Inlägg

Inlägg som bud_bundy har skrivit i forumet
Av bud_bundy
Skrivet av Zotamedu:

Det här påståendet var intressant. Hur hade du tänkt att det ska fungera i praktiken? Det finns inga lagar på att man måste bära ID-handling på sig i Sverige.

På samma sätt som man lånar böcker på biblioteket, man tar med sig någon form av id-handling då man söker vanlig vård. (akutvård går som jag tidigare nämnt ej kolla personens id före)

Pax för att få vara bödel med giljotinen!
Antagligen har vi ett rättsväsende eller inte, jag accepterar de båda situationerna. Men om efterlysta personer av polisen kan utnyttja i princip alla samhällstjänster där identiteten avslöjas utan polisen får veta något, så vad tusan har vi polisväsendet till? För att trakassera de laglydiga personerna?
Nå som SD sa så kommer detta säkerligen gynna dem mer.

Sedan tycker jag medborgarskap är lite knäpp och mycket protektionism i det hela, -att man inte ska låta folk få bo där de själva vill. T.ex. sådana extremfall att person har bostad och arbete i landet, så kan vi tvinga personen att lämna landet.

Polisens metoder att gripa efterlysta personer handlar om att få folk att gola på varandra, samt att försöka spåra dem. Jag är inte emot anarki och förespråkar hellre det än ett korrupt rättsväsende.
Detta med att låta efterlysta göra i princip vad som helst utan polisens vetskap, ja lägg ner rättsväsendet då, för det då mest jävlas med de laglydiga.

Av bud_bundy

En ide, om vanlig återköp ej godtages.
Gå till elgigagten och be om att få använda deras 2 veckor ångerätt samtidigt be att få köpa tillbaka exakt samma dator från dem via deras collect@store.

Om de då säger något men du har ju (vad som helst med datorn, aktiverat windows eller whatever), så kan du svara att det är inget problem för nästa kund är jag själv.
Om de då nekar dig så handlar det om byråkrati och dålig service.

Av bud_bundy

Du kan som sagt handla precis hur du vill från inet och liknande företag, du behöver aldrig uppge att du är något annat än en privatkund, och det finns bara negativa anledningar att göra detta. Då man upplyser företaget att de kan smita undan med en massa saker som distanslag etc. Så handla precis som vanligt från inet, direkt i butik eller via internet. Du kan också självklart be någon att handla varan åt dig. (alltså handla precis som vanligt) Enda att tänka på är att kvittot måste sparas som ett bevis, samt att varan måste finnas i ditt ägo.

Sedan så redovisar du ingående och utgående moms som du brukar göra till skatteverket, det är lite olika beroende på företagsstruktur. (1 gång i månaden är vanligt, medans mindre företag gör det en gång i året om jag missminner mig)

Om du ej kan dra av momsen och vill handla utan denna så gör du ett svartköp, vilket är olagligt. Och köpa datorprodukter svart är oftast svårt, i vilket fall så är det olagligt och inte tillåtet att diskutera hur man skulle bete sig för att begå detta lagbrott.

Orsaken till varför företag inte kan handla hur mycket datorutrustning som helst är att de granskas och skulle det visa sig att en dator/apparat inte finns i företagets ägo när de har dragit av momsen för detta så har de begått skattebedrägeri. Dessutom så är det svårt att motivera varför t.ex. en bokförenings dator behöver ha 3st ATi 6970 (om 3 nu går att köra samtidigt)
Skattemyndigheten godkänner nog detta, men risk för kontroll kan säkerligen ökas.

Av bud_bundy
Skrivet av CSM101:

Kära vän, svensk sjukvård arbetar under strikta sekretesslagar för alla andra myndigheter oavsett om det rör sig om en legal invandrare, ursvensk eller en illegal invandrare.

