Inlägg

Inlägg som missemurr har skrivit i forumet
Av missemurr

men man har alltid rätt att reklamera !!! billigt eller inte... !?

Skrivet av Sim0nT:

Hej. För två år sedan köpte jag en gitarr på JAM.se, men nu har jag fått problem med den. Såhär skrev jag i ett mail till Jam:

Hej!
Köpte en elgitarr av er för drygt två år sedan, och den har hittills funkat bra. Några delar av gitarren är målad i någon mässingsliknande färg som nu tyvärr har börjat lossna och blivit missfärgad så att ytan blivit skrovlig och man ser den silvriga metallen under. Det har hänt på en pick-up, ett par skruvar och diverse metalldelar.
Vad kan detta bero på, och hur kan jag åtgärda det?
PS. Jag har inte utsatt den för vatten eller något sorts rengöringsmedel.
Tack på förhand.

Fick sedan svar då de skrev såhär:
Hej!
Guldplätering på metalldelar på gitarrer lossnar ofta på just detta sätt, beror på oxidation efter fett från fingrar eller bara av luftens fuktighet. Inte mkt att göra åt, man får se det som naturlig åldring av gitarren.
Hoppas detta hjälpte ngt!

Jam påstår alltså att det är ett vanligt förekommande problem att färgen lossnar och blir missfärgad, men de ser det inte som ett problem. De räknar med att man lever med det utan att klaga, men jagtycker inte att det är rätt.
Jag svarade då:

Hej igen.
Jag tycker att det är dåligt att denna information inte finns på hemsidan. 
Ni kunde iallafall ha satt in en liten ruta med texten "Efter ca ett år är risken stor att färgen på samtliga metalldelar på gitarren lossnar och ser ut som skit". 
Helheltsintrycket på gitarren sänks enormt, och om man ska man sälja den begagnad så får man räkna med att ta någon tusenlapp mindre om finishen ser ut som den gör på min gitarr.
Tycker annars att eran affär brukar vara riktigt bra med schysst service, men detta var ganska lågt.
Lite ersättning skulle vara det minsta man kan begära.

De har inte svarat än. Vad tycker ni att jag borde göra?

Skrivet av Kagamex:

Detta har ju självklart med kvalitet att göra, jag ansåg det som underförstått, köper man en billig gitarr får man en billig gitarr.

men man har alltid rätt att reklamera !!! billigt eller inte.

Av missemurr

Hej!
Du ska gå med den felaktiga produkten till affären. Är det ett fel som dom är medvetna om så säger du till att du vill reklamera gitarren med omedelbarverkan, säg att du har rätt till det enligt reklamationslagen ,om inte det hjälper!? Ja då ringer du till allmäna reklamations nämden ARN som kommer hjälpa dig alt konsumetverket i detta fall har du rätten på din sida. Kunden har reklamations rätt i flera år efter inhandlad produkt. Ge inte upp, Lycka till