Inlägg

Inlägg som Vash har skrivit i forumet
Av Vash

Jag tror jag fått en livstids dos av konspirationsteorier den här grafikkorts lanseringen.

Av Vash

Tycker utmärkelsen bra produkt passar bra till kortet så förstår inte problemet riktigt. Att SweClockers delar ut för mycket positiva utmärkelser kan jag inte heller hålla med om. Tycker nivån på SweClockers tester är högt och framförallt så känner jag en stor tillit till redaktionens förmåga att producera korrekt data.

Av Vash
Skrivet av westrandy:

@Vash:

inte konsumenternas fel.. hade de väntat med release tills det typ fanns 10.000 kort i sverige o inte 124 hade man inte behövt boka upp sig.. för vem fan vill va den som köper grisen i säcken o får kort 2021 när det snart e gammalt

Skrivet av JackeShan:

Ska du verkligen skylla det på konsumenterna?

Skyller inte på någon direkt, mer konstaterar att konsumenternas hantering av problemet inte hjälper en redan ansträngd situation.
Sen hoppas jag att ett inköp av grafikkort för 8000:- är såpass planerat att man kan vänta ett tag på att få det.

Edit: lyckades radera original inlägget.

Av Vash

Att folk beställer kort från flera sidor samtidigt gör ju bara situationen mer hopplös, hur ska butikerna kunna ge någon som helst vettig info när vissa personer har kort bokade på 4 olika ställen. Börjar ju dyka upp lite kort på marknaden här på forumet med folk som har fått mer än ett kort redan.

Av Vash

Ska bli sjukt spännande å se vad AMD sitter på, tror AMD kan utmana på allvar i ren prestanda men det stora frågetecknet för mig är funktions biten. Sitter på ett 2080 Super idag och det räcker gott å väl men RT prestandan lämnar en del att önska i 1440p, DLSS har vuxit till något som jag absolut använder om de finns tillgängligt. För att gå över till AMD så måste det till mer än bara bättre pris å likvärdig prestanda, man behöver erbjuda samma RT prestanda eller bättre plus ett alternativ till DLSS.
Förstår att många bryr sig väldigt lite om RT men jag tillhör skaran som blev frälst trots prestanda problemen. Hoppas uppskattningen för tekniken växer med ett bredare utval av produkter som har stöd för de. Sitter lugnt i båten å avvaktar vad AMD har att visa upp, hoppas på att bli glatt överraskad denna gången.

Av Vash

Tycker utvecklingen på forumet angående åsikter om folks val av hårdvara börjar spåra lite, låt folk köpa vad dom vill å ta egna beslut angående vad som är prisvärt eller inte. Vi är på ett forum för entusiaster och det rimmar inte alltid med prestanda per krona.
Dags å flytta fokus till tekniken å mindre på allt tjafs runtomkring.

Av Vash

Spelet är helt CPU begränsat på en tråd precis som originalet, inte nog med det så tar RT av CPU prestandan så högre grafik mer CPU begränsat. Tråkigt att man inte löst grundproblemet med spelet.

Av Vash

Har nog aldrig i mitt liv spelat mer än 4 spel under samma tidsperiod så förstår verkligen inte problemet här.. har man dåligt nät så fungerar ju en vanlig extern hårddisk som backup. Bättre med rimliga priser än dyra konsoller på grund onödigt stor lagringskapacitet.

Av Vash

Ikväll blir de å fylla kaffekoppen efter grabben somnat å avnjuta SweClockers matiga recension 😊, Utbudet av tester är ju enormt idag men SweClockers har gjort säg förtjänta av första klicket sen blir de nog Digital Foundry för kanske lite mer fokus på RT. Sen blir de å somna till Gamers Nexus 3 timmars video 😅

Av Vash

@Aja82: lite oroväckande att de är dubbla 8pin på det som ser ut å va den mindre kretsen,.

Av Vash

Köpte 2080 Super vid lanseringen förra året, var väl antagligen betydligt lägre tryck än vad som blir av 3000 lanseringen men fick kortet inom 5 dagar. Skickades via Skottland om jag minns rätt.
Bli inte orolig om de dröjer med uppdateringar av försändelsen osv mitt kom samma dag som jag fick beskedet om att de skickades.

Av Vash

Gick in och avslutade när jag såg nyheten, inget orimligt med priset men finns inga titlar jag är intresserad av för tillfället och har för de mesta bara använt tjänsten för att testa spel.

Av Vash

Har man ett 2080ti så har man ju vart fall ett kort som är värt något, 5700xt är la värt 1500:- på sin höjd utan dx 12.2 stöd och prestanda i mellan klassen, Turing kommer ju ta del av de uppgraderingar som kommer med Ampere och de med Pascal kort har ju fått ut sitt värde av sina kort.
Så de största förlorarna är väl folk som köpte dyra Turing kort iår och 5700 xt. De som köpte Turing 2019 och bakåt har väl haft glädje av sina kort och kommer säkert fortsatt ha de framöver även om de finns snabbare kort på marknaden.

Av Vash

https://youtu.be/cWD01yUQdVA
Digital Foundry jämför 2080 mot 3080 ser sjukt lovande ut.

Av Vash

Utgår från att de flesta på SweClockers var medvetna om 5000 seriens tillkortakommanden angående funktioner vid köp, nämns väldigt sällan vid köpråd dock. Att RT inte stöds är nog alla med på men VRS är ju en intressant teknik som börjar dyka upp i spel som inte stöds på 5000 serien, har bara testat de i Gears Tactics men verkar lovande. Men tror inte man behöver oroa sig även om ens kort inte stödjer de senaste det tar nog säkert ett bra tag innan de har någon betydelse.

Av Vash

@Falcon: Tror de är du som ska kolla mer än 30 sekunder på videon och kanske lite mer tester för inget du skriver är förankrat i någon verklighet.

Av Vash

@Falcon: Ta en titt på den här videon så kanske du förstår valet bättre. Eller läs SweClockers recension av 10900k.
https://youtu.be/ffKHk-M_8eY

Av Vash

@ottoblom: såg hela videon och står fast vid min åsikt men förstår att man kan dra andra slutsatser, intressant video oavsett.

Av Vash

@ottoblom: intressant tolkning av resultatet i videon med tanke på att de var i mindre än 5% skillnad på mellan 8x och 16x på ett 2080ti om jag minns rätt från videon.

Av Vash

@the squonk: https://youtu.be/1kK6CBJdmug lite kul video angående de temat.