Inlägg

Inlägg som Svanslös har skrivit i forumet
Av Svanslös
Skrivet av mrqaffe:

Ja det går om du verkligen vill, oerhört mycket jobb och troligen blir det dyrare än att köpa ett nytt tangentbord förutom de många timmar det tar, brytare har du tex här
http://www.ebay.com/itm/CHERRY-MX-Series-Key-Switches-Red-Axi...

Jaha oj, så om jag ska byta ut varenda 102 tangenter så blir det jävligt dyrt... Synd, ville verkligen prova på blåa.

Av Svanslös

Byta ut mina röda mx cherry mot blåa

Tjena,

Jag hade lite pengar i handen och undrade om det är möjligt att byta ut mina MX cherry röda på mitt Qpad Mk-50 till blåa switchar? Om det går, vart kan jag köpa dessa switchar och hur mycket kostar det?

Uppskattar alla svar,
ha det gött.

Sean

Av Svanslös

Kommer dessa datorer hålla? Dvs, att de inte blir skrot efter 3 år.

Av Svanslös
Skrivet av mini-z1994:

går det bra med begagnat ?

http://www.greentech.se/sv/baerbara/ibm-thinkpad-r500-226ghz....
och så köper du ssd disk för ca 1000 kr till så har du en dator som känns bra snabb vet inte om den klarar mer än 720p stream dock ^^

https://www.inregodirekt.se/begagnad/barbart/lenovo_thinkpad_...
processorn har hyperthreading så det blir 4 trådar datorn kan arbeta med och möjlighet att köpa 8 gb ram till den ddr3 så det blir inte så dyrt.
dock så är skärmen ingen höjdare 1366x768 men datorn har hdmi anslutning så de kan ju kopplas till tv och sen köper ni till trådlös mus och tangentbord :3

Helst inga begagnade. Men den andra verkar helt OK. Tänkte om man kunde hitta en dator vid samma prisklass fast med ett kändare märke. Låter ganska fjantigt, men litar inte de här "billiga" märkena.

Min budget är 4000:- max

Av Svanslös

Billigaste och bästa laptopen!

Tjena Swec!

Just nu letar våran familj efter en ny laptop. Eftersom att vi redan har några datorer som "funkar" men väldigt segt vill min far inte lägga ned något mycket alls på denna laptop. Min mor tittar facebook då och då, samt Youtube. Min far däremot streamar film på unländska sidor och tittar på film.

Så ja, letar efter en väldigt billig laptop (helst 13/15 tum) för streaming och Youtube... easy stuff.

Tack på förhand!

// Sean

Av Svanslös

Nej, men nu har jag bestämt mig. Det blir ett återköp på mina Sennheiser PC 350. Vill ha något skönt egentligen och detta förfyllde inte mina önskemål, även att jag betalade mycket mer än vad jag ville. Tror jag ska gå tillbaka till Koss som jag använda när jag var runt 8 år gammal, tycker de är ganska sköna med tanke på att de sitter på mitten utav örat. Eftersom att jag också vill ha en mic har jag funderat på Koss för iPhone. Har för mig att en polare sa att det finns en switch/adapter som man kopplar in t:ex Koss hörlurar med mic (som bara har en 3,5MM "jack" och sedan kan du använda den på PC. Vad kallas de switcharna? Om det inte finns sådana så kör jag bara med min clip-on mic som jag använde innan, dålig men duger.

Tacksam för svar!

Av Svanslös
Skrivet av KalleKulspruta:

Nu vet jag ju inte hur pass stora öron du har. Men Att ha spenderat redan 1000:- och är så pass missnöjd är däremot inte bra.
Ppova 558 orna du och bedöm själv. Dessa borde ha samma klass som 598. Vi får hoppas att basen inte är så klen som de lät när jag lyssnade på imacen i 4sounds butik. Jag valde Audio Technica ATH-M50 just för basens skull. Dock var ju ljudkortet i den där "musikdatorn" så offantligt klent att mina M50's lät betydligt bättre bara jag stoppade in dem i datorn här hemma. (Använde på den tiden det inbyggda i asus p8p67), troligen hade sennheiser lurarna låtit bättre här hemma med. Dock är AT M50 lurarna inte så bekväma som ett par 598/558.

Så, prova du. Ta med dig ett nått att spela upp ljud med och fråga om du får provlyssna. Vill dem inte gå med på det så kolla med en butik som låter dig lyssna.

Ska göra det faktiskt, åker iväg till TM imorgon och prövat HD 558. Ett litet problem är dock att jag kan bara pröva de i max 10 min eller så. Problemet med mitt PC 350 är att det värker lite efter någon timma eller så.

Om 558:an sitter bättre kör jag på den isf och lämnar tillbaka PC 350. Just nu är jag som sagt ute efter komfort.