Alla faller under samma sekretesskydd. Detta är inget nytt eller unikt för just papperslösa/illegala invandrare, utan ävengemene svensk mördare, våldtäktsman, inbrottstjuv och knarklangare.
Man har inga som helst skyldigheter att anmäla en person för någon myndighet så länge det inte rör sig om vissa sjukdomar som smittskyddslagen träder in på ellervid direkt förfrågan av polis eller åklagarmyndighet om Her Anka med personnummer XY befinner sig i byggnaden eller ej.

Hur är det med personer som kommer in med skottskador eller småbarn med oförklarliga blåmärken?

Om läkare misstänker att ett grövre brott har begåtts (typ fängelse 2år) eller att de på något sätt upptäcker att personen är efterlyst av polisen, så borde de ha en skyldighet att rapportera detta.

Skrivet av CSM101:

Förstår hur det är så lätt för dig att skriva så när du skriver om något som är så skild från din realitet.
Att vård ska utgå från om man är medborgare eller ej är bland det dummaste jag hör. Du kanske tycker det är rätt, men det går emot hela läkaretiken, något som läkare över hela världen försöker tillämpa oavsett politiken som råder i landet.

Vad man har för livsfilosofi och spenderar sin egen fritid på är deras eget problem. Problemet är dock när de utgår ifrån att deras livsåskådning är den korrekta, enda riktiga och andra är dumma.
Vi har ett välfärdssystem som gör skillnad på icke medborgare och medborgare, någon som helst skyldighet att hjälpa icke medborgare finns inte. I detta välfärdssystem så ingår vård.
Argumentet att läkarkåren tycker något om rättigheter, så är för mig likgiltigt med att prästkåren tycker något.

Nu är det knappast bra att strunta i att ge folk akutsjukvård, frågan är dock vilken vård våra sjukhus ska ge personer som saknar giltiga id-handlingar? (orsaken kan vara många, som turist som har skadat sig)
Sjukhuset ska dock inte inrikta sig på en viss grupp kriminella och särbehandla dessa.

Skrivet av CSM101:

Ett människoliv är värd mer än ett medborgarskap.

En riktig god pizza är mer värd än livet på 10 norrmän. Vad som man anser något är värt är individuellt, problemet med humanister och liknande är att de ofta försöker få deras dogma att vara den riktiga sanningen som alla ska följa.
Beroende på om en person är medlem i en förening/land eller whatever, så behandlas folk olika. Resurser som denna förening/land har skrapat ihop gås såklart främst till dessa som är medlemmar, ingen som helst skyldighet att hjälpa någon annan finns.

Vad jag förespråkar är.

Läkarkåren ska ha skyldighet att rapportera om de upptäcker grövre brott har begåtts (vilket jag trodde de hade).
Vanlig vård ges ej till person som vägrar lämna ut sin identitet.
Om läkarkåren på något sätt upptäcker att en person är efterlyst av polisen så ska de ha en skyldighet att rapportera detta, med upptäcka menar jag inte aktivt kontrollera. Såvida nu inte polisen väljer att koppla ihop sin databas med läkarkårens, så att läkare direkt ser att en person är efterlyst. Systemet skulle nog resultera i fler problem än nytta, men hur är det t.ex. med banker, kan man skapa nya bankkonton etc utan polisens vetskap?

Av bud_bundy

Att ens använda ordet papperlös så har man idiotförklarat sig själv, genom att berätta vad man är för person som använder politisk korrekta benämningar på saker, för att man inte gillar vad det egentligen är.
Illegala invandrare är den korrekta benämningen på gruppen som diskuteras och papperslös är bara ett vagare begrepp som skulle kunna inkludera andra personer än de som man syftar på.

Nå frågeställningen kan göras enkel, ska våra läkare få hålla på med skyddande av brottsling, där de av någon anledning vet om att en viss person är efterlyst av polisen? -Att personen sedan ska ha rätt till vård är de flesta överens om (förutom "extrema" högerliberaler)
En annan frågeställning är vilken sjukvård ska man kunna kräva utan att behöva lämna sitt ID? (namn, personnummer etc)
Och den sista, ska apotek lämna ut receptbelagda mediciner till personer som vägrar lämna sitt ID? Personen har alltså en lapp från läkaren där det står att vem som helst ska få lösa ut en viss medicin.

