Inlägg

Inlägg som Vash har skrivit i forumet
Av Vash

Lite oroväckande att man inte kommit längre med utvecklingen, men samtidigt så var ju inte DLSS mycket värt förens 1.9 (Control) och 2.0 släpptes och de negativa med version 1.0 har ju skapat onödigt mycket skepsis runt tekniken. Tror att de kan va smart å vänta tills tekniken er mogen för å slippa samma problem.

Av Vash
Skrivet av FamousBerkan:

aha aa då bottleneckar den. men om ett spel skulle änvända sig av flera trådar skulle det då fungera bättre?

Grund problemet är att processorn är för långsam, en spelmotor som drar nytta av flera kärnor och trådar hjälper såklart men första generationen Ryzen är helt enkelt för långsam för att driva ett 3080 fullt ut.

Av Vash

Vet inte vilken upplösning du spelar i men Ryzen 1700 och 3080 låter som en fet bottleneck. Särskilt med de senaste uppgifterna om overhead problem med Nvidia och långsamma cpuer.

Av Vash

Tycker faktiskt de var kul på ett bra sätt, precis lagom mycket glimt i ögat på skämten. Så länge man gör de snyggt så tycker jag bara de är positivt med lite tjuvnyp mellan företagen.

Av Vash

Drömmen om ett hel blått bygge lever 😎 kanske inte blir prisvärt eller presterar bra men de retar säkert någon och de kan ju värt en hel del.

Av Vash

Gamepass är nog tyvärr den tjänsten jag betalt mest för och använt minst.

Av Vash
Skrivet av ClintBeastwood:

Att Nvidia tar Turing kretsar och gör dessa till miningkort för att minska trycket på 3000-serien samtidigt som dom tjänar lite extra pengar.

Tack för hjälpen! 😅

Av Vash

Så Nvidia tar Turing kretsar å gör om dom till mining kort för att minska trycket på 30 serien och tjäna lite extra pengar på gammal hårdvara. Vad exakt är vi arga för den här gången??? Vad är negativt med den här nyheten, fattar noll.

Av Vash

Bra att de går bra för Nvidia, utan dom så hade utvecklingen stannat av betydligt på PC sidan. Vet att de är mer populärt å hata på Nvidia men tycker de förvaltar sin ledarposition bättre än de flesta företag i samma situation. Satsningen på RT och DLSS var en chansning som verkligen börjar betala sig och skapar ett mervärde som konkurannsen måste möta med lägger priser eller högre prestanda.

Av Vash

Folk gör fel i alla yrken, om dom nu säger att de är fel pris så är de ju bara så det är. Köp den för rätt pris eller låt den gå tillbaka till i posten.

Av Vash

Haha detta forumet alltså 😂 det går verkligen hitta något negativt i allt.

Av Vash
Skrivet av superapan:

Resultatet utan verkar konstigt, särskilt som förra generationens Nvidia är snabbare än den senare.

Min fråga känns inte besvarad, men jag kan bara be om ursäkt då jag märker att du tog illa upp av ett benchmarkmysterium. Jag lovar, jag gillar Nvidia precis lika mycket som AMD.

Alla tre korten presterar som förväntat med mesh shaders aktiverat.
Men 6800 XT och 3080 får väldigt låga resultat med funktionen av aktiverad, därför tror jag att den procentuella ökningen oavsett om vi pratar AMD eller Nvidia är mindre relevant. Det var poängen med mitt inlägg, var kanske otydlig.

Av Vash
Skrivet av superapan:

Varför är ökningen så enorm på AMDs kort? Typ dubbla förbättringen mot Nvidia?

Varför är de hälften så snabbt utan? Den procentuella ökning tyder ju mer på underpresterande problem än en fantastisk ökning.

Av Vash
Skrivet av anon5930:

Många av oss med Pascal och äldre var redo att uppgradera i och med andra generationens RTX-kort. Men det har visat sig bli väldigt svårt. Har man första generationens finns nog i många fall inte samma behov av att uppgradera, raytracing-prestandan hade gott kunnat vara betydligt bättre med 3000-serien men mest DLSS som räddar korten så fort RT används.

Just detta som blir intressant att se, Metro Exodus var ju också ett av de första titlarna med stöd och det ska ju ha förbättrats en hel del sedan dess. Ändå ganska generöst att ge Enhanced utgåvan gratis, Redux tog de betalt för, vilket vad jag förstått inte var helt orimligt, de lade tydligen ner en hel del jobb för att uppdatera spelen och då framförallt Metro 2033.

