Inlägg

Inlägg som Schackmannen har skrivit i forumet
Av Schackmannen
Skrivet av M1sC:

den ser exakt ut som i länken

Ser ut som phase 2, kan inte exakt pris men du kan säkert få över 200keys för den. Kolla www.reddit.com/r/globaloffensivetrade i första hand och csgolounge i andra hand för värde.

Av Schackmannen
Skrivet av M1sC:

Jo euro menar jag -.- sorry hehe

Hmm, jo men o andra sidan så vill jag ha en ny kniv så, pengar på steam e ju inte så pjåkigt =D

Men då stämmer runt 350 euro då tro?

Asså, säljer den inte för 2k för IRL deg, känns helt onödigt faktiskt, inga andra drar ner priserna så mycket tyvärr...

Den är värd mer än vad man kan begära för den på steam market så den är värd mer än 350 euro, vet du vilket pattern kniven har? Kolla här och jämför http://imgur.com/a/gON30

Av Schackmannen
Skrivet av goofy007:

Ska jag sätta på v-sync?

Du kan ju prova med det på och se om du gillar det men det är verkligen inget jag rekommenderar då det oftast leder till mycket input lag vilket inte är önskvärt, vissa tycker till och med att det är omöjligt att spela cs och liknande fps spel med vsync på.

Av Schackmannen
Skrivet av kwame:

Du snackar om 60 Hz vs 100/144 Hz, självklart är det en enorm skillnad.
Vi snackar om 60 fps vs 60+ fps på en 60 Hz skärm.

Bara för att man har 60fps betyder inte att alla frames kommer i takt med att skärmen uppdateras om man nu inte kör med v-sync vilket gör att man kan känna skillnad mellan 100fps+ och 60fps med en 60hz skärm.

Av Schackmannen
Skrivet av kerex132:

Hej,
Jag och min vän gjorde ett test för skoj skull för att se vem som hade de bästa grafikkorten, min kompis har två stycken R9 290X Tri-X som han har överklockat och jag har två stycken GTX 970 ifrån MSI som är överklockade, hur kan det komma sig att min kompis vinner i 1080p med sina R9 290X?

Jag har tittat på 1440p och där vinner den säkerligen eftersom den har mer bandbredd osv, men det är ju väldigt konstigt att den kan vinna i 1080p då GTX 970 är känt för att vara en av de bästa korten nu på marknaden i 1080p.

Det jag trodde var att han hade på sitt integrerade grafikkort på processorn skulle det kunna vara varför han får mer poäng i 1080p medans min proccesor inte har något integrerat grafikkort?

Bilder ifrån testen:
GTX 970 SLI: http://i.imgur.com/dQ7tEC8.jpg
R9 290X Tri-X Crossfire: http://i.imgur.com/EH5Ku3h.jpg

Med Vänliga Hälsningar,
Kerex132

290x verkar prestera lite bättre i 1080p också, dock är detta bara ett kort.

Av Schackmannen
Skrivet av goofy007:

Jag kör med en 66 , Men jag vet inte hur man klockar Kan det skada moderkortet hur vet jag om processorn inte blir för varm

Det finns många program som kan hålla koll på temperaturen när du klockar, t ex hwmonitor. Det finns flera överklockningsguider men grunden är att man ökar klockfrekvensen tills datorn blir ostabil och sen ökar du spänningen lite grann och sen klockfrekvensen igen och sen fortsätter du så tills du antingen blir begränsad av temperaturen, spänningen eller att datorn helt enkelt vägrar bli stabil på en högre frekvens oavsett spänning. Men läser du på lite och tar det lugnt så ska det inte vara någon fara.

Men när du säger att det laggar när du har 160fps på en 66hz skärm så bör det inte vara för att fps:en är låg. Går fps:en upp och ner mycket när du spelar? För oftast märker jag av stutter om det droppar från t ex 280 till 180fps på en sekund och sen tillbaka men ligger den konstant på typ 180 så märks det inte lika mycket.

Av Schackmannen
Skrivet av goofy007:

Jag testade fps i Valve DM server, det var typ 15 inne då. Men att uppgradera processorn till en amd fx 8350 + vattenkylare tror du att det kommer hjälpa med fps? Tycker dock att jag fortfarande borde få bättre fps för inet sa allt att denna datorn skulle klara CsGo smooth på low settings,

Nej det vore slöseri med pengar, har du inte en bra kylare så skaffa en bra luftkylare, t ex Noctua NH-D15 om du har plats och sen klocka processorn, 8320 är bara en 8350 fast med lite lägre klock. Nu vet inte jag vad du tycker är smooth men 160fps+ är ju inte jättedåligt. Kör du med 120/144hz skärm?

Av Schackmannen
Skrivet av goofy007:

Vad menar du?

Laggar gör det när nätverket inte funkar riktigt eller när man har hög ping men man förstår ändå vad du menar. Men om det inte är någon skillnad på högsta och lägsta inställningar så är det CPU:n som begränsar fps:en. Multicore rendering finns i video inställningarna i csgo och den ska vara på. Men jag tror helt enkelt att csgo inte utnyttjar alla kärnor vilket gör att CPU användningen ligger på totalt typ 40% fast de kärnor som används ligger runt 100% vilket begränsar din fps. Vad gör du när du testar din fps? Kör du servrar med många spelare inne så är det påfrestande för de flesta datorer och man brukar ha mycket bättre fps i matchmaking.