Av bud_bundy
Skrivet av m0rk:

Jo verkligen... Undrar vad man ska göra med de religiösa tok dårarna till Android användare då.

Fast det är en stor skillnad. Denna film beskriver en typisk Applefanboy: http://www.youtube.com/watch?v=zpzbCpw40Fs

Nå ändå så har Apple gjort mycket för utvecklingen, då många tillverkare har glömt bort att användaren vill ha ett system som enkelt och smidigt gör det den vill ha. Saker som man inte behöver göra ska inte ligga framme i användargränssnittet och förvirra.

Tar vi surfplattor så finns det en efterfrågan av användarvänliga sådana som fungerar och enkelt utan strul gör det man vill, här ligger apple bra till och sätter press på de andra tillverkarna.
Jag tycker just detta generellt är ett stort problem inom datorteknik, att väldigt mycket är så komplicerat för användaren. Och det är inte bara att plugga in apparaten och köra, vilken en stor del av användarna önskar sig kring hårdvaror. Samma sak gäller för övrigt allt, vem vill ha en fjärrkontroll med typ 60 knappar på eller en bil med hela mittenkonsolen full med en massa tryckknappar med otydliga symboler på?
Nej, så få knappar som möjligt är bra och att det är implementerat så att makapären ändå gör det som man vill.

Det negativa med apple är att de stänger inne sin plattform, Vendor lock-in är typ deras slogan. Vilket gör att många hatar dem.. Men ändå, utan apple inom surfplattor/tablets, så skulle det knappast finnas någon press på konkurrenterna.

Av bud_bundy

Fast det finns såklart undantag i naturliga råvaror, t.ex. vägrar jag äta mat som innehåller syror och bakterier, för vi alla vet att alla syror och bakterier är hälsofarliga för oss! Syror är ju frätande och orsaken till att så många idag har magsår. Sedan metaller av olika slag är också farliga, undantag järn då vi har detta i blodet. Men någon metall förutom järn förekommer ej i min mat!

Av bud_bundy

Tron 2010
Filmen är baserad på en verklig händelse och jag som programmerare kände igen mig i hela filmen. (ironi)

Nå om man ser filmen som en fantasi så var den faktisk inte helt fel och filmen var bättre än mina förväntningar av denna. De pratade dock lite programmeringstermer, vilket jag tyckte de missbrukade. T.ex. en cykel för mig är inte mycket, i filmen var det typ likvärdigt med ett år, nu beror det i.o.f.s. på implementationen.
Filmen för mig är en sådan som man måste ha sett 1an och sedan tänka sig tillbaka till det knäppa 70-80tals datorfilmerna, då folk IRL knappt hade använt en persondator. Att kritisera filmen för att man inte gillar genren tycker jag är fel.
Nästan som att kritisera en dramafilm för att den saknar action & och skräck.

Av bud_bundy

Mycket trevlig nyhet!
Visst kunde de ha bättre skärm, men det hade säkerligen påverkat batteritiden plus priset.

Jag själv skulle köpa en Ipad 3G om:
1: Jag hade bättre inkomst
2: Utbytbar batteri/eller extremt mycket högre inkomst
3: Det mesta i den skulle vara opensource och öppet så man kunde anpassa allt efter eget behov, då genom programmering såklart.
4: Något roligt gränssnitt, usb går att göra mycket skoj genom via en adapter. (alltså koda applikationer som styr olika saker)
*edit*
Ipad har väl bluetooth, detta gränssnitt kan man ju använda. (även om det är att gå över ån för att hämta vatten)

Orsakerna till punkt 2 är att jag är behov av en läsplatta, dock är jag tveksam till alla dagens surfplattor i.o.m. att de drar så mycket ström under läsning. (jämfört emot en ren läsplatta)

Jag tror att konkurrenterna kommer få svårt att konkurrera med denna, men det är bra att Apple lägger ribban högt och sätter press på de andra så att utvecklingen går framåt.

