Inlägg

Inlägg som sandos har skrivit i forumet
Av sandos
Skrivet av xSean145:

Blev skarpt resultat med Addnorth PETG. Kommer nog köra PETG med dom flesta printa. Verkar vara extremt tåligt material också.

Testa slagtåligheten är ett tips. Jag har blivit ganska besviken på PETG och just slag, då det verkar splittras relativt enkelt.

Av sandos
Skrivet av K-D][Aramis:

pre-conditioning will stop or not start at all if:
- Time to reach optimal temperature > travel time to charger

Hur tänkte de här? Bara för att man inte hinner få perfekt temperatur så ger vi upp direkt? Den känns direkt felaktig, men det är väl bara jag.

Gränsen på 20% SOC är också lite tråkig, då om man verkligen ska optimera en långresa så vill man ju komma fram med kanske 10%! Samtidigt förstår jag ju problemet, att det ökar risken för att folk inte kommer fram om de har för kort räckvidd...

Generellt så tycker jag dessa smarta aloritmer är ok, men man borde som användare kunna styra uppvärmninen manuellt också! Om du vet med dig att inte kommer bli strandad och du vill värma så bra det går även om det inte blir perfekt, så varför inte tillåta det i någon obskyr meny? Vet att det finns någon kinesisk bil som har detta men det är ovanligt.

Av sandos
Skrivet av mrTLU:

Vilket då? Tänkte om det var ett där man slipper hämta fysiskt lånekort.

Västra Skaraborg eller möjligen Skara helt enkelt? Ansökte även någon annanstans där det verkade fungera men de krävde ju besök för att aktiver kortet.

Av sandos
Skrivet av oskich:

Min Kindle paperwhite funkar kanon med biblioteksböcker man lånar i EPUB-format. Dock måste man konvertera dom med Calibre innan man för över dom till plattan, och jag hade köpte ett annat program för detta innan jag upptäckte att det fanns en calibre-plugin..

Bibliotekets hemsida -> Adobe Digtal Editions -> Epubor -> Calibre (för att skicka boken till plattan via den inbyggda mailfunktionen).

Då får man ju ändå ge kobo poäng, sambon som inte direkt är intresserad av tekniska saker lånade en bok helt själv för någon vecka sedan, blev lite chockad!

Lustigt bara att jag fick fixa lånekort på orelaterat bibliotek för att det ska fungera, men men.

Av sandos

The Expanse.

Eller ja, såg den ju för länge sedan men ser den igen. Vilket jag aldrig gör med serier, typ. Minns det som att skådisarna var lite träiga i början men upplever inte det när jag ser om, kanske mer handlar om "vana".

Av sandos
Skrivet av ryeshack:

Mycket bra avsnitt 9. Inte för att Diego Luna är dålig, men Serkis och Stellans skådespeleri tar över serien.

En serie med substans.

Alltså jag har ofta svårt för Stellan men detta är den bästa rollen jag sett honom i tror jag? Jag stör mig väldigt mycket på om man hör brytning tror det är ett av mina problem, men det funkar bra i denna.

Av sandos
Skrivet av ZyntaX:

House of the dragon. 7/10 tack vare Matt Smiths insats som Deamon! Utan honom hade det nog blivit 5/10 i betyg.

Helt ok bra serie. Vacker tidvis och en del bra skådespelarinsatser.
HDR problematiken är underligt hur tusan det gått igenom kvalitetskontrollerna?

Du har missat att det var helt med flit? Var tvungen att dra upp ljuset på vår TV, inställningarna funkar ju klockrent för ALLT annat än just denna serie. Helt bisarrt mörkt. Trodde strandscenen skulle räcka men även sista avsnitter var för mörkt imo.

Citat:

HBO defends dark House of the Dragon episode as “intentional creative decision”

Av sandos

De borde utöka detta i framtiden till att gälla enbart om det körs med V2G eller åtminstone smart laddning, vilket ju "hjälper" elnätet.

Av sandos
Skrivet av anon132576:

Är förmodligen för tummen i handen för att hantera ren gjutjärn bra (även om grejerna ser assnygga ut - skeppshult, mmm!),

Gjutjärn är ju inget man behöver vara rädd för. Jag har gjort ett antal misstag med min stekpanna men fördelen är att det "värsta" som händer är att din beläggning blir lite dålig och den börjar rosta eller maten börjar fastna extra mkt. Nu har jag fått till en riktigt bra beläggning, vilket jag misslyckats med många ggr innan. Denna gång körde jag bara tunt lager matolja och sen i ugnen i någon timme. Körde först med speciell olja typ linfröolja men den höll riktigt kass så kör jag bara på vilken olja som helst som när jag bränner in den, som står tillgängligt i skåpet. Funkar bra.

