Inlägg

Inlägg som Schackmannen har skrivit i forumet
Av Schackmannen

Avslutar budgivningen här då

Skickades från m.sweclockers.com

Av Schackmannen

@Buttmuffin: Chassit och skärmen känns väldigt stabila, ingenting som gnisslar eller böjer sig enkelt. Eftersom datorn inte väger så mycket och är ganska tunn så är inte kylningen den bästa men jag undervoltade CPU:n med ca 110 mV och iGPU:n med runt 50 mV utan instabilitet och då hölls temperaturerna nere utan att någonting throttlade, även i tunga spel. Kan ju inte påstå att den är speciellt tyst då men om man har hörlurar på sig så ska det inte vara något större bekymmer. Använde en enkel kylplatta från Inet för att få ner temperaturerna lite till, om jag hittar på den så bjuder jag på den om så önskas.

Angående märket så forskade jag lite i det när jag fick den och om jag minns rätt så kom jag fram till att det är i princip samma laptop som denna.

Datorn kom med 22 månaders garanti.

Är det något mer du undrar över så fråga på bara

Av Schackmannen

Har bud på 12500kr från campttex i PM.

Av Schackmannen

Vi kör budgivning till fredag kväll, om ingen bjuder över 12k innan dess så är den din @buttmuffin om du fortfarande är intresserad

Av Schackmannen

@Buttmuffin: Har kvar orginalkartongen med frigolit så det borde inte vara något problem att skicka den om det inte funkar att hämta upp.

Av Schackmannen

Bärbar speldator med 7700HQ, GTX 1070, 16GB DDR4, 512GB SSD

Tänkte kolla intresset för min bärbara speldator som jag köpte från pc-konsulten.se 2017-10-04 för 19805 kr. Modellen hette "IVY Splendor Laptop 155 P".
Specs:
Skärm: 15,6" 1920x1080p 120 Hz TN-panel.
CPU: i7-7700HQ
GPU: GTX 1070 Max-Q
RAM: 16 GB (2x8) Crucial 2133 MHz CL 15 DDR4
Lagring: 512 GB Samsung SM961 PCI-E NVMe SSD
Wi-Fi: Intel® Dual Band Wireless-AC 8260 Plus Bluetooth
Kylpasta: Arctic MX-4 GPU & CPU (Applicerades av fabriken)
Tangentbord: Bakgrundsbelyst med svensk layout
OS: Win 10 Education (Följde inte med något utan använde en licens från skolan)
Vikt: ~2kg

Skaffade den för att ha något att spela på i veckorna när jag pluggade i Stockholm eftersom jag inte kunde ta med min stationära men hoppade av i slutet av februari och har då ingen användning för den just nu då jag är hemma vid min stationära. Sedan dess har den knappt blivit använd. Kartongen finns kvar så den går att skicka men prioriterar och gör helst en eventuell affär öga mot öga och bor du kring Västerås kommun kan jag bjuda på utkörning om så önskas.

Är öppen för alla bud och förslag men får jag inget som jag känner mig nöjd med så behåller jag den istället då jag säkert kommer få användning av den till hösten när jag ska börja plugga igen.

Skrev annonsen ganska hastigt så om ni har några frågor, synpunkter m.m så ta de gärna i diskussionstråden (Detsamma gäller eventuella bud)

Mvh Filip

Läs hela annonsen här

Av Schackmannen

@Hillzing: Tycker att denna video förklarar det bra.

Av Schackmannen

@Fiestaa90 Har du prövat att stänga ner alla andra program som är igång och ser om det hjälper? Hade själv FPS-problem och kom fram till att det var NZXT CAMs inbyggda FPS-mätare som på något sätt sänkte min fps med flera hundra.

Av Schackmannen

Jag har också lite konstiga problem med fps i CS:GO. Ibland när jag spelar på public servrar som typ BrutalCS så kommer jag knappt över 100fps och snittar typ 70-80 men sen andra gånger så ligger jag stabilt på 180fps+. Jag provade att installera om CS och rensa min cfg osv men det verkar bara vara slumpmässigt när jag startar spelet om jag kommer ha dålig fps eller inte. Tyvärr vet jag inte hur man kan fixa det annat än för mig så har det funkat hyfsat bra att starta om spelet tills jag får duglig fps.

Edit: Kan tillägga att det här inte var ett problem för något år sedan men kan inte säga när det började då jag har spelat väldigt sällan det senaste året men det har definitivt varit ett problem i någon månad iaf.

Av Schackmannen

Bjuder 1000kr, kan hämta den i Västerås

Av Schackmannen

@CooingPendulum: Antar att det är denna men den kostar 550 dollar.

