Inlägg

Inlägg som devilrat har skrivit i forumet
Av devilrat
Skrivet av Mordekai:

Jag är nöjd med min iPhone 6s plus, går som tåget, batteriet håller ett dygn.

Iphone 6 lanserades i Sverige för hela 5 år sedan, så den är med dagens mått rätt gammal. Därmed inte sagt att den är dålig. Har du knappt använt den under åren eller, med tanke på att batteriet håller så pass länge fortfarande? Är det verkligen original batteriet? I moderna telefoner (vid normal användning), så redan efter 2 år börjar de inbyggda batterierna tjäna ur kraftigt och står sig knappast en hel dag...

Av devilrat
Skrivet av CubaCola:

@devilrat: Tur att Sony redan har sin streamingtjänst redo då, och att Xbox kommer med xcloud nu.

Såg att PSnow ifrån sony kostade ca 1000kr per år, och då får man tillgång till 750 ps4, ps3, ps2 spel. helt ok jämfört med stadias ett enda spel än så länge.

Jo, men de utvecklar ju nya fysiska konsoler, det som var min poäng. Hur ska de kunna säljas om den breda massan kommer föredra streamad gaming? Stadias argument är just att slippa ha någon fysisk konsol.

Av devilrat

Om Stadia blir stort och slår igenom på allvar så lär Sony och MS få det svårt att kränga fysiska konsoler, den saken är säker.

Av devilrat

@Nunch: Prova att köra spelet i adminstratörsläget. Sedan ska du även ha, förutom senaste versionen av DotNet Framework, ha version 3.5 installerad. Testa även att ändra inställningar i själva spelet, om det hjälper. Kan också testa med att installera om DirectX.

Av devilrat
Skrivet av Nunch:

Har någon en idé om varför min dator kraschar när jag spelar? Är LoL ett dåligt optimerat pisspel eller beror det på min hårdvara?

Testa med andra spel. Kraschar den då också? Om inte, installera om spelet samt patcha det.

Av devilrat

Det är mycket enkelt att ta reda på om det rör sig om hårdvarufel eller mjukvarufel. Det är det första du måste få vetskap om. Har du en extra HDD liggandes? Mekanisk eller SSD, spelar ingen roll bara den är tom. Då drar ut datakabeln från den som sitter i datorn med ditt OS (så den inte används), ansluter därefter din extra tomma HDD som du därefter installerar samma OS på. När du är inne i "nya" windows uppdaterar du allt som går på win update. Testkör sedan datorn och se om felet kan återskapas, om inga fel har du orsaken, mjukvaruproblem alltså. Skulle du istället nu åter få BSOD igen (trots nytt OS och drivrutiner) så beror felet på hårdvara. Sist kör du uteslutningsmetoden för att avgöra exakt vilken hårdvara i så fall i datorn som är defekt.

Av devilrat

@Ragnarok: Nja, utan konkurrens (från i detta fall AMD) så har man inte så mycket valmöjligheter än att snällt betala den begärda summan för tekniken, eller helt strunta i det. Avsaknad av konkurrens gör ju att prissättningen blir högre, därav kan nvidia ta ut ockerpriser tänker jag. Menar du på fullaste allvar att ockerpriser inte existerar eller vad? Jag länkade även i mitt tidigare inlägg till videon med JayzTwoCents, som klart och tydligt kommer fram till slutsatsen att korten INTE är prisvärda helt enkelt. Intressant att ingen adresserar detta.
Att det sedan finns folk som sväljer allting utan att ifrågasätta är en annan femma, men säger nog mer om dem som personer än annat. Precis som det finns bortskämda brats/slynglar med pappas kreditkort i ena handen och ett helrör champagne i den andra. Slynglar som pinkat in sina revir runt Stureplan och utan att blinka kan slänga flera 1000-tals kronor på helrör eftersom de helt tappat begreppet om pengars värde och vill brösta upp sig i baren. Men detta gör knappast helrören värda sitt pris, eller hur? Att folk idag verkar tappat begrepp och förståelse för pengars värde räcker det att man kollar på lyxfällan för att förstå

Av devilrat

JayzTwoCents har nu testat korten och kommit fram till slutsatsen att korten inte är värda sitt pris helt enkelt. På tok för mycket pengar i förhållande till prestandan man får. För de som inte förstår detta kan själv kolla på: https://www.youtube.com/watch?v=WDrpsv0QIR0
Det visade sig, hör och häpna att 2080Ti bara är 15-30% snabbare än 1080Ti. Och då talar vi om ett kort med en prislapp på runt 14.000 i Sverige. Låg prestandaökning, precis som många trodde, och det var därför nvidia inte lät någon prestandatesta korten i tidigt skede. De skrattar nämligen hela vägen till banken. JayzTwoCents enkla slutsats: Köp inte i dagsläget. Och han motiverar det på ett bra och lättbegripligt sätt som vanligt.