Skrivet av TMO KOTOR:

Varför släpper de tablets med kamera på baksidan egentligen? Vem får för sig att filma eller ta foton med en sådan stor och klumpig sak? Enda egentliga användningsområdet som jag kan komma på är att scanna in koder och liknande, men där känns en telefon betydligt lämpligare till uppggiften.

Smygfilma brudar och låtsats läsa en bok, att man har en appelpryl i handen gör en dessutom mer attraktiv. *skämtåsido*

*edit*
Att köpa en icke 3G/4G och sakna en mobiltelefon som kan dela detta, tror jag resulterar i att man tröttnar fort på apparaten. Utan den bör fungera som en läsplatta, surfplatta samt allmän rolig apparat där man kan fördriva tiden med, samt använda som HID (human interface device) för olika saker, där skärmstorleken kommer till pass.

Av bud_bundy

Vad betyder naturligt? Jag ser det inte som självklart när något är naturligt och inte.

Men annars så ger naturlig en indikation på att varan är något som länge har funnits i naturen och människan och djur har länge utsatts för denna. Men handlar det om hälsotillskott, så tycker jag ordet naturlig ofta missbrukas, då de har oftast har högre koncentrationer än vad som förekommer naturligt. Och de då inte borde använda ordet naturlig, visst råvarorna kommer därifrån, men vilken produkt har råvaror som inte kommer ifrån naturen?

Jag har själv stört mig lite på att det på färdiga rätter står bara naturliga aromer, som om dessa per definition skulle smaka bättre.

Av bud_bundy
Skrivet av liv&helvete:

Men bara för det så finns det inga belägg att dra all över med en och samma kam. Finns dom män,killar som gillar kläder och mode, fast man har passerat 30, hur fantastiskt det än kan låta.

Du missförstår mig, jag påstår inte att män inte kan ha klädintresse, jag påstår att vi har mindre klädintresse än det kvinnliga könet och att kvinnokläder därför marknadsförs mer. Likaså finns det en skillnad i hur vi handlar kläder.

Sedan angående kläder som mode, så är det inte mer meningslöst än något annat. (hela livet är ju meningslöst i sig själv) Så om man trivs med sin hobby, så är det rätt hobby för en.

Det enda jag tycker är lite dumt med klädmode är rena härmapor som ska ha exakt samma kläder som någon annan.
*edit*
Kan länka till en Statistiska Centralbyrån undersökning som visar att kvinnor spenderar mer på kläder än män.
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/man-koper-sprit-kvinnor-...

Och vad jag har upplevt så har vi män inte lika stort behov att ha en jädra massa kläder, däremot kan vi köpa exklusiva plagg om vi har råd. (dessa kan ge en bra social status)

Av bud_bundy
Skrivet av liv&helvete:

Så du menar att bara för att man kommer upp i åldern, så försvinner intresset för mode och kläder ? Det är ju lika som att säga att bara för att man passerar 40 så lär man gilla gammeldans.

Med åldern försvinner och tillkommer nya intressen, detta är lite individuellt.
Personer runt 20år med nya jobb vill ofta göra ett gott intryck utåt.

Nå män i runt 30år har ofta häcken full och kläder införskaffas för att följa de sociala normerna. Detta innebär dock inte att vissa män kan ha klädintresset kvar, precis som män fortfarande kan spela datorspel m.m.
Iaf mitt påstående är att män i över 30års åldern har mindre intresse att ha en jädra massa olika kläder som kvinnor. Och det är bara se runt på stan och inse att klädbutiker för män finns mycket mindre än för kvinnor.
Visst finns det dyra kläder för män, vilket många känner mer meningsfullt än att köpa 10st billiga istället.
Som skor, köp ett par 4000kr dojor, istället för 10st 400kr som man varierar med olika dagar.

Av bud_bundy
Skrivet av liv&helvete:

Det där tror du väl själv inte på hoppas jag ?