Av Svanslös
Skrivet av KalleKulspruta:

Spara pengarna, skippa 7.1 mumbojumbot och Köp dig ett par ärliga sterolurar. exempelvis http://www.netonnet.se/art/ljud-och-musik/horlurar/varumarke/... när du har råd. Kan du köpa en zahlman-mic (clip on) för 40:-
Dessa lurar är ruskigt bekväma. Har själv provat. Dock kräver de ett bra ljudkort (bättre än de som sitter i imac's eller vad de nu heter. Anledningen är att jag provlyssnade dessa i butik via just en sån dator) eftersom de är aningen basfattiga enligt mig. Dock väldigt luftigt ljud. Ljudkortet på ditt asus p8p67 är bättre än de ljudkort äppeldatorn har som jag provlyssnade med.

Saken är den att, jag är inte ute efter något värsting ljud. Just sitter jag och skriver detta på mina PC 350, och jag ska nog säga att de är helt OK när det gäller komforten. Många säger också att ljudet blir bättre med tiden (vilket jag hoppas, inte värsta basen) vilket räcker för mig. Jag vill egentligen inte ens spendera över 1000:- för ett headset. Men nu när jag har gjort det har jag blivit lite onöjd. Just nu är det antingen dessa som jag har nu, eller så köper jag HD 558, vilket har ett rimligt pris. http://www.teknikmagasinet.se/db.pl?tf=product_link.html&link...

Jag har som en ångest just nu. Är det verkligen värt att jag har lagt ned 1200:- på ett headset, som knappt ser bra ut, inte har en ordentlig bas (just nu iaf) och en OK mic? Själv skulle jag säga nej. Jag är inte total nöjd med komforten heller. Ibland är de sköna, ibland inte. Öronen blir aldrig ömma till den punkten jag måste ta av mig de och "vila" öronen, men det är på något sätt jobbigt.

Vill overall ha något som sitter otroligt skönt. Något jag kan tycka var ett lyckat köp som samtidigt är otroligt skönt varenda gång jag sätter på mig det. När det kommer till HD 558:n kan jag åka in till Teknikmagasinet och pröva de.

Vet verkligen inte vad jag ska göra och är inte kanon nöjd med mitt köp just nu. Orkar heller inte spendera MER pengar.

Av Svanslös
Skrivet av HerrGoreMann:

Du får väl kanske köpa hörlurar och sen köpa en separat mic.
Kolla på Sonys XB serie. De är riktigt stora, och mjuka.
http://cdn.head-fi.org/3/36/36c3f498_mdrxb1000usebig.jpg

Har ett par Sony XB-500, inget jag känner för att ha på mig i 5 timmar.

Skrivet av jakbob:

TS jag hade samma problem förr vid långa pass framför datorn... Testade lite olika innan jag hittade mina drömlurar som inte ligger mot öronen alls! http://www.maxfps.se/product_view.aspx?productid=3761 Känner fan knappt att lurarna sitter på skallen.

Har du isf prövat PC 350? Är det någon stor skillnad? I sånna fall hittade jag de för 1000:- på teknikmagasinet. (plus att man kan pröva de )

Är det värt att köpa de, just nu letar jag mest efter komfort. Mina PC 350 har jag haft på nu i typ 2 timmar, och de ät väl helt OK. De värker lite bara på höger öra men inget som får en att ta av headsetet. Dock så tar jag av och "luftar" mina elefant öron efter ett tag.

Av Svanslös

Köpte till sist Sennheiser PC 350. Saken är den att headsetet är skönt, men på inte helt. (konstigt va? tror jag är den första som ger negativ kritik till detta headset) Jag kan ha på de i ca 20 minuter, men efter det börjar mitt vänstra öra (det som står ut) och det börjar värka lite. Det blir jobbigt i längen också, men jag menar vadfan. Kan jag inte ha ett ända headset som är skönt? När jag äntligen lägger ned 1200:- så är det fortfarande obekvämt...? Är PC 360 större?

Är så jävla irriterad på mina öron - Vad ska jag göra?

Av Svanslös

Kanon! Snart kaseras pengarna från 1500:n in på min mors konto! Funderar faktiskt på att gå för in-ear lurarna denna gång... Any final thoughts anyone?

Av Svanslös
Skrivet av Juggernawt:

Rekommenderar Sennheiser CD400-II istället - har haft ett par sådana i snart tre år och använt dem dagligen. De håller mycket bra, bra ljud och mycket bekväma - du kan byta gummimuffarna på dem ifall de går sönder eller har fel storlek. Lägg till en Zalman ZM-Mic1 eller nån annan liknande (finns ett flertal ganska billiga och hyfsade att välja på) och du ett fungerande headset.

Just nu har jag ett par Sennheiser CX-300II och jag har för mig att de två är ganska lika. Funderar fortfarande faktiskt på att köpa headset versionen med tanke på att CX-300II:n är ganska skön.

Av Svanslös

Tänkte bara säga att jag tror inte jag köper Sennheisers headset. De verkar riktigt nice och ett par ordentliga hörlurar men de kostar bara för mycket. Jag tittade runt och blev tipsad utav en kompis att köpa ett in-ear headset för gaming. Hittade dessa:
http://www.maxfps.se/product_view.aspx?productid=2925

Vad tycker ni?