Av devilrat
Skrivet av Exxovion:

Nej verkligen inte.

Tänkte själv köpa vanliga utgåvan om det dyker upp något bra erbjudande på den snart.

Stämmer det att spelet tar 25 GB i anspråk på disk?

Med tanke på vad man får i Gold edition så håller jag inte med dig. Vet du ens vad som ingår?
De kommande 3 DLC verkar ju hur coola som helst!
https://www.youtube.com/watch?v=5QwW0jisKug
"Kämpa mot skräckinjagande zombier, skoningslösa Vietcong-soldater och muterade marsianska spindeldjur i tre nya berättelser".
Man får ju dessutom även Far Cry 3 (perfekt om man missat det tidigare), kompletta versionen. Allt detta för 750 kr hos elgiganten, bättre än så blir det knappast.

Av devilrat
Skrivet av Cheers:

Hej, tänkte dela med mig av en pågående affär med HP som är lite märklig i min mening.

Cyber monday -17:
Inköp av en laptop görs via deras onlinestore. Betalning görs direkt och pengarna dras från kontot.
Ett gäng dagar gå och ingen dator dyker upp, kontakt med kundsupport resulterar i att de inte vet någonting och att lagret "troligen" har skickat datorn men jag får inget spårningsnummer eller liknande.

En vecka drygt går och plötsligt dyker datorn upp på utlämningsstället. Ungefär samtidigt får jag ett mail från HP som säger att de har skickat datorn och att den borde komma fram om ett par dagar.

Ytterligare ett par dagar går och utan någon förvarning är pengarna tillbaka på mitt konto.
Efter ytterligare någon vecka dras pengarna från kontot igen utan någon kommunikation från varken banken eller HP.

Datorn fungerar i ca två månader och där efter bootar den inte windows längre, blåskärm/ svartskärm som hävdar att windows inte är installerat. Jag gissar på trasig SSD.

Kontakt med HPs support resulterar i att vi kör ett systemtest och att de skickar en recovery-USB från tjeckien för att se om det hjälper.
-Det gör det inte, SSDn verkar vara trasig.
Service blir nästa steg hos deras samarbetspartner InfoCare, funkar inte det ska vi lösa det med en ny dator eller återköp -sägs det, förväntad turn around blir enligt supporten ca 10 arbetsdagar.

Efter ca en månad får jag tillbaka datorn.
"Servicen" som är gjord är att de har installerat windows på den mekaniska hårddisken, SSDn är inte åtgärdad och finns inte att komma åt i windows. Via systemtestet ser jag att SSDn detekteras av datorn, men i och med att jag inte kommer åt vanliga BIOS utan bara HPs bootmeny, SSD-disken finns inte i windows, samt att USB-stickan inte är en ren windows USB kan jag inte verifiera om den fungerar. Recovery-USBn fungerar inte utan ger samma felmeddelande som när den testades första gången.

Nästa kontakt med HP-supporten svaras med att "Din datormodell skall nog inte ha en SSD." Vilket jag givetvis påpekar att det är ett felaktigt antagande, varpå de ursäktar sig så mycket.
Självklart skall datorn ha en SSD, den tekniska spec:en säger det, den levererades med en och den har fortfarande en -dock trasig.

Kontakten (som har varit mycket via telefon) lämnades över till deras reklamationsavdelning som skulle höra av sig inom 48h för att lösa problemet.
-Bra tänkte jag, då kanske jag kan få pengarna tillbaka eller i värsta fall en ny dator.

Första kontakten från reklamationsavdelningen kommer via mail att de inte har mitt telefonnummer.
-Jag svarar med mitt telefonnummer.

När de till slut ringer upp möts jag av en nonchalant ton och information om att datorn är äldre än 30 dagar och att den då enligt HPs policy måste vara minst 2-3 gånger på service innan de kan skicka en ny dator eller göra någon form av återköp. Det enda som finns att göra är att skicka den på service igen.
Jag fick också frågan om hur jag ville göra, vilket jag förvånat frågade vad han menade, det var från deras sida glasklart att de inte tänker göra något annat att skicka den på service igen, kanske hoppades han på att jag skulle ge upp.

