Inlägg

Inlägg som Kittay har skrivit i forumet
Av Kittay
Skrivet av MaxieTheHatter:

Wirecast hittar mitt capture card och visar bild.
Får jag fråga varför du tänkt använda wirecast?
Såg att det kostar $495, OBS som är gratis gör ett utmärkt jobb.

Det är redan bestämt att det ska köpas in en licens till föreningen, så vi vill utnyttja den möjligheten!

Tack så mycket för svaren!

Av Kittay
Skrivet av MaxieTheHatter:

ni skulle kunna använda er av en sådan och ett av korten jag länkade, tänk bara på att USB capture cards har rätt stor delay (upp till 10 sekunder) medans PCI kort generellt sett har under 0.5s delay (oftast bara ett par millisekunder).
Det bästa är om ni använder er av två kort med samma delay

Okej! Stöder flesta programvarorna såna här enheter/komponenter? Vi är rätt inriktade på att köra med Wirecast.

Av Kittay
Skrivet av MaxieTheHatter:

Edit:
Vad är det ni ska spela?

Det är tänkt lite olika, men bl.a. Hearthstone och CS:GO.

Av Kittay

Vi har tydligen tillgång till en Hauppauge HD PVR 2 Gaming Edition. Den kan alltså användas för att ta emot bilden från i alla fall en (1) dator?

(https://www.dustinhome.se/product/5010649438/hd-pvr-2-gaming-...)

Av Kittay

Teknisk lösning: Bild från flera enheter till en mottagande "streamdator"

(hade svårt att välja rätt plats för frågan, admin får väl flytta till ett mer passande forum om det skulle vara helt fel här)

Vi är en grupp klappträn som försöker sätta ihop en egen stream där man på en och samma dator (i exempelvis OBS eller Wirecast) kan se:

*Game capture/skärmbild från spelare 1
*Game capture/skärmbild från spelare 2
*En eller flera kameror

Hur kan man skicka ut video från en dator till en annan på bästa sätt? Vi har en 4-kanalig hårdvarubildmixer som vi testade att koppla in datorerna i via HDMI. Men mixern suger tyvärr kvalitetsmässigt (upplösningen ger total ångest, det fungerar bra till kamerabilder dock), och man kan bara skicka en kanal åt gången till den mottagande datorn.

Vi vet att man kan köra spectator-mode i vissa spel, och då kan man ju spectatea på samma dator man streamar från, men vi vill kunna ha en split-screen av spelarnas egna skärmar.

Alla idéer och hjälp uppskattas!

Om något är oklart eller helt luddigt kan jag ändra inlägget utefter era frågor.

Tack!

Av Kittay

Kom på felet själv. Jag använde kabeln som heter "mobile adapter cable" istället för den identiska kabeln utan inline mic. Haha. Problem is very solved.

Av Kittay

Hjälp med Turtle Beach XP7 headset (mikrofon)

Hej!

Jag har precis fått igång mitt nya headset (PC) och ljudet är underbart o.s.v men jag får inte igång boom-micen. Den sitter i ordentligt (har kollat flera gånger) men jag får enbart ljud genom inline-micken och det går bara att välja en mic under Inspelningsenheter.

Någon här som vet vad detta kan bero på? För visst tusan ska man väl kunna använda boom-micen i sin PC och inte bara xbox/ps?!

Av Kittay
Skrivet av jookeer:

Bra. Ska man ha sambo så skare tamefan va en datanörd - annars kan man va utan.

Haha, jag valde med omsorg!!

Av Kittay
Skrivet av jookeer:

Du behöver bara 2 st lediga SATA-portar i nya stationära + kablar. Diskarna kan ligga på golvet under dataräddningen.
Börja med att analysera diskarnas status, se mitt tidigare inlägg.
Känner du nån som kan nåt om det här?

Risken e annars det slutar i kaos....

Min sambo kan ju något mer om det än mig i alla fall, så det kan han nog hjälpa till med.

Av Kittay
Skrivet av jerqer:

Kör en reparation eller installera om Windows.. om du bytt alla komponenter utom hårddisk finns det en massa dricrutiner som krockar i systemet....

Kan man för att undvika detta avinstallera alla nuvarande drivrutiner på den gamla datorn och sedan stoppa in disken i den nya? Och innan man byter även ladda ner alla drivrutiner till den nya datorn så de ligger färdiga att installeras på disken när man väl bytt dator? Jag ska strax byta dator men behålla min SSD och vill göra det så smidigt som möligt!

Av Kittay
Skrivet av Akarr:

Det låter otroligt att dem säljer en laptop med raid konfiguration.. tror aldrig jag hört om det tidigare. Inte vanligt ens att laptop moderkort har kontrollerkort.. kan du länka eller ge modellnamn på din laptop... Måste kolla upp det..
En annan sak är att den defekta disken måste du plocka ur raid setupen. Får du kommando vid boot ctrl + i så du kommer in i raid konfigurationen?

