Inlägg

Inlägg som anon200213 har skrivit i forumet
Av anon200213
Skrivet av Exapoke:

***bort/moderator*** du säger att iOS enligt dina källor har 45% och Andriod har 43%, och ändå säger du att iOS "dominerar" marknaden. Hur kan du få 2 procentenheters skillnad till att en av parterna dominerar? Om man pratar dominans så skulle jag säga att Andriods 80% (grovt) på mobilmarknaden är en dominans, men de där siffrorna är ju nästan identiska. Ja, Apple må leda på surfplattor om man ska tro dina siffror, som du säger "anses vara de mest trovärdiga" (källa på det tack), men det är fan inte en dominans.

Jag förstår inte vad som är fel med det ordet? Det verkar som att du inte vet vad det betyder?

http://www.svenskaakademien.se/svenska_spraket/svenska_akadem...

"Dominerande - Mest förekommande"

Av anon200213
Skrivet av the squonk:

Han sa ju att han har en 3570K, inte mycket agp där ...

Skrivet av Invalid28:

Väldigt skeptisk till att man kan köra en Intel 3570k på ett moderkort där det enbart finns AGP-slott.
Han säger förövrigt att han kommer byta ut _hela_ burken till jul, och det är till den han ska ha GPU till.

Typ 3 pers redan som påpekat det. Stort behov av att fler gör det?

Av anon200213
Skrivet av MultiMan:

Fanns verkligen GTX8800 som AGP, jag trodde det var enbart PCIE? Nu är det längesen, så jag kan minnas fel.

Kanske inte, du har förmodligen rätt. Bara en tanke som slog mig.

Av anon200213
Skrivet av miklon:

Jag har funderad på att köpa en Dell T20 att ha som virtualiserings-host, men jag funderar på om processorn håller måttet. Det skulle främst vara en labbserver, men jag vill i alla fall kunna dra igång en 10-15 VM:ar på en gång, vilket känns rätt tungt för bara 2 kärnor, även om de inte utför nåt egentligt jobb.

Någon som har erfarenhet av T20? Är det ett bra köp för 2000 kr?

EN annan grej, jag tror inte det kommer vara ens tekniskt möjligt att köra 10-15 virtuella maskiner med 2 cores och 4GB RAM.

Av anon200213
Skrivet av miklon:

Jag har funderad på att köpa en Dell T20 att ha som virtualiserings-host, men jag funderar på om processorn håller måttet. Det skulle främst vara en labbserver, men jag vill i alla fall kunna dra igång en 10-15 VM:ar på en gång, vilket känns rätt tungt för bara 2 kärnor, även om de inte utför nåt egentligt jobb.

Någon som har erfarenhet av T20? Är det ett bra köp för 2000 kr?

Även om det typ går att köra virtuellt på den, så saknar CPU'n en del avancerade virtualiseringsfunktioner. Kanske inget du använder, men kolla definitivt upp det först:

http://ark.intel.com/products/77773/Intel-Pentium-Processor-G...

Av anon200213

Många i tråden bara antar att han har PCIE, men det är stor risk att grafikkortet han har idag sitter i en AGP-slott. Just saying. Ta reda på vad det är för buss först.

Av anon200213
Skrivet av Odessy:

Hejsan, har en gammal macbook från ~ 2005 som jag använder lite titt som tätt, nu är det som så dock att varje gång jag tar upp skärmen ifrån "sleep" när skärmen är nere så startar skärmen i kanske max 1-4 sekunder och sen blir helt svart igen, utan att man kan göra något, det enda som "fungerar" är att ta ner skärmen igen och sedan upp, varav samma grej händer igen, om och om igen. Likadant om jag startar om den, skärmen lyser upp i någon sekund och sen forever svart bara... Känns som att datorn inte "vet" när den ska vara i sleep och inte ungefär S: Utöver det här funkar den fint.. om än segt ^^

Testat ominstallera? I fall installationen är original så är den ju ändå snart 10 år gammal. Jag hade satsat på det.

Av anon200213
Skrivet av hammarlund:

Men vänta nu. Om det han skriver stämmer att android har största marknadsandel på både plattor och mobiler hur kan då apple vara störst på plattor + mobiler?