Jag får som en god medborgare ställa mig i kön igen, men det är ju helt orimligt i min mening.
Historia slut.

Tankar, funderingar?

Tankar, funderingar? Ja du, köp ALDRIG HP färdigbyggda datorer.
Teknikern Carey Holzman har jobbat med datorer i mer än 25 år och vet vad han pratar om. Extremt duktig och insatt i allt kring datorer och kringutrustning. Riktigt pinsamt blir det då han ska testa och recensera just en HP budget dator. För HP alltså
https://www.youtube.com/watch?v=akVnl4HIHPY&t=3s
Kort och gott, man ska undvika massproducerade budget byggen som tillverkare (HP i detta fallet) spottar ut på löpande band med billigaaste komponenter de får tag i. Det är som att be om problem! Du får vad du betalar för. Klart bättre är naturligtvis att bygga sin egen dator, både kostnadseffektivare och kvalitetsmässigt. Kan du inte så anlita någon. Angående HP´s online store så har det ju varnats hur mycket som helst, bara att se vad kunderna säger. Fy.
https://se.trustpilot.com/review/store.hp.com

Av devilrat
Skrivet av Forbidden:

@devilrat: Vet inte vilken sten du lyckats bo under senaste halvåret meeen till och med SweC har rapporterat om detta flitigt:
https://www.sweclockers.com/nyhet/24986-grafikkortspriserna-vantas-stiga-under-2018

"Den ökade efterfrågan tillskrivs dels att brytning av kryptovalutor blivit allt mer populärt"

Känns snarare som kartellbildning. Här ligger en hund begraven. Historiskt sett så har ju priserna alltid fallit på grafikkort. Plötsligt så heter det att tillgången till minneskretsar är dålig i förhållande till efterfrågan. Jo, man tackar! Om efterfrågan ökar, förväntas inte då även produktionen öka för att möta efterfrågan? Anledningen att de kan hålla sina fantasipriser är ju för att folk villigt betalar. Hade fler röstat med plånboken, vilket genererar minskade intäkter så hade priserna tvingats att sänkas. Har jag missat något?

Av devilrat

Grafikkort blivit dyrare och dyrare?

Undrar vad det är som pågår, köpte mitt MSI 1080 Gaming X från elgiganten för 1 år sedan. Råkade snubbla in på CDON´s hemsida, och samma kort kostar där idag, alltså 1 helt år senare ofattbara 8649 kr! Är det på riktigt? Drygt 3000 kr mer än vad det kostade tidigare?! Det måste vara fel, eller? Elgiganten tar idag drygt 1000-lappen mer än för 1 år sedan, alltså 7000 kr. Inet ligger på 7300 kr. Vad händer? Är det kemikalieskatten som ger denna saftiga prishöjning?
http://cdon.se/accessoarer/msi-geforce-gtx-1080-gaming-x-8g-gddr5x-p39132653

Av devilrat
Skrivet av Arditi:

"Okunskap är salighet", som amerikanerna säger.

I min enfald så kategoriserar jag allt som är uppenbara och hetsiga argumentationsfel, vars enda syfte är att få andra att hetsa upp sig i onödan, som troll - det stämmer, ja. Oerhört dumt utav mig. Att det sedan kommer en "pryljournalist" från en gratistidning och även denne börjar hänge sig åt samma typ av argumentationsfel gör inte att föregående troll har mer rätt. Vad mängden spel till de olika systemen spelar för roll när de har olika livslängd är också oerhört oklart - det hade ö.h.t. bara varit relevant om det gällde samma spel på bägge konsoler.

Det tycks vara väldigt svårt att förstå att man inte kan jämföra två alltför skilda ting. Visst är Switch mindre kraftfull än en PS4, men givet ditt "resonemang" skulle vi lika gärna kunna vända på steken och tala om hur dålig och överprisad PS4:an är - den är ju inte ens bärbar! Hur kan betala 3000 kronor för något som man inte ens kan använda på resande fot?! Uppenbar skitkonsol! Nej, vill du ha en rättvis och korrekt jämförelse så måste det ske mellan två likadana system. Svårigheten till jämförelser är något man får ta när man är först ut på marknaden med en produkt.

Vad det gäller priset så är de sakkunniga inom området f.ö. helt på andra sidan spektrumen: Av 24 tillfrågade utvecklare var det en (1) som tyckte att konsolen var för dyr, emedan sex stycken tyckte den var billig. Kort sagt: de som vet vad som sitter på insidan av systemet är inte ett dugg förargade över priset - snarare tvärt om.