Edit*
Ingen garanti kvar på datorn?

http://www.webhallen.com/se-sv/hardvara/136664-msi_gx780r-238...
"HDD - 1 TB (2x 500GB in Raid 0) (7200 rpm)"

Tänk att det måste ju ha stått likadant på CDON. Hade jag då vetat vad det betydde... hahaha

Jag trodde att jag hade garanti kvar på datorn, hos MSI (3 år), men vände på steken och se där - garantiklister-lappen var bortriven och tillbakapetad i småbitar. Måste varit någon familjemedlem som haft roligt en dag typ.

Skrivet av aniron:

Jag hade testat att koppla in båda hårddiskarna (den hela och den trasiga) i en annan dator där operativsystemet ligger på en helt annan disk.
Om du har tur så har något skitit sig med windows-installationen eller C-partitionen, och data från D-partitionen går att rädda.

Jag antar att din laptop inte klarar av att ha alla tre enheterna inkopplade samtidigt (2 x HDD + SSD)?
Har du tillgång till en stationär dator?

Ja, i bästa fall är det ju själva Windows som fuckat ur, och att det skulle gå att komma åt datan med hjälp av min SSD...

Laptopen har bara två disk-platser japp. Men jag har faktiskt en ny (stationär) dator på ingång. Är osäker på om jag har plats för 3 diskar i den dock.

Av Kittay
Skrivet av Akarr:

I ditt bios hade du ställt in raid när du installerade datorn? Hade du köpt begagnat eller byggt själv? Lite nyfiken hur du lyckades få en raid installation utan att veta hur du gjorde.. andra som kan har ibland problem att inställda raid då drivrutiner och sånt måste in under installationsfasen...

Jag beställde datorn (en helt färdig msi-laptop) från CDON. Startade den bara och installerade program, that's it. o-o

Av Kittay
Skrivet av Tumnus:

Håller med de övriga. Låter mer som du skapat två separata partitioner på två olika diskar och inte skapat en partition på två diskar som du gör med raid 0. Med Raid 0 så skapar du en partition på två diskar sedan skrivs varannan byte över på vardera hårddisk och på så sätt så ökas hastighet och kapacitet.

Allt jag vet är att det står 'RAID 0' men det verkar ju vara en omöjlighet enligt er alla grundat på vad jag har skrivit. Hur som helst kan jag inte använda mig av den ena hårddisken pga den måste formateras enligt enhetshanteraren och bios. Då det står att den är del av en ca 1tb stor RAID, som är trasig. "Lagringsfel". Hade det varit två separata partitioner hade det väl varit två st. á 500gb och inte en stor, om jag förstår rätt?

F.ö. Vore du tjej själv skulle du förstå vad tråkigt det blir i längden att alltid antas vara snubbe. På "snubbiga" ställen dvs. Men det är ganska OT.

Av Kittay
Skrivet av FoxOne:

Berätta mer om din specialprogramvara som garanterat kan återställa allt.

Myes, jag kör hellre på en mer professionell (trots kostsam) hjälp.

Av Kittay
Skrivet av mrqaffe:

Om man bortser från alla begreppsförvirringar i den här tråden, för de är nått i särklass

Det här verkar vara ett bra tillfälle att lära sig att ta backup på det som är viktigt, Ahlbergdatas räkning för återskapande lär vara betydligt dyrare än kostnaden för en extern disk för backup och tänk på att raid aldrig någonsin är en ersättning till backup, de skyddar mot helt olika saker.

Mja, jag upptäckte nu också att jag skrev jättefel angående en grej i första inlägget men orkar inte ens gå in på det... Japp, läxan är lärd flera gånger kan jag säga!

Av Kittay
Skrivet av ggustavsson:

Men RAID 1 är ok, då det inbär att diskarnas innehåll är speglade, dvs varje disk har exakt samma innehåll, så om en disk går sönder så finns allt kvar på den andra disken.

Tummen upp för tipset. (:

Av Kittay

Somliga kan tyckas tro att enbart snubbar postar på detta forum. Hehe. Antar att jag följer den stereotypiska, obildade kvinnan i detta läge.

Jag kan helt enkelt inte uttycka mig i text eller ändra på mina uttryck när det gäller såna här saker. Men du menar alltså att jag själv kan kolla huruvida disken är fysiskt skadad eller inte. Tackar för informationen, ska kika på det innan jag gör något annat. Rättare sagt, ska be någon kunnig om hjälp med att kika på det. (:

Av Kittay
Skrivet av Pippihunter:

Enda logiska sättet du kan haft raid 0 i är att du haft Diskarna raid konfigurerade ( Då ''blir'' dem en disk) och sedan partitionerat denna raid konfiguration i Två partitioner, en system och en full med other stuff.

