Inlägg

Inlägg som Brolleflöjt har skrivit i forumet
Av Brolleflöjt
Skrivet av perost:

Jag tog en snabb titt på några HDMI->CAT5-adaptrar som hävdade att de hade stöd för HDMI 2.0 och 4K@60Hz. Ingen av dem jag hittade klarade faktiskt av 4K@60Hz med 4:4:4-färg, de klarade endast 10.2 Gb/s och reducerad 4:2:0-färg vid 4K@60Hz. Du får då alltså välja mellan att köra 4K@30Hz med full färg, eller 4K@60Hz med reducerad färg, och inget av de alternativen är särskilt rolig för vanlig datoranvändning. Möjligtvis så kanske det går att hitta någon som faktiskt klarar av den fulla HDMI 2.0 bandbredden på 18 Gb/s om man letar lite, men med tanke på vad de som bara klarar 10.2 Gb/s kostar så lär det inte bli billigt. CAT6/7 är väl iofs. bara specad upp till 10 Gb/s om jag inte har fel (det har jag säkert ), så det kan ju hända att det sätter en begränsning också.

Det bästa valet måste ändå vara att använda en aktiv HDMI-kabel, t.ex. en sån här (det finns säkert bättre val om man letar lite, jag tog bara första bästa som exempel). 10-15m bör vara fullt möjligt med en sån, men det beror som sagt lite på övriga delar i kedjan också. För att lösa bristen på HDMI 2.0-uttag så kan du använda en sån här adapter (finns även med miniDP), eller skaffa ett nytt grafikkort som sagt.

Den HDMI-kabeln måste vara perfekt om den uppfyller de kraven den säger att den ska göra samt adaptern.
Visste inte att det finns HDMI-kablar med inbyggd Ethernet, men jag ska kolla lite mer på den sladden om det verkligen inte finns en baksida på den annars blir det att beställa både sladden och adaptern.
Tack!

Av Brolleflöjt
Skrivet av Starric:

Diplay-port och Hdmi använder olika bildsignalsstandarder. Det kan gå att köra Display-port till Hdmi, beroende på om grafikkortet tycker om det eller ej. Men tvärtom går inte utan dyr signalkonvertering.

Angående kabellängden så kan 10-15m vara på den nivån att du inte får bild. Det kan gå, men det beror på ditt grafikkort och hur stark bildsignal det skickar ut. I detta avseende är det mycket bättre att köra en längre kabel än att koppla om den flera gånger om vilket kan försvaga signalen i varje steg och riskera att den inte orkar fram. Orkar inte signalen fram är det en repeater som gäller, alltså en signalförstärkare.

Ett alternativ är ju att använda trådlös streaming. Typ Valve Steam Link eller liknande lösning

Okej ja jag förstår vad du menar. Signalen har redan många broar att gå över med adaptrar hit och dit när signalen redan har väldigt långt att gå. Så den idén stryker jag nog. Men jag ska kika på Valve Steam Link!

Skrivet av Gurk:

@Brolleflöjt: Jag tycker du verkar tänka rätt med förlängning över ethernet, cat 6 eller cat 7 är vad du vill ha. Jag var tvungen att googla lite först men det finns mängder med extenders som klarar 4k över ethernet. Dom var lite dyra bara (jämfört med dom som kör med 2 kablar 1080p som ger mycket bra resultat).

Flera verkar begränsa sig till 30hz och 10gb/s, värt att spana in specarna noga.

Ja jag var inne och kollade lite mer nu och det var väldiga priser på Displayport till Ethernet. Det var mer vanligt med HDMI till Ethernet och bättre priser men jag har ju som sagt inte HDMI 2.0 på grafikkortet. Kanske ska överväga ett nytt grafikkort och ta det den vägen? Alltså HDMI 2.0 --> Ethernet-adapter --> HDMI-adapter --> TV, men då måste jag kolla så att inte signalen för allt för många störningar.

Av Brolleflöjt

Setup för PC --> 4k TV

Hallå gott folk!

Jag ska börja med att berätta att jag köpt en smart-tv med 4k och jag har tänkt att koppla ihop datorn med tvn för att kunna sitta med trådlöst tangentbord framför tvn och göra lite allt möjligt som tex att streama 4k. Visst kan jag streama mycket redan i tvn men vill kunna använda datorn i tvn för mer saker. Problemet är att drar jag en Hdmi-kabel längre än typ 10-15 m, vilket jag måste göra så kommer signalen att bli sämre och jag förlorar kvalitet.

