Inlägg

Inlägg som Schackmannen har skrivit i forumet
Av Schackmannen

Hade 2 problem idag på mitt matteprov som jag inte lyckades lösa.

Den första var 3,2*x^3,2=0,9*x^0,9
Man skulle svara med 2 decimaler men en lösning är ju x=0 vilket uppenbarligen inte var vad de var ute efter. Men hur löser man den? För man kan väl varken dela med x eller ta log(x) eftersom x kan vara noll?

Den andra var 4^(4+log(x))+4^(3+log(x))=80
Jag prövade att göra så här:
1. 4^(4+log(x))+4^(3+log(x))=80
2. log(4)*(4+log(x))+log(4)*(3+log(x))=log(80)
3. 4+log(x)+3+log(x)=log(80)/log(4)
4. 2*log(x)=log(80)/log(4)-7
5. log(x)=(log(80)/log(4)-7)/2
6. x=10^((log(80)/log(4)-7)/2)) vilket blir galet.
Går det fel redan vid steg 2 eller blir det fel någon annanstans?

Av Schackmannen

Allt som kan vattenkylas ska vattenkylas

Av Schackmannen
Skrivet av ScaniaTuktarN:

Huuuj, tänkte höra med er hur mycket pengar (månadspeng/barnbidrag) ni får av era föräldrar Är i dagens läge 15 bast och får 200kr per månad vilket är riktigt snålt, vill polarna äta pizza eller gå på bio så får man alltid tacka nej eftersom alla pengar ryker på sånt skit.. Så som jag fattat så ligger barnbidraget på ca 1k, 200kr av dom går till mig (månadspeng), sen betalar föräldrarna in en liten del till mitt sparkonto.. Men vart fan tar resten av pengarna vägen, lägger dom resten av bidraget i sina plånböcker eller? :') De har inte köpt mycket till mig på sistonde så pengarna kan då inte va slut så snabbt..

Jag kanske låter bortskämd men ska man ta o fjäska åt sig en större peng eller hela bidraget? Det är ju mindre än 1 år till gymnasium och då kanske man flyttar hemifrån så det är väl dags att lära sig hantera pengar nu?..

När jag fyllde 14 så började jag få 500kr i månaden och innan dess hade jag 100kr i månaden men då behövde jag knappt köpa något själv. Nu är jag 17år och får studiebidraget på 1050kr varje månad men då måste jag köpa kläder själv, dock slipper jag köpa jackor och skor själv.

Men jag håller med om att 200kr inte är så mycket. Du skulle kunna försöka förhandla med dina föräldrar om att få mer i månadsbidrag och motivera varför du tycker att du förtjänar en ökning. Säg då inte att du vill ha mer pengar så du kan köpa pizza oftare, utan säg istället att 200kr inte räcker långt till nöjen som bio. Sen vet jag inte om du har några sysslor i hemmet nu, men du kan säkert få en större månadspeng om du t. ex tar hand om all disk, klipper gräset, städer huset, skottar snö osv.

Av Schackmannen

I vilka uppdateringsfrekvenser funkar ULMB?

Av Schackmannen
Skrivet av Pamudas:

Hur får du detta till att inte vara "mer svårdrivet"?

Det jag menade är att processorn och grafikkortet belastas mindre eller lika mycket som innan, om man kollar på den totala belastningen av dom. Det kanske var fel ordval .

Av Schackmannen
Skrivet av phrrak:

Tjenare, min bror har kunnat spela CS GO på relativt bra fps men efter varje uppdatering så går det åt skogen. FPS en sjunker till 30 och det är inte spelbart helt enkelt. Någon som vet vad det kan bero på? eller har samma problem?

Tack i förväg!

(ber om ursäkt om detta är i helt fel tråd/kategori)

Har också ganska markant sämre fps efter de senaste uppdateringarna, men det beror inte på att spelet blivit mer svårdrivet utan att grafikkortet och processorn belastas mindre än innan. Nu när jag spelar cs:go så belastas 1 kärna till typ 90% och 2-3 st till kanske belastas till 30-40%. Kommer inte hur det var innan men vad jag minns så var belastningen mer jämnt fördelat. Antar att överklocking är det enda som hjälper just nu, om det inte hjälper att stänga av HT för de som har det.

Men mer än 30fps ska väl typ varenda dator klara av, beroende på inställningar, så det låter som att något är galet. Eftersom detta handlar bärbara datorer så skulle överhettning kunna vara en orsak till låg fps. Vad har din bror för komponenter?

Av Schackmannen

Ursäkta om detta räknas som bump, men hur går jag vidare med detta? Är det dags för en ny router eller går det att fixa ändå? Behöver jag kontakta supporten hos min ISP?

Av Schackmannen
Skrivet av Shirayukiie:

Då vet vi att det inte är portarna iallafall. Det är något som står mellan anslutningen mellan din dator och BrutalCS server.

Ligger problemet hos mig eller kan det vara min ISP eller brutalcs?

Av Schackmannen
Skrivet av Shirayukiie:

Hmm skumt. Prova öppna CMD och skriv ping 188.126.81.67
Får du reply?

Nej, det kommer bara upp request timed out.

Av Schackmannen
Skrivet av Shirayukiie:

Du vet alltså säkert att du öppnat portarna på routern?

Troligtvis inte, men värt att pröva.
Fungerar server listan i Steam? Om den gör det pröva att tillåta alla anslutningar till csgo.exe genom att gå till Avancerade inställningar i Windows Brandväggen via kontrolpanelen.

Jag gjorde precis som det stod att man skulle göra i deras guide, så det ser likadant ut för mig som för dom i routerns inställningarna.