Om du haft En disk på 500gb för lagring och en 500gb för system kan dem O.M.Ö.J.L.I.G.T.V.I.S varit RAID 0 konfigurerade. så lite förtydligande inom denna tråd krävs.

Jag misstänker det förstnämnda som sedan gett upp Och om du vill återhämta något av det du haft är det till något stort företag och då måste du skicka båda diskarna då allt som finns i en disk för sig ( och antagligen båda men jag hoppas på det bästa för din skull) är typ Äggröra eller Jordgubssylt som hamnat i ett svart hål och krossats ur existens - Nästan.

Mjo det har jag ju förstått. Det hänger ju mest på att de kan få liv i den trasiga disken. Men den kunde boota EN gång efter kraschen (tyvärr var jag tvungen att stänga av datorn igen då jag inte var hemma med den vid det tillfället....) så han trodde att skadan på disken kunde vara väldigt liten. Förhoppningsvis (:

Eftersom jag aldrig gjort något annat än att starta upp datorn och installera saker på den, kan jag inte anta mer än att den var konfigurerad så från början. Vet inte om det makes more sense att det är en gaming laptop? o_o

Av Kittay

Försöker förklara lite igen då:

Skrivet av ggustavsson:

EDIT: Hur hade du innan "systemdisken" krascha,
I min dator eller dator, såg du 2 enheter typ en C: och ytterligare en diskenhet tex D: varav du hade då samma D: som lagringsdisk? + eventuell CD/DVD
Eller såg du bara en enhet c: + eventuell CD/DVD om du nu har någon sådan?

Jag hade så att jag såg C: (500GB) och D: (500GB) (+ DVD/RW enhet). När jag installerade saker kunde jag välja vilken av partitionerna jag ville ha det på, och jag kunde flytta över filer mellan dem. (Minns inte nu om jag drog en mapp mellan en plats på C: och en plats på D: ifall det stog "flyttar filer" eller "kopierar filer". Det kanske inte är relevant ändå...)

Jag plockade själv ur diskarna ur datorn och testade att bara använda den "hela" fysiska hårddisken i "huvudporten" (alltså låta den andra porten vara tom) - då sa inte datorn någonting förutom att den inte kunde boota. Jag satt på så vis fast i bios. Sen provade jag den andra "trasiga" hårddisken i samma port. Då sa datorn RAID 0 error sen hoppade den till blackscreen med vit text som sa något om media/change media boot disk/whatever. Kunde inte boota och kunde inte heller komma bort från den skärmen utan att starta om datorn. Det var disken som kallats C: som det gick såhär med.

När jag stoppade i den nya SSD-disken i "huvudporten" (som jag köpte efter kraschen, dvs den fanns inte med i bilden innan) och den "hela" disken fick sitta där den suttit, stod i bios att SSDn var en 'non-member disk' och på den andra stod det om jag minns rätt nu "member disk" + kanske RAID 0 eller dyl.

Väl inne i Windows poppade det upp i enhetshanteraren att jag hade ett lagringsfel, RAID-volymen syntes (typ 935gb) och den visade upp två delar. Partitioner då antar jag? Den trasiga visades som saknad och den andra syntes men jag kunde inte komma åt den och använda den utan att formatera eller "hantera" volymen eller vad det stod. Det vill säga radera allt som fanns på denna. D:-partitionen syntes nu inte i "Min dator".

[Innan hela det här helvetet bröt lös har jag aldrig ens sett den där bios-skärmen utan allt jag sett vid startup är Windowsloggan och MSI-loggan med valen mellan Setup, Boot och Recovery. Så har aldrig ens sett ordet 'RAID' poppa upp i datorn förrän jag försökte starta den efter kraschen.]

Jag förstår att jag kan ha konstiga formuleringar men vände mig hit enbart eftersom jag inte kan någonting om sånt här. Ber om ursäkt om jag har skapat förvirring i era stackars data-hjärnor med luddiga ord och invecklade förklaringar. Fick dock ett par förstående svar nästan direkt så jag skulle la ha avslutat med bara det inlägget.

Hur som haver berättade jag för Ahlberg exakt vad som hänt, att det var två fysiska diskar inblandade och jag ska skicka iväg båda två i hopp om räddning. Svaret var att de har tagit hand om många liknande problem förut.

EDIT: Hittade felmeddelandet efter lite sökning på internet. Detta upprepade sig hela tiden när jag försökte boota från min trasiga hårddisk.
"Reboot and select proper boot device or insert boot media in selected"

Av Kittay

Det här börjar bli mer komplicerat än det var meningen från början hahaha. Jooker och ggustavsson sa det, helt enkelt.