Inlägg

Inlägg som Vash har skrivit i forumet
Av Vash

Känns som ett litet problem som blir större på grund av Ryzens boost algorithm, tror alla som byggt Ryzen dator i min närhet har ringt å frågat varför datorn låter som jetplan när dom bara sitter å surfar. Med det sagt så låter de ju som att de finns en hel del utrymme för förbättringar å de gäller väl i stort sett alla program som man tvingas på idag vid köp av tillbehör eller hårdvara. För min del så stänger jag alltid av autostart för allt utan de jag verkligen behöver. upplever inga problem med varken Steam eller Epic personligen.

Av Vash

6/9 blev lite besviken på mig själv hehe kändes som jag borde komma ihåg bättre när många frågor faktiskt var inom den tid man varit aktiv i.

Av Vash
Skrivet av Lillsmurfen:

Wccftech påstår att ASUS av alla källor bekräftat ett 3080 med 20GB VRAM, och ett 3060 med TOLV?

Tror alla vi som köpt 3070 och 3080 har skjutit oss själva i foten vid det här laget. Redan som det är idag spelar jag spel där mitt 3070 har för lite VRAM i 1440p.

Hur ser ni på detta? Var lanseringen av 3000-serien bara en skenmanöver för att ha ett svar på Big Navi? Kommer Nvidia sluta tillverka 3070 & 80 redan?

Vilket spel drar mer än 8gb i 1440p? Så de påverkar prestandan alltså. Inte bara allokerar allt tillgängligt.

Av Vash

@undac Tack för en välskriven och informativ artikel 😊👌 plus i kanten för resultat med DLSS och utan RT hjälper särskilt på 2000 serien.

Av Vash

Helt sjukt att man spelat snart 40 timmar och inte upplevt en ända krasch eller ens att ett Quest hängt sig. Visst finns de mindre grafiska buggar ibland men inget som påverkar min upplevelse med spelet. Hjälper säkert att man har en ok dator.

Av Vash

8700k 4.8ghz 2080 Super 1440p High/Ultra DLSS Balanced och sharpening filter via Gerforce Experience, Som värst är jag nere runt 65-70 FPS (85-90% gpu usage) och de är vid fordons körning vid hög fart eller bland väldigt tätbefolkade områden. Spenderar större delen runt 75-100 FPS. Tror de flesta är CPU bundna i de här spelet och RT ökar CPU belastning ännu mer så folk med 3000 kort märker nog av de onaturligt mycket. Personligen är jag väldigt nöjd med flytet och spelet har fungerat väldigt bra för mig inga krascher eller betydande buggar.

Av Vash
Skrivet av Philip320:

Uppskattar Hardware Unboxed videos väldigt mycket, men om jag ska vara helt ärlig så tror jag att det finns en anledning till besluten. Hardware Unboxed gjorde bland annat sina reviews för Radeon 6800 XT i sponsrat samarbete med AMD där 5( har jag för mig ) olika spel var med som AMD handplockat där AMD dominerade ut Nvidia. Detta hade ju påverkan på resultatet och helhetsuppfattningen av grafikkortsjämförelsen. Hardware Unboxed gillar att såga märken och produkter och känns väldigt favoriserande i sina jämförelser.
Bland annat när man lyssnar på videosen får man uppfattningen att AMD alltid är det bättre oavsett om det handlar om processorer eller grafikkort.

Tycker de har blitt värre i år, brukade backa dom på Patreon men tröttnade rejält de här året.

Av Vash

@shiprat sitter med 2080 Super och för mig är RT prestandan helt enkelt för låg i 1440p. DLSS ger dock bra prestanda utan RT och vad jag upplever så ger de än bättre bild i quality mode än utan DLSS. För mig så är min 8700k som gör att jag tappar FPS i de tätaste områdene men aldrig under 70fps och de är helt stutter fritt så är ändå nöjd.
Angående HUB så är jag inte så förvånad faktiskt... Har gått från å vara patreon medlem till å sluta följa dom på Youtube. Fantastiska tester men har man inte samma åsikter som Steve så blir de drygt å höra på vad man köpt fel i varenda video, där gör Gamers Nexus ett bättre jobb å va neutrala.

Av Vash
Skrivet av SiD:

Vilken Gpu rullar du på?

2080 Super

Av Vash

Hade inte velat va utan DLSS i detta spelet är helt sjukt att man kan gå från 60 till 90 FPS utan å tappa kvalitet. Kör 1440p high/ultra med DLSS balanced å RT off och har inte droppat under 80 än. Hade önskat jag kunde köra med RT då det verkligen ser sjukt bra ut.

Av Vash
Skrivet av Kaleid:

Japp, att stänga av t.ex. motion blur är ju bland det första man gör.

Full screen motion blur är givet å stänga av men det finns riktigt bra utförande med motion blur på till exempel utvalda delar av karaktären. Är lite vanligare på konsol men kan se riktigt bra ut när de görs på rätt sätt.

Av Vash

Mer intressant än Ultra är ju hur bra spelet skalar på lägre inställningar. Ultra får gärna va ospelbart så länge man kan få bra flyt genom att välja lägre nivå på inställningar. Personligen så hoppas jag på ok prestanda med DLSS utan RT i 1440p med de mesta runt high.

Av Vash

Brightness 17 av 100.

Av Vash

God tillgång här i Norge, men billigaste kortet landar runt 5300:-
Edit: gick några 100 kort fort 😬

Av Vash

Garanterar inte CPU som är problemet så länge den presterar normalt. Testa en ominstallation å hoppas på de bästa annars är de nog något skumt med kortet.

Av Vash
Skrivet av Dizzö:

De jämför alltså 2060 med 5700 XT och 3070 med 6800 XT?

Vet att det är Nvidia sponsrat spel men det vore ju katastrof om de förstör så mkt för AMD korten...

Kolla på AC Valahalla är en AMD titel där 5700xt presterar likvärdigt eller bättre än ett 2080 super. Personligen tror jag ingen förstör för någon, är väl naturligt att ett nära samarbete resulterar i ett bättre resultat.

Av Vash

Väldigt trevligt avsnitt 😊👌 välbehövlig information om hur relationen mellan butik och leverantörer fungerar.

Av Vash

Sluta beställ mer kort än ni ska ha!! Beställ inte om ni inte vet att ni ska ha ett kort!!
Ni skapar mer jobb för en redan pressad personal och hindrar andra kunder för å få sina varor. Det har ingen betydelse vems fel det är att de finns för lite kort för de blir inte bättre för att man förvärrar situationen.

Av Vash

Vill ha lite läckor om RT prestanda, tycker de är märkligt tyst om den biten.

Av Vash

Kör mitt 2080 Super med 875mv, boosten lägger sig på 1905mhz vid 65-70c blandat med FPS limiter så kan man verkligen få ner effekten rejält å samtidigt få en stabilare prestanda från systemet.
10/10 på den här artikeln @jonast