Inlägg

Inlägg som Dex har skrivit i forumet
Av Dex
Skrivet av Anders9110:

Pilen bör matcha en pil på moderkorten vet inte vilken prick du pratar om men generellt sett så ska pilen matcha en pil på moderkortet samt finns 2 utbuktande plaststycken vid socket som bör matcha 2 hål vid sidan av CPU.

Ja precis, men tydligen på MSI Z490-A Pro är det inte en bil utan en prick av någon konstig anledning

Av Dex
Skrivet av Anders9110:

Nej du gjorde förmodligen fel redan i första moment ifall du har lagt CPU rätt i och spänt fast den på rätt sätt går det inte böja pins på LGA moderkort utan att du förstör hela skydd mekanismen.

Hmm är 100% säker på att jag la i den på rätt håll då jag även dubbelkollade när jag plockade ner allting igen sen för att börja om från början. Den lilla pilen på processorn var i samma hörn som pricken på sockeln på moderkortet.
Då måste den ha varit trasig innan, men det är inget jag kan göra åt det nu så det får vara där det är.

Tråkigt att gå back 2000 kr eftersom det blir svårt att sälja det, men det är som det är!

Av Dex

En liten uppdatering! Inet ringde precis då teknikerna hade fått lite tid över och tittade på mitt ärende redan! Stort tack @Inet för snabb service!

Det visar sig tydligen att "pinsen" i cpu socketen på moderkortet har blivit böjda. Flera stycken tydligen. Jag tyckte jag var väldigt försiktig med det, men tydligen inte och känns ju inte riktigt som att dom pinsen kommer böjda när man köper dom så det är säkert jag då.

Förmodligen när man ska sätta på dom där jäkla fläktarna. Känns som man klämmer sönder allting när man sätter på en Cooler Master Hyper 212 Evo

Så någon som är sugen på att köpa ett nytt moderkort utan en fungerande CPU socket?

Av Dex
Skrivet av DavidtheDoom:

Kort och gott har du köpt lösa komponenter, du har tagit ansvaret för komponenterna vid montering.

Om du lämnar in en komponent för felsökning (för att göra anspråk på garanti/reklamation) och komponenten inte är trasig så får du betala en liten avgift.

Om du lämnar in en komponent som du säger är trasig och Inet måste testa detta (felsökning) för att bekräfta påståendet så måste du givetvis inte betala detta.

Lämnar du in en hop med komponenter så tar Inet in dessa som en färdig/ofullständig maskin som ska felsökas, de är inte Inet som har monterat dessa.

Detta är ett normalt tillvägagångssätt och inte på något sätt isolerat till Inet.

Japp börjar förstå nu att det förmodligen är mer känslor från min sida som har varit i farten, men tycker ändå att det är lite konstigt att det inte kostar något att lämna in dom om man lämnar in alla produkterna lösa var för sig jämfört med om dom sitter monterade.

Men som sagt så är det nog mer jag som är lite upprörd av hela situationen här då jag var ganska ensam om att tycka att det var konstigt

Av Dex
Skrivet av Klubba:

Du måste hålla isär saker.

Om du köpt en produkt och den inte fungerar, så är handlaren skyldig att byta ut den mot en likvärdig, då kan de ju välja att först testa produkten för att se så du inte ljuger eller något handhavarfel.

Att reklamera en produkt som defekt är inte tänkt som gratis felsökning, och om du kommer in med 5 olika komponenter och säger "någon av dessa fungerar inte men jag vet inte vilken" så vill de säkert också ha en liten slant för tiden det tar dem att testa.

Nu har du själv monterat ihop en dator som du inte får att fungera, du har tagit datorn till Inet och de har gett dig deras pris för felsökning, vilket det låter som du accepterat. Teoretiskt skulle du lika gärna kunna åkt med datorn till webhallen och betalat dem för att felsöka den, och sen åkt och bytt ut den defekta komponenten hos Inet.

Ja, men ännu en gång. Varför kostar det inget att lämna in alla komponenterna "lösa" och säga att dom inte funkar som dom ska när jag monterar dom, men om jag lämnar ihop dom färdig monterade så måste jag betala 500kr?

Men det är kanske bara jag som tycker det är konstigt.