Vill man klaga på Switch så varsågod, men gör det då utifrån något annat än känsloargument och okunskap - för ens egen skull. T.ex. strulet med kontrollernas anslutningar och återgången till "friend codes".

Nej, det är inga "hetsiga argumentationsfel" eller handlar om att "hetsa upp andra i onödan". Det är bara du som hävdar det, så tala för dig själv. Att svamla om en gratistidning är helt irrelevant, och har ingenting med sakfrågan att göra. Tror de flesta vet om redan att Metro är gratis, och även den har testare precis som andra tidningar. Inget konstigt. Sedan hänvisar du till att utvecklarna anser att den är prisvänlig, men det är ju inget konstigt alls det heller. De lever ju av att utveckla spel och vill naturligtvis att folk köper konsoller, gärna så många som möjligt! Skulle du bita den hand som föder dig? Jämförelser behöver heller inte ske mellan två bärbara system, eller mellan två icke bärbara som du felaktigt hävdar. I fallet Switch så har nintendo själva gjort stor grej av att den ska vara utmärkt ÄVEN inmkopplad till TV´n i vardagsrummet. Notera att det alltså INTE rör sig om en enbart portabel konsoll, utan en hybrid vi har att göra med. Jag anser fortfarande det vara respeklöst att sortera in alla med annan åsikt än du själv som "troll". De som i detta fallet tycker det är dyrt och kanske hellre vill vänta en aning. Väldigt många, både här i tråden men även de som testat konsollen och vad man får för pengarna har dragit slutsatsen att det är för dyrt. Trollar de? Knappast. Finns inte på kartan. Det handlar bara om vilka preferenser man har. Kolla t ex Angry Joe´s test av Switch, så ser du att även han drar jämförelsen med PS4 och Xbone och uppmanar till att vänta då den inte är prisvärd helt enkelt i dagsläget. Inget konstigt för de flesta människor, förutom om man är medlem i nintendosekten. Då gör det ont att höra något som inte är guld & gröna skogar gällandes Switch. Man får ju inte "häda", precis som i en religiös sekt. Väntar man så finns det fler spel att välja mellan och priserna sjunker, inte märkvärdigare än så. Inget trollande. Jag lovar!
Angry Joe testar Switch: (25:40 in i klippet en jämförelse i pris mot Xbone och PS4) och uppenbarligen fick han rätt, det retade nämligen upp nintendofans "I think that you can wait, and save your money for when other impressive games come out".
Ouch! Vilket troll va??! Eller inte.
https://www.youtube.com/watch?v=BAuyomHWl_w

Av devilrat
Skrivet av joeldanielsson:

Har spelat Zelda i drygt en timme nu, framerates är stabila, droppar ibland med väldigt sällan precis som i vilket annat spel som helst.

Det förvånar mig att du som själv har en PC hävdar detta. Nej, "vilket annat spel som helst" droppar inte till 20 FPS.
Men det är klart, du kanske har föråldrade komponenter i din PC som inte orkar med "vilka andra spel som helst"

Av devilrat
Skrivet av Arditi:

Dåligt troll, 1/10.

Slitna klyschor och ej likvärdiga jämförelser kommer man inte långt med.

Såg att Elgiganten nu skickat ut min order; håller tummarna för att den landar hos ombudet i rimlig tid imorgon.

Troll kan du vara själv. Det är ingen konstig jämförelse alls. Metros "prylexpert" lyfter fram samma argument i sin artikel:
Analys: Nintendo Switch är alldeles för dyr i dag – men kan bli en klassiker
"I dag kan du alltså köpa Playstation 4 eller Xbox One för 2 000 kronor. Det är nästan halva priset.
Då har Nintendo Switch långt ifrån samma prestanda som ovan nämnda konsoler, och utbudet av spel är inte ens värt att jämföra."

Källa: http://www.metro.se/artikel/analys-nintendo-switch-%C3%A4r-alldeles-f%C3%B6r-dyr-i-dag-men-kan-bli-en-klassiker
Är alla "troll" enligt dig som har annan uppfattning än du?

Av devilrat
Skrivet av Swing3r:

Yes! Kortet är helt stabilt vid överklockning nu

Tackar för infon. Nöjd då med kortet från Asus antar jag? Inget störande spoltjut?
Kanske skulle slå till nu att uppgradera från mitt gtx 780, när det i dagsläget kostar 4490:- på webhallen?

Av devilrat
Skrivet av Swing3r:

Det gjorde ingen skillnad. Om nu Asus prompt ska använda undermåliga minnen så kan dom väl åtminstone specificera vilken bios-fil som gäller.

