Inlägg

Inlägg som anon200213 har skrivit i forumet
Av anon200213
Skrivet av azz0n^:

BS.

Var på lan någon månad sedan med polarna (8 pers) och en av de hade en 144Hz skärm. Alla tyckte att bilden på den var väldigt mjuk och och inte "hackig" som 60Hz skärmar är. Mina föräldrar som inte har någon erfarenhet alls av skärmar etc. såg en direkt skillnad när man jämförde en 144Hz skärm med en 60Hz.

Läs alla inlägg.

Av anon200213

Det varken finns eller behövs jailbreak till Mac. Den första användaren på MacOS är redan "root"

Av anon200213
Skrivet av nackskägg:

Få se ett test då.

Det är du som påstår nåt alldeles befängt, inte jag. Jag behöver inte bevisa nåt.

Jag sa att det är stor skillnad, vilket hela den här tråden förutom du håller med om.
Det är en subjektiv åsikt.

Du påstår att de flesta inte märker nån skillnad på 60 och 120Hz.
Stämmer ditt påstående så är det inte svårt att objektivt pröva. Och du säger att det finns många tester som styrker ditt påstående.
Upp till bevis!

Skickades från m.sweclockers.com

Jag länkade ju till ett test i några inlägg tillbaka. Jag säger inte att jag har rätt, jag säger bara vad jag själv har för erfarenhet och vad jag kan läsa mig till på internet. Men då måste du också visa källa på ett test som bevisar motsatsen.

Av anon200213
Skrivet av oTiuZ:

Så du har inte själv suttit vid en 120Hz-skärm? Hur kan du då påstå massa saker som du egentligen inte har ett dyft om? När ja testade en av polarnas 120Hz-skärm blev ja riktigt imponerad. Tidigare trodde jag allt snack om Hz var bullshit, men när jag sen testade själv blev det en annan historia.

Jo visst har jag det. Jag har själv både en 60Hz och en 120Hz skärm. Nu är ju förvisso min 120Hz skärm generellt sett mycket bättre, så om jag jämför mellan dem så kan jag se skillnad. Men om jag jämför mellan två skärmar 60 vs 120 av samma märke och kvalité så kan jag personligen inte se skillnad mellan 60 & 120 Hz. Med det sagt påstår jag inte att man inte kan se skillnad, jag säger bara att den genomsnittliga användaren inte kan se skillnad.

Av anon200213
Skrivet av nackskägg:

Den där videon visar att just den snubben som är med i videon inte ser nån skillnad. Inget annat.

Gissar att du inte ens suttit och spelat vid en 120Hz-skärm.

Du påstår att de flesta inte märker nån skillnad, men har inget att backa upp det påståendet med.

Jag tog bara en test i högen. Finns flera tester som visar att genomsnittliga användaren inte kan se skillnad. Men visa du gärna något som backar upp ditt påstående.

Av anon200213
Skrivet av nackskägg:

Vilka då?

Jag har sett massor, du kan ju ta en av de mest kända som exempel: https://www.youtube.com/watch?v=yWEpIwNDeCA

Finns ju massor av andra om du googlar lite. Vad baserar du ditt felaktiga uttalande på då?

Av anon200213
Skrivet av nackskägg:

Vad baserar du det felaktiga uttalandet på för statistik?

På de olika tester du kan se folk gjort på nätet.

Av anon200213
Skrivet av Xerdoin:

Skillnaden är som dag och natt.

Som "Dag och natt" är verkligen att överdriva till det yttersta. En del människor upplever viss eller betydlig skillnad, men de flesta uppöever ingen skillnad alls mellan 60 & 120Hz.

Av anon200213
Skrivet av nackskägg:

Kort svar: Ja, det är stor skillnad.

Skickades från m.sweclockers.com

Kort svar, De flesta kan inte se skillnad alls.

Av anon200213
Skrivet av Rajat:

Det tror jag nog att jag läste, så jag tror inte att du läste kommentar 5

Varför skulle inte Xeon fungera till spel!? Jag spelar alla spel utan problem på min Xeon.

Av anon200213
Skrivet av meqanix:

OK. En dum fråga kanske. Men kan jag spela med mina pc polare i Dablo3 och SC2 om jag spelar på MacOS?

Ja, inga problem.

Av anon200213
Skrivet av Rajat:

När det gäller Quadro-korten så beter sig inte spel riktigt bra på dem, bara för att GeForce-kort och Quadro-kort bygger på samma kärna så är inte det samma sak som att de fungerar på samma sätt då GeForce drivern är optimerad för spel och Quadro drivern är optimerad för CAD, känner inte till AMD's FirePro speciellt mycket men skulle bli förvånad ifall det inte är samma sak där

Du läste tydligen inte vilka spel han vill spela. Diablo 3 och Starcraft, spel som är baserade på OpenGL, vilket Quadro och FirePro-korten är riktigt grymma på.

