Inlägg

Inlägg som Dex har skrivit i forumet
Av Dex
Skrivet av Ase:

Har aldrig använt discord men om det är nåt bra så varför inte hellre microsoft än andra

Skrivet av Printscreen:

Microsoft-hatet är i full karriär här märker jag. Det många missar är att nu kommer det bli möjligt att köra Discord på konsoler, och crossplatform med Windowsdatorer. Det går att göra med Xbox app idag, men det är ju inte riktigt 100% idag.

Folk har skrikit om att få Discord på konsoler i åratal, men det har ju inte hänt ett jota från utvecklaran. Microsoft har manskapet och pengarna att realisera detta. Dom kommer nog inte ens försöka integrera in det, utan det kommer gissningsvis att få agera som egen produkt.

Och en ännu viktigare grej, från artikeln:
Vilka vill ni hellre ha som ägare, Microsoft eller Epic/Amazon? Microsoft har ju gjort ett kanonjobb med Game pass, det finns över 500 spel nu (300 på PC), så Microsoft satsar nog helhjärtat på "gamers", vilket man inte riktigt kan säga om Amazon. Epic kan jag inte uttala mig om, men där är ju Kinesiska tencent ägare till 40%. Vill ni att över 100 miljoner spelares info ska hamna i deras händer?

Nä, Microsoft är nog bästa möjliga utkomsten för Discord här.

Problemet är ju att Microsoft har ju bedrövligt track record när det kommer till att köpa upp såna här tjänster. Både Skype och MSN sket ju sig

Av Dex
Skrivet av philipborg:

Faktiskt oväntat. Det kommer ju innebära att nästan alla kommer tag bort sin EA Play subskription, så det måste vara en permanent lösning för annars har EA skjutit sig själva i foten. För gruppen som kvarstår som potentiell kund tillhör jag visserligen till, vi som inte kör Windows, där Xbox Game Pass inte är ett alternativ. (Linux i mitt fall.) Men det är ingen stor skara. Visst, EA Play är mycket billigare men har svårt att se många köra med subskription till EA Play men inte Xbox Game Pass.

Själv har jag en del att gå igenom i min spel backlog i vilket fall... Så har ingen subskription till någon av de.

Man ska också lägga till att detta är EA Play det rör sig om, inte EA Play Pro. Så alla deras nya spel kommer inte komma till Gamepass. EA Play är bara äldre titlar oftast. Dom stora titlarna brukar kräva EA Play Pro.

Av Dex
Skrivet av Swennis:

Verkligen.
Hur är det med The Witcher 3?

CD Project Red gick ut i typ höstas och sa att det ska komma en gratis uppgradering för Witcher 3 till Series X och PS5, men sen blev det tyst så vem vet när. Dom är nog upptagna med Cyberpunk

Av Dex
Skrivet av Swennis:

Attans... men det är på gång?

Har väldigt svårt att se att det inte skulle vara på gång, men det är inget som är officiellt.

Av Dex
Skrivet av Donhoz:

Det du skickade var ifrån November när konsolen precis kom ut.

Kolla detta: https://m.youtube.com/watch?v=Dg3lzLKiMgA

När jag aktiverade detta så visar min LG tv att den kör 4K @ 120 precis som det står på hans LG tv. Hade tvn fått annan upplösning så hade det stått där

Ja den kör i 4k, men tvivlar väldigt mycket på att det skulle vara 4k native. Lär nog vara uppskalat från typ 1440p. Men kan ha fel då jag inte har så bra koll på just CoD

Av Dex
Skrivet av Donhoz:

Jag kör 4K i 120hz i CoD Black Ops (PS5 version) och finns ett antal andra spel som stödjer det också.

Förtydligande till din fråga: Playstation stödjer 120fps@4K, men inte alla spel eller skärmar.

Mitt setup är PS5 + LG GX tv som har HDMI 2.1 stöd. Kolla Google vilka spel har 120fps

CoD kör väl inte 120fps i 4k dock? Var det inte typ 1440p i 120 fps? Eller minns jag fel?

Googlade lite snabbt och verkar som det ligger på runt 1200p med 120 FPS.

https://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-2020-cod-bl...

Av Dex
Skrivet av Poza:

Är det ens värt att ha en 4k och 120fps skärm? PS5 kan väl åndå inte köra det, är väl antingen 1080p i 120fps eller 4k i under 60fps? Den är väl inte tillräckligt kraftfull att få ut mer?