Av Dex
Skrivet av Belzader:

Du har lämnat in det som en mer eller mindre ihop monterad dator som inte är köpt som ihop monterad hos dem, och de måste då först demontera allting innan de kan felsöka sakerna var för sig.
Det är detta moment du hade sluppit betala för om du inte hade lämnat in ihop monterat.

Men varför måste dom montera ner den? Det måste väl vara lättare att bara felsöka den färdig?

Av Dex
Skrivet av Geeze:

Det är helt rätt av inet. Garanti har du på varje enskild del men du kan inte lämna in saker på garanti som inte är trasiga - då får du en felsökningskostnad på varje enskild komponent.

Jag ser sådana här topics dyka upp oftare och oftare - man kan förstå att det är sura pengar men det finns en tjänst där dom bygger datorn för dig och där har du garanti på datorn som helhet, därav är det helt klart värt dom pengarna.

Sedan med öppet köp så gäller det generellt sett enbart oöppnade förpackningar, det finns vissa butiker som erbjuder öppet köp på öppnade produkter, t.ex elgiganten, netonnet.
Inet är inte en av dessa.

Men ännu en gång..... Varför är det ok att lämna in alla produkterna var för sig? Det är ju även omöjligt för mig att veta om det är processorn det är fel på eller om det är socketen på moderkortet som är trasigt?

Datorn jag lämnade in består BARA av dom komponenterna som jag köpte så förstår inte varför det skulle vara sämre.
Som sagt så skulle dom ju sagt det i butiken till mig också kan man tycka att det är bättre att lämna in dom en och en så behöver man inte betala någon felsökningskostnad fast dom ändå måste felsöka dom.

För dom som undrar så var komponenterna:
Intel i7 10700k
MSI Z490-A Pro
Corsair 16GB (2x8GB) DDR4 3200Mhz CL16 Vengeance LPX Svart
Cooler Master Hyper 212 Black Edition
Phanteks Eclipse P300A Tempered Glass Svart
Inet Tyst Chassifläkt 140mm

Av Dex
Skrivet av Larrxi:

Ändra till lämna tillbaka på öppet köp då får du alla kronor tillbaka. Sen köper du igen från dem. Eller beställer från någon smidigare butik. Lär få hem snabbare än två veckor.

Jag frågade killen i butiken om jag kunde göra det igår också, men då jag har öppnat och monterat komponenterna så går det inte på öppet köp. Det kan jag förvisso förstå också då man har monterat och testat dom.

Av Dex
Skrivet av Rouge of Darkness:

Du betalar för felsökningen på de delar som visar sig inte vara trasiga inte för den trasiga delen.

Men varför är det ok att jag lämnar in dom allihop lösa utan att behöva betala något? Om någonting borde det ju vara mindre jobb för Inet att felsöka om det är monterat och klart? Om jag har köpt flera komponenter av dom så tycker ju inte jag att jag ska behöva betala för att få garantin om en av dom är trasig?

Av Dex
Skrivet av Aqua_HeaD:

Inte kunnig på exakt vad som gäller, men jag kan tycka att de gör rätt. Du har monterat ihop ett antal produkter där du inte vet vilken del som det är fel på. Inet måste alltså genomföra en felsökning på samtliga produkter som nu är monterade och då lär det nog ta betalt för den tiden det lägger ner och klassar detta som en hel dator.

Mitt problem med det hela är att jag behöver inte betala någon kostnad om jag monterar ner datorn och kommer in med alla komponenterna lösa istället. Jag har lite svårt och förstå varför det skulle vara bättre och jag inte får betala för det? Plus att det sa dom inte i butiken till mig när jag lämnade in den.

Av Dex

Fråga om Inets garanti / fesökning

Hej!

Jag köpte CPU, Moderkort, Minne, CPU-fläkt och Chassi hos Inet förra veckan. Jag fick komponenterna i fredags och monterade allt i lördags, men det verkar vara fel på CPU:n eller moderkortet. Debug CPU ledlampan lyser på moderkortet att CPU:n inte fungerar.

Jag testade 2 gånger att montera ner det och rensa kylpastan och börja om igen, men det har inte hjälpt. Får ingen bild på skärmen.

