Inlägg

Inlägg som pigfish har skrivit i forumet
Av pigfish

Du kan bortse från allt snack om att det är ett kall eller att man ska vara extra empatisk. Är själv specialistläkare och skulle nog säga att överdriven empati snarare är ett hinder i yrkesutövningen och en riskfaktor för att bränna ut sig. Läkare håller i diagnostik och behandling, ej omvårdnad.

Ångrar inte mitt val, lönen är ok och det är ett stimulerande och givande kneg.

Av pigfish

Ja då är det ju bara att byta ut kuddar och dammskyddet. Själva hörlurarna är det alltså inget fel på och de kommer hålla i säkert 20 år till.

Jag har bytt ut mina kuddar och headband flertal gånger, det är busenkelt.

Av pigfish

På vilket sätt faller de isär? Låter mycket konstigt, jag har kvar mina HD600 som jag använder nästan dagligen nu, inköpta 1998. Fungerar fortfarande perfekt och jag är inte alls försiktigt med dem. Bytt ut sladd och pads flertal gånger dock.

Av pigfish
Skrivet av Puttefnasket:

Det du beskriver är ett subjektivt synsätt inte objektivt.

Om du läser inlägget jag citerade så förstår du ironin.

Av pigfish
Skrivet av mrqaffe:

Men de var definitivt inte vanliga till en dator, dessutom så låter 580/850 bättre och det tog till 650 innan de putsat till ljudet så det som helhet konkurrerade med 580 även om det nog ändå är 580/850 som helhet som låter bäst av 580/850, 600 och 650.
Jag saknar verkligen 580/850 ljudmässigt och 850 har ju inte på nått sätt nån modern ersättare från någon tillverkare, hade den kommit idag hade den troligen blivit en favorit att ha till datorer då den erbjuder i praktiken latensfri trådlöshet och väldigt bra ljud, moderniserar man den till ett headset så skulle den totalt krossa allt som finns på marknaden idag.

Nej tyvärr, rent objektivt så låter hd600 bättre än både hd580 och hd650.

Av pigfish

Otroligt att ingen nämnt 90-talets höjdpunkt, Sennheiser Hd-600!

Köpte mina 1998 iirc, har dem fortfarande. Endast bytt sladdarna och padsen säkert 4-5 ggr, fungerar fortfarande ruskigt bra.

Har prövat mig igenom det mesta inom hörlursvärlden inkl de bästa elektrostaterna men HD600 är det enda som är konstant

Av pigfish
Skrivet av sekips:

Är inte alla 30XX kort egentligen samma krets? Bara quality control som sorterat dom?

Jo men det är ju helt olika kort i de flesta fallen även om det är samma gpu. Olika pcb, power stages/vrms kylare etc.

Skillnaden mellan Tuf oc/non-oc verkar vara prislappen och en mycket liten överklockning på oc som non-oc säkerligen överträffar i 90% av fallen. För övrigt är de helt identiska.

Blir ju också extremt svårt att välja kort om man vill ha det i rimlig tid. Borde skippa oc-modellen för att förenkla hädanefter.

Av pigfish

Ruskigt löjligt med dennna indelning mellan OC/non-OC kort imo. Det är ju samma kort, blir som en chansning när man beställer om man får något kort eller ej om man råkar chansa fel.

Har ett non-oc TUF som klockar riktigt bra för övrigt, fick det rätt snabbt efter beställnig från amazon.se

Av pigfish
Skrivet av lejonhead:

Ok, fattar inte vad som händer. Mitt beställning var 2/1, har inte hört någonting än.
Mvh

Beställde 1/1, fick min för drygt en vecka sedan.

Av pigfish

Varför ska du köpa en ny CPU?

Av pigfish

Är din backplate i plast eller metall? MSI verkar köra i plast, med följd att det bara stänger in värmen.

Av pigfish
Skrivet av Xabba55:

Svenska amazon? Grattis! Tycker inte jag sett något tillgängligt eller möjligt att lägga en kommande order på ang. rtx3080 serien där..

Japp, svenska amazon.

Skrivet av arvcop:

Vilket datum beställde du?

1/1

Skrivet av Kimball:

Jodå och vissa var lyriska över snabba leveranser osv, vilket såklart var bra. Men nu är amazon lika otransperanta som lolgianten och liknande. Ännu värre när de tar bort orders på folk utan att infa något. Amazon.se är generellt ett skämt att ha och göra med vs. co.uk/.de/.com av egen erfarenhet...

Ligger själv på 2 jan på samma kort och pris. Hade hoppats ngt skulle hända förra veckan då ngn annan fick sin order borttagen pga för lite likvider tillgängliga på kontot men icke...

Ja kändes som en chansning att beställa på amazon helt klart, ingen info om planerad leverans innan det skickades. Du borde få det snart, beställde mitt bara en dag innan dig, haft kortet i snart två veckor. Grymt nöjd! Bortsett från hög vram temp, men det avhjälps lätt med litet kylflänsar på backplaten.

Av pigfish

Trist med amazon, jag var också ruskigt osugen på att stödja dem men slängde iväg en beställning på Asus tuf 3080 non-oc för 8200 i januari efter att jag insett att de beställningar jag haft på svenska webshoppar inte rörde sig nämnvärt. Det kortet sitter i datorn nu sedan ett par veckor. Ruskigt nöjd, gediget bygge. Klockar bra. Kommer sätta kylflänsar på backplaten och deshrouda det då det är för högljutt vid belastning.

Av pigfish

BMI?
Håll fasta rutiner med 8h sömn. Sätt väckarklocka på samma tid även på helger. Kardio-träning.

Att sova 16h per dygn skulle vem som helst bli seg av.

Antar att lab inkl fastesocker, tsh o testo är väsentligen ua?

Av pigfish

Titta på Länsförsäkringars statistik gällande maskinskada om du vill ha problemfritt bilägandet. https://lansforsakringar.se/vasterbotten/privat/forsakring/bi...

Du är helt rätt ute när du tittar på Toyota/Lexus.

Av pigfish

Varför behöver du x570 moderkort? Känns som att du kan lägga krutet på något annat istället som ger riktig prestanda istället.

Av pigfish

Jaha, min förväntade leverans framskjuten på 3080 ventus oc framskjuten från 1a mars till sista april. Verkar vara dålig leverans på ventus från msi. Trist då det kortet är bäst att deshrouda.

Av pigfish
Av pigfish

Jag håller på med ett liknande bygge, dock med 3080, annars typ likadant. Noctua c14s är bäst om du kör meshpanelen. Finns jämförelser på Youtube som går igenom alla kylare till nr200

Av pigfish

https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=14530

2700 nu, finns inget i den prisklassen som är i närheten, satsa på en amp/dac för resten