfos har skrivit i forumet
Av Sisyfos

Ska man säga något snällt, vilket recensionen också går in på, så är ju energieffektiviteten faktikskt ändå enastående! Viktigare än någonsin i dessa tider... Och som en vis man en gång sa "Det finns inga dåliga grafikkort, bara dåliga priser"

Jag håller tummarna för att konsumenten ratar de här priserna och att vi får ett priskrig som kulminerar runt Black Friday/mellandagsrean!

Av Sisyfos
Skrivet av moshpuff:

Fick mail nyss från Nvidia där dom går ut med pris från 3899 kr för 4060

Skrivet av Hackers:

Syns officiellt på webbplatsen nu också https://www.nvidia.com/sv-se/geforce/graphics-cards/40-series...

Av Sisyfos

Justerat för storleken på inkomsten/spargrisen som gymnasiestudent betalade jag ju orimligt mycket (5275 kr) för mitt GTX 780 när det begav sig!

Såhär 10 år senare är gränsen inte mycket högre på runt 6-7K. Men det är mer en mental gräns än en ekonomisk sådan

Sedan kostar det givetvis lite mer att vara vuxen än 17-åring också… *Hrrm*

Av Sisyfos

Handel.

Särskilt senare tjänster som Instabox där man i princip kan få varor levererade från företagets lager till handen utan mänsklig inblandning (utöver chauffören... so far ). Dessutom går det undan och man brukar få skarpa tidsestimat.

Av Sisyfos

55” LG OLED från 2019 när man bodde i en trång etta.

Alldeles för liten i ett numera fullstort vardagsrum Blir minst 75” nästa gång!

Av Sisyfos

Radeon HD 6770 1GB -> GTX 560 Ti 1GB > GTX 670 2 GB -> GTX 780 3GB (SLI) -> GTX 1060 6GB - > GTX 1080 8GB

1080:t har gjort jobbet de senaste 6 åren (!) då både intresset för AAA-spel och datorvärlden i stort gick på paus strax innan pandemin, vilket var väldigt lägligt med tanke på omständigheterna 😅

Nu har jag dock fått upp ögonen för VR och där är min gamla trotjänare fullständigt komiskt utdaterad när man vill rendera i ordentliga upplösningar bortom 4K. Det lutar mot ett RTX 4070... Men vid rätt pris och tillfälle

Av Sisyfos
Skrivet av Uzanar:

4 000 kr 4000 + frakt

Var lite för impulsiv... Drar tillbaka budet. Sorry 🙈

Av Sisyfos
Nytt bud: 4 000 kr 4000 + frakt
Gå till annonsen för att lägga ett bud.
Av Sisyfos
Skrivet av Maaxan:

Måste bara fråga. Ni som tycker det är jobbigt med plånbok, använder ni inte fodral till era svindyra mobiler? Skärmskydd, plånboksfodral etc?

Skärmskydd och ett slimmat fodral, ja. Vill inte ha ett plånboksfodral som ett stort bihang när det knappt används… Det här vore sååå skönt!

Sedan jag började med Apple Pay har det blivit ett par gånger man fått stå och se extra vuxen ut på Systemet när man inte haft med plånboken/körkortet. En gång krävdes det lite övertalning och gubbstön men det gick vägen!

Av Sisyfos
Skrivet av psp123:

iPhone 13 är ett bra val. Kommer hålla väldigt länge.

Jajamän! Jag har länge kört Android men provade iPhone XS strax innan min nuvarande iPhone 13 och blev frälst av iOS

Den ska leva i minst 5 år är tanken! Perfekt storlek för mina händer och batteritiden är för en gångs skull bra på en iPhone!

Betalade 8 300 kr och utslaget på 60 månader blir det 138 kr i månaden. Före restvärde. Får hoppas att det blir så!

Skrivet av yoggan:

Förstår absolut att många lägger pengar på sin telefon.
Antalet timmar den används är ju enormt mycket. Att hellre ha en bra telefon som man är nöjd med värderar nog många högt för ett par hundralappar i månaden.

Huvudet på spiken.

Telefonen används absolut mer än den stationära för egen del! Man ska inte snåla på säng, skor, kontorsstol, mobil och annat som i princip är ens kroppsdelar i vardagen

Av Sisyfos
Skrivet av Adnerhill:

vilken kategori faller det under då? ränteutgifter?

Japp. Du får tillbaka 30% av det beloppet förutsatt att du inte har ”för mycket” ränteinkomster/schablonintäkter i jämförelse

Av Sisyfos
Skrivet av Uzanar:

Själv inväntar jag notisen i Kivra... Men för mig finns det skatt att manuellt rapportera för biluthyrning så det kan mycket väl bli restskatt.

Oof. Jag är väl den enda med restskatt i tråden i år. 8,5K

Mest pga att jag tydligen underskattade effekten av diverse övertid och uttag när jag skrev in preliminärinkomsten för att jämka bolånet…

Ska dubbelkolla att årets jämkning blev realistisk!

Av Sisyfos
Skrivet av medbor:

Är det det så att jag har fel så backar jag gärna, men så hade jag i alla fall förstått det

Från 2020: https://www.dagensarena.se/innehall/sa-vill-naringslivet-tjan...

Citat:

I dagsläget är Kivra gratis för användare att ta emot brev. Intäkterna kommer ifrån de företag, och i framtiden myndigheter, som vill göra utskick digitalt till de kunder som valt att få sin post digitalt.

