Inlägg

Inlägg som Oliver91 har skrivit i forumet
Av Oliver91

Min AM4 plattform har varit 100% stabil med både r7 3700x och r7 5800x3d, körde alltid intel förr men blir nog att fortsätta med AMD.

Av Oliver91
Skrivet av Hund:

Det känns som att gästslribenterna får betalt per publicerad artikel. Det publiceras många artiklar, som ofta är korta och saknar näringsvärde. Och korrekturläsning är tydligen inget krav det heller.

Vad hände med Jonas och det gamla gänget? Har de fullständigt gett upp SweClockers?

Ja, nyheterna håller inte riktigt den nivån den gjorde förr 😂

Av Oliver91
Skrivet av Gurrrra:

På vilket sätt är en telefon för 5000kr billig och slit-o-släng?

För de tappar i värde dagen du startar igång dem och skärmbyten på de flesta modeller ligger runt 3000kr?

Av Oliver91

Om bilen går sönder? lagar.

Telefonen? köper nytt då jag köper billiga slit och släng lurar för under 5000kr.

Kan väl säga där produkten kostar typ lika mycket att laga som att köpa nytt så köper jag nytt speciellt om skärmbyte kostar runt 3000kr och telefonen i fråga har ett begagnatvärde på ungefär samma pris som skärmbytet så blir det 100% nytt.

Av Oliver91

8799kr för mitt RX 6950 XT.

Andraplats har vi min datorstol för 6090kr

Av Oliver91
Skrivet av tonii:

Du har fått bra tips i tråden redan ser jag inom ditt prisintervall. Ska du inte spela i högre upplösning än 1080p så kommer dom flesta tipsen räcka om du siktar på typ ~60FPS medium inställningar i nyare AAA titlar.
Jag personligen hade satsat på GTX 1080 som går för runt 1500 på tradera emellanåt men det är inget fel på AMD's motsvarighet 5700XT.

Jo, man ska undvika Asus Strix modellerna av RX 5700 XT, helst ska man satsa på Powercolor, Sapphire eller XFX kort som enbart gör AMD kort och också utvecklar kylarna specifikt för AMD kort (Asus var lata och körde samma kylare som till deras Nvidia kort och därav led dessa kort av överhettningsproblem)

Man borde väl till och med kunna plocka upp ett 2070 Super för 1500kr begagnat?

Av Oliver91
Skrivet av teejee:

Vad har nätaggregat med det att göra? Hans nätaggregat klarar alla kort som kan komma ifråga för hans behov.

Man vill inte stressa ett äldre nätaggregat, en sweetspot på moderna mellanklass kort är det bästa, RX 6xxx serien får fortfarande gott om drivrutinsuppdateringar.

Vill man köpa nytt finns t.ex. https://www.inet.se/produkt/x216289/asrock-arc-a380-6gb-chall...

Tveksamt stöd i äldre titlar men verkar rulla riktigt bra i populära titlar.

Kan vara läge att köra på intel grafikkort just nu

Av Oliver91

med 550w aggregat skulle jag letat efter ett begagnat RX 6650 XT, borde gå att hitta för runt 1500kr

Av Oliver91

5990kr år 2015, LG Full HD med IPS panel, kollar bara genom chromecast samt har ett Nintendo Switch kopplat till den så inte sett något behov att uppgradera, har en bra soundbar för inbyggda ljudet var inget vidare.

Av Oliver91

Av de jag ägt föredrar jag Mazdas lösning då jag anser att det är livsfarligt med för mycket elektroniska styrsystem efter att ha kört ford ett tag där man kunde köra med filhållarsystemet även på motorvägen...

Mazdas system assisterar ytterst lite och deras köassistent fungerar bara upp till 60km/h vilket känns säkrare än att flyga fram i 120 med auto styrning på vinterväglag och halvkass sikt för kameran...

Av Oliver91
Skrivet av Dax:

Tack för all respons, det blev i dag en Roborock Q5 Pro och har nu hunnit med att göra en karta av lägenheten och kört ett pass. Visst den låter lite men det gör mig inget då jag själv kommer bestämma när den ska köras nu under en tid innan jag sätter den på schema.

Mvh David

Kört min S5 Max i 3 år nu, fungerar fortfarande lika bra som Dag 1, blir helt klart en Roborock nästa gång också.

Lyckats köpa 3e partsprylar från kina att serva den med, filter och borstar för typ ingenting genom temu.

Har aldrig skurat med min och bor i 70 kvadrats trea utan trösklar och omständiga mattor.

Av Oliver91

rullar ihop den som en kebabrulle alternativt gröper ur den med sked.

Av Oliver91

Blir bra, sugen på 5070/5080 kanske till och med "super" under 2026?