Beror på vilka spel du tänker spela. Det har stöd för att köra 4K och 120fps, men det är inte jätte många nya spel som har stöd för det dock.

Just nu så är nog det enda spelet jag kan komma på Monster Boy and the Crused Kingdom. Det har stöd för native 4K och 120 fps. Dom flesta andra nya spel kör dynamic (uppskalad) 4k och 120 fps så som t.ex. Devil May Cry 5.

Av Dex
Skrivet av UndaC:

Betyder det här att jag officiellt inte är noob längre är ju frågan (som är väldigt of topic, föregår inte med gott exempel här).

Mer on topic:
Microsoft verkar ha förvaltat sina inköp på senare tid med respekt. Om något kan man väl hoppas på att de pushar Bethesda till att inte gör nån dumhet som Fallout 76 igen.

Hmm har dom egentligen gjort det? har läst så mycket positivt om detta och alla deras andra studio uppköp, men har det blivit så bra egentligen? Så mycket snack att Microsoft ska släppa så mycket nya bra spel med sina 21 nya studios som dom har köpt upp dom senaste 2-3 åren, men tycker det har kommit väldigt lite intressant från dom.

Dom har inte gjort något dåligt heller förvisso, men känns som där händer väldigt lite. Har dom ens något större spel på gång detta året förutom Halo? Tycker det är så tyst om alla deras nya studios.

Av Dex
Skrivet av DenniZEUS:

Har du ändrat butik efter att du bokat?

Skrivet av Skyflyer:

Om de har fått in en sändning som täcker en eller flera månaders beställningar så kommer ju alla dom skickas ut ungefär samtidigt och då kan ju någon som bokade en månad efter dig råka få sin enhet en eller ett par dagar efter någon annan som bokade en månad tidigare beroende på lite skillnad i postgång och hantering av paketen.

Dom kommer ju såklart inte att hålla paketen i sitt lager och vänta med att skicka ut dom en och en strikt enligt beställningsordningen. Det skulle ju vara ineffektivt och onödigt.

Det var jag som var lite för snabb i kritiken!

Den finns nu redo att hämta i butik också.

Av Dex
Skrivet av LordFancypants:

WH - Disk version
Orderdatum 2020-06-10
Skickad idag

Skrivet av niklasss88:

Har läst här i tråden för att följa utvecklingen då jag själv bokat PS5 SE på Webhallen. Jag bokade 2020-06-12 och tänkte bara säga att den nu är skickad. Jag har fått kollinummer och kan nu följa ordern på Postnord. Så vet ni ungefär hur det ligger till. Tyvärr lär den inte komma innan helgen, men ändå skönt att det händer någonting.

Amen...... Nu börjar jag störa mig rätt mycket. Jag beställde SE den 17/5-20 och har inte hört något. Jag valde förvisso att hämta i butik, men dom kan ju iallafall säga något om att den är på väg till butik eller något.... Man kan ju inte få den tidigare om man har beställt en månad efter.

Av Dex
Skrivet av CusmaR:

Ingen som sett något om de tänkt patcha FF7:remake med 60fps? Tänkte hugga det på nästa rea

Nä har varit helt tyst om det. Hoppas verkligen på det också

Av Dex
Skrivet av Buffaz:

Fick mail från Webhallen nu. Min SE beställd 17/5-2020 går nu att hämta på Sveavägen

Vad kul! Beställde också den 17/5 och valde hämta i butik i Malmö, men har inte hört något. Men kommer väl snart då

Av Dex
Skrivet av Trunk:

Jag tror det är en vanesak för de flesta. De enda jag vet som tycker att zeron är godare är de som inte bör/vill dricka den vanliga, t.ex. diabetiker och de som är hyfsat hälsomedvetna. Alla andra tycker den vanliga är godast, mig inkluderat.

Det här är förstås ingen diskussion som uppstår varje dag så datan är kanske lite bristfällig, men men.

Tror helt enkelt det är så att man tycker den är godast som man dricker då man vänjer sig vid smaken och blir "beroende" helt enkelt

Jag älskade den vanliga förr, men sen gick jag över till zero för att vara lite nyttigare iallafall och nu tycker jag den är mycket godare! Hade jag ändå gått tillbaka till den vanliga så tror jag säkert jag hade tyckt den var godast igen efter ett tag. Många som verkar vara så.