På frågan om Kivra i framtiden kommer börja kosta pengar för individen som tar emot post digitalt, eller kräva ett premium abonnemang för att man inte ska få reklam skickad till sig svarar Henrik Höglin att grundtjänsten, att ta emot brev och kvitton, kommer även i fortsättningen vara gratis för användarna.

Av Sisyfos

Det lär bli rätt många som får tillbaka i år p.g.a ränteavdraget om man inte jämkat, på förekommen anledning

Själv inväntar jag notisen i Kivra... Men för mig finns det skatt att manuellt rapportera för biluthyrning så det kan mycket väl bli restskatt.

Av Sisyfos
Skrivet av Pansardöden:

Jag fick en offert från Handelsbanken som kunde ge mig en indikativ ränta nästan 0.50 procentenheter lägre än nuvarande (innan jag berättade att jag är studerande, då tryckte de på ABORT-knappen direkt). Kan jag spela ut den offerten mot min nuvarande bank tro?

I krig, kärlek och boränteförhandling är allt tillåtet Du begår ingen kriminell handling genom att visa offerten och låta nuvarande bank dra sina egna slutsatser.

Skrivet av Pansardöden:

Fråga två. Om jag kollar med fler banker, hur illa är det att inte berätta att jag studerar på heltid? Antar att de kan bryta mitt avtal om de får reda på det.
Någon som har erfarenhet av liknande förhandlingar tidigare?

Men här däremot.... Jag är inte bankman eller jurist men det skulle jag starkt avråda ifrån. Att skarva på sanningen vid förhandling med nuvarande bank är en sak men att ingå ett nytt avtal och ljuga rakt ut kan knappast vara värt det för att spara några räntepunkter...

Av Sisyfos
Skrivet av jensa86:

En annan stor fördel till de utan förhandling är ju att du inte behöver förhandla om den när den där rabatten går ut. Dvs det dröjer inte ett par månader då du undrar var alla pengar tog vägen utan rabatt innan du kommer på att du behöver återigen prata med banken och förhandla ner den. I mitt fall är det klart värt att betala lite extra (även om det sällan är högre ränta). Men då är jag nog latare än snittet med

Skrivet av blunden:

Åtminstone till mig säger Handelsbanken att de automatiskt förlänger samma rabatt efter att ett år har passerat. Har dock aldrig testat det då det alltid känts som läge att förhandla oavsett, något jag även gör då och då innan dess. Lägger alltid in en årlig påminnelse i kalendern ändå. Känns personligen inte alltför betungande om det samtidigt innebär att jag kan prismatcha alla andra banker och långivare.

Förstår dock absolut att folk tycker det är smidigt att inte behöva lägga delar av sin tid på att kommunicera med banken. Hade inte den typen av långivare som inte fulhöjer räntan efter ett år funnits hade nog inte vissa av bankerna ha slutat med det heller, så det är tur att de finns.

Timpenningen här kan ju bli rätt hög beroende ju på hur stort bolån man har.

Om vi säger att man sparar 20 räntepunkter på att hela tiden traggla med rabatter hos storbankerna så sparar man 2 000 kr per år och MSEK i bolån (före ränteavdrag). Om det tar en ett par timmar att göra varje år är det ändå värt det skulle jag säga

Utöver själva principen att man ska bli så lite skinnad som möjligt på sitt bolån, förstås!

Av Sisyfos
Skrivet av TheWolfbane:

Mängden sålda grafikkort är inte av betydelse. Vad som är det viktiga för företagen är PROFIT

Så om deras "antal sålda grafikkort" är 42% lägre, men deras förtjänst är 100% mer, så är antal sålda inte det minsta relevant.

Om det säljs mindre grafikkort, så behövs det tillverkas färre, det behövs mindre folk att jobba för tillverka färre grafikkort.
Är det färre grafikkort som ska skickas med post är det mindre avgift för "Shipping"
Så om dom säljer färre grafikkort har deras kostnad sjunkit drastiskt, medans dom har höjt priset = deras förtjänst är extremt mycket högre.

Varför kan inte folk som försöker skriva artiklar, lyckas ta fram informationen som spelar roll istället för info som inte är det avgörande?

Det nämndes ju också i artikeln

Citat:

Sjunkande försäljning till trots ökade Nvidia lönsamheten för årets tredje kvartal. Hur trenden artar sig för det fjärde kvartalet för de olika aktörerna återstår att se.

Men trenden för antalet sålda kort och aktörernas marknadsandelar får väl ändå anses mer intressant för SweClockers läsare än resultatet på sista raden för bolagen?

Av Sisyfos

Det var en skarp kurva neråt minsann! Gaming/hårdvaru-intresset tog en dipp under pandemin men har börjat vakna till liv igen på sistone. Verkar som att det är med hyfsad timing för en gångs skull

1080't mitt vill tacka för fisken! Hoppas på humana priser till sommaren.

Av Sisyfos

Ska erkänna att en ansenlig mängd luft blåstes ut ur näsborrarna

Av Sisyfos
Skrivet av Fatmajk:

Nästan enda gången på året jag faktiskt inhandlar prylar, så ja det blir att hålla utkik på det som står i min önskelista

Ny router, vinterjacka, o lite andra kläder typ...och PS Plus abonnomang!

Samma här. Går i ide så gott som det går vid årsskiftet och köper helst varken elektronik, kläder, skor eller något annat i största möjliga mån inför Black Friday/Mellandagsrean.

Är en sucker för fynd och har sällan akut behov av något