Ja personligen så gjorde jag en sidegrade när super serien släpptes, sålde mitt 1080ti och köpte ett 2080 super bara för att jag ville testa RT och DLSS, var kanske inte värt de första året men den 1000 lappen jag fick lägga för de bytet känns som en bra investering idag.
Svårt att förstå att någon skulle kunna se de här som negativt då de är en gratis uppgradering av de visuella, grund versionen finns ju kvar utan RT för den som inte har hårdvaran.

Av Vash
Skrivet av anon5930:

Bundlas med 1050Ti

Bra att det är en gratis uppdatering för oss som har spelet redan, aningen poänglöst när det ändå inte går att få tag i ett kompatibelt kort. Men för eller senare blir det förhoppningsvis möjligt.

Ser dock fram emot DFs genomgång av uppdateringen.

Med tanke på att det såldes 25 miljoner rtx kort förra året innan 3000 serien släpptes så tror jag nog att de finns en del kompatibla kort på marknaden hehe, men förstår vad du menar.

För mig var Metro första spelet som verkligen visade vad RT kunde göra för dynamiken i spelvärlden. DLSS 2.0 ska bli spännande att se också då original implementationen hanterade eld och rök väldigt dåligt med mycket artefakter.

Av Vash
Skrivet av Dinoman:

För mig handlar det om att jag är väldigt känslig mot eftersmaken som finns generellt i sötningsmedel, jag kan känna av det väldigt väl och blir inte lätt lurad även om jag kan bli om det är ett lågt innehåll.

Sen har vi en annan aspekt som det forskas en del om och det är om det triggar insulin i kroppen även om det är helt "sockerfritt" och här vet vi inte så mycket mer än att vissa människor har gått upp i vikt av att gå över till sockerfritt medan andra går ner i vikt. Forskningen är intressant oavsett på området.

Att stirra på kalorierna behöver inte betyda att det i det långa loppet är ett hälsosammare val för dig utan det är snarare att dra ner på den totala förbrukningen i så fall och dricka vatten istället.

10/10 till bilden! Det är en väldigt bra överblick trots allt jag gafflar om ovan.

Länk där samma fråga ställs gällande insulinrespons på sockerfritt: https://www.health.harvard.edu/diabetes/ask-the-doctor-do-art...

Myten kring insulinrespons av sötningsmedel började väl för typ 7 år sedan och byggde väl på en rätt värdelös studie gjort på sötningsmedlet Sackarin som typ inte används i mer än suketter.
Kort summerat så är sötningsmedel alltid bättre en socker men de betyder ju inte att man ska hälla i sig liter av de varje dag. Det bästa för kroppen och tänderna är vatten och om man nu måste ha läsk drick de i kombination med mat så sparar du på tänderna.

Av Vash
Skrivet av _Merc_:

Tråkigt att de tar 7nm kapacitet ifrån AMD.

Haha ja de är ju ett sätt å se de på. Personligen så ser jag fram emot mer konkurranse och Intel har ju absolut chans å ta sig in på instegsmodell marknaden.
Finns bara fördelar av en tredje aktör och de ska bli väldigt intressant å följa utvecklingen.

Av Vash

Bestämde mig för att köra igenom slutet innan jag slutförde allt innehåll, låg på 50 timmar så tänkte de var dags. Valde Panam slutet och var väl rätt så nöjd med det men själva slutet dödade allt sug för att köra vidare med resten. Tror ett lite mer positivt slut hade hjälpt mig å spela vidare men nu känns de rätt meningslöst...

Av Vash

testade 30 min med epic minimerat avg temp 27c med 8700k ingen mening att testa utan, tror inte jag kommer lägre direkt.

Av Vash
Skrivet av dannesthlm:

Nu kanske jag inte finns i din närhet, men ingen av mina två Ryzen-datorer har låtit som något jetplan. Upplever ingen större forumaktivitet heller som bekräftar detta som något problem generellt.

Så du finner Inga trådar på SweClockers om höga temperaturer på Ryzen processorer som är relaterade till höga spikar i temps av lätta laster? Att datorn låter som ett Jetplan var en överdrift som relaterade till att cpufläkten offra varvar upp i onödan och lätt justeras med en fläkt kurva.