Jag hittar typ 2000 servrar i server listan i csgo men jag kan fortfarande inte komma in på majoriteten av brutalcs servrar. Jag kollade i windows brandväggen och den tillåter alla anslutningar till och från cs:go.

Av Schackmannen
Skrivet av Shirayukiie:

Har du någon antivirus mjukvara som erbjuder "Internet Security" med brandvägg så är det värt att kolla om den blockerar anslutningar som den inte borde.

Jag använder bara windows defender som antivirus och den verkar inte ha något internet security liknande skydd. Kan det vara något i windows firewall som strular?

Av Schackmannen
Skrivet av Boozfob:

Här ser du vilka portar som används
https://support.steampowered.com/kb_article.php?ref=8571-GLVN...

googla namnet på routern + portforward så bör du hitta en giude som visar hur man gör för just din router.

Jag följde denna guide: http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/Dlink/...
Men när jag testade om portarna var öppna efteråt med deras program så står det: "Port Check Result: Your port is NOT OPEN or not reachable!". Vet du vad som kan vara fel? Jag har en D-Link DIR-635 förövrigt.

Av Schackmannen
Skrivet av Boozfob:

Du behöver antagligen "port forward:a"

Hur gör man det? Är nybörjare med det mesta som har med nätverk att göra.

Av Schackmannen

Hittar inte alla community servrar i cs:go

Hej!
Hoppas detta ska ligga här och inte i nätverksforumet.

Jag har ett problem med mitt cs:go, när jag går in på community servrar så hittar jag många, men inte alla. Framförallt så tänker jag på brutalcs dm servrar. Jag hittar ca 5 av 15 st och försöker jag joina servrarna som jag inte hittar ingame via deras hemsida så kommer detta upp: http://i.imgur.com/QQO5qpu.png
Här hittar jag listorna på servrarna: http://stats.brutalcs.nu/csgo10 och http://stats.brutalcs.nu/csgo2

Min kompis prövade att göra samma sak och då kom han in direkt. Jag provade att installera om cs samt att byta konto men det hjälpte inte. Jag har försökt att googla lite men jag har inte hittat något av nytta. Har detta med min router att göra? Kommer ihåg att jag har läst om liknande problem förut, men att de då handlade om att knappt inga servrar dök upp ingame och att många då sa att det kunde bero på att routern inte kan hantera så många anslutningar och liknande.

Men om routern är problemet, borde det inte gå ändå att joina via deras hemsida? För då behöver den ju inte ladda in alla servrar som finns. All hjälp och tips uppskattas!

Av Schackmannen

Ursäkta om detta är off-topic, men jag fick en TI-82 gratis av skolan när jag började 1:an, är detta ovanligt eller? Går natur på ett kommunalt gymnasium om det spelar roll.

Av Schackmannen
Skrivet av GLaDER:

Din latex.gif verkar inte vilja leka! Men för att svara på din fråga så beror det på vem du frågar. Du kommer praktiskt taget till noll, men kanske inte riktigt ända fram

Konstigt, det funkar för mig.

Skrivet av kwame:

Egentligen är ju inte oändligheten ett tal.

1/oändligheten = 0

vi förlänger med oändligheten:

(1/oändligheten)*oändligheten = 0*oändligheten
1 = 0*oändligheten
1 = 0

Det stämmer ju inte riktigt. Dvs, division med oändligheten är odefinerat.

Enligt wolframalpha så är 1/=0 och det är 0* som är odefinerat.

Av Schackmannen

Om man halverar ett tal oändligt många gånger, blir det =0 då?
Detta var något jag tänkte på när jag var yngre och drog slutsatsen att man kommer aldrig att nå noll eftersom det bara blir fler och fler decimaler. Dock så började tänka på detta igen och kom nu fram till slutsatsen att det blir noll.

Jag tänker så här, om man halverar 1 två gånger så kan det skrivas som:

http://latex.codecogs.com/gif.latex?1/2/2%3D1/%282*2%29%3D1/2%5E...

Om man då fortsätter att dela med 2 oändligt många gånger så borde det kunna skrivas som:

http://latex.codecogs.com/gif.latex?1/2%5E%5Cinfty%3D1/%5Cinfty%...

Har jag gjort rätt eller går det inte att göra som jag gjorde?

Av Schackmannen
Skrivet av Aotw:

Inte haft något problem med min G930 förräns jag installerade win10, då började det stänga av sig/tappa kontakten, men gjorde följande trick jag hittade på deras forum, och inte haft några problem sedan.

Step 1: Exit the logitech gaming software from your task bar.

Step 2: Open up Device_Manifest.xml, which normally is located at: C:\Program Files\Logitech Gaming Software\Resources\G930\Manifest. This file can be opened with notepad.

Step 3: Look for "<battery turnOffInterval="900", This is how many seconds it will wait before activating the auto shut off feature. Change the "900" to "0"
The 900 represents 15 minutes, A value of 3600=1hour and so on.

Step 4: Save as to desktop.

Step 5: Move the original file (C:\Program Files\Logitech Gaming Software\Resources\G930\Manifest) to a different folder (perhaps a backup folder) and it will let you know that you need administrator privilege to do so, click continue.

Step 6: Move the new/edited file to C:\Program Files\Logitech Gaming Software\Resources and again click continue after acknowledging administrative permissions.

Step 7: You can now bring the Logitech gaming software back up.

Testar detta nu, hoppas det funkar!
Edit: Funkar perfekt, tack så hemskt mycket!

Av Schackmannen

Om jag laddar headsetet så stängs det inte av, så kan det vara problem med batteriet?

Av Schackmannen
Skrivet av 1NstaNT:

Funkar 4:3 stretched till nvidia i windows 10?

Ja, det gör det, testade det nyss i cs. Du behöver bara fixa dom här inställningarna.

http://i.imgur.com/0PF9zZI.png