Inlägg

Inlägg som ItsLea har skrivit i forumet
Av ItsLea
Skrivet av m4gnify:

Det bästa hade ju varit om dom blev automatiskt bannade också

iallafall en communication ban.
så sjukt tröttsamt att inte kunna prata och vara med i alla communities för att det nästan alltid finns någon som är riktigt nasty.

Av ItsLea
Skrivet av ztenlund:

Trean i 30 km/h lär ju vara nära tomgång, så då är nog tvåan sannolikt bättre, men i 50 km/h kan man troligen använda trean om man inte behöver alltför mycket motorbroms. Sedan kan man ju matcha varvtalet lite om man är snäll mot lådan, men det kräver lite mer träning.

Dock tror jag inte att det var motorbroms det var frågan om, utan mitt intryck är snarare att frågeställaren frikopplar och bromsar med bromspedalen och lägger i ettan samtidigt som för tidig förberedelse. Ska man köra på det viset är det nog bättre att lägga bilen i neutral och släppa upp kopplingen, åtminstone om motorn är någorlunda pålitlig (dvs inte tjuvstannar och har sig) och sedan lägga i ettan när man nästan står still. Nu är det förvisso ganska många år sedan jag tog körkort, men ingen av dessa metoder tror jag är populär på en uppkörning, med tanke på hur mycket miljöjox det är numera. Man sparar ju lite bränsle om man ar växeln i och motorvarvet är minst kanske 200-300 varv över tomgång eftersom soppatillförseln stängs av då om man släpper gasen (om det inte är en vanlig "förskitare", för då ligger det alltid lite soppa på).

det var det jag lärde mig på körskolan, så det är det jag går efter. funkar perfekt på min gamla volvo s70. samma med Golfarna på körskolan.

lite upp till egen tolkning då, jag tolkade det som TS motorbromsar. "Jag brukar växla ner till 1an innan korsningar, ifall jag behöver stanna."

jag tog körkort förra året så det var mycket miljötänk och motorbromsning, låga varv, etc.
det var väldigt populärt att lägga i neutral vid rödljus om man stod långt bak i en kö för de nyare bilarna med start/stop för att spara på miljön haha.

även om vi kanske inte tolkar TS inlägg på samma sätt kanske vi kan komma överrens om att det inte är en hälsosam körstil för bilen, och ingen säker stil heller?

Av ItsLea

iinte för att vara sån, men jag har fått stå ut med min fair share av nasty personer i onlinespel, mordhot, hot om våldtäkt, you name it. jag tycker inte att detta är en helt dålig idé, hade varit roligt att faktiskt kunna ha på voice chat i spel och prata för en gång skull utan att behöva vara beredd på att få stå ut med hot.

Av ItsLea
Skrivet av pacc:

Jo, en 2.5" SSD är enklast att sätta in då det oftast finns lediga sata-kontakter.

M2-platsen är oftast den som redan är upptagen - ibland får man en sata-disk istället och ibland har du fler m.2 platser - men det får du öppna datorn och se.

m.2/pcie är bara ett förtydligande om att disken du redan har kör over pcie tekniskt - det fanns en gammal standard med sata över m.2 men det är nog inte ett problem i moderna datorer.

oh okej!
då tolkade jag det helt fel, trodde att det inte fanns någon plats för en 2,5".
får kolla i datorn efter jobbet, tack.

Av ItsLea

hur lägger jag till extra lagring i min nya dator?

hej,

köpte precisdenna datorn igår.

älskar den änsålänge, men jag hade gärna velat ha lite mer lagring, 256gb räcker inte långt
nu till en säkert superdum fråga, men jag antar att jag inte kan sätta i min 2,5" SSD från min gamla dator? känns som att den inte passar när jag kollar på HPs sida

om jag fattar det rätt så finns det en plats, och det är för M2/PCie? eller har jag fattat helt fel?
och är det någon skillnad mellan M2 och PCie? vilken ska jag ens köpa så den passar?

jättetacksam för hjälp, är verkligen helt lost.

