Inlägg

Inlägg som anon200213 har skrivit i forumet
Av anon200213
Skrivet av _Merc_:

att köpa ett Nvidia kort är som att köpa en BMW, man betalar för märket och kan hitta en bättre bil för lägre pris.

Senaste jag läste var att AMD har mer än dubbelt så hög procent reklamerade grafikkort än Nvidia. Så man får den kvalité man betalar för. Själv har jag bytt mitt Nuvarande 7970 Platinum 3 gånger medans jag ALDRIG bytt ett Nvidia-kort.

Av anon200213
Skrivet av Treant:

Varför köper en folk en HTPC för flera tusen kronor när man kan streama direkt till TV från en server/dator?
Varför kan man inte streama med XBMC? Varför behövs en HTPC kopplad till TV?

Tacksam för svar!

Personligen kör jag HTPC för att jag vill köra med extern high-end ljudkort och att jag vill kunna köra blu-ray skivor.

Av anon200213
Skrivet av groggvirke:

Har ett problem med att min uppkoppling dör några sekunder varje timme. Verkar som det är något med leveransen av IP och förnyelsen av det. I normala fall är det väl åtta dagar man har ett dynamiskt IP? Så här ser det ut i ipconfig iaf:

Lease obtained: den 1 juli 2014 16:47:20
Lease expires: den 1 juli 2014 17:47:20

Sen fortsätter det så, timme för timme.

Har ingen router, utan kör direkt mellan datorn och nätverksuttaget med en kabel. Testat med tre olika datorer och alla visar samma sak i ipconfig. Detta är irriterande, även om det bara är några sekunder, eftersom Skype-samtal dör, streaming av Netflix och annat buffrar ur osv.

Är det något jag kan göra själv eller ligger problemet helt och hållet hos min ISP? Isf, vad är det för problem? Det har fungerat bra i flera år nämligen, utan det är senaste månaden som det spårat ut. Inte gjort några förändringar av mjuk- eller hårdvara. Uppdaterat nätverkskortet med senaste drivrutinerna, stängt av brandvägg och antivirus osv.

Nu framgår det inte vilket operativsystem du kör, men i de flesta moderna operativsystem kan du sätta lease tid förfrågningarna själv. Det är inte säkert att det är din ISP som förnyar IPn varje timme, det kan mycket väl vara din dator eftersom du inte har någon router. Googla på ditt operativsystem + increase lease time.

Av anon200213
Skrivet av Friterad:

Knappast, haft iPod Touch, brorsan har en iPad, morföräldrarna har flera Apple produkter också och dom flyter inte alls lika bra som dom gjorde när dom var nya

Fortfarande första gången jag hört talas om det. Har själv aldrig Upplevt det. Har haft iPhone sedan 2008.

Av anon200213
Skrivet av AndreaX:

och uppenbarligen har du aldrig läst en tråd till slut innan post. :

Jag har läst hela tråden. Jag adresserade bara ditt inlägg, inget annat. Du behöver inte bli tjurig bara för att du hade fel.

Av anon200213
Skrivet av AndreaX:

vad som sker i bakgrunden på två system är ju hyfsat egalt när det ena systemets gränssnitt effektivt hindrar det som drar mest nytta av det (av användaren) ändå, det var naturligtvis gränssnitten jag talade om.

iOS är ungefär lika lämpat multitaskaning som en motorcyklel är lämpad att hämta soffor på IKEA.

så nej alltså. du kan ha uppe en sak i en iPhone. men i Android däremot går det som bekant utmärkt att byta låt, sätta igång ficklampan, se om det finns meddelanden och prata i telefon samtidigt.

Uppenbarligen har du aldrig använt en iPhone. Allt det där går givetvis bra att göra på en iPhone.

Av anon200213
Skrivet av n_sandstrom:

Nej, jag säger raka motsatsen. Vet inte vad du skulle få något annat ifrån.

Du säger att den flyter bra "utan några appar installerade", vilket är relevant, den flyter bra även med mängder av appar installerade.

Den flyter ungefär lika bra som en iPhone 4 med senaste programvaran. Vilket är lustigt. Då dom båda var nya var det nämnlligen en extrem skillnad till iPhonens fördel.

Vi pratar nog förbi varandra. Ja jag håller med om att iPhone 4 med senaste iOS och Galaxy S2 med senaste Android fungerar lika. Där vår åsikt går isär som jag tolkar det är att du tycker iPhone 4 och Galaxy S2 fungerar lika bra, och jag tycker att de fungerar lika dåligt. Är vi överrens då?

Av anon200213
Skrivet av jOnÄTÄn:

Tycker inte man ska satsa på win 7, eftersom det är så enkelt att fixa win7 utseendet i 8,1. Om det inte är så att man har en speciell mjukvara som endast fungerar i win7 eller något sådant.

Jag tänker inte bara på utseende utan även de tekniska problem som det innebär för många att gå över till windows 8.

Av anon200213
Skrivet av daizoe:

Tjao!

Sitter och funderar om jag ska lämna tillbax min ipad air, som jag har på öppet köp.

Tänkte istället skaffa någon 13" laptop, men alla leveras ju med windows 8..

Är det bara skit eller går det att få samma feeling som med vanliga xp/7 osv?

8.1 har blivit något bättre än vad 8.0 var, men om du skall ha Windows så satsa på Windows 7 istället tills de har lagat Windows 8.1. Jag hade förstås behållt iPad'en som kör åttor runt vilken ultrabook som helst idag vad det gäller smidighet, skärmkvalité och batteritid, för ett löjligt lågt pris sett till inte ens hälften så bra alternativ.