Av Oliver91

En Azoz AC68U med Merlin mjukvara funkat finfint sen 2018 när den inhandlades.

Av Oliver91

Jag har kört Windows 11 sen jag installerade min Ryzen 7 5800X3D i Maj 2022, har fortfarande inte stött på några problem?

Kan väl såhär på rak arm säga att det varit en mer stabil upplevelse än windows 10 och min min m.2 SSD fick en skjuts i prestanda när windows 11 installerades.

Av Oliver91
Skrivet av KLMB:

Tjena, har testat att felsöka kablarna i sig samt usb kontakten. Får inget avbrott, kan kanske vara värt att nämna att jag uppgraderade precis allt på min setup, inget är mer än 3 månader gammalt.

Har du uppgraderat komponenter utan att installera om windows?? Det brukar orsaka massvis av följdproblem...

Av Oliver91

anledningen till att jag kör bensinbil är att jag gillar att ha en välutrustad bil men när man sneglar på välutrustade bilar bland elbilarna är de oftast massvis av hästkrafter och dyra i försäkring när garantin gått ut....

Tror att Volvo EC40 är de närmaste jag kan komma i kriterier jag ställer på en elbil i dagsläget men priset är väldigt saftigt på 650+ för basversionen.

Min fossilbil kostade 289 tusen i inköp med absolut all utrustning man kan tänka sig år 2022.

Har en årlig kostnad mellan 35-50k inklusive service, bränsle, försäkring, skatt, däckslitage, värdeminskning och då kör jag 2000-2500 mil om året, har räknat av det jag gör i avdrag i deklarationen och har 10 mils dagspendling till arbete där det saknas kollektivtrafik samt servar ej min bil på märkesverkstad och köper premium vinterdäck (nokian/michelin/continental) och när det kommer till sommardäck budget premium (kumho / hankook) samt köper bilvårdsprodukter på billiga ställen, dammsugar och tvättar min bil på en GDS tvätt och kör maskintvätt med underspolning efter vintersäsongen för att få bort det mesta av vägsaltet

TLDR; Grovt räknat en kostnad på 20kr per mil.

Värdeminskningen (än så länge) är betydligt lägre på en fossilbil.

tar väl mig cirka 10 år innan elbilen blir billigare i det långa loppet men hur mår batteriet då och hur hårt har den minskat i värde?

Kommer helt enkelt av ekonomiska skäl avstå elbil in i det sista för jag bor i lägenhet och kan inte ladda i anslutning till min bostad.

Är givetvis tekniskt intresserad och skulle alla dagar i veckan hellre kört en elbil men nej tyvärr blir det inte så än.

Av Oliver91
Skrivet av napahlm:

Just strulet med Cyberpunk hoppas vi att dom (slipsnissarna) lärt sig något av. Dom har nog inte råd med att en liknande fadäs med W4. Folk har nog redan öronen åtdragna i och med detta. Konsolspelare framförallt, då spelet knappt var spelbart under en väldigt lång tid.
Jag spelade igenom hela spelet vid release och stötte bara på en game-braking bug i början av spelet. När man skulle få sitt första inplantat av nån ripperdoc, ett par uppdrag efter Viktor först fixat till V. Fick aldrig inplantatet men kunde köpa det för pengar ändå. Så en ganska mild bugg.

Jag har som tur är inte spelat det än men kom ihåg speciellt PS4 versionen...

Precis gett mig på RDR2 nu när det "mognat" och nästa blir nog antingen Elden Ring eller Cyberpunk 2077 när jag införskaffat mig RTX 5070/5080 beroende på vad det kommer kosta vid lansering.

Var Witcher 3 Next-gen uppdateringen kostnadsfri? kanske är dags för ett återbesök till denna titel iallafall

Föredrar att spela speciellt single-player spel flera år efter lansering när allt buggfritt och man verkligen kan maxa spelet i hög fps med god detaljrikedom än att köpa t.ex. ett RTX 3090 som krävdes för att kräma ut maximalt ur Cyberpunk 2077 vid lansering.

Av Oliver91
Skrivet av SCORPIUS:

Allt som ger mer till en av dom bästa spelen ever är välkommet 👍

Vad vet vi om The Witcher 4 btw?
Kommer det vara samma röstskådespelare?

Ryktet för 4an bådar inte gott...

Kraftigt försenat (skulle lanserats under 2025)
Migration över till Unreal Engine... Kan bli väldigt likt andra liknande spel?

Väldigt mycket förändringar brukar inte vara någon succé nuförtiden.

Strulet med Cyberpunk 2077 ligger väl som orsak till det?

Av Oliver91

16-18 tusen komplett borde du kunna få.