Inlägg

Inlägg som Dex har skrivit i forumet
Av Dex
Skrivet av ripperoo:

Jag kan inte låta bli att känna mig ganska besviken på grafiken hos ps5.
Jag har nu kollat på ett flertal filmer när man jämför grafiken mellan ps4 ps4 plus och ps5. Det som chockerar mig är att dem ser ju nästan identiska ut. Framför allt om man jämför ps4plus och ps5. Man säger att ray-tracing är revolutionerande men den funktionen gör ingen direkt skillnad.
Jag tänkte mig och hoppades på att spelen skulle se mer ut som Unreal engine 5 graphics demo. DET hade varit ett "generational leap"

Hur ser ni på det hela? Är ni också besvikna att grafiken är så dålig? Kan den komma att bli bättre med åren?

Mvh

Rent för tidigt att säga något då utvecklare inte har fått så mycket tid än att utveckla spel till dom nya konsolerna. Med det sagt så kommer det nog inte bli något helt makalöst lyft då riktigt så funkar det. Kommer dock bli snyggt och trevligt.

Men dock så kan man ju lägga till att Demon's Souls t.ex. är jäkligt snyggt! Tycker även Raytracing i t.ex. i Miles Morales förändrar en hel del grafiskt. Själv föredrar jag dock att spela med högre framerate än med Raytracing så väljer bort det ändå

Av Dex
Skrivet av Leffe_Sweden:

Tack för klargörandet!

Jag tänker att 4K120 borde vara så gott som omöjligt ändå? Hur i hela friden ska en PS5 klara av det när ett RTX3080 som kostar mer än hela konsolen fortfarande får kämpa för att klara 60fps på de tunga spelen?

Det är typ såhär jag tänkt när jag kommit fram till att min tv nog ändå kan leverera det PS5 kan leverera, har det varit önsketänk?

Tror inte där är någon som förväntar sig 120 FPS i 4K på nya AAA spel, men det kan ju klart fungera på "mindre" spel som Ori till Series X och finns andra spel som inte är så grafiskt tunga som säkert fungerar också. Framför allt om något år kan det säkert komma några.

Av Dex
Skrivet av isbjoern:

Inte använt restmode pga dem rapporterna ännu. Väntar tills fler firmwares kommit

Har för mig att den senaste patchen löste problemet med restmode, men är inte säker. Får nog kolla upp för säkerhetsskull

Av Dex
Skrivet av underwatch:

Kan det vara så att vi som beställde SE från amazon inte är lika prioriterade som DE? Verkar som att alla som skickats är DE

Min standard skickades för typ 1 timme. Var många standards som skickades ännu tidigare som man kunde läsa här i tråden.

Av Dex
Skrivet av Evil Peter:

Lustigt då jag beställde en minut innan dig men har inte fått någon ändring av status.

Har inte heller fått uppdaterat. Valde dock inte hemleverans utan att hämta hos post ombud.

Av Dex
Skrivet av runicgol:

Hur lyckas du få den redan imorgon? Jag valde prioriterad för 39 kr och får den på måndag?

Av Dex

Den blev precis tillgänglig på Amazon igen. Fick beställt en som kommer på måndag!

Har fått bekräftelse mail också!

Av Dex
Skrivet av Twicefire:

Trodde man var safe att beställa från inet men det är jag inte tydligen , får försöka med Elgiganten med 5 miljoner andra imorgon.

Har också en beställning från Inet. Gjorde beställningen i Maj och tycker det är konstigt dom fortfarande inte gått ut med mer exakt information om när man får den.
Många har klagat på Webhallen, men tycker dom har skött det bättre än t.ex. Inet nu i slutändan ändå. Skulle tro att jag får en i December, men Inet har inte ens bekräftat om dom får in en leverans i December.....

Av Dex
Skrivet av Zartax:

Känns snarare väldigt rimligt att de skulle öppna imorgon så de hinner skicka dem under dagen så de kommer fram på torsdag, dvs. releasedagen. Varför vänta en extra dag?

Kan mycket väl vara så som du säger också. Min första tanke när jag såg detta var att dom gör detta istället för att sälja dom i butik på releasedagen så dom säljs på torsdag, men kan mycket väl vara som du säger också.

Hoppas bara att det inte står på deras Instagram imorgon bitti typ att dom öppnar för köp 1 timme senare för då riskerar man att missa det Får hoppas att dom har flera timmars framför hållning iallafall

Av Dex
Skrivet av Francesc:

Jag tänker att de vill sälja dom på onsdag så folk kan komma in under hela dagen på torsdag och hämta/få levererat istället för att hemsidan går ned samma dag som släppet och det blir en rusning till butiken 1h efter släppet då de ska ha alla redo direkt också?