Så min tanke är att koppla det såhär:

PC displayport (har inte hdmi 2.0 på datorn)-> adapter Ethernetkabel (CAT5/CAT6) -> hdmi-adapter -> tvn.

Eller är det bättre att köra en displaykabel hela vägen till tvn och kör en hdmi-adapter?

Då borde jag inte få några problem med signalförlust på långa kablar mellan PC och TV eller tänker jag helt fel?
Tips på andra lösningar tas gärna emot.

Av Brolleflöjt

Jag löste problemet!

Jag gick in på Internet Properties -> Connections -> LAN settings -> för att sedan avmarkera "Automatically detect settings".
Vet inte varför det fungera men det gjorde det i alla fall!

Av Brolleflöjt

Internet försvinner vid uppstart

Hej!

Har ett väldigt irriterande problem efter uppstart av min dator.
Jag har en ganska fräsch dator med ssd så uppstarten går väldigt snabbt och när jag kommer in på skrivbordet och öppnar min webbläsare kan jag surfa som vanligt i ca 5-10 sek innan internet försvinner i en minut.
Visst detta är inget stort och allvarligt problem men då man köpt en dator just för att den ska vara snabb så är minuten man får vänta fruktansvärt lång.
Jag tycker det är konstigt att man har internet i några sekunder innan det försvinner, jag funderar på om det är något program som startas som gör att internet kopplas bort en stund.
Någon som varit med om samma sak som har en förklaring?

Tack för svar!

Av Brolleflöjt

Ja eftersom jag nu flera gånger kopplat ut och tillbaka tangentbordet samt bytt tangentbord så är det nog moderkortet kanske.
Men det är ju lustigt att det ska fungera om man trycker hårt sen slutar det fungera igen.
Det är som man trycker ner en kontakt som sakta reser sig igen och gör att tangentbordet inte fungerar, hmm...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Brolleflöjt

Problem med tangenter på laptop

Hej!

Jag har en laptop där några tangenter inte fungerar, MEN när jag trycker hårt mitt på tangentbordet så fungerar knappar som btw sitter väldigt utspritt på det inbyggda tangentbordet. Efter ett tag så slutar de fungera igen..
Jag har köpt ett nytt tangentbord men det är samma sak där sen om jag använder ett externt tangentbord så fungerar allt som det ska.
Någon ide på vad det kan vara?

För övrigt är det en HP Notebook G62

Av Brolleflöjt
Skrivet av anon186252:

Nja det är förvisso konstigt att något sådant är implementerat, men det är fortfarande användaren själv som väljer om detta ska vara på eller av.
Fungerar som tidigare nämnts precis som ett lan.

Ja precis, mycket konstigt.

Skrivet av Massy:

Egentligen inte, det är bara viktigt att man inte delar med sig av något. Tycker som sagt dock att det är lustigt att man sammanbinds med andra kunder, extra konstigt om man inte meddelas om det.

Ja, jag tycker det är väldigt konstigt att man inte får veta det, eller så räknar dom med att man vet vad man håller på med när man köper tjänsten.

Skrivet av jonatan80:

gör en dummy / ghost.? lägg bara in testfiler, gör så det är privat delning och logga in från annan dator med annat VPN konto kolla om du kan hitta dina filer.

Ska faktiskt ta att göra det, jag har upptäckt att det är oftast samma personer som jag är kopplad till så det är inte random!

Av Brolleflöjt
Skrivet av Massy:

VPN står för virtual private network och delningstjänsterna blir desamma som om du skulle ha flera datorer kopplade i samma router hemma. En anonymitetstjänst bör dock se till att inga datorer paras ihop utan bildar ett nätverk/kund.

Okej, så det är alltså inte helt fel att alla kopplas till ett och samma nätverk, men det ska inte gå att se varandras datorer samt få åtkomst till deras filer?

Av Brolleflöjt

Jag fick precis ett mail där de skriver

Citat:

Hello,

This is due to the nature of the design of the VPN network (TAP architecture). If you'd like to protect your system we'd advise to use Firewall. You are getting a real external IP address. We can guarantee you that all your traffic is encrypted and noone can see what are you doing on the internet.

Regards,
NOC

Av Brolleflöjt
Skrivet av morxy49:

låter väldigt skumt, och väldigt osäkert. du bör inte fortsätta använda den VPN'en något mer.

