Inlägg

Inlägg som ramcd99 har skrivit i forumet
Av ramcd99
Skrivet av NiQ:

"Deras egna jävla fel" ?

"Är man så korkad att ladda upp privata bilder i molnet får man skylla sig själv" ?

Så om ni sätter in pengar på banken och banken blir rånad så är det erat fel..?

Schysst logik...

konstig jämförelse, pengarna är inte märkta och är inte personliga. blir banken rånad så e det bankens pengar som försvinner inte dina, plus att dem pengar är nog försäkrade.

Men om du har dålig säkerhet på din dator/nätverk som leder till att du blir scammad så tror jag att du är mer ansvarig plus det är nog en tvist mellan dig, banken och försäkringen.

Av ramcd99

min gissning är någon fläkt eller nätagg.

Av ramcd99

Tror inte extern grafikkort påverkar om du kan komma in eller inte, det enda som sker är att du inte ser när självtestet körs vid uppstart och inte trycker "del" knappen.

Du kan just trycka "del" frenetisk nästa gång du startar upp datorn innan du ser nåt på skrämen och se om det hjälper. Eller så tar du bort externa grafikkort och kör på din på den interna och gå in på bios där du ökar tiden på självtest skärmen så att du hinner se nåt när du kör det externa.

Sen behöver jag veta hur du har ställt in ditt bios, Har du lagt in det externa som 1s boot video eller det interna?

Av ramcd99

Ser ut som vanlig 3.5mm stereo AudioJack hane.

Av ramcd99
Skrivet av nivv:

Jag antar att ljudet blir bättre om man låter XBMC skala ner det? Jag menar jag skickar ju ljudet direkt till min receiver som gör avkodningen. No?

Någon som vet om det finns några sköna skins till Gotham än? Det är det sämsta med dessa tättliggande releaser är att ingen hinner göra ett skin eftersom det förklaras som broken efter ett halvår.

Det beror på vad din receiver klarar av. Egentligen så kvittar det, men har du en reciever som kan avkoda DTS-HD, AC3 trueadio så kan du låta receivern jobba, annars belastar du PCn och skickar ljuden med PCM format, har du HDMI så kommer bandbredden inte vara något problem.

Av ramcd99

sony förlorade, men copyswede vann inte 100%: http://www.sydsvenskan.se/ekonomi/copyswede-vann-tvist-om-mus...

Av ramcd99

Jag tycker att detta är bra för komplett att vi som kan lite om ESD har synpunkter om var/vad riskerna är och påpekar detta för dem, hade jag gjort audit så hade samma punkt kommit fram och då hade jag gjort det mot betalning:)

Sen är det ju upp till företaget att förbättra på dessa punkter om dem har budget/tid och prioritering. Så jag tycker om kompletts (mikaels) svar här toppen. Och önskar att ni granskar 5S och gör interna audits för att erhålla hög kvalite inom produktion och ren arbetsplats för elektronik.

Av ramcd99
Skrivet av Tozzi:

Bältet är en bra jämförelse, för ESD händer inte varje gång, utan kan hända. Precis som bältet, det används inte varje gång, men när du väl krockar så behövs det. Så det är en ganska jämförbar liknelse, båda är där för att förebygga/motverka skador som kan uppstå.

För ett företag i den storleken, är ESD skydd för varje arbetare en ganska minimal kostnad. Jag skulle även våga påstå att deras returavdelning skulle ha mindre jobb efter det.

Du läser tydligen inte hela meningen jag skriver utan är precis som vanlig media just nu och väljer en kort bit av hela meningen som kan vinklas åt många håll.

Det jag skrev var att prestandaförluster behöver inte märkas om det sker gradvis över längre perioder, låt oss säga kanske 1% per halvår eller något påhittat. Förstod du kanske bättre då vad jag menade? Precis som jag länka på bilden ovan så hade de testat transistorn, den funkade efter ESD skada, men den dog till slut efter en timmes användning. Så att nej, alla prestandaförluster märks inte, speciellt om det sker över en längre tid.

Så det betyder att man inte ska vara försiktig med ESD på datorkomponenter för de inte "handlar om liv"? Så, men andra ord erkänner du ESD risken, men pratar ändå bort den, hur ska du ha det?

Jag håller med dig Tozzi, när jag såg klippet att dem inte ahde några ESD utrustning så som rock, armband, stol, osv. så kände jag att man ska undvika produkter som monteras där.

Speciellt när man tillåter montörer ha vattenflaskor nära bänken är ett stor NEJ NEJ. Ni som minns gigabyte fabriksvideon, där har vi ett bra exempel på en bra ESD miljö även om den inte var perfekt. Mat och Dryck får inte vara i samma lokal där man monterar oskyddade komponenter så som moderkort osv.

Sen syns inte gömda ESD skador förrän efter kanske 1 vecka-2 år efter ni har kört datorn.... så ni som klagar att datorn kraschar mer och när tiden går... tänk på denna video hur det ser ut. Han som felsöker i denna video hittar bara allvarliga ESD skador.