Av anon200213
Skrivet av n_sandstrom:

Du kanske lite diskret syftar på att den är lika laggig som en iPhone 4 med senaste OS'et?
Jag tycker den är lika laggig som en gammal telefon över lag, eftersom den ju är rätt gammal nu. Dvs, slö när den kör nya appar, eftersom dom inte alls är gjorda för så gamla telefoner. Snabb när man navigerar operativsystemet, även om många appar är installerade.
Förutsatt att man inte sitter och köra halva Play's utbud i bakgrunden då, varför man nu skulle vilja göra det.

Diskret? Jag skrev ju det bokstavligen för ett par inlägg sedan? Det du säger nu är ju exakt det jag påpekade i mitt ursprungliga inlägg.

Av anon200213
Skrivet av azz0n^:

Ja nyinstallerad utan några apps Jag har en gammal s2 här i min låda med näst senaste Android, jag VET att den är precis lika trött och laggig som vilken annan 4 år gammal telefon som helst med "senaste" OS'et. ***bort/moderator***

Av anon200213
Skrivet av n_sandstrom:

Varför skulle ett mindre krävande OS lagga ner en telefon? Jag finner det ganska sannolikt att det skulle ha motsatt effekt.

Det går, men hur det blir får någon med tillgång till telefonen och root-möjlighet svara på.
Faktum kvarstår, telefonen blev snabbare med varje uppdatering. Något som inte är fallet med den iPhone-vana jag har. Den är visserligen rätt liten, men dom som kör apple på heltid verkar vara benägna att hålla med.

Alla Android-telefoner jag har och har haft har blivit laggigare i takt med OS uppgradering. Så att det skulle vara specifikt för iPhone är givetvis fel.

Av anon200213
Skrivet av n_sandstrom:

1½ år, den kör 4.1.2. Och det är innan KitKat, då det vekligen kom förbättringar för långsammare enheter. Dom enheter jag sett gå från JB till Kitkat har inte direkt fått en negativ prestandakurva, om man säger så.

Well, 1 år och 9 månader, vilket i mjukvaruvärlden är ljusår. Min poäng kvarstår, släng på senaste så ska du ser hur den laggar ner telefonen, om det ens går.

Av anon200213
Skrivet av n_sandstrom:

Verkligen inte. Den är betydligt rappare nu med 4.1 än med 2.3 som den släpptes med.

Så bra, men 4.1 är inte senaste, 4.1 är snart 3 år gammalt. En iPhone 4 fungerar också snabbt och bra med 3 år gammalt iOS.

Av anon200213
Skrivet av SwedenVirre:

Nej det är inte påhittat, det är sanning efter dom iPhones jag ägt och mina erfarenheter av dom

hade en 3GS för väldigt längesen nu som efter ett gäng IOS updateringar blev i mina ögon oanvändbar. samma sak med en 4, efter ett gäng updateringar så var den seg som sirap

och det går inte backa tillbaka för det är inte tillåtet om man vill behålla garanti.

gjorde ett misstag då iPhone inte var något för mig, två gånger till och med!

Men det är ju exakt samma grej med en Android-telefon. Om jag drar in senaste Android på en Galaxy 2 så kommer den också bli som sirap.

Av anon200213
Skrivet av SwedenVirre:

Föredrar Andorid, Iphone är segt som klister när dom blir lite äldre, Android går iaf att fixa!

Första gången någonsin som jag hör talas om detta. Låter som påhitt om jag ska vara helt ärlig.

Av anon200213
Skrivet av AndreaX:

livet är kanske lite lättare för iPhones eftersom det bara går att göra en sak i taget med dom, klart man verkar pigg då liksom.

Nej, var har du fått det ifrån? iPhone har full multitasking.

Av anon200213
Skrivet av Barren Wuffet:

Det är ju dock inte riktigt hela sanningen. Ska sanningen fram så funkar både Diablo 3 och Starcraft 2 sämre i OS X än i Windows pga dåligt OpenGL-stöd i OS X. Jag får mycket högre och stabilare fps när jag spelar just de spelen i Windows på min iMac.

Jag har alltid upplevt precis tvärtom. Kanske en slump då, jag ska inte svära på att det är så.

Av anon200213
Skrivet av Johanboyboy:

Hej!

http://www.ladda-upp.se/bilder/qiitayfuvvgiss/

http://www.ladda-upp.se/bilder/hrjmcjtdrhitui

Om ni ser bilderna, så ser det ut i en butik som min sambo ska öppna. Denna kabel ska vara till högtalarna som finns i butiken, men hur ska man koppla detta?

Enligt fastighetsmäklaren så är det den kabeln som är till högtalarna i taket, men hur det ska kopplas har vi ingen aning om.

Tacksam för all hjälp!

Högtalare har antingen 1 par kablar (2 stycken ledare) om det är 1 styck högtalare (mono) eller 2 par kablar (4 stycken ledare) om det är 2 stycken högtalare (stereo). Det du tittar på är ingen högtalarkabel utan ser ut som en strömkabel. Jag hade följt kabeln och tagit reda på vart den går innan jag kopplar något alls till den. Kan bli både dyrt och farligt att koppla något utan att veta vart den går.

Av anon200213
Skrivet av mtntwg:

...tror mer att han syftar på om själva verktyget finns till OS X.

Aaah, han menar såå! haha my bad!