Av ItsLea
Skrivet av Oliver91:

Sitter och dricker på en nu och den är betydligt mer vattnig tyvärr men den är mer lättdrucken iallafall om du frågar mig

kolsyran är tveksamt, kan vara att den är vattnig som gör att den upplevs som mindre kolsyrad.

Aw okay, får testa för mig själv när det kommer lite sol och värme

Av ItsLea
Skrivet av Samsung:

Samsung har ju dels gått ut och lovat tre generationers Android till merparten av modeller som släppts från 2020 (undantaget de enklaste) och nu minst fyra års säkerhetsuppdateringar för samtliga Galaxy-modeller från 2019. Om inte jag har missat något placerar det ju Samsung längst fram i Android-fältet vad gäller garantier just kring uppdateringar. Är det bra, eller vill du se någon annan lösning?

Väldigt, väldigt sent svar från mig, sorry!

Helt klart ett steg i rätt riktning. Ni är bland dom bättre hos android men en bit kvar till Apples nivå.

Lite roligt för jag har precis gett min s10+ (varför köpte jag den största modellen när jag har små händer???) Ett nytt försök. Gillar den faktiskt, bara det att den är lite stor då och att den tappar wifi där min 6s klarar sig perfekt.

Men anyway, nästa telefon kan säkert bli en Samsung om ni släpper mindre telefoner, ger alla Snapdragon istället för att vissa får Exynos och att ni supportar telefonerna länge.

Av ItsLea
Skrivet av Oliver91:

Ingen fara, verkar vara essencen som mcdonalds haft ett bra tag, den är aningen "kryddigare" och smakar inte lika mycket sötningsmedel eftersom den upplevs av mig mer "vattnig" då de dragit ner på kolsyran?? Påminner om en supermild variant av coca-cola zero cinnamon och en mild pepsi max utan den vidriga sötningsmedel chocken man får av pepsi max.

Oh, den smaken har jag faktiskt inte så mycket emot.
Synd med mindre kolsyra bara

Av ItsLea

Oh no.
Hoppas inte dom gjort den lika söt som vanliga Coca cola.
Kan inte dricka den vanliga för den är så söt och lämnar en äcklig känsla i munnen efteråt som jag inte kan förklara.

Förhoppningsvis märker jag ingen skillnad med hur sällan jag dricker det, 1-2 ggr/månad.

Av ItsLea
Skrivet av Petterk:

Asus RT-AC58U V3 har inte WiFi 6/11ax eller WPA3, TP-Link Archer AX1500 har 11ax på 5 GHz (inte på 2,4 GHz) och WPA3 till 60 kr lägre kostnad. Bryr man sig bara om WPA3 så finns det även på TP-Link Archer C6 för 490 kr.

Nu kommer ju inte TP-Links AX1500 eller C6 vara någon höjdare om man vill köra egen firmware, där kommer flera av de vanligare Asus-modellerna vara bättre – men RT-AC58U V3 har inte stöd för ersättnings-firmware likt RT-AC58U V1 som har hyfsat stöd och som har annan systemkrets.

Vill man ha WPA3 ska man dock inte välja AX50. Modellerna om man vill ha WPA3, 11ax på 5 GHz och 2,4 GHz och i billigare klassen är väl TP-Links Archer AX20, D-Links DIR-X1860, Asus RT-AX55, Huaweis WiFi AX3 DC, Netgears Nighthawk AX1800 RAX10 och Linksys MR7350. Lägg gärna till om jag missade någon. Väljer man något som inte har WPA3 eller som bara har 11ax/WiFi 6 på 5 GHz så gör man avkall på WiFi. WiFi 6 kommer vara en rätt stor uppgradering så fort ni börjar få mer prylar med stöd.

Ska jag vara helt ärlig förstod jag typ ingenting av det där.
Tackar för djupgående svaret, men vill bara ha en router som är säker och klarar 100 ner med kabel och iaf typ 60-70 med Wi-Fi. Inget intresse av något mer än så. Vill bara att det ska funka utan att jag ska behöva lägga mycket tid på det.

