Inlägg

Inlägg som Schackmannen har skrivit i forumet
Av Schackmannen

Jag provar att avinstallera spelet och sen installera det igen så får jag se om det blir bättre.

Av Schackmannen
Skrivet av phoenixdisciple:

Testa att återställa all OC till en början, löser inte det problemet testa med att dra ner alla settings till low och se om problemet kvarstår även där.

Har återställt bios inställningarna men det hjälper inte, det spelar heller ingen roll om jag kör 1080p maxat eller 720p med allt på low. En sak jag noterade efter att jag återställde var att en kärna jobbar i 90% medans ingen annan når över 50% belastning.

Av Schackmannen
Skrivet av phoenixdisciple:

Kör du någon OC? Vad har du för temp?
Om du har en "dålig" OC kan CPU'n hicka till ibland, och har du för höga temps så throttlar allt ned.

Kör du för settings i spelet och har du VSYNC på?

Jag kör en liten oc på CPU:n, 4,1Ghz, max temp är 58c. Har inte vsync igång och jag kör 1080p med nästan allt maxat förutom att jag inte har någon fxaa. Har haft lite problem med att överklocka min CPU så jag kan prova att återställa den.

Av Schackmannen
Skrivet av Gender Bender:

http://quotes.lifehack.org/media/quotes/quote-Bill-Gates-640k...

En klassisk kommentar från Bill Gates som påstod att ingen kommer behöva mer än 640K RAM.

Som han själv säger att han aldrig har sagt...

Av Schackmannen

FPS-drops på bra dator

Hej!
Så jag får fps-drops när jag spelar, framförallt i dm-servrar där min fps ibland droppar ner under 120. Detta händer även fast min GPU usage ligger på ~50% samt att ingen CPU-kärna jobbar i mer än 70%. Varför droppar fps:en ändå? Kan servern påverka fps:en eller är det något med min dator? Jag har ht igång så det kanske är det som är problemet men det borde väl inte påverka fps:en så mycket?
Edit: Jag har testat detta utan framgång: Jag har provat att installera om spelet, unpurka cpu cores, sätta på prefer maximum performance i nvidia kontrollpanelen, återställa bios samt ställa in 720p i spelet så att det inte är grafikkortet som är problemet men inget hjälper.

Av Schackmannen
Skrivet av Wizty:

GPU:n är ett Radeon R9 280 och kör på 1080p med HDMI kabel! Asså det är inte problem att klämma ut mer än 30 fps, spelar jag på lägsta grafikinställningarna så får jag max 30 där oxå, och även på maxad grafik! Inget fel med mina komponenter, bara spelet som krånglar -.-..

Det är inte din CPU som flaskar då? Vilken CPU har du?

Av Schackmannen

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=2778058 Razer deathadder, kanske lite över budget men en sjukt skön mus enligt mig.

Av Schackmannen
Skrivet av Rauf:

# 5452 MHz (Intel/3570k) på VATTEN av Rauf http://valid.canardpc.com/msig8z

Inte illa

Av Schackmannen
Skrivet av ThePreviousGod:

Måste inte grafikkortet ha lika många Hertz som skärmen för att det ska funka?

Vet inte vad du menar med att grafikkortet ska ha lika många Hertz men om du tänker på fps så spelar det ingen roll hur mycket fps du har, det kommer att funka ändå även om man vill ha 144+ fps för att man ska få ut så mycket av skärmen så möjligt. Det enda som spelar roll är vilken anslutning du väljer att använda dig utav,

Av Schackmannen
Skrivet av MacAllan:

Och vad har detta med vad som diskuteras här att göra?

Tror att han har lite svårt att svara nu

Av Schackmannen

Har du provat rapid mode?

Av Schackmannen

Undrar också om LDLC vs Fnatic men jag tror att LDLC vinner med 2-1, vet dock inte om jag ska betta.

Av Schackmannen
Skrivet av SmileyFace:

Hela mitt inventory. Borta. Borta för alltid

Det är inte bara steam som laggar? Är det inventory tomt eller står det att den inte kan ladda inventoryn?