Åter igen, eftersom du inte läst tidigare inlägg, det är en typ av statistik att räkna sålda enheter och enheter som är offline, samt enheter som eventuellt är trasiga, skrotade eller borttappade på senaste spritfesten. Det är en annan statistik att mäta aktiva enheter online (NetMarketShare). Jag har aldrig refererat till något annat än "Enheter online". Det är den statistiken jag tycker är betydande. Vem bryr sig om 149-kronors Kina Android-plattor som blivit använda en gång och sen fått nytt jobb som dörrstopp?

Av anon200213
Skrivet av bjajjull:

Men ge dig.

Android har ca 80% på smartphonemarknaden och 60% bland surfplattor. Så är det. Om du kräver källor kan du få det.

Suck... Ännu en som inte läst alla inlägg innan han kommenterar. Läs inlägg 69.

Av anon200213
Skrivet av Nefus:

Apple dog med Steve Jobs, nu har Apple blivit ett företag som alla andra och bara följer strömmen. Allvarligt talat tycker jag det finns en gräns för hur stor en mobiltelefon kan vara, 3,5 tum är perfekt, jag har en Samsung Galaxy SII på 4,3 tum men blir alltid förbluffad hur skönare i handen en Iphone 4 ligger på 3,5 tum. Till skillnad mot racet med jättestora TV och Datorskärmar så är vi begränsade av storleken på våra händer och jag tycker det har gått för långt nu. Vill man ha något jättestort så skaffa en surfplatta, mobiltelefoner kallas mobila av en anledning, snart går vi väl tillbaka till 70-talet igen där dom bars som stora väskor.

Tror inte du riktigt vet hur ett företag av Apple's storlek fungerar. Apple jobbar forfarande enligt en 10-års roadmap som Steve själv planerat.

Av anon200213
Skrivet av Felparkerad:

Det jag menade var att det är inte bara smartphones som kommer använda Android respektive iOS, även klockor, bilar, toastjärn, kylskåp mm. och därmed får man begränsa området till just smartphones och inte tablets. Vill inte dumförklara dig, men Android har större marknadsandel än var iPhone har.

http://www.idc.com/prodserv/smartphone-os-market-share.jsp

http://techcrunch.com/2014/04/29/strategy-analytics-q1/

Läs inlägg 69 i denna tråd.

(Edit, ändrat vilket inläggsnummer det rör eftersom moderator raderat andra inlägg, blev mitt inlägg uppflyttat i nummerserie)

Av anon200213
Skrivet av Felparkerad:

Så du räknar in dessa smarta klockor (Galaxy Gear/iWatch) bland mobilstatisk? De kör Android och med största sannolikhet iOS på iWatch.

Va? När sa jag det?

Till att börja med, iWatch finns inte, så den räknas givetvis inte in i statistiken. Nu vet jag inte hur insatt du är så du får ursäkta mig om jag "dumförklarar dig", men Galaxy Gear kan inte som stand-alone enhet komma ut på internet och kan därför inte räknas av NetMarketShare, så den faller såklart ur statistiken den också.

Av anon200213
Skrivet av Nukezone:

Utseendemässigt kan du tycka vad du vill. Komponenterna inuti skiljer däremot.

Pratar vi om telefoner så pratar vi om de som säljs som telefoner(smartphones om vi ska vara petiga), sedan vad du tycker kan ju kvitta.

Som svar på dina andra inlägg:
Så, enkelt sagt håller Android nu i en stor majoritet av marknaden för smartphones.
Sen att iPad dominerar marknaden för surfplattor visste man redan och det har ingen ifrågasatt.
Att iPhone är mer eller minst lika populärt som Android i Sverige är ju en annan sak men globalt sett leder Android för smartphones.

Om du nu är en fanboy som inte tål att se statistik som visar på att iOS i smartphones globalt sett blivit omsprunget av Android i smartphones och istället måste fiddla runt med vilken statistik vi ska titta på bara för att det ska se jämnare ut så är du ju bara larvig.

Eftersom du uppenbarligen inte läst alla inlägg innan du skriver, så kan du titta tillbaka på inlägget som jag ursprungligen adresserade. Det inlägget talade om "Android". (punkt), INTE telefoner eller Tablets, utan om Android. Vilket mitt svar baserade sig på, och därför fortfarande kvarstår som korrekt. Sedan var det någon annan random icke tilltalad individ som stack in en kommentar om telefoner vs plattor. Jag har aldrig argumenterat emot att Android dominerar på "telefoner", men sett till totala antalet enheter plattor+telefoner så dominerar iOS ändå marknaden.