Av ItsLea
Skrivet av snajk:

Tja det är bättre antenner, så lite bättre täckning, och Gbit. Ärligt talat så tror jag du klarar dig bra med den billiga du länkade. Sen om några år när du vill ha mer hastighet eller flyttar till något större så kan du köpa något bättre då.

Tack!
Står lite mellan den du länkade och den jag kollade på först då

Av ItsLea
Skrivet av snajk:

Även en billig router hade nog funkat för det mesta, men problemet med billiga routrar enligt min erfarenhet är att de har en tendens att sluta fungera intermittent. Men kolla på exempelvis: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5338302

Verkar inte vara så stora skillnader mellan den och den jag länkade förutom priset, men jag kan vara helt fel ute haha

Av ItsLea
Skrivet av Solaris:

Jag skulle ändå se till att ha kabel till några av de mer stationära prylarna.

Det tänkte jag!

Skrivet av kaptengrek:

Hade inte heller lagt för mycket pengar på en konsumentrouter. Inget snålt med, snarare klokt. Antingen köper man något som täcker dem behov man har (och kanske ska undvika det absolut billigaste) eller om man vill på med lite överdrivet så går det bygga ut ett nät med router, switch, accespunkter m.m. Och dessutom komma undan billigare med ett bättre nätverk än en 4000kr ”ultra gaming router” som skall göra alla uppgifter.

Ja men håller med dig, håller mig nog till den som länkades till på Kjell&Co

Skrivet av Andreaz1:

@ItsLea: Eftersom din nya tråd var en direkt fortsättning på den du skapade för inte så länge sen så har jag sammanfogat dem åt dig. Dels är det inte tillåtet med flera trådar om samma ämne och dels förenklar det att ha all info på samma ställe.

Oh, my bad!
Men tack

Skrivet av Petterk:

1000 kr är helt okej, du får som sagt WiFi 6/11ax på både 2,4 och 5 GHz då. TP-Link, D-Link, Asus eller Huawei – bara att välja. Måste man kan man klara sig på 500 kr, 400 kr nej då får du inte Gigabit-portar på routern.

I en mindre lägenhet och för konsumentbruk? Lägg inte mer än ca 1000 kr, bättre att uppgradera om ett par år istället för att köpa in något dyrt man kommer ha svårt att göra sig av med oavsett hur bra/dåligt den fungerar. Det går inte på förhand att säga att ett visst märke eller modell kommer fungera bäst, det kommer vara olika faktorer som spelar in och de kommer vara unika för varje kund. Vissa WiFi-prylar kommer inte fungera jättebra oavsett vilken router eller accesspunkt man har.

Min lgh är 25kvm så känns som att något för 1000kr räcker då, men absolut inte den jag länkade först då?

Av ItsLea
Skrivet av Petterk:

Jag är snål så det är bara en självreflektion

Kan också rada upp det så här:

TP-Link Archer AX50 5 GHz 11ax HT160, 2,4 GHz 11ax 990 kr Kjell & Company

TP-Link Archer AX1500 5 GHz 11ax, 2,4 GHz 11ac 689 kr NetOnNet

TP-Link Archer C6 11ac 1000 Mbit/s-portar 490 kr NetOnNet

Antar att du vill ha WiFi för telefoner, surfplattor, skrivare etc. Till dator vill du ha Gigabit-portar, du kanske vill föra över filer mellan olika prylar eller köra en NAS (nätverkslagring). Av dessa är AX50 att rekommendera.

Fair enough
Har bara noll intresse så.

Ja Wi-Fi är väl för tv, telefoner, laptop osv.

Tack för upptagningen haha, kollar på den från Kjell då om den rekommenderas

Av ItsLea
Skrivet av Petterk:

Även om du är snål så köp något med WiFi 6/11ax, datorer och telefoner använder det numera. Exempel följer, motsvarande finns från andra tillverkare.

Snål

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5250885

Dumsnål

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5656147

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4970595

Snål vet jag inte, men ovillig att lägga pengar på något jag har noll intresse av och som kommer stå i en tv-bänk? Ja.