Jodå.
Man ska dock skilja på män och småpojkar, alltså lägg ribban på 30år och en stor anledning till att män över denna ålder köper dyra kläder handlar om att passa in i de sociala normerna och ge ett intryck utåt. Annars skiter vi fullständigt vad vi har på oss.
-Vad jag baserar detta på, ja att det i varuhus m.m finns en jädra massa kvinnokläder, men väldigt få butiker för män. Det som går hem åt män är ofta billiga kläder som man kan köpa utan att ens behöva testa dem, snabbt och undan ska det gå.

Av bud_bundy
Skrivet av liv&helvete:

Vi killar är ju lika mycket i behov utav plagg, kläder som vad tjejerna är. Så det finns därför ingen som hellst anledning till som det är i dag. Men så har det alltid varit. Funnits 4-5 sidor för oss killar, för att sen finnas 30-35 sidor för tjejer. Så det är väl inte undra på att man kan känna sig påsidosatt.

Nej vi är inte i lika stort behov av kläder, då vi har dessa för att hålla inne/ute värme, skydda kroppen emot olika skador samt att passa in i de sociala normerna. (alltså följa klädkoderna)
I allmänhet (tonårsgrabbar borträknat) så bryr vi oss inte så mycket vad andra personer av det samma kön har på sig, såvida det nu inte är uppseendeväckande.

Kvinnor däremot bryr sig inte bara på vad de har på sig, utan även andra. Är man en kvinna i ett "hönshus", så gäller det att vara observant på hur man klär sig, för bryter man emot något så finns det stor risk att dessa börjar i prata skit om henne.

Annars ger olika klädstilar vissa intryck, jag förstår mig dock inte på härmapa intrycket som många har, någon har vissa skor (t.ex. converse all star) och då ska en jävla massa ha exakt likadana för att alla andra har det.
Var är fantasin? Signalen de sänder ut till mig är då knappast positiv. (syftar såklart inte enbart på skorna utan om de är sådan med alla kläder)

Nå vi män spenderar i allmänhet mindre pengar på ett stort klädutbud, då finns det såklart mindre mening att skicka ut en massa reklam till denna grupp. -Pengamässigt spenderar säkerligen yngre män en hel del, men det finns då knappast någon mening med att t.ex. köpa flera exemplar av liknande sorters skor. Utan vi köper t.ex ett par ecco-skor och så har vi dojor som vi använder typ varje dag.

Av bud_bundy

Det kunde ha varit värre, det kunde ha varit musstöd som de inte hade implementerat ännu och ej skulle finnas vid release. (Jag tänker tillbaka då jag lira FPS utan mus i min ungdom och såg de stora tuffa grabbarna använda mus och testade "skiten" jag också)

Annars tycker jag det är ett mycket dåligt val av dem, då folk lär betygsätta spelet efter den grafik som den hade vid release. En orsak till detta är väl konsolmarkanden, att dessa versioner är klara och de vill inte fördröja pc-versionen. Där DX9an troligtvis i stort sett är samma grafikmässigt som konsolerna.

Av bud_bundy
Skrivet av Madsoul:

Var magsjuk senast när jag var liten.
För mig är magsjuka och maginfluensa bara några barnsjukdomar.

Och glöm inte förkylning!

Annars magsjuka är väl något som sprids främst genom "dålig hygien"? Alltså att inte tvättar händerna m.m innan man stoppar något i munnen. Vilket förklarar varför det främst är barn som drabbas, sedan har man fått sjukdomen i bostaden så är den svår att hindra hur noggrann man än är med hygienen.

Annars jag själv har inte haft magsjuka på väldigt länge.

Av bud_bundy
Skrivet av Dinoman:

För vilka pengar ska han resa till Sverige för att arbeta i en svensk fabrik, tror du han ens vill det? Vilka fabriker i Europa dessutom ska fyllas med kineser, har du sett europeiska fabriker? De är automatiserade och effektiviserade och kräver inte en tredjedel av den bemanning som kinesiska gör.