Av Schackmannen
Skrivet av YGLeXz:

Imho: Nej, det är inte värt att lägga de extra pengarna på en 144 Hz-monitor. Lägg istället de pengarna på en fin IPS-panel.

Dessutom tror jag att _ytterst få_ personer drar nytta av 144 Hz. Den medelmåttiga spelaren har många andra saker att bli bättre på först, innan denna kan dra nytta av 144 Hz. Jag hade 2x120 Hz förut men sålde båda två och köpte mig 2x60 Hz IPS-paneler istället. Är otroligt nöjd med mitt val. Nu spelar jag visserligen inte alls längre, men när jag gjorde det så kändes det ändå bättre att mina spel såg väldigt mycket bättre ut än att jag möjligen hade 0.05 högre K/D-R med fula skärmar.

Om Alling kikar in så blir det dock andra bullar. Allt under 144 Hz är skräp i hans ögon.

Man behöver ju inte vara bra för att ha nytta av 144hz. Själv ligger jag runt Guld nova 3 i CS:GO vilket inte är speciellt bra men jag tycker ändå att det är en jättestor skillnad att spela i 144hz mot att spela i 60hz vilket jag märker när jag spelar på min mac, det blir helt enkelt inte lika kul att spela när det är en massa screen tearing, oflyt i bilden samt en massa motion blur.

Av Schackmannen
Skrivet av Gladagurkan:

Hej!
För 5 veckor sedan fick jag en ny dator och loggade in på steam. Nu vill jag sälja min cases jag fått men det går inte Någon som vet varför? Det står att man ska vänta 30 dagar och det har jag gjort.

Några 30 dagar har jag inte hört talas om men efter att man har aktiverat steam guard så måste man vänta i 15 dagar, har du aktiverat det?

Av Schackmannen
Skrivet av Datanisse:

lcd 144hz inte värt!! LCD släp går aldrig undvika utan latency eller huvudvärk! Nu väntar vi på annan teknik men företagen mjölkar oss så länge det går för att spara på utvecklingskostander

Om du tänker på motion blur så finns det tekniker som nästan tar bort det helt, t ex Lightboost eller BenQ motion blur reduction som finns på deras Z-skärmar. Tänker du på responstid eller input lag så kan du kolla på Sweclockers test av XL2420Z, den ligger hack i häl med en CRT-skärm. http://www.sweclockers.com/recension/19351-benq-xl2420z-gamin...

Av Schackmannen
Skrivet av SmileyFace:

Jo DH kommer bli awesome! Hoppas på NiP är lite av en fanboy, men tror dock ej det om de inte har steppat upp sitt spel en del.

Hoppas också på NiP men jag tror inte dom ens kommer till final, om dom andra i laget spelar som dom gjorde när Fifflaren fortfarande var kvar så kommer Maikelele inte att göra någon skillnad tror jag.

Av Schackmannen

Vann båda min bets på CW och Flipsid3 men betta inte så mycket, fick ~30 value i alla fall :). Längtar till DH så man kan betta lite mer

Av Schackmannen
Skrivet av unknown12:

Tjena, farsan ska få en server och varken han eller jag har en aning om vad vi ska göra med den. Det är en sprillans HP av okänd modell, den skulle vara liten så troligtvis inte ett prestanda monster men den är nog rätt snabb ändå. Problemet är att vi inte har en aning om vad vi ska göra med den, vi programmerar inte, vi är inte några inbitna gamers, vi ska inte sälja den, vi ska inte slå sönder den och vi har inget behov av en media server. Så vad för roligt kan man hitta på?

Roligt vet jag inte om det är men folding@home kanske vore något?

Av Schackmannen
Skrivet av StuntmanMike:

Men hur funkar freesync? G-sync kräver ju 144hz(120?) för att fungera.. Hmm haft lite ångerst över att köpa nVidia nån månad innan AMD släpper nya kort och freesync men detta gör nog valet lättare..

Det finns 60hz skärmar med G-sync så 120/144hz är absolut inget krav.