Tack för länkarna.:)

Av ItsLea
Skrivet av Acce22:

Hur stor är lägenheten?
Den routern duger till kanske en 30 kvm utan några tjockare betongväggar emellan. Förvänta dig inte några stordåd utav den, men för enkelt surfande och trådat till en eventuell speldator eller konsol så duger den absolut

25kvm!
Alltså, är bara jag som ska bo här och streamar och laddar ner spel från steam som mest.
Kanske siktar på den då!

Skrivet av kaptengrek:

Det är teoretisk överföringshastighet. Oftast säljs nätverksutrustning som att detta skall fungera "under ideala förutsättningar" fungerar väldigt sällan i verkligheten.

10/100 betyder att den är designad för FastEthernet men inte Gigabit Ethernet. Det indikerar alltså inte ned- och uppladdningshastigheten som man kan tro att det står för. Den klarar mer än 10Mbps och mindre än 1000 Mbps (eller 1 Gbps) via kabel.

Tack för förklaring! Gjorde det lite klarare för mig med

Skrivet av obbeluff:

Det stämmer ej.
Det står 10/100 eftersom den klarar av 10mbps och 100mbps till enheterna som kopplar upp sig.

@ItsLea Du kommer aldrig få ut 100mbps NED hastighet på den där, men skulle räkna med ca 90~mbps.
För att köra trådat är det nog inga problem att köra med t.ex. den där.
Men räkna inte med att det trådlösa är någon höjdare.

90 räcker nog för mig, men trådlöst är ju bra om det funkar det med för typ youtube på telefonen :/ är det jättedåligt så får jag nog köpa lite dyrare.

Skrivet av reverend benny:

Lägg några slantar på en vettig router av ett bra märke, varför spara in på den delen som kommer försörja din lägenhet med uppkoppling?

Följ manualen som följer med i kartongen, där står det hur du ska koppla in sakerna.

Tips på ok routrar är kanske en
https://www.webhallen.com/se/product/273912-Asus-RT-AC86U-Gam...

Där har du något som räcker i ett par år och får uppdateringar av tillverkaren.

För att jag har noll intresse. Vill bara att det ska funka och hastigheten vara runt 100 ner.

Som tidigare nämnt, inte riktigt i den prisklassen jag letar.

Edit: såg att du såg den för 1500, men ska kolla på den på elfynd iallafall

—————————————-

En fråga jag har är väl bara om den duger till spelande med sladd på dator och ca 90-100 ner, Wi-Fi surf på telefoner utan buffer?
Behöver inte det absolut bästa, bara att den orkar med iaf runt 100 ner.

Av ItsLea
Skrivet av Lorault:

Nja, för dålig om du inte beställer 10/10 eller liknande. För 100/++ behöver du nog ett bättre.

Okej, men jag tyckte det stod upp till 733? Jag som fattat fel? :l

Av ItsLea

Första lägenheten - fråga om fiber och router

Hej,

Ska snart flytta in i min första lägenhet, men är jätteosäker med allt med fiber så frågar er om råd

So, har valt ownit och ska beställa men känner mig inte alls lockad av att beställa router för 900kr från dom och vill hellre ta något billigare från Elgiganten. Har hittat denna: https://www.elgiganten.se/product/datorer-tillbehor/natverk/r...

Är den något att ha? Kommer inte ha mer än 100/10 och det som tar mest är väl nedladdning av spel.

Och, kopplar jag bara in den med en vanlig nätverkskabel in i fiberlådan som sitter på väggen?

Tacksam för all hjälp, är helt lost med detta

Av ItsLea

Har en önskan om mindre modeller, inte att ni slutar sälja era stora telefoner men att ni fokuserar på både och.
Försökt byta till era telefoner men dom är för stora för mina små händer, så är kvar med min iPhone 6s.

Utöver det så är det väl bara större batterier, antingen Exynos till alla eller Snapdragon till alla. Vill inte betala samma pris för en sämre produkt som amerikanerna får. Och sist, att ni försöker matcha Apples support med uppdateringar för era produkter.

Av ItsLea

”context matters”
Antar jag?