Edit: Jag testade AS01 och det verkar fungera som det ska. Jag tror skillnaden mellan roms egentligen bara har att göra med default clocks och lite andra inställningar. Får se om jag kan få till en vettig klock nu.

Har det löst sig efter uppdateringen? Inga som helst problem längre?

Av devilrat
Skrivet av Sisyfos:

Det är som sagt inte alla butiker som ser spoltjut som en "defekt" på ett grafikkort, men det kan ju vara så att just Webhallen gjorde det och tog tillbaka det här kortet för att sedan sälja det som en fyndvara.

Någon som har koll på vilka butiker som INTE ser det som en "defekt"?. Borde vara lätt att kolla upp kan man tycka. Bara att välja en butik som ger dig som konsument möjligheten att byta kort med spoltjut om det bevisligen kommer från kortet, och kommer upp i sådana nivåer att det anses störande.
Det sista du nämner låter häpnadsväckande, att de skulle ta igen ett kort som anses "defekt" för att sälja det vidare som fyndvara.

Av devilrat
Skrivet av muunkie:

Något som talar för att det är just kortet är ju att det är köpt som fyndvara, kan ju vara någon som returnerar det av jsut samma orsak.
Har själv köpt ett kort som fyndvara från Webhallen (280x) och det skickade jag tillbaka direkt då det tjöt som en stucken gris.

Webhallen har väl inget öppet köp där man kan testa deras produkter, för att sedan häva köpet efter och att de skulle ta tillbaka varor som de sedan kränger som fyndvara? Har pratat med dem i butik, och det var inte tal om något öppet köp på testade produkter inte :-/.
Öppet köp gällde endast i obruten förpackning. Så vad menar du egentligen?

Av devilrat
Skrivet av Teval:

Finns inget alternativ för mig i Uncharted 4 att köra i 60FPS iaf, kollat väldigt noga Finns läckta dokument från Sony där man pushar högre upplösning väldigt hårt, och vill att utvecklarna ska höra av sig till Sony för hjälp om man iaf inte kan få upp sitt spel till 1800p.

Ok, det verkar alltså som man inte har något val. Tris för alla som sitter på 1080 TV i stugorna :-/. Vad ska de rendering av högre upplösning till som bara suger onödig kraft ur konsollen, kraft som istället skulle kunna läggas på 1080p@60fps? Som jag hävdat tidigare, att köpa en Pro i hopp om 60 silkeslena fps är att tydligen att glömma. Precis som du nämner kan det mkt väl vara så att Sony prioriterar högre upplösning och puchar speltillverkarna till att lägga krutet på det.
Jag ser absolut ingen anledning att spela spel som renderas i 1880p, om skärmen man har ändå inte kan visa mer än 1080p. Det var min poäng. Som att köpa en Porsche för att bara köra i 60 km/h. Känns ju rätt korkat om du frågar mig.

Skrivet av Teval:

Har du spelat Last of Us på PS4 pro? Kan hålla med om att det är en miss, men att den versionen är ett hån är lite väl. Jag märker inte av sänkningen av framerate så drastiskt iaf.

Nej det har jag inte.Däremot är jag väldigt noga med att kolla tester av både hårdvara och mjukvara innan eventuellt inköp. Det vinner man på i längden är min uppfattning. Digital Foundry kunde dra slutsatsen, genom noggranna tester att det fanns spel som renderades i 1880p, och även om man skalade ner till 1080 så innebar det lägre fps än samma spel på base modellen. Tycker det är rätt tydligt "hån" och de underströk att det inte ska behöva vara på det viset med modernare och nyare hårdvara. Jag ser absolut som helst ingen anledning till att speltillverkarna inte ger konsumenten valmöjligheter, så blir alla glada och nöjda.

Skrivet av Teval:

Nej Pro är INTE mer än dubbelt så kraftfull, förstår att du är upprörd om du tror det. CPUn är 30% högre klockad vilket ger en klar flaskhals när det gäller att pusha upp frameraten, dock så är GPUn mer än dubbelt så kraftfull vilket gör att antalet pixlar mycket enklare kan ökas.

"Playstation 4 Pro är 2,26 gånger mer kraftfull än standardmodellen". Detta enligt FZ. Men visst, de kan ha fel, vad vet jag.
Nog om detta. Ser ingen anledning i dagsläget att utöka med en Pro, utan fortsätter lira PC spel i 60fps@1080p :). Hade man suttit på en 4K TV med stöd för HDR hade bedömningen säkerligen kunnat omvärderas.