Av Schackmannen

@GarfieldPower: Beror väl på om man behöver/vill ha ett nytt tangentbord eller inte men Ducky gör utmärkta tangentbord så det är ett väldigt bra pris även om jag kan tycka det ursprungliga var lite väl högt. Vet dock inte hur brytaren känns men den ska vara väldigt lik röda brytare så det passar nog bra till gaming.

Edit: Använde ett Ducky Shine 3 med blåa brytare förut och jag tyckte byggkvalitén var utmärkt och att den var riktigt skön att använda men jag bytte till ett annat tangenbort med röda brytare. Så är man ute efter ett fullstort tangentbord så kan jag verkligen rekommendera Ducky Shine.

Av Schackmannen

Produkt: Ducky Shine 6 RGB NORDIC [MX Speed]
Länk: https://www.maxgaming.se/gaming-tangentbord/shine-6-rgb-nordi...
Prisjakt: https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4102587
Pris: 999kr

Även den med svarta brytare är nedsatt till 999kr från 2099kr.

Av Schackmannen

Jag hade problem med att min bärbara blev varm och lät en hel del under belastning men så hittade jag den här guiden som var väldigt användbar. Sänkte spänningen på min i7 7700HQ med ca 0,1 V och ca 0,05 V på den inbyggda grafikdelen vilket gjorde underverk för temperaturen. Testade sedan CPU:n i en runda cinebench som den klarade utan problem så jag tror inte att det var några problem att sänka spänningen även om det inte är någon garanti att den är 100 % stabil.

Av Schackmannen

Det blev en Blue Yeti för 999kr från Komplett. Tänkte ändå skaffa ett par riktiga hörlurar utan mic i framtiden så jag passade på och skaffade en riktigt mic nu

Av Schackmannen

Sökte Teknisk Fysik på KTH som mitt förstahandsval och lyckades komma in . Hade 1,75 på HP och 46 poäng på Matte- och fysikprovet så troligtvis kom jag in via MaFy-provet. Längtar redan tills jag ska börja

Av Schackmannen

Min absoluta favorit, föredrar när fokuset är på fragsen och inte på editeringen:

Av Schackmannen

Du kommer högst troligen att sitta och spela 90% av tiden så om du vill testa på hur det är att arbeta så är ett internetcafé det sista jag skulle rekommendera. Och ärligt talat, spela kan du göra på fritiden, så ta vara på chansen och försök att hitta prao på något som verkar roligt/intressant. Om du tycker om det och det går bra så kan det leda till sommarjobb eller extrajobb när du är äldre.

Av Schackmannen
Skrivet av anon99339:

Jag läser sista året på teknisk fysik vid KTH. För att läsa ren matematik krävs det att du läser kurserna som är förkunskapskrav för masterprogrammet i matematik. Dessa kurser är Diskret Matematik, Analysens Grunder och Grupper och Ringar (kallas också för Abstrakt Algebra). Ingen av dessa är obligatorisk utan de som är intresserade av detta masterprogram väljer dessa kurser och läser dem parallellt med utbildningen.

Dessa rena mattekurser är svårare än det mesta på teknisk fysik och de flesta som kämpar sig igenom utbildningen ger upp hoppet ganska tidigt om att bli matematiker utan väljer hellre andra masterprogram som tillämpad matematik, maskininlärning, teknisk fysik, teknisk mekanik, med flera.

Själv gick jag matematikervarianten av diskret matematik (data läser en egen) och det var det jobbigaste jag gjort under min utbildning.

Edit: Skulle väl uppskatta att runt tio studenter i varje årskull väljer matematik som vidare studier. De har oftast redan bestämt sig under första året och jobbar mot sitt mål så fort de börjat på KTH.

Visste inte att man behövde läsa till extra kurser för att välja matematik som sin master, det är väldigt bra att veta! Känns som att det kanske är bättre att ta en kandidatexamen i matematik istället så man är bättre förberedd för en master i matematik. Men när läser man dessa kurser i sådanna fall? Och hur mycket matematik är det under de första 3 åren på teknisk fysik? Tänker främst på år 2 och 3. Tack för svar

Av Schackmannen

Tackar för all input, får försöka hitta någon bok på linjär algebra och envariabelanalys så har jag någonting att göra fram till hösten. En fråga bara angående kursliteratur, behöver man skaffa en specifik bok eller får man själv välja vilken bok man ska skaffa? Eller finns det någonstans man kan se vilka böcker det är som gäller? Hittade nämligen http://www.kthbok.com/ där man kan köpa begagnad kursliteratur och det vore smidigt om jag kunde skaffa en bok som jag kan använda till hösten.