Av Schackmannen

Paysafecard som finns hos pressbyrån, direkten, 7-eleven och kanske något mer ställe. Men om du köper det så skapa ett paysafekonto så får du ut mer av dina pengar för köper du tex ett 100kr paysafecard så får du bara 10 euro om du använder ditt paysafecard direkt på steam men lägger du in det på ett paysafekonto så får du 100kr i euro vilket är typ 10,5 euro som du sen kan använda på steam. Hoppas jag inte skrev för rörigt.

Av Schackmannen
Skrivet av qungenlol:

Hej, dum fråga vad menas med HT och vart hittar jag den? Då jag upplever ungefär.samma problem som dig

HT är hyperthreading vilket ger väldigt mycket mer prestanda i program som kan utnyttja många trådar bra, dock så är det inte så många spel som kan dra nytta av de extra trådarna och ibland ger det till och med sämre prestanda. HT kan du stänga av i bios men detta gäller bara om du har en i7 processor.

Av Schackmannen
Skrivet av Foxmaner:

Såg nu att det var lite dam på den. Går det att damma av det värsta med en dammsugare

Använd aldrig en dammsugare i en dator då det finns en väldigt står risk för esd-skador.

Av Schackmannen
Skrivet av Schmunken:

Du kan köpa de på alla basic spelaffärer t.ex: Game, Gamestop mm...

Du är bara över 1 år sen :P. Var ganska länge sedan jag fick ett kort som funkar online så det är inget problem längre men det är väl bra om andra ser detta

Av Schackmannen
Skrivet av phoenixdisciple:

Du får gärna göra en sammanfattning i början av tråden eller något (typ inom spoiler tagg) så man ser vad du testat och inte.

Har du testat att stänga av HT, Turbo och intel speedstep?

Skrivet av mekken:

Min fps ökade när jag i aktivitetshanteraren satte processen csgo.exe till hög.

Ursäkta för sent svar, jag har stängt av HT samt att jag har satt proccessen till hög och jag ska testa nu men jag har inte provat att stänga av turbon samt att jag hittar inte intel speedstep i bios, vart brukar det finnas?
Edit: Märker stor skillnad när jag stängde av HT, får inte längre fps-drops vad jag kan se, dock har jag bara spelat i några minuter men det är stor skillnad i flyt samt att det är en mycket jämnare belastning över alla kärnor nu.

Av Schackmannen
Skrivet av Sisyfos:

Första misstaget när det gäller datorbyggen över lag är att vara en fanboy och just när det gäller WoW så är det också ganska dumt att köpa AMD då WoW mest behöver 2st starka processorkärnor vilket Intels G3258 leverar som dessutom är riktigt överklocksvänlig till ett väldigt bra pris.
GTX 750 Ti har jag däremot inte lika mycket att säga negativt om men AMD's R7 260X ger lika mycket eller lite mer prestanda för några hundringar billigare till följden av lite mer strömförbrukning.

Här är en bra dator för WoW och billigare skulle jag inte gå: http://www.inet.se/kundvagn/visa/7572057/wow-dator

Håller med, men har TS en budget på 5k så går det väl att trycka in en eftermarknadskylare så man kan överklocka mycket, fast det kanske går bra med stockkylaren ändå?

Av Schackmannen
Skrivet av Logina24:

Om det är spel i origin är "origin i spelet" menyn känd för att ge upphov till fps drops. Jag hade det problemet med dragon age inquisition

CS:GO är ett steam spel, har inte origin igång.

Av Schackmannen

Har provat alla förslag men inget har hjälpt, här har ni ett screenshot som visar CPU och GPU usage samt lite ingame stuff.

Av Schackmannen
Skrivet av phoenixdisciple:

Har du "unparked" på samtliga kärnor?

Ett program som kan checka samt "unparka" cores; https://bitsum.com/parkcontrol/
Välj "high performance" profilen och klicka sedan "apply", se till att du kör High Performance i Windows med, annars får du ingen effekt (Control Panel>System & Security>Power options>Checka i High Performance).

Läs lite på deras hemsida om du inte vet vad 'core parking' är. Det går även att göra detta manuellt i Windows eller via BIOS, men var så länge sedan jag gjorde det så kan inte säga exakt hur man gör det

*NOTE* Att unparka cores innebär att de drar 'max idle power' hela tiden, med andra ord stängs alla strömsparfunktioner av, så värt att tänka på om du är petig på elförbrukningen.

Testade men ingen skillnad.

Ska kolla på det där.
Edit: Hade adaptive igång i nvidia settings så jag ska kolla om det blir bättre. Tror dock att det fortfarande någonting med CPU:n som är problemet.

Av Schackmannen

Jag provar att avinstallera spelet och sen installera det igen så får jag se om det blir bättre.

Av Schackmannen
Skrivet av phoenixdisciple:

Testa att återställa all OC till en början, löser inte det problemet testa med att dra ner alla settings till low och se om problemet kvarstår även där.

Har återställt bios inställningarna men det hjälper inte, det spelar heller ingen roll om jag kör 1080p maxat eller 720p med allt på low. En sak jag noterade efter att jag återställde var att en kärna jobbar i 90% medans ingen annan når över 50% belastning.

Av Schackmannen
Skrivet av phoenixdisciple:

Kör du någon OC? Vad har du för temp?
Om du har en "dålig" OC kan CPU'n hicka till ibland, och har du för höga temps så throttlar allt ned.

Kör du för settings i spelet och har du VSYNC på?

Jag kör en liten oc på CPU:n, 4,1Ghz, max temp är 58c. Har inte vsync igång och jag kör 1080p med nästan allt maxat förutom att jag inte har någon fxaa. Har haft lite problem med att överklocka min CPU så jag kan prova att återställa den.