Av Svanslös

Har tittat runt lite angående detta headset, och var inne på MAXFPS för att titta priset. Läste också recentionerna, och någon sa att de sitter lite hårt...? Är det sant, eftersom att jag har problem med att de sitter ganska hårt med mina 1500.

http://www.maxfps.se/product_view.aspx?productid=1318

Av Svanslös
Skrivet av Racka:

HS=Headset

Pros:

  • Vikten är fördelad runt huvudet på ett jämt vis. Med det menar jag att de trycker jämt runt öron och ovanpå huvudet. (300g)

  • Kvaliten är även den väldigt hög, trots lättheten. De känns inte alls som om de ska gå sönder utan att man tar i en del.

  • Ljudet är väldigt, väldigt bra. Det har en fin klang och suverän klarhet i ljudet.

  • Micen är väldigt bra kvalité på. Avstängningsfunktionen är mer användningsbar än man tror.

Cons:

  • Har själv faktiskt inte några cons att dela ut. Men basen kan tänkas vara otillräcklig till vissa personer, även om jag själv har svårt att förstå mig på det eftersom det är rejält drag i lurarna om man vill ha det.

  • Priset, även om jag tycket att de var värda varenda öre så är priset fortfarande i det övre klasserna.

Sen är det ju så att en ljudbild inte passar alla. Men jag föredrar en klar ljudbild över en extremt bastung alla dagar i veckan. Det är också ett öppet headset vilken innebär att det inte skärmar av ljud från "utsidan", kan vara bra och dåligt. Det läcker inte ljud så värst mycket heller.

http://www7.pic-upload.de/31.01.13/3iarkyq645sf.png

Med hjälp av bilden (eller med förvirring) så ser du hur det ser ut inne i kåporna. Insidan är vinklad för att tillåta större öron att få tillräckligt med plats, jag känner inte kanterna alls när jag har på mig dom. Detta känns som en väldigt vinklad summering men mina känslor är inte ogrundade och jag är förskräckligt nöjd med lurarna.

Du borde börja jobba på någon elektronik kedja, du kan verkligen övertyga en! De verkar jäkligt nice overall, men är det någon STOR skillnad mellan 350 och 360:n? Om inte kör jag på 350. Som jag sa tidigare, är jag endast ute efter komfort. Det har varit mitt problem alla dessa år. Nu, finns det någonstans man kan pröva detta? Eller ska jag åka ned till NetOnNet och fråga ifall jag kan testa de?

Av Svanslös
Skrivet av Racka:

Nu har jag sinte läst igenom hela tråden så ursäkta om jag upprepar en fråga.

Vad är det som gör ont? Har själv lite problem med V2 (och andra HS för den delen) då mina öron står ut lite. För min del så är det "djupet" som är problemet på V2 eftersom de trycker in och böjer mina öron. Använder Sennheiser HD360 (HD350 är lika stora men slutna) och de är en fröjd på alla sätt och vis, men om du nyligen köpt ett HS och dessutom inte bryr sig om ljudkvalitén kanske det inte är ett alternativ.

Men om HD360 skulle vara ett alternativ trots priset så kan jag inte göra annat än att varmt rekommendera dom. Annars kan du ju bara beställa hem dom och skicka tillbaka om de är helt åt skogen i alla fall.

Det är det som är problemet. Mina öron är rätt så stora & står ut. Eftersom att Corsairs version har runda kåpar så gör de fortfarande ont. De trycker också en del. Overall inte sköna. Vad menar du med HS förresten?

Så du säger att 360 är sköna? Kan du förklara lite mer, cons, pros. Själv tycker jag de ser skit ut haha, men vem vet, de kanske är bra.

Av Svanslös

QPAD's versioner verkar nice. (har också ett Qpad MK-50 )
Vad är det för skillnad mellan QH-90/QH-85?

EDIT: Ena är closed, andra är open... vad är det för skillnad?

Av Svanslös
Skrivet av daikai1:

Du kan åka till netonnet, kolla om du hittar några du gillar, fråga om du kan få prova, om du inte får det så betalar du, öppnar lådan utanför kassorna och om du inte gillar dom så gör du ett återköp och testar nästa par.

JA det går att göra så hos netonnet, de har samma regler i lagershopen som på internetbutiken.

Skrivet av djlasseman:

Inet låter dig prova i butik innan du köper.

Tror jag faktiskt åker till NetOnNet i helgen. Förresten så bor jag i Uppsala, ingen Inet här!
Tack för svaren förresten Några tips på vad jag ska pröva på NetOnNet?

Av Svanslös
Skrivet av HerrGoreMann:

MediaMarkt? Inet?

Media markt har typ 3 headsets, vilket är oftasts Siberia. Inet tar som jag sa, en jävla tid att skicka tillbaka en produkt om man inte är nöjd.

Av Svanslös
Skrivet av Jilted82:

Valfri seriös butik låter dig testa?

Finns ju dock inte många alls, kan tänka mig NetOnNet eftersom att människorna som jobbar där är väldigt okunniga. Vad skulle du säga?