Att det finns en dekal med ESD betyder inte att miljön är ESD skyddad.

Av ramcd99

Då tycker jag att internet ska vara gratis eller åtminståne att man bara kan surfa in på SVT.

Av ramcd99

Välkommen till nya kommunist Sverige... dem vill blockera sajter för befolkning och övervaka alla genom att säga detta är för vårt bästa.

Av ramcd99
Skrivet av THB:

Ge mig en 10" platta med 1080p upplösning för runt 1300-1500:- tack.
Behöver inget fartmonster som klarar av 3D spel i 60fps, jag vill ha en vettig platta med bra skärm för surf och film.

Släng även gärna dit en normal usb port för externa diskar och usb-minnen med så man kan ta med plattan på semester och fortsätta kolla på sina filmer och tv-serier utan att behöva streama.

Jag köpte en Cube U30GT2 som kostade 1500 i Kina, Rockchip 3188 med 32gb lagring o 2 GB ram med 1920x1200 upplösning. Den funkar bra med Jellybean 4.2.2 plus att du får HDMI och micro USB. Synd inte det inte finns någon stor webbutik som säljer dessa för den är riktig prisvärd.

Av ramcd99
Skrivet av Superlight:

Är det fläktar vid 02:23-minuten? Är det på grund av hettan där inne? Finns på fyra platser om jag ser rätt.

Det är joniseringsfläktar för att ta bort laddningar från ytor eller skruvar. En del av ESD utrustning som behövs vid PBA tillverkning.

http://www.statiskelektricitet.se/antistat-langtavstand.shtml

Av ramcd99

Problemet är nog att speltillverkarna överger konsolen vilket leder till mindre utbud till konsolen.

Av ramcd99
Skrivet av Gunmoses:

Gå in i egenskaper på HDMI-ljudutenheten och kolla vad du kan skicka ut.
Det ser ut så här:

http://wiki.xbmc.org/images/2/25/Output_Properties_-_Supporte...

Edit: Den optiska kabeln (SPDIF) klarar bara 2 kanaler eller surround i Dolby Digital eller DTS format. Den du använder från tvn till ditt Z5500 system alltså.

Följ Gunmoses instruktioner för HDMI. för att kolla optiska kabeln är det lättast att starta en film med dolby eller DTS och markera output till SPDIF. viktig är att inte låta någon filter konvertera om dolby och DTS till PCM för då blir det automatisk stereo på den optiska eftersom brandbredden är max 640kbit/s

Av ramcd99

LOL, hög nivå.... när man tror att THX är ett ljudformat så kan man sluta läsa....

Av ramcd99
Skrivet av Shudnawz:

Menar du att 360n inte skickar korrekt surroundljud till Logitech-systemet via TVn? För oavsett om jag kopplar 360n via TVn eller direkt till surroundsystemet med optisk kabel, så får jag samma info till surroundsystemet, så vitt jag kan se.

Jag har iingen XBOX men normalt så skickas bara stereo ljud till TV eftersom TV kan bara hantera 2 kanalig ljud video via HDMI och optisk kabel. källan kan inte skicka hela vägen till förstärkaren om signalen går vi TVn då omvandlar TV om signalen och skickar vidare till förstärkaren (antingen dolby, PCM eller DTS)

När du kopplar om från TV till förstärkaren gick du in ikällans Meny och ändrade output formatet?

Jag vet att på min PS3 så måste man gå in till ljudmenyn för få rätt ljudformat till optiska och HDMI.

Av ramcd99
Skrivet av qMetal:

Hmm, det laggar en del när jag spelar Fifa 12.
Trodde det skulle klara Fifa iallafall.
Finns det någon tweak eller något?
Har precis installerat det.

vilka inställningar/upplösning kör du?

Av ramcd99
Skrivet av MrNeikter:

En fråga angående att man ej ska dammsuga datorer.

Om man har ett metallmunstycke och kopplar ihop det med ESD-armband till chassit. Kommer man att vara säker från ESD då?

Nej, Luften måste joniseras med positiva och negativa partiklar för att inte skada komponenter, armbandet jordar bara slangen men inte luften i slangen.

Av ramcd99

Mest intressant är input lag+screen respons tid.

Av ramcd99
Skrivet av rmd:

ah, perfekt när seriös överklockning går hand i hand med p12-leds! zalman g0 4 lulz!

är det bara jag som är gammal, eller kan fler minnas när zalman bara gjorde bra produkter, helt utan tönt-leds, blinkande rymdraketer osv osv?

Jag minns att deras standard 80mm fläktar var tysta(år 2000 nivå då) plus att man kunde kapa hastigheten med medföljande resistor som jag köpte till min låda, men det var 12 år sen. Och har faktiskt inte köpt nåt från Zalman sen dess.