Av anon200213
Skrivet av Felparkerad:

Om du kan ringa på enheten, då är det en mobil. Om du inte kan ringa på den, då är det en tablet. Note 3 är en smartphone enligt mig, dock med en väldigt stor skärm

Det är din definition. Men eftersom det inte finns någon standardiserad definition på vad som är smartphone och vad som är surfplatta, så får vi helt enkelt räkna alla enheter som kör Android och iOS.

Av anon200213
Skrivet av IgelQott:

@e-lite: det där är antal besök på alla searchengines och inkluderar plattor. Det ger inte direkt någon bra indikation.

Det ger mycket bra indikation skulle nog större delen av industin säga. Man kan inte ta hänsyn till enheter som befinner sig i "mörkret" (offline) eftersom vi inte vet om de är skrotade eller borttappade på senaste spritfesten.

Av anon200213
Skrivet av ggustavsson:

Jo fast i dessa siffror så ingår också ipad och ipad har hög marknadsandel.
Men om man bara kollar på mobiltelefoner så ligger Apple på drygt 15% worldwide.

Alla vet att idag går det i princip inte att skilja på vad som är en Tablet och vad som är en telefon. Därför jämför man alltid rakt över. Jag anser till exempel att Galaxy Note 3 är en tablet medan vissa tycker att det är en telefon.

Av anon200213
Skrivet av lolflakes:

Ingen aning var de fabriserat de uppgifterna. Enligt NetMarketShare som anses vara den mest pålitliga mätningen så har Android 43,75% och iOS 45,61%

http://www.netmarketshare.com/operating-system-market-share.a...

Av anon200213
Skrivet av Stealthbomb:

Hur nästa Iphone kommer se ut på utsidan är väl ingen hemlighet längre, undrar bara vad Apple hittar på för nya ev hårdvaru- och mjukvarulösningar. Kommer vi få se multitasking månntro?

Multitasking har funnits på iPhone sedan iOS 4 som släpptes 2010. Så du är bara 4 år efter

Av anon200213
Skrivet av yoggan:

Hej!
Ett lite graciöst problem har dykt upp efter att jag installerade Windows 8.1 på min HTCP.
Jag har två uppmappade enheter som tyvärr ej blir "gröna" och åtkomstbara när Windows har startat. Jag behöver klicka på dessa för att "få igång" dom.
Windows mappar troligtvis upp dom för snabbt i startprocessen innan nätkortet har kommit igång och det leder till ett litet problem.

Asrock Vision HT med SSD
Realtek nätkort med de senaste drivrutinerna från Realtek.
Statiskt IP satt.
Mappar enheter från min server i samma lan.
Ingen FW aktiverad på Server eller HTPC.

Har någon ett tips på hur man kan få Windows att greppa att shares finns där utan att klicka på skiten?
Just nu kör jag ett ful script som pingar och sen mappar upp enheterna.
Dock är där en delay på ett par sekunder efter uppstart för detta att köras. Vilket inte är så snyggt.

Tacksam för tips

Det är tyvärr ett känt problem/bugg i windows 8 och 8.1 enda sedan release. Samma problem med iSCSI-enheter som inte monteras vid uppstart. Det finns tickets öppna hos Microsoft på detta som ännu inte är besvarade. Har för mig jag sett 3dje-parts lösning på problemet, men inget från Microsoft.

Av anon200213
Skrivet av Tobbbe__:

Vars hittar du den statistiken? Man kan inte lita på vad någon nisse skrivit på ett forum.
Du får gärna länka din källa.

On Topic! Fan vad kul med Maxwell! Fler än jag som tycker kretsen ser liten ut är det verkligen 28nm?
Kan det inte vara 22nm?

GM210
http://www.sweclockers.com/image/red/2014/07/03/GM210_0002_La...

GK110
https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/t31.0-8/q71/...

Bild från min bygglogg. #14489350

Det stod i en artikel i IDG eller computer sweden i höstas. Jag har inte kvar artikeln, men du kan säkert hitta den på google.