Vi får se imorgon. Jag läste igenom kommentarerna på Instagram och dom svarar bara att dom släpper tiderna imorgon. Inget alls vilken dag det gäller.

Av Dex
Skrivet av NorthBadass:

Det är även endast de snabbaste som kommer få sitt från elgiganten denna vecka ändå. Resten hamnar i kön för december! Hade vart kul att få veta ungefär hur många PS% det rör sig om så man vet om man ska sitta redo med F5 eller om det lika gärna är att vänta på decemberleveransen från annan kö man står i

Spontant gissar jag på att de inte är jätte många som dom kommer sälja utan känns som att dom gör detta mer för att få folk att följa deras Instagram.

Men kan ha fel

Av Dex
Skrivet av Ts_1999:

Vart har du hittat att du kommer öppna för köp på torsdag? Känns som att dom kommer släppa tiden någon timma innan imorgon för att få så låg trafik som möjligt, annars hade dom lika väl kunnat sagt det igår kan man tycka

Det står på deras Instagram. Visst det står inte att det öppnas på torsdag, men känns konstigt om du skulle sälja dom imorgon.

Av Dex
Skrivet av Francesc:

Någon som har hört mer detaljer kring Elgigantens släpp imorgon? Kommer de lägga upp en tid på instagram eller kommer det vara full körning från släppet på instagram?

Kommer vara en jobbig dag om man ska sitta och uppdatera instagram var 3e minut för ett släpp.

Dom kommer lägga upp på sin Instagram Story imorgon vilka tider köpet öppnar på torsdag.

Dom kommer alltså bara presentera imorgon vilka tider (verkar som dom har mer än en tid på torsdag) vi kan försöka köpa konsolen på torsdag.

Av Dex
Skrivet av tyvar1:

Grattis! Vad blir första spelet att testa?

Drog en Google search som sa 12.00.

Men dom som ska försöka kanske ska testa båda tiderna för säkerhets skull.

Det kan du tro att vi ska göra!!!

Hoppas bara att inte Ilgiganten och Amazon säljer den vid samma tidpunkt

Av Dex

Då får vi se när Inet kommer med mer information om hur det ser ut med leverans i December också. Många av dom större återförsäljarna har ju gjort det.

@inet Har ni någon info kanske om det kommer snart?

Av Dex
Skrivet av Donhoz:

https://blog.playstation.com/2020/10/06/experience-ps5s-tempe...

"Experience PS5’s Tempest 3D AudioTech with compatible headsets at launch, TV Virtual Surround Sound coming after launch"

Ah nice! Får hoppas det inte tar för lång tid

Av Dex
Skrivet av Donhoz:

Tänkte mest att min soundbar inte har "Tempest" stöd medans jag vet att den har Atmos stöd
Spelar inte med hörlurar, såg att de har hörlurar som stödjer detta "Tempest 3D".

Hmm blev lite osäker nu, men behöver ens stereo ha stöd för Tempest? Finns väl ingen stereo som har det? Får nog kolla upp

Av Dex
Skrivet av Donhoz:

Men låt oss säga att jag har en soundbar med dolby atmos. Betyder det att när jag spelar så kommer inte den köra atmos för att PS5 valt att köra deras egen teknik?

Så Xbox SX erbjuder Atmos i spel, kostar mindre och mera terraflops.
Försök övertala mig då jag väger mellan dessa två och har inte bråttom att slå till ännu
Tack på förhand!

Men hur vet du att Atmos är bättre än Tempest (Sonys egna teknik)? Tempest är kanske mycket bättre?

Själv är jag mer intresserad av vilka spel som finns då hårdvaran är väldigt lika varandra på bägge konsolerna.

Av Dex
Skrivet av DonviiCorleone:

Är det någon som har köpt den oss Inet? Har ni fått någon mer info än den första mejlet??

Fick mail för typ 3 veckor sedan, men inget mer än det. Försöker prata med dom nu i chatten, men lång kö tydligen.

Av Dex

Fick mail från Webhallen nu. Får någon gång 2021 tyvärr. Bokade i Maj och enligt mailet var jag itne ens lite nära.

"Med leveransen som kommer i december täcker vi förbokningar lagda en bit in i oktober 2019"

Så för att ens få detta året behövde man förhandsboka över 1 år innan release. Verkar sjukt många som har förhandsbokat samtidigt som dom inte får in så många.