Av sandos
Skrivet av Mighty Mic:

Kombinationen av höga räntor och höga elpriser (och kanske även kommande lågkonjunktur) verkar ge avtryck på begagnatmarknaden för elbilar:

https://www.dagensps.se/motor/elbil/dyr-el-far-elbilspriser-att-rasa-klipplage/

/M

Äntligen! Men behövs ett prisras med typ 50% i min värld

Då skulle även vi som kör modesta sträckor som kan ersättas av elbil en chans att köpa en utan kapitalförstöring.

Av sandos
Skrivet av Boredbynoobs:

Sammanfattning av den här tråden:

Utbildning: 1,5 år
Erfarenhet: 2 år
Lön: 48 000

Coolt med så många högavlönade på swec

Ja, det är i mångt och mycket ganska sjuka löner. Jag har bara lärt mig att jag måste byta jobb då mina ~50k vid 42 års ålder är... patetiskt.

Jag har dock varit på samma jobb i 11 år så.. men rytit ifrån ett par ggr pga låga höjningar och då fått lite mer, men visst har jag stagnerat lite. Tyckte dock att lönen var bra när jag började, och har fått mer än inflationen sen dess. Men måste ju ligga runt 10% per år i höjning för att hänga med enligt denna tråd.

Av sandos
Skrivet av Kpist89:

Jag är 33 fyller, snart 34. Jag undrar hur arbetsmarknaden för utvecklare ser ut rent åldersmässigt, är åldersspannet 34-40 för gammal (gällande att skola om sig) för IT-branschen med fokus på programmering? Någon som har erfarenhet av rekrytering inom denna bransch?

Det finns helt klart viss åldersdiskriminering i denna bransch, kanske med all rätt då jag själv vid 42 inte är lika kvicktänkt som i 20-årsåldern. Ofta kompenserar ju erfarenhet detta utan större problem, och jag tror även en viss mognad och ödmjukhet som kommer med åldern är en viss fördel. Så att vara "ny" äldre kan ju vara ett problem om man helt saknar erfarenhet. Men jag tror inte under 40 är ett stort problem med tanke på att det skriks efter folk vad jag märker iaf. Man kan alltid hitta något jobb, och erfarenhet kan gå väldigt snabbt att få. Man lär sig mer de första 6 månader på ett jobb än under flera års utbildning, typ.

Av sandos

Tittade på Bjorn Nylands nya video:

https://youtu.be/93mDA0LEZg0

Xpeng g9 alltså. Lyxsuv, kinesisk, världens mest snabbladdade bil?!?! 443kW uppmätt på någon laddare läste jag. Habegäret är stort, dock hittar jag ingen info om dragvikter. Ska blir intressant att jämföra EV9 mot denna, men Kian känns som att den är väldigt låg i jämförelse?

Av sandos
Skrivet av killawife:

Västerås

Fniss. Förvisso lite smickrande som Västeråsare men Westeros och Västerås har (tyvärr) ganska lite med varandra att göra, om jag minns rätt från min googling när GoT kom ut.

Av sandos
Skrivet av ChristofferC:

Varför folk har svårt att skilja dem åt skulle jag tro beror på att man inte läser tillräckligt mycket. Känns som att jag plockade upp många grammatiska regler genom att läsa mängder av böcker som ung.

Jag läser kanske 20 böcker per år. Jag skriver inte rätt med de och dem.

Av sandos
Skrivet av Moseby:

Wow.
Från 0-100% självklart.

Att ange tid till 100% blir väl mer och mer ovanligt, snarare 10-80% som är vanligt eller kanske 10-90%.

Av sandos
Skrivet av Ninotramp:

Jaha jag som trodde det bara var 6 avsnitt.

Känns ju definitvt som ett mini-avslut mitt i. Gillar serien skarpt måste jag säga dock. Någon jämförde med the Expanse som jag tycker är ännu bättre, däremot är skådisarna av högre kvalitet i denna måste jag säga.

Av sandos

Det är ju så sjukt att modellen med silos finns kvar, precis som på tiden med satellit och kabel trots att alla fysiska begränsningar som gör den modellen naturlig är borta!

Jag skulle fan hellre betala per serie och film snart känner jag, istället för prenumerationer.

Av sandos

Finns ju även Shelly plug S. Väldigt liten och diskret och även helt laglig för vem som helst

Av sandos

Jag har själv kört en VM 24/7 där, men x64, sedan de släppte sin free tier tror jag, gör dock inget på den :/

Kan i alla fall verifiera att det fungerar. Har mest haft planer på att övervaka min hemautomation från något som är helt externt och oberoende av el/internet hemma hos mig.