Av anon200213
Skrivet av TAG9217:

Tänk på att det är AMD FirePro-kort som sitter i Mac Pro, dvs. grafikkort ämnade specifikt för CAD och bildbehandling. Dessa samt Nvidia's Quadro-kort presterar inte särskilt bra i spel.

Klart att de gör, var har du fått det ifrån?!

Av anon200213
Skrivet av meqanix:

Hej

Jag har använt pc i flera år men nu blir det mer mer Apple produkter hemma.
PCn hemma som är en stor ful burk som bara tar plats ska bort.

Eftersom jag vill kunna köra lite CAD, bildredigering och även spela lite funderar jag på att köpa en Mac pro med 6 kärnor.

För CAD och spel (diablo 3, Starcraft 2, FPS etc etc) tänkte jag köra det i bootcamp. Övrigt användande i Mac os.

Tror ni att det skulle funka bra med en mac pro eller är den för slö för detta?

Jag är inte en "extrem" gamer så jag kommer inte spela så extremt mycket men vill gärna spela med höga inställningar på grafiken utan att det laggar.

Diablo och starcraft fungerar bäst i MacOS eftersom det är gjort för MacOS. Du behöver inte bootcamp.

Av anon200213
Skrivet av xGreenRed:

Vet inte vilket spel vi pratar om, men din processor är inte så bra, därav kan det påverka prestandan precis som du beskriver det.

Skickades från m.sweclockers.com

Hur vet du att den inte är bra när han inte ens skrivit vad det är för någon? en "4,2GHz 4 kärnig" kan eventuellt vara den bästa tillgängliga på marknaden. Undvik att ge råd om du inte vet.

EDIT: Såg tillägget i trådstartarens inlägg nu, AMD FX(tm)-4170 ligger kanske lite under de allra senaste, men är ju verkligen ingen dålig CPU, så ditt råd var helt fel.

Av anon200213
Skrivet av Barla:

Vad snackar du om sa att jag skulle ha dem till elektronisk musik pop och hip hop. Du kanske borde läsa innan du svarar....

Skickades från m.sweclockers.com

Killen, tagga ner lite, jag försöker hjälpa dig, men med den attityden kan du leta hjälp någon annanstanns.

Av anon200213
Skrivet av Persienner:

Du kanske ska läsa TS post igen.. Beats är ökända för ett dåligt ljud mot priset man får ge för dem.

Det står ingenstanns i hans inlägg vad han skall använda dem till. Datorn, stereon hemma, mobiltelefon, dedikerad hörlursrigg, bärbar hörlursförstärkare osv osv. Utan att veta det är det totalt onödigt att rekommendera några andra lurar än de han själv nämnt. Och kan man i alla fall lite om ljud och hörlurar så vet man att detta är viktigt att ta reda på för att veta vilka lurar som skall rekommenderas.

Av anon200213
Skrivet av Persienner:

Varför inte bara köpa ett par bra hörlurar från början istället. För 199 $ kan du få ett par fina sennheiser tex.

Hur kan du rekommendera något när du inte ens vet vad han skall ha dem till?

Av anon200213
Skrivet av strejf:

De servrar som syns på internet kan vara en del i det men det är inte omöjligt att ta reda på om servrar finns även om de inte är uppkopplade till internet.

Man kan titta på försäljningsstatistik för hårdvara/mjukvara till exempel. Man kan skicka ut enkäter till företag. Man kan göra besök.

Microsoft själva har en miljon servrar, så det ingår förstås i helheten. Många företag har stora datacenter och är inte hemlighetsfulla med hur många servrar de har eller vilket operativsystem som körs på dessa.

Nej det är inte omöjligt att få reda på en liten del, men det är omöjligt att få reda på majoriteten, och därför helt omöjligt att lämna pålitlig statistik. Det är bara gissningar. Så därför används statistik över synliga servrar som den pålitliga siffran.

De flesta servrar som köps kommer helt utan server os, så den statistiken faller bort. Många företag har allt mellan 50-90% virtualisering som mål, så den statistiken faller bort. De flesta företag skulle aldrig svara på en enkät om hur många servrar de har och varför eftersom det oftast är hemligt, så den statistiken faller också bort. Där kan vi sätta punkt.

Av anon200213
Skrivet av strejf:

Okej då har vi olika åsikt även om detta. Jag tror i alla fall att det är en trivial sak för vilket multinationellt företag som helst med flera miljarder dollar i intäkter att ta reda på hur deras egna produkter ligger till. Vare sig det är Microsoft, Apple eller Google så är jag säker på att de klarar av att skrapa fram de siffror de själva behöver för att ta reda på var de ligger i förhållande till sina konkurrenter.

Nej, det är inte en åsikt, det är fakta. Och nej, det kan de inte. Spelar ingen roll hur mycket pengar Micrsoft har, de kan ALDRIG få reda på marknadsandelar på något annat än internet-server marknaden. That's it, punkt slut.