Av Dex

Själv är jag också väldigt nöjd än så länge efter att ha kört Platinum i Astro, Immortals Fenyx Rising och God of War. Så cirka 150 timmar spelade

Hör inget ljud från den, men sitter också en 3.5 meter ifrån den så kan vara därför.

Kontrollern är jag väldigt nöjd med än så länge också. Riktigt trevlig och bra uppgradering från Dual Shock 4!

Så himla många spel till att spela bara! Känns som spelen aldrig tar slut

Av Dex
Skrivet av Biggiiiss:

Har inte fått något mejl från elgiganten än, någon som har en aning om hur lång tid det tar för mejlen att komma fram?

Mail att du har registrerat dig till utlottningen imorgon? Jag fick mitt mail igår cirka 10-15 minuter efter jag hade registrerat mig.

Av Dex
Skrivet av anon185723:

Microsoft har ett gudomligt mycket bättre track record när det kommer till spel. Kan bara ses som positivt av alla fans. Tänk om det var Activision EA som köper up Bethesda. Hur skulle då nästa Fallout 76 se ut.

Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

Får man fråga om var / vilket motiv? Alltid kul att se folks tatueringar.
Själv har jag Helge (profilbild fast spegelvänd) som lutar mot ett trä vid höger vrist.

Tror detta bara är positivt. MS lär inte ändra mycket mer än "quality over quantity" antar jag. Blir kanske inte Skyrim till PS6 / Xbox Series Y X-edition.

Hur är folk så övertygade om att Bethesda (och dom andra företagen som ingick) nu helt plötsligt kommer bli så mycket bättre utvecklare? Har Microsoft köpt upp någon stor spelutvecklare tidigare och gjort dom mycket bättre? Vet inte om jag missar något

Spontant tror jag också det blir bra, men tror inte Bethesda kommer förändras så mycket. Microsoft har köpt upp många utvecklare dom senaste 2-3 åren eller så, men än så länge har dom inte släppt några stora AAA titlar så avvaktar och ser hur Microsoft hanterar sina nya studios

Av Dex
Skrivet av bovinejoni:

Fick hem min PS5 för några dagar sen och har varit som ett barn på julafton. Nu har dock första charmen gett sig och jag letar frenetiskt efter några nya spel att köra.

Har spelat igenom God Of War, efter det känns alla spel jag hittar antingen som gamla ps4-titlar.

Vad kör ni för något? Finns det några PS5-exclusives än?

Som ovanstående sa så rekommenderar jag verkligen Demon's Souls och Immortals Fenyx Rising. Väldigt snygga och underhållande spel!

Days Gone är alltid ett bra spel att köra om man inte har spelat det innan.

Av Dex
Skrivet av Duedate:

Vad som är mer intressant är väl ändå vilka uppgifter programmen samlar in om dig, vetandes eller ovetandes. Metadata är värt mycket pengar på marknaden. Tror man är naiv om man inbillar sig att sådant inte förekommer.

Skrivet av _Merc_:

hade varit intressant att testa vilken klient som hämtar mest användardata

Kanske blir lite svårt för Sweclockers att testa det dock

Av Dex
Skrivet av Anders9110:

Du får kanske ett par hundralappar kanske mer ifall det bara är 1-2 pins som enkla att böja tillbaka dock så måste du ha bra bilder på socket.

Du kan också fråga MSI vad de tar för att byta pins dock blir det inte billigt typ minst 1000 kr men kan vara värt då Z490 moderkort är dyra.

Edit Du kan bör fråga ifall MSI tar detta på garanti i sällsynta fall så tar de böjda pins på garanti tänk dock på att du måste ha bra bilder på socket.

Toppen tack! Ska kolla med MSI!

Av Dex
Skrivet av Anders9110:

Låter som du har gjort allt rätt sista som återstår är väl att du la CPU på fel sätt eller för våldsamt men låter ganska osannolikt.

Hoppas på det bästa för dig men blir svårt moderkorts tillverkare brukar aldrig ersätta böjda pins och ifall det är flera LGA pins som är böjda så är det svårt att böja tillbaka de men du kan alltid försöka.

Nä jag har gett upp det och beställt ett nytt moderkort. Lite turligt hade Webhallen rabatt på ett kort som var med i MSI's Cashback kampanj så får 700 kr tillbaka på det också, plus Assassins Creed Valhalla

Vet i sjutton vad man ska göra med det gamla moderkort dock. Är det ens lönt att försöka sälja ett moderkort där pinsen är böjda?