Företag kan betala omkostnader för den anställda precis som de gör idag, men just detta kräver dock lite mer avtal än vad som är brukligt inom svensk arbetsmarknad. -Alltså ett kontrakt där den anställda har tagit på sig att utföra ett visst arbete, gör denna inte det så blir det ett kontraktsbrott, där man såklart ska ta hänsyn till förmildrande omständigheter som sjukdom.
Om någon inte vill flytta hit, ja det är personens eget problem.

Angående automatiserade processer inom industrin, så krävs det gott om arbetskraft ändå och det är inte enbart fabriker som behöver ha billig arbetskraft.

Skrivet av Dinoman:

Kan du utveckla självreglerade problem?

Många personer i världen har det extremt fattigt, vi har det motsatta ur deras synvinkel och skulle det inte vara en massa protektionism av olika slag så skulle det jämna ut sig.
Alltså självreglerande, säljer någon samma vara billigare, så sänks priserna. När lönerna sänks blir varorna billigare. (tillgång och efterfrågan) Alltså menar jag att löneskillnaderna skulle vara självreglerande, inte att arbetsmiljö etc är det.

Skrivet av Dinoman:

Har du ens läst artikeln? Det är b.la. studenter som är tvingade att arbeta i fabriken alltså långt ifrån alla är "frivilliga".

Jag ser det snarare som en betalning för att få gå på skolan, skolor kan ta betalt av studenter på många sätt. Och vad jag har hört så ska vi i sverige också börja ta betalt för utbytes-högskolestudenter. ( det går att kolla upp bättre, i vilket fall så kostar många skolor betalt)

Skrivet av Dinoman:

Att Kina överlag är fattigt innebär att vi som konsumenter och köpare av dessa varor inte behöver ställa krav? Eller hur tänker du?

Att kina är fattigt så är den bästa hjälp vi kan ge dem att handla med dem, kraven vi bör ställa är såklart "humana förhållanden" och att de inte bryter emot "grundläggande arbetsmiljö". Som att ej använda miljöfarliga kemikalier utan vettigt skydd och dumpa skiten i grundvattnet.
Arbetstid däremot är inte så mycket att göra åt, såvida det inte är under slavliknande förhållanden.

Skrivet av Dinoman:

Du tycker inte det är absurt att folk jobbar tolv timmars pass sex dagar i veckan med runt 100 timmars övertid, och på detta tjänar upp till alldeles nyligen 1200:- i månaden, hur fan kan man försvara det? -"Jo men de är ju fattiga, så fort de blir lite rikare kan de ställa krav", fattiga människor har ingen rätt att ställa krav, eller? Vi har ett stort jävla ansvar som konsumenter av dessa produkter, sen kan du vinkla det hur du vill men detta är verkligheten.

Man behöver ej försvara något som man ej har gjort, men om du syftar på hur man kan försvara att handla en produkt som har tillverkas av en lågavlönad person, så är det enkelt. - Att bojkotta att handla från företaget hjälper knappast inte personen i fråga.
Sedan gör inga halmgubbar tack! Jag har inte påstått att ingen kan ställa krav, men ju bättre förhandlingssits man sitter i desto högre krav kan man ställa. När många i världen svälter, så tvingas de gå med om dåliga krav eller välja alternativet.
-Vad kan vi göra åt detta? Inte ett skit, jo lägga oss i deras miljöpolitik och sedan kanske hänvisa till det som vi kallar för "mänskliga rättigheter" och köra någon utpressning och liknande och ställa krav.
Alltså lägga oss i vad andra gör och utöva fascism och säga att de inte förstår sitt eget bästa.

Detta är ett stort problem med att vi lägger oss i för mycket, t.ex. bönder vid regnskogar som inte får avverka för att vi behöver deras skog för våran miljös skull. Det kanske är rätt globalt sett, men inte för den enskilda bonden som vi motarbetar.

Skrivet av Dinoman:

Skruvat resonemang.

utveckla.

Skrivet av Dinoman:

Ja pengar är relativt men det måste ställas till vad tjänster och varor är värda inte vad valutan var värd historiskt sett och om du hade läste artikeln så hade du också läst att de knappt kan överleva på den lönen, vilket alltså innebär att de inte direkt lever i något överflöd.