Precis, det är så jag känner. Har även kontaktat Anonine men fy vilken dålig service de har.
Efter jag berättade vad jag hade problem med samt skickade en bild på alla media servrar jag fick så avslutade han vårat ärende bara sådär.
Men skrev ett till hopp om att få en mer seriös support.

Av Brolleflöjt

Får åtkomst till andras datorer via min VPN!

Hallå där!

Jag har upptäckt att varje gång jag ansluter mig till Anonines OpenVPN så får jag upp massor av media servrar från andras datorer. Dessa kan jag sedan gå in på och titta bland deras filer. Det är som att det blir ett hemmanätverk då jag är ansluten.
Är detta känt att det kan bli så? Tycker det är riktigt konstigt då man betalar för att vara anonym så blir man istället raka motsatsen.
Har slutat använda mig av tjänsten för jag vet inte hur andra ser min dator, har dock kollat så att jag inte delar mina filer public men vem vet..
Och jag har kollat mitt egna nätverk så att det inte är några personer som är inne på det plus att jag bor i villa.
Tack för svar!

Av Brolleflöjt
Skrivet av Skrotnisse92:

+1, fläktar är bara onödigt om man kör ett grafikkort + en processor. Själv så har jag endast en chassifläkt, fungerar utmärkt förutom att man skulle även behöva ett utblås under längre sessions.

Håller med! Köpte de endast för att jag visste inte hur tempen i grejorna skulle urarta sig.

Av Brolleflöjt
Skrivet av Fear:

Lade av misstag in ett Hotmail konto i min Windows Live Mail program som ligger på min dator. Det kom in och hamnade nedanför mitt vanliga bredbandsmail konto med inkorg mm. Ångrade mig och tog bort det genom att klicka på kontot och "ta bort". Så långt allt väl MEN varje gång som jag nu klickar på "Läs e-post" för att se den på mitt bredbands konto så dyker det upp en stor ruta framför med Windows live mail och att jag ska logga in. Varför händer detta? Kan naturligtvis klicka bort inloggningsrutan för att se min bredbands kontots epost post men det är väldigt irriterande att behöva göra det varje gång.

Kan detta vara något? http://windows.microsoft.com/en-us/windows-live/mail-uninstall

Av Brolleflöjt

Tycker du testar att köra utan, släng ett öga på temperaturen när du spelar så ser du då. Jag köpte två extrafläktar men det var ganska onödigt då det redan kyler bra. Nu gör de bara massa onödigt ljud...

Av Brolleflöjt

jag har också en auxknapp på min bil med det är också det enda tyvärr..

Av Brolleflöjt

TrueCrypt som tidigare nämnts är nog det du söker!

Av Brolleflöjt
Skrivet av raven6666:

Hej, tangentbordet slutar fungera titt som tätt och det kan hända när jag skriver eller kör bilracingspel, trycker jag ned 1-2 tangenter så händer ingenting men trycker jag ned 3 eller fler tangenter vaknar tangetbordet till liv igen.
Tangentbordet kan fungera bra i en vecka och sluta fungera flera gånger under 1 minut, mobiltelefon+digitalkamera fungerar felfritt på samma usb-sladd som tangentbordet är inkopplad i, vad kan orsaken va?

Microsoft wired keyboard 600
Windows 7 64bit
Mvh R

Tjena!
Har du testat att ta bort och installera drivrutinerna på nytt?

Av Brolleflöjt
Skrivet av Gremanz:

Ibland ställs det enkla frågor!

Så, har det släppts än? Tänkte köpa Win8 men behöver veta detta först, pengar i sjön annars. Om inte vilket datum

tack

Om du är sugen på Windows 8 så gör som många andra, installera Win 8 sen ladda ner Star8. Blir som i Windows 7 med startknapp m.m. och du slipper den tråkiga hemskärmen med appar!
Ta en titt så får du se! http://www.stardock.com/products/start8/
Du kan även välja att skippa hemskärmen och gå direkt till skrivbordet vid inloggning med Star8 eller Win 8.1.

Av Brolleflöjt

Tangentbord på laptop krånglar

Tja!

Har en laptop som jag skruvade upp för några veckor sedan för att göra ett tappert försök att fixa min hdmi ingång. Efter jag skruvat ihop laptopen så började en del tangenter krångla med andra ord sluta fungera men om man tryckte rejält på en tangent så kunde man få ut en bokstav. Detta gäller för knappar i olika områden och vill tillägga att jag köpte ett nytt som jag har samma problem. Någon som har någon vetskap om detta problem?

Mvh

Skickades från m.sweclockers.com