Så jag åkte in till butiken igår och lämnade in detta på garanti. Men det visar sig att då måste jag betala 500kr för att dom ska felsöka detta oavsett om någon komponent är trasig eller inte. Tycker det verkar väldigt konstigt att jag måste betala om en komponent är trasig.
Så jag ringde kundservice för att kolla med dom om detta stämde och ja eftersom jag lämnar in dessa 5 komponenterna monterade (bara dessa 5, inga andra komponenter) så måste jag betala för felsökning av datorn.
Hade jag dock lämnat in alla komponenterna 1 och 1 så hade jag inte behövt betala för felsökning utan då hade dom plockat upp komponenterna och testat dom 1 och 1 utan att jag hade behövt betala något.

@Inet Kan detta verkligen stämma? Eller är det jag som tänker fel? Det borde ju till och med vara lättare för Inet att felsöka komponenterna när dom är monterade?

PS. Detta är heller inget som personal i butiken sa till mig att jag kunde göra när jag frågade om jag verkligen behövde betala felsöknings kostnaden om en produkt är trasig. Men kundservice sa nu att jag kan åka in till butiken igen och hämta ut datorn och plocka ut moderkortet och processorn och lämna in bara dom så blev det ingen kostnad. Dock har jag 3 mil enkel resa och måste då montera ner komponenterna i bilen och det känns lite så där....

Ursäkta att det blev en lång text här, men vill bara se om det är jag som tycker detta är konstigt och faktiskt rätt dålig service?
Har alltid gillat Inet och tyckt dom har väldigt bra service, men detta tycker jag verkar väldigt konstigt.

Det kommer dessutom ta 2 veckor för dom att kolla detta vilket också känns lite störigt att man inte får en ny produkt bara då den är fel, men kan förstå att dom har mycket att göra!

Tack för att ni läste

Av Dex
Skrivet av Stefflo:

Hur många små buggar kan man lösa på en arbetsdag som programmerare? Givetvis förstår jag att allt beror på vad det är för bugg men om man nu släppt en första version till speltestare som borde ha kommit för någon vecka sen eller så, efter det så sätter man igång och börjar fixa alla buggar som man hittar eller som rapporteras in och får då ihop en fil på 49 GB till. Förstår givetvis att många videosekvenser och liknande ligger i denna fix men ändå när buggfixfilen är mer än halva spelets storlek så låter det konstigt. Hur man dessutom kan få till något som fixar spelprestandan så otroligt mycket är också knepigt som de inte kunnat löst innan spelet skickades till speltestare.
Känns som man verkligen kastar ut något ofärdigt som sen tejpas ihop sista dagen innan spelet verkligen släpps och sen fortsätter att tejpas under första tiden då nya sprickor hela tiden uppkommer.

Jag är inte programmerare så har inte någon insikt alls i hur detta arbete funkar så kasta inte skit på mig för att jag verkar dum

Dom har själv också sagt att recensions kopiorna är DRM skyddade (kopierings skydd) och dom är ökända för att skapa prestanda problem. CDPR har bett testare att vänta med att "benchmarka" spelet tills det är släppt då kopieringsskyddet inte kommer vara kvar då så där kan dom också lösa lite prestanda problem

Av Dex
Skrivet av AppendixSE:

Tycker nog den här recensionen är för positiv. Även siter som brukar vara överdrivet positiva (för att inte tappa förhandsex) verkar tycka att buggarna i dagsläget mer eller mindre gör spelet ospelbart.

Det är säkert ett bra spel. Men att rekommendera nått annat än "vänta tills det gått ett par månader med patchar" är dålig konsumentupplysning.

"Några tekniska skavanker". Är ni goa elle.

Så här säger andra:

"To be honest, it is a mess right now. Characters frozen in default, static animations throughout cutscenes/scripted conversations/scenes; floating weapons after you kill the enemy holding them (this was supposed to be fixed but is still happening); stuff just... not appearing in characters hands when they're supposed to be holding something; one where smashing a window that I needed to smash for a quest sent me flying 150 yards backwards, repeatedly. All immersion-breaking stuff, over "game-breaking", but in a game that's built around the altar of immersiveness, it's an issue..."

"I played the game for 20-odd hours on the review build ("content complete but not final") and then the next 20 with "a part of the day zero patch", and there's a list of things that aim to be fixed in the rest of that "day zero" patch - but importantly, even if the rest of this patch is successful, lots of bugs I suffered from weren't on that list of what it plans to fix, which has me worried."

Nu överdriver du rätt mycket också. Alla verkar fokusera på just den du länkar som är väldigt kritisk. Går du in på Metacritic och tittar så är den överväldigande majortiteten väldigt postiiva till det även då det finns många buggar. Av någon anledning så verkar alla fokusera på den recensenten som är mest negativ bara.

CDPR har också bekräftat att den "Day-1" patchen som kommer på torsdag kommer lösa en hel del av problemen och inte är samma patch som kom i förra veckan för recensenterna.

Av Dex
Skrivet av Nucky:

Följer man ”Dex” inrådan så betyder det att Sony varit ubersnälla mot miljön (troligtvis inte)

#18759229

Känns onekligen märkligt att Sony snålar så oerhört mycket med dessa saker.

Haha det var typ 2 veckor sen jag skrev det. Bra minne!

Håller med att det är konstigt om det stämmer att det inte kommer i påsar för att skydda. Både jag och min kompis fick dom i påsar dock så väldigt mysko.

Dock tycker jag inte det är alls konstigt att dom sparar på miljön. Säljer man flera 10 tals miljoner enheter som Sony gör så blir det väldigt mycket skräp både från användare och fabrik. Jämfört med Microsoft som packar jätte mycket (och med kvalité ska tillägas) så föredrar jag ändå Sony's sätt att hantera det då det i slutändan ändå bara slängs eller står och samlar damm.

Av Dex
Skrivet av Gurra101:

Nä det är den skillnaden normalt, inga sänkningar! Sjukt är det!! Demon Souls kostar 850kr här medans det kostar 69 dollar med växelkurs runt 600kr samma med call of duty 799kr här och då 69 dollar där!

Men US Store är väl också exklusive moms precis som allt annat i USA så man måste lägga på momsen?

Av Dex
Skrivet av nevada:

Nån som provat Days Gone? Köpte det förut men började aldrig spela det på ps4. Har det uppdaterats till ps5 eller är det kommande? Läste att det skulle få 4k med 60Hz.

Det är redan patchat till PS5 och kör i 4K 60 FPS. Efter dom släppte lite patchar till spelet förra året så blev det faktiskt ett riktigt bra spel! Rekommenderas starkt!

Av Dex
Skrivet av Nucky:

Om man ser till hur Sony förpackat enheterna vare sig det var en Disk eller Digital så var det bland det sämsta jag sett på länge för en sådan typ av produkt. Microsoft sopade mattan med Sony på detta plan. Skulle inte förvåna mig om den undermåliga transportförpackningen orsakat bekymmer för slutkunderna.

Min var hur bra som helst förpackad. Ingenting i paketet låg löst eller något. Dock hade Microsoft gjort en rejäl packning som påminde mycket om hur Apple gör med sina produkter och Sony hade fokuserat helt på att skicka med så lite som möjligt och så lite påverkan på miljön som möjligt.

Själv föredrar jag nog att man gör som Sony då det bara blir massa extra skräp som ska slängas av Microsoft

Av Dex
Skrivet av EstoTalangen:

Har du kanske digital edition? Jag har hört uppgifter om att diskversionen ska låta relativt högt vid installation via skiva och då och då när man spelar via skiva.

Kör discversionen och när du sätter i skivan så låter läsaren lite grann ett tag, men har inte hört den alls när jag spelar. Testat RDR2 och Spiderman och hörde inget ljud från konsolen. Kanske om man hade satt örat mot den hade man hört något, men vet inte varför man skulle göra det

Av Dex
Skrivet av Ballwaterboy:

Xbox Series X är ju knäpptyst gentemot PS5!

Det är rätt imponerande då min PS5 är knäpptyst. Hur kan något vara mer knäpptyst än knäpptyst? Eller du bara trollar lite?

Av Dex
Skrivet av blitzsnake:

Tröttsam fråga kanske men var kan man kolla ifall en specifik ÅF går ut med ny leverans av PS5? Såg nu att Amazon sålde i fredags. Fanns det nån förvarning inför detta? Finns det nånstans där den här infon uppdateras kontinuerligt?

Tror inte det finns någonstans då återförsäljarna oftast inte går ut med informationen i förtid. Förutom Elgiganten som gjorde det en gång förra veckan.

Det smidigaste sättet här i Sverige är nog att bara följa denna tråden och den på FZ tyvärr.