Ja folk svälter ihjäl för att pengarna de ej får in från deras arbete ej räcker till mat, 1200kr låter dock som en hel del i kina. (litar inte på artikeln) Men skitsamma säg att pengarna inte räcker och de svälter som många andra kineser, så vad kan vi göra åt det?
Alltså problemet med svälten, inte se till så att personerna på vissa fabriker blir utan arbete.

Av bud_bundy

Jag ser lönerna som ett självreglerande problem, problemet är bara våra karteller och protektionism som hindrar kinesiska arbetare att komma hit och konkurrera på våran marknad.
Angående arbetstid så är väl huvudproblemet att många har det fattigt i Kina och att de är tvungna att arbeta så länge för att försörja sig. När folket blir rikare så kan de ställa högre krav, men idag så är de tyvärr tvungna att ta det jobb som de kan få.

Angående tänka på vad man köper, så betalar jag hellre pengar till en produkt som har tillverkas av en fattig kines än en som har gjorts av en högavlönad västerlänning, med motivet att den första produkten från kinesens troligen är billigare samt att jag gjorde en god gärning. (vad som nu är gott eller dåligt)

Skrivet av Dinoman:

Jag antar att du tjänar 1200:- i månaden också, då kan man ju föreställa sig övertidsersättningen? Som nämns i artikeln så är det knappt att de kan leva på den lönen.

Pengar är relativt, en gång i tiden fick man en stor gård här i sverige för 1200kr.
Iaf så är det bara dumt att jämföra löner rakt av utan att ta hänsyn till vad kostnaden är.

Av bud_bundy

Jag tror det stora problemet är stress, vilket innebär att man inte har tid att ta paus. Likaså har man inte tid att ens sträcka ut händerna utan en ska spotta ut kod eller vad man nu är anställd för. Och de stunderna man är ifrån datorn så ska det också gå undan.

När man blir äldre så är nog inte kodapa(spotta ut tonvis med enkel kod) jobbet för en utan man bör göra annat som mer tekniskt som krävs diskussioner etc, där man kommer ifrån datorn ett tag. T.ex. mer krävande programmering.

Annars tycker jag det är svårt att få tag på bra utrustning, t.ex. min egen mus tycker jag låter för högt vid klickning, men det är inte mycket att göra åt. (har ej råd med en ny) Dessutom bra möss är svåra att få tag på.
Rätt vikt, självklart ingen sladd och storleksmässig ej gjord för en 5månaders bebis, vilket typ alla billiga möss är.
Detsamma med skärm, det är skillnad på skärmar och skärmar, men de är dyra om man ska ha en vettig.
Själva datorn, ja oavsett hur snabb persondator man än köper så blir den seg i windows och man får rätt som det är upp det är timglaset för saker som ska ske direkt utan någon vettig anledning. (Har man en massa nätverk och dritt är det mycket som kan låsningar, "semafor-problemen" löses ej med mer datakraft)

Nå jag tror som sagt att stressen är det stora problemet.
Annars känner jag till folk som mitt på dagen går på gym, alltså de arbetar och strax innan lunch kör de ett pass, sedan äter och börjar arbeta igen.
Nu är dessa doktorander och liknande som har flexibel arbetsdag, men det är kanske ingen dum ide för den som har möjligheten.

Av bud_bundy

4: Köp ett gymkort och be någon annan mot betalning att träna i ditt namn, detta utan att berätta för honom där uppe. Vilket kommer innebära att du kommer rasa i vikt och få mycket tid över till annat.

Annars så kan du se över maten, vilken ofta är den stora boven. Gym är dock bra, men jag anser det mer är för att hålla musklerna iform.
Med detta menar jag inte att det ena utesluter det andra, bara det att man vid stor viktnedgång oftast bör prioritera matintaget.

Sedan behöver man såklart inte bry sig, man ska äta & träna så att man själv mår bäst. Att hela tiden gå